stens Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Ustawienia> konta> Twoje informacje >ustawienia konta i tutaj możesz przelogować się na konto lokalne. (przed chwilą przelogowałem się) Cytuj
Ingnito Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FILAGOL Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] M$ chyba juz pokręciło mają takie błędy w swych systemach, że by się wstydzili żądać za swój system $$ a teraz jeszcze wymyślili z odbytu wiezte zasady dla M$ to dupochron, a nie dbanie o użytkownika czy kiedykolwiek M$ dbał o swych klientów bo ja sobie nie przypominam Napiszcie prosze co sądzicie o nowym "Pomyśle" M$ Pozdrawiam :-) Cytuj
ampa Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Cytat Ustawienia> konta> Twoje informacje >ustawienia konta i tutaj możesz przelogować się na konto lokalne. (przed chwilą przelogowałem się) Może jakaś instrukcja obrazkowa bo ślepy jestem.... Nadmienię tylko iż wejście w zarządzaj kontami otwiera moje konto MS więc albo twoja instrukcja kuleje albo masz inną wersję systemu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
stens Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Najpierw zweryfikuj swoją tożsamość[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Hannibal Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 4 godziny temu, ampa napisał: Dziś zniknęło mi konto lokalne którym się posługiwałem do tej pory a pozostało tylko konto MS i nim jestem zalogowany... Nie wiem czy dziś, ale coś jest na rzeczy. Tyle, że jakieś to teraz w ogóle poplątane. Niby jestem na koncie Microsoft, ale przy uruchomieniu systemu nie muszę się logować (a to pono, w wypadku tego typu konta, wymóg). Jeśli w trakcie pracy się wyloguję, to ponowne logowanie odbywa się z użyciem hasła dla konta lokalnego, a hasło do konta Microsoft jest odrzucane jako błędne. Tak to u mnie - kanał beta - wygląda. Cytuj
ampa Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Toć to panie żeś mnie pan zaskoczył teraz...dlaczego to mi się zmieniło? oczywiście jeszcze po zweryfikowaniu trzeba było zatrzymać automatyczne logowanie Dzięki za podpowiedź. Śpieszę z moimi małymi odkryciami w sprawie tego co się stało. Może komuś się przyda, mianowicie: Wystarczy nacisnąć "zatrzymaj automatyczne logowanie do wszystkich aplikacji MS" i już wskakuje na konto lokalne nawet bez weryfikacji ale dlaczego to się zmieniło samo (choć nie do końca)? Otóż podczas logowania się do office wyskakuje takie okno "Użyj tego konta wszędzie na urządzeniu" a maciupkimi literkami napis do naciśnięcia w dolnym rogu "Tylko aplikacje firmy MS" i jak się tego nie naciśnie to wskakuje w systemie na konto MS ot takie powiązania MS które uzależniają wszystko od wszystkiego Co ciekawe malwarebytes mi dziś uruchamianie worda zablokował bo coś w nim wykrywa a mam go już trochę czasu, coś się zmieniło nagle? że raz na któreś uruchomienie blokuje a innych komponentów office nie i co ciekawe zawsze jak jestem w nim zalogowany. Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @FILAGOL ... ze strony Microsoftu całkiem zrozumiałe i rozsądne posunięcie. Niby dlaczego korporacja ma brać na siebie całkowitą odpowiedzialność za producentów sprzętu którzy porzucili wsparcie dla swoich senioralnych produktów ? Poza tym, w myśl zasady - "klient w krawacie jest mniej awanturujący się" pozbywają się co najmniej połowy kłopotów związanych z kompatybilnością systemu i starych konstrukcji. To ostatnie zapewne wynika z doświadczeń wdrażania W10. O zmowie w nakręcaniu "biznesu" nie wspomnę. Co nam zwykłym ludkom pozostaje wobec wyzwań tego gnijącego świata? Walczyć, kombinować, oszukiwać ... lub poddać się i rozbijać skarbonki jarexpol, nudzija i zibino lubią to Cytuj
Hannibal Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 Na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pojawił się kolejny build: 22463. Przy okazji - Microsoft, w odpowiedzi na opinie w sprawie Sandbox-a, "odgraża się", że w zw. z problemem z Piaskownicą zostały wprowadzone zmiany dostępne w przyszłej kompilacji (chyba mowa o tej ze zdania poprzedniego). Update: Piaskownica rzeczywiście już działa. Cytuj
juniorzwl Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 (edytowane) Sprawdziłem już kilka kompilacji czy to dev, czy beta i wszędzie to samo... łącznie z kompilacją wydaną w dniu wczorajszym o numerze 22463.1000. Mianowicie chodzi o jedną z animacji okien podczas pracy przy odświeżaniu monitora w 144hz, a konkretnie o animację podczas zamykania okien np. kosza, komputera (ogólnie eksploratora) czy też przeglądarki internetowej na powiększonym albo pomniejszonym oknie. Wszystkie pozostałe animacje czyli: otwieranie, minimalizacja, maksymalizacja, wracanie do zminimalizowanych okien z dolnego paska działają super płynnie poza właśnie tą o której wspomniałem. Bardzo rzuca się to w oczy, kiedy w momencie zamykania okna spojrzymy w lewy górny róg okna które właśnie zamykamy. Animacja dostaje delikatnej czkawki (rwie) tak, jakby okno znikało za wcześnie i nie pozwalało na przebieg pełnej animacji i widać jak czcionka nazwy etykiety okna oraz część górnego panelu edycji zaczyna rwać podczas zanikania, co wydaje się być bardzo nienaturalne. Jedynie Microsoft Store, aplikacja Xbox oraz aplikacje domyslnie zainstalowane takie jak kalkulator, gra solitaire, kalendarz posiadają w pełni gładką animację zamykania okien. Myślę, że cos jest skopane z eksploratorem plików. Czasem się zastanawiam czy to jakiś efekt placebo, ale to raczej nie możliwe, ponieważ kiedy odpalę partycję na poprzednim windowsie 10 to zupełnie nic takiego nie występuje, dosłownie wszystkie animacje na 144hz działają super płynnie. Zaczynam wątpić czy do premiery to poprawią co strasznie uprzykrza korzystanie z nowych okienek... Mogę prosić o sprawdzenie czy u kogoś z Was sytuacja wygląda podobnie przy korzystaniu z windowsa 11 na odswieżaniu 144hz? Pozdrawiam! Edytowane 23 Września 2021 przez juniorzwl Cytuj
czarek1212 Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 u mnie przy odświeżaniu 240 hz jest dobrze Cytuj
razor1995 Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 22000.194 w Release Preview [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oficjalne ISO: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
Portalnet Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 Czy aby to pobrać z oficjalnej strony Ms trzeba mieć zarejestrowany email w beta testerach ? Cytuj
marcin16121993 Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 Wie ktoś może dlaczego podczas uruchamiania laptopa nie ma loga Windowsa wcześniej było logo jak włączalem nagle nie ma o co może chodzić? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 Masz tak szybkiego laptopa, że logo jest niewidoczne. sabrex11 lubi to Cytuj
marcin16121993 Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 wcześniej było logo więc to nie to Cytuj
TediPower Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 A wiesz że teraz po restarcie pc wciskanie F2 czy też DEL nie uruchamia mi menu / boot menu płyty. wyłącz włącz też nie tylko wyłączenie z prądu na 30 sek. Do tej pory działało to prawidłowo za każdym razem. Bios nie zmieniany najnowszy na miesiąc wstecz. Cytuj
stens Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 Zresetuj Bios wyjmując bateryjkę na 10s Cytuj
locarno Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 Hej. Skąd moge wiedzieć czy mój komputer należy do zółtej lub czerwonej kolumny? Nigdzie nie mogę znaleźć jakie są minimalne wymagania dla programu Windows Insider. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Obecnie mój komputer nie spełnia tylko jednego wymagania jakim jest procesor. mam i5-6600. czy to oznacza że jestem w czerwonym polu czy w zółtym? Cytuj
tadziu123 Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 14 minut temu, locarno napisał: komputer nie spełnia tylko jednego wymagania jakim Zobacz jeszcze tym programem : " WhyNotWin11 " czy spełnia wymagania win11 Cytuj
egoiszt Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 To kiedy będzie można wyjść z kanału " niejawnego " żeby w11 był tym " oficjalnym " bez tego programu ? Wystarczy że wyrejestruje urządzenie ?? Cytuj
Venosaur Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 witam, moglibyście podać jakiś sposób, żeby zainstalować Win11 na Win10 gdy procersor nie spełnia wymagać i jest tylko tpm 1.2. Instalacja upgrade nie czysta ... Pozdrawiam Cytuj
razor1995 Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 Masz na samej górze tego wątku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Venosaur lubi to Cytuj
egoiszt Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 Godzinę temu, Venosaur napisał: witam, moglibyście podać jakiś sposób, żeby zainstalować Win11 na Win10 gdy procersor nie spełnia wymagać i jest tylko tpm 1.2. Instalacja upgrade nie czysta ... Pozdrawiam A po premierze będziesz szukał pomocy bo aktualizacji nie będzie , defender zniknie i będzie szukanie pomocy Venosaur lubi to Cytuj
ampa Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 Defender jak zniknie to spora grupa osób się ucieszy nudzija lubi to Cytuj
nudzija Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 @Venosaur "Jak się okazuje, i co pokazuje dokumentacja Microsoftu, wystarczy starszy moduł TPM 1.2, by system mógł się zainstalować i działać jak należy. Posiadacze takich komputerów otrzymają informację, że aktualizacja w ich przypadku nie jest zalecana – ale jak najbardziej możliwa." [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Venosaur Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 @nudzija wszystko się zgadza tylko jak zwykle w praktyce nie wychodzi dodatkowo upgrade win 11 na win 10 nie idzie nawet z iso z zmienionym plikiem appraiserres.dll. Cytuj
stens Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 Trzeba przełożyć instal.wim do starszego iso (ja przełożyłem do 22000.184 i poszła instalka) Instal.wim z iso 22000.194 . Ale u mnie jest tylko nie zgodny procesor. 18 minut temu, Venosaur napisał: nie idzie nawet z iso z zmienionym plikiem appraiserres.dll. Cytuj
Gość Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 24 minuty temu, Venosaur napisał: @nudzija wszystko się zgadza tylko jak zwykle w praktyce nie wychodzi dodatkowo upgrade win 11 na win 10 nie idzie nawet z iso z zmienionym plikiem appraiserres.dll. Kombinujesz jak koń pod górę - pobierz zainstaluj i masz tylko poszukać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź