Forii Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 3 minuty temu, adonx napisał: @Forii możesz go łatwo wyłączyć jak instalujesz AntyWirusa z zaporą ja tak zrobiłem. zainstalowałem kaspersky free a i tak mam zapore Cytuj
kamiloxf Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 Kaspersky Free nie ma zapory ma dopiero płatna wersja nudzija lubi to Cytuj
Forii Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 to nie dobrze, a bitdefender free ma zapore? lepsza niz windowsowa? Cytuj
marcin19883 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 6 minut temu, Forii napisał: to nie dobrze, a bitdefender free ma zapore? lepsza niz windowsowa? Bitdefender free nie ma zapory. Wątpie, że jest coś lepszego, jeśli chodzi o domyślną zaporę Windows. Cytuj
adonx Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 @marcin19883 są lepsze tylko płatne typu internet security. Cytuj
Gość Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Do Kaspersky Free można dołożyć SpyShelter Free - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ma HIPS i zaporę i już bardzo dobra ochrona. Albo zainstalować KIS i co miesiąc zresetować wersję próbną - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To nie crack. Cytuj
my_g0t Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 10 godzin temu, Forii napisał: to nie dobrze, a bitdefender free ma zapore? lepsza niz windowsowa? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Słyszałem tylko, że Comodo zbiera dane prywatne, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Osobiście używam tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ustawienia weź stąd (na samym dole, fragment artykułu o tylule "USE FIREWALL": [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pozdrawiam Cytuj
Forii Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 9 godzin temu, zbigniew59 napisał: Do Kaspersky Free można dołożyć SpyShelter Free - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ma HIPS i zaporę i już bardzo dobra ochrona. Albo zainstalować KIS i co miesiąc zresetować wersję próbną - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To nie crack. Ciekawe, z tym Kaspersky Internet Sec (KIS), czyli wystarczy wywalic plik?:D tylko czy czasem nie obciąża bardziej systemu jak zapora systemowa? nie bedzie sie gryzlo? albo powodowalo dodatkowe obciazenie? Cytuj
ripek Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 jak lazisz po parno stronach to lepiej takie cos miec jak jest dobrze napisany vir/trojan to cosbys nie mial to i tak ci to wylaczy ja uzywam kisa 20.0.14.1085(m) i dziala dobrze Cytuj
Franc Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 @Forii - używam zapory simplewall od dłuższego czasu - obciążenie systemu jest nieodczuwalne, program wyłącza zaporę systemową (ma własne filtry) Cytuj
Forii Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 1 godzinę temu, Franc napisał: @Forii - używam zapory simplewall od dłuższego czasu - obciążenie systemu jest nieodczuwalne, program wyłącza zaporę systemową (ma własne filtry) Nie obraź się ale nie ufam czemuś co ktoś robił, latwo mógł tam wtoczyć keyloggera czy coś... Skorzystam już z KISA skoro wyłącza zapore windowsową 2 godziny temu, ripek napisał: ja uzywam kisa 20.0.14.1085(m) i dziala dobrze a czemu starsza wersja a nie aktualna kis21.1.15.500pl_25797 ? https://www.kaspersky.pl/do-pobrania/thank-you/internet-security Cytuj
kamiloxf Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 2 minuty temu, Forii napisał: Nie obraź się ale nie ufam czemuś co ktoś robił, latwo mógł tam wtoczyć keyloggera czy coś... Skorzystam już z KISA skoro wyłącza zapore windowsową a czemu starsza wersja a nie aktualna kis21.1.15.500pl_25797 ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak szukasz czegoś darmowego (Legalne) to jako Firewall SpyShelter Free Cytuj
ripek Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 10 minut temu, Forii napisał: Nie obraź się ale nie ufam czemuś co ktoś robił, latwo mógł tam wtoczyć keyloggera czy coś... Skorzystam już z KISA skoro wyłącza zapore windowsową a czemu starsza wersja a nie aktualna kis21.1.15.500pl_25797 ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bo ma trial reseta, jak wydadza do nowej to zainstaluje nowa Cytuj
Forii Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 3 minuty temu, ripek napisał: bo ma trial reseta, jak wydadza do nowej to zainstaluje nowa a czy te starsze nie sa jakos gorsze? gorsza zapora? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Teraz, Forii napisał: a czy te starsze nie sa jakos gorsze? gorsza zapora? Wgraj sobie Kaspersky Free + SpyShelter Firewall i nic więcej nie potrzebujesz Cytuj
Franc Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 5 minut temu, Forii napisał: Nie obraź się ale nie ufam czemuś co ktoś robił, latwo mógł tam wtoczyć keyloggera czy coś... Nie do końca rozumiem - nie ufasz producentowi (autorowi) zapory? Bo zastosował swoje filtry które blokują "z marszu" cały ruch sieciowy? (tylko użytkownik decyduje które procesy/usługi mogą łączyć się z netem). Czy dlatego, że nazwa/marka nie jest tak globalna (znana) jak Kaspersky czy MS? Cytuj
Forii Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Teraz, kamiloxf napisał: Wgraj sobie Kaspersky Free + SpyShelter Firewall i nic więcej nie potrzebujesz nie obraź się ale ostatnio mi polecałeś Nano BLocker i Nano Defendera, a potem sie okazalo ze to byly wirusy bo ktos sie wlamal, podczas gdy ublock origin teraz mam i to jest too samo.... wiec tak srednio Ci ufam. : / Cytuj
ripek Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 kaspersky free i raz na tydzien adwcleaner czy tam malwarebytes i bedzie ok jak potrzebujesz blokowac programy/gry itp rzeczy to pelny kis stara wersja ma aktualne bazy wiec nie problem w nowej mogli dodac jakies bajery zbedne, ktore i tak nie instaluje jak wyjdzie trial reseter do kisa 21 to potestuje co ma nowego, poki co zostaje na dzialajacym 20 Cytuj
kamiloxf Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 4 minuty temu, Forii napisał: nie obraź się ale ostatnio mi polecałeś Nano BLocker i Nano Defendera, a potem sie okazalo ze to byly wirusy bo ktos sie wlamal, podczas gdy ublock origin teraz mam i to jest too samo.... wiec tak srednio Ci ufam. : / Dobra spoko (Szkoda tylko że ja nie mam wpływu na coś co autor robi z swoim softem) nudzija lubi to Cytuj
Forii Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 11 minut temu, ripek napisał: kaspersky free i raz na tydzien adwcleaner czy tam malwarebytes i bedzie ok jak potrzebujesz blokowac programy/gry itp rzeczy to pelny kis stara wersja ma aktualne bazy wiec nie problem w nowej mogli dodac jakies bajery zbedne, ktore i tak nie instaluje jak wyjdzie trial reseter do kisa 21 to potestuje co ma nowego, poki co zostaje na dzialajacym 20 Nic nie potrzebuje, jedynie gram w CODA i jestem tam dobry i spamuje voicemodem wiec ludzie lubia mnie ddosowac i hackowac wiec tego sie boje bardziej, a gra nie wyglada na dobrze zabezpieczoną Tak czy siak przeskanowalem kompa malwarebytesem i znalazlo tylko cos takiego, ale domyslam sie ze z uwagi na ghost spectre mod to nic zlego tylko mod Cytuj
Super3511 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Nic nie potrzebuje, jedynie gram w CODA i jestem tam dobry i spamuje voicemodem wiec ludzie lubia mnie ddosowac i hackowac wiec tego sie boje bardziej, a gra nie wyglada na dobrze zabezpieczoną Tak czy siak przeskanowalem kompa malwarebytesem i znalazlo tylko cos takiego, ale domyslam sie ze z uwagi na ghost spectre mod to nic zlego tylko mod te skanu to nic strasznego, nie usuwaj ich Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Forii Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 1 minutę temu, Super3511 napisał: te skanu to nic strasznego, nie usuwaj ich Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk a jak z tymi ddosami albo hakowaniem kogos? czy to fikcja czy jest to mozliwe poprzez granie w gre ktos widzi moje ip? i moze mi cos wtedy zrobic jak mam tylko zapore windowsowa i KSI free? kiedys byl taki typ co znajdowal ludzi po IP jakims sposobem Cytuj
Super3511 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Do Kaspersky Free można dołożyć SpyShelter Free - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ma HIPS i zaporę i już bardzo dobra ochrona. Albo zainstalować KIS i co miesiąc zresetować wersję próbną - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [emoji6] To nie crack.mógłbyś mi podesłać lub powiedzieć gdzie jest ten trial reset? temat jest tylko dla starych wersji a ja bym wolał użyć nowszej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
kamiloxf Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 4 minuty temu, Super3511 napisał: mógłbyś mi podesłać lub powiedzieć gdzie jest ten trial reset? temat jest tylko dla starych wersji a ja bym wolał użyć nowszej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Forii lubi to Cytuj
Super3511 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]to jest dla kis 21 każdej wersji? w sensie pobieram ze strony kasperskiego i zadziała każda wersja kis 21 tak? Cytuj
Dirty1987 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 6 minut temu, Forii napisał: a jak z tymi ddosami albo hakowaniem kogos? czy to fikcja czy jest to mozliwe poprzez granie w gre ktos widzi moje ip? i moze mi cos wtedy zrobic jak mam tylko zapore windowsowa i KSI free? kiedys byl taki typ co znajdowal ludzi po IP jakims sposobem Zależy od architektury gry, jeśli komunikacja odbywa się na zasadzie klient - serwer to nie. Jeśli p2p albo inne podejście non-authoritative to wtedy tak. Wystarczy wtedy zwykły sniffer np. wireshark tak jak jest na tym filmiku. Przed DDOSami firewall nie chroni, przed tym chroni ograniczenie dostępnych zapytań o adres ip. Tak btw. jak ktoś proponuje program rozwijany na githubie to na 99% będzie bezpieczny ze względu na możliwość kompilacji na życzenie wraz z pełnym debugiem tego co siedzi w programie a kod jest otwarty. Ten simplewall jest git na pierwszy rzut oka, całośc kodu ma ponad 2 miesiące a jedyne aktualizacje to manifest. Forii lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 Super3511 - to jest ze strony którą podałem, trzeba tam czytać cały temat, zwłaszcza OSTATNIE posty. Jest tam także jak to stosować, jak podmienić numer wersji itp. To czyste scrypty cmd a nie jakieś trial resety .exe w których nie wiadomo co jest. A spyshelter jest bardzo ceniony-ma zaporę i hipsa i w wersji darmowej nie trzeba prawie nic konfigurować. Można też nim skanowaś z prawokliku podejrzane pliki-ma kilka dobrych silników. Cytuj
QAUZ Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 W dniu 25.10.2020 o 13:46, Darien napisał: Ja akurat korzystam z wersji Superlite , po dodaniu języka polskiego wszystko jest spolszczone. !!!nie wszystko Cytuj
adonx Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 @QAUZ to znaczy co nie masz spolszczone ? Cytuj
Geno Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2020 A czy to jest dyskusja o firewallach i av? czy o modzie? Snafriozo lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi