Skocz do zawartości

Windows 10 Ghost Spectre 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do Kaspersky Free można dołożyć SpyShelter Free - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ma HIPS i zaporę i już bardzo dobra ochrona.

Albo zainstalować KIS i co miesiąc zresetować wersję próbną - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   ;)

To nie crack.

Opublikowano
10 godzin temu, Forii napisał:

to nie dobrze, a bitdefender free ma zapore? lepsza niz windowsowa?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Słyszałem tylko, że Comodo zbiera dane prywatne, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Osobiście używam tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ustawienia weź stąd (na samym dole, fragment artykułu o tylule "USE FIREWALL": [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pozdrawiam

Opublikowano
9 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Do Kaspersky Free można dołożyć SpyShelter Free - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Albo zainstalować KIS i co miesiąc zresetować wersję próbną - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   ;)

To nie crack.

Ciekawe, z tym  Kaspersky Internet Sec (KIS), czyli wystarczy wywalic plik?:D 

tylko czy czasem nie obciąża bardziej systemu jak zapora systemowa? nie bedzie sie gryzlo? albo powodowalo dodatkowe obciazenie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Franc napisał:

@Forii - używam zapory simplewall od dłuższego czasu - obciążenie systemu jest nieodczuwalne, program wyłącza zaporę systemową (ma własne filtry)

Nie obraź się ale nie ufam czemuś co ktoś robił, latwo mógł tam wtoczyć keyloggera czy coś...

Skorzystam już z KISA skoro wyłącza zapore windowsową

2 godziny temu, ripek napisał:

ja uzywam kisa 20.0.14.1085(m) i dziala dobrze

a czemu starsza wersja a nie aktualna kis21.1.15.500pl_25797 ?
https://www.kaspersky.pl/do-pobrania/thank-you/internet-security

Opublikowano
2 minuty temu, Forii napisał:

Nie obraź się ale nie ufam czemuś co ktoś robił, latwo mógł tam wtoczyć keyloggera czy coś...

Jak szukasz czegoś darmowego (Legalne) to jako Firewall SpyShelter Free

Opublikowano
10 minut temu, Forii napisał:

bo ma trial reseta, jak wydadza do nowej to zainstaluje nowa

Opublikowano
5 minut temu, Forii napisał:

Nie do końca rozumiem - nie ufasz producentowi (autorowi) zapory? Bo zastosował swoje filtry które blokują "z marszu" cały ruch sieciowy? (tylko użytkownik decyduje które procesy/usługi mogą łączyć się z netem). Czy dlatego, że nazwa/marka nie jest tak globalna (znana) jak Kaspersky czy MS?

Opublikowano
Teraz, kamiloxf napisał:

Wgraj sobie Kaspersky Free + SpyShelter Firewall i nic więcej nie potrzebujesz

nie obraź się ale ostatnio mi polecałeś Nano BLocker i Nano Defendera, a potem sie okazalo ze to byly wirusy bo ktos sie wlamal, podczas gdy ublock origin teraz mam i to jest too samo....

wiec tak srednio Ci ufam. : /

Opublikowano

kaspersky free i raz na tydzien adwcleaner czy tam malwarebytes i bedzie ok

jak potrzebujesz blokowac programy/gry itp rzeczy to pelny kis

stara wersja ma aktualne bazy wiec nie problem w nowej mogli dodac jakies bajery zbedne, ktore i tak nie instaluje

jak wyjdzie trial reseter do kisa 21 to potestuje co ma nowego, poki co zostaje na dzialajacym 20

Opublikowano
4 minuty temu, Forii napisał:

nie obraź się ale ostatnio mi polecałeś Nano BLocker i Nano Defendera, a potem sie okazalo ze to byly wirusy bo ktos sie wlamal, podczas gdy ublock origin teraz mam i to jest too samo....

wiec tak srednio Ci ufam. : /

Dobra spoko (Szkoda tylko że ja nie mam wpływu na coś co autor robi z swoim softem)

nudzija lubi to
Opublikowano
11 minut temu, ripek napisał:

kaspersky free i raz na tydzien adwcleaner czy tam malwarebytes i bedzie ok

jak potrzebujesz blokowac programy/gry itp rzeczy to pelny kis

stara wersja ma aktualne bazy wiec nie problem w nowej mogli dodac jakies bajery zbedne, ktore i tak nie instaluje

jak wyjdzie trial reseter do kisa 21 to potestuje co ma nowego, poki co zostaje na dzialajacym 20

Nic nie potrzebuje, jedynie gram w CODA i jestem tam dobry i spamuje voicemodem wiec ludzie lubia mnie ddosowac i  hackowac wiec tego sie boje bardziej, a gra nie wyglada na dobrze zabezpieczoną

Tak czy siak przeskanowalem kompa malwarebytesem i znalazlo tylko cos takiego, ale domyslam sie ze z uwagi na ghost spectre mod to nic zlego tylko mod
70K6AMS.png

Opublikowano
Nic nie potrzebuje, jedynie gram w CODA i jestem tam dobry i spamuje voicemodem wiec ludzie lubia mnie ddosowac i  hackowac wiec tego sie boje bardziej, a gra nie wyglada na dobrze zabezpieczoną

Tak czy siak przeskanowalem kompa malwarebytesem i znalazlo tylko cos takiego, ale domyslam sie ze z uwagi na ghost spectre mod to nic zlego tylko mod
70K6AMS.png

te skanu to nic strasznego, nie usuwaj ich

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
1 minutę temu, Super3511 napisał:

te skanu to nic strasznego, nie usuwaj ich

a jak z tymi ddosami albo hakowaniem kogos? czy to fikcja czy jest to mozliwe poprzez granie w gre ktos widzi moje ip? i moze mi cos wtedy zrobic jak mam tylko zapore windowsowa i KSI free?

kiedys byl taki typ co znajdowal ludzi po IP jakims sposobem

Opublikowano

Albo zainstalować KIS i co miesiąc zresetować wersję próbną - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   [emoji6]
To nie crack.

mógłbyś mi podesłać lub powiedzieć gdzie jest ten trial reset? temat jest tylko dla starych wersji a ja bym wolał użyć nowszej

Opublikowano
4 minuty temu, Super3511 napisał:

mógłbyś mi podesłać lub powiedzieć gdzie jest ten trial reset? temat jest tylko dla starych wersji a ja bym wolał użyć nowszej

Forii lubi to
Opublikowano
6 minut temu, Forii napisał:

a jak z tymi ddosami albo hakowaniem kogos? czy to fikcja czy jest to mozliwe poprzez granie w gre ktos widzi moje ip? i moze mi cos wtedy zrobic jak mam tylko zapore windowsowa i KSI free?

kiedys byl taki typ co znajdowal ludzi po IP jakims sposobem

Zależy od architektury gry, jeśli komunikacja odbywa się na zasadzie klient - serwer to nie. Jeśli p2p albo inne podejście non-authoritative to wtedy tak. Wystarczy wtedy zwykły sniffer np. wireshark tak jak jest na tym filmiku. Przed DDOSami firewall nie chroni, przed tym chroni ograniczenie dostępnych zapytań o adres ip.

Tak btw. jak ktoś proponuje program rozwijany na githubie to na 99% będzie bezpieczny ze względu na możliwość kompilacji na życzenie wraz z pełnym debugiem tego co siedzi w programie a kod jest otwarty. Ten simplewall jest git na pierwszy rzut oka, całośc kodu ma ponad 2 miesiące a jedyne aktualizacje to manifest.

Forii lubi to
Opublikowano

Super3511 - to jest ze strony którą podałem, trzeba tam czytać cały temat, zwłaszcza OSTATNIE posty.

Jest tam także jak to stosować, jak podmienić numer wersji itp.

To czyste scrypty cmd a nie jakieś trial resety .exe w których nie wiadomo co jest.

A spyshelter jest bardzo ceniony-ma zaporę i hipsa i w wersji darmowej nie trzeba prawie nic konfigurować.

Można też nim skanowaś z prawokliku podejrzane pliki-ma kilka dobrych silników.