Skocz do zawartości

Windows 10 Ghost Spectre 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie jest mocno okrojona wersja. Tylko odchudzona ze śmieci typu telemetria, google one drive, windows apps. Superlite ma dodatkowo jakieś modyfikacje pod lepsze działanie gier i usunięty windows defener

Natomiast Potato Edition jest wersją okrojoną dosyć 

Na 8gb całkowitych

w Superlte mam 1,5gb

w Windows 7 jest 2,7gb

Więc nie ma źle.

Opublikowano

Panowie ale po co wam mniej tych usług.. M dziś każdy ma te 16gb ramu ja też mam i wszystko śmiga szybko, gry także to już jak masło maślane

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Hej. Chciałem się dowiedzieć odnoście tej opcji standalone update w ghost toolbox, bo ponoć tak jak piszecie, że już można przejść w standalone update na wersję ghost spectre 20h2 to znaczy, że nie będzie już wogóle poprawek w tym standalone update dla wersji majowej czy będzie jeszcze możliwość w międzyczasie jak jest już 20h2 robione będą poprawki dla 20h1. Jeszcze nie chce aktualizować do tej październikowej aktualizacji. Chce narazie pozostać przy wersji majowej i dlatego chciałbym żeby były robione poprawki dla tej wersji bo jak narazie ta październikowa aktualizacja nie działa dobrze. Było zgłaszanych kilka tam błędów co jak co. Narazie jednym słowem 20h2 to nie wypał. Nie chce was zasmucić ale tak jest z tą 20h2, że większość komputerów nie jest przygotowanych pod tą wersję a że coś nie działa, trzeba po nowej wersji wgrywać najnowsze sterowniki. Trzeba poczekać żeby ta październikowa aktualizacja była sprawna ale narazie póki co nie aktualizuje do 20h2, dlatego chciałbym, żeby w opcji standalone były jeszcze poprawki dla wersji 20h1 albo całe iso z najnowszymi poprawkami. Sory i pozdrawiam was wszystkich. :)

Opublikowano

Dokładnie nie każdy ma 16GB i więcej. Ja mam aktualnie laptopa z 8, ale zamówiłem już kość 16. Lapek ma niestety lutowaną jedną kość 4GB przez producenta i maksymalnie obsługuje 20GB. 

Opublikowano
W dniu 14.11.2020 o 15:33, Wieniowaty napisał:

Nie ważne jak się liczy, ważne że się zgadza. Depnij na tą literkę a zrobi się mała. ;)

Ciekawe czy już byłeś na tym świecie jak ja pracowałem na windowsie 3.0?

W sumie to masz rację kolego i zwracam honor z szacuneczkiem oraz pozdrawiam bo tu zdrówko jest ważniejsze a nie tam jakieś drobnostki ;) 

Opublikowano
Panowie szybkie pytanko jak zaktualizować Ghosta? W Toolboxie wyskakuje mi takie okienko po czym przenosi mnie na yt ale co dalej , zielony jestem albo zgłupiałem [emoji3]

THdbfvW.png
Na stronie masz link do ściągnięcia aktualizacji

Opublikowano
Czy przypadkiem nie trzeba pobrać też wcześniejszych łatek? Bo jeśli mnie pamięć nie myli kiedyś widziałem inne wersje a teraz się tym zainteresowałem.
Ściągasz tą co ci toolbox proponuję napewno już są zaimpletowane w najnowsza łatkę

Opublikowano

Czy ktoś przesiadał się może z wersji compact konussa na tego też właśnie i jest w stanie powiedzieć czy warto czy nie ? Jakir różnice w wydajności ? Działa zdalny dostęp, drukarka, wycinanie i inne rzeczy ?

Opublikowano

Ja nadal uzywam LTSC wersji GHOST-a i nie widze nic w porównaniu z zwykłymi pelnymi wersjami które maja więcej napchane przez MS co potem trzeba wywalać. Moim zdaniem LTSC jest jednym z udanych systemów MS, a w wydaniu Ghost-a nie pobije innych systemow wydalnoscią. No moze sa i inne lepsze ale z tego co sprawdzalem nie ma porównania jednak z zadnym.

Opublikowano
19 godzin temu, jacobobbo napisał:

Czy ktoś przesiadał się może z wersji compact konussa na tego też właśnie i jest w stanie powiedzieć czy warto czy nie ? Jakir różnice w wydajności ? Działa zdalny dostęp, drukarka, wycinanie i inne rzeczy ?

Od konussa nie dziala kopia zapasowa systemu, jakies bledy wywala, nie dzialaly mi tez pewne rzeczy w programie muzycznym, pewnie sie cos jeszcze znajdzie. Ghost spectre ma sprawdzone i stabilne. Różnicy w szybkosci dzialania nie zauwazylem.

Opublikowano

Pomoże ktoś?:)  Uruchamiane normalnie i jako admin. Na innych wersjach W10 nigdy nie miałem problemów. Nie mogę się do końca odnaleźć w tym 2004 od Ghosta.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
12 godzin temu, DRAGO napisał:

Ja nadal uzywam LTSC wersji GHOST-a i nie widze nic w porównaniu z zwykłymi pelnymi wersjami które maja więcej napchane przez MS co potem trzeba wywalać. Moim zdaniem LTSC jest jednym z udanych systemów MS, a w wydaniu Ghost-a nie pobije innych systemow wydalnoscią. No moze sa i inne lepsze ale z tego co sprawdzalem nie ma porównania jednak z zadnym.

Poo true. Żaden mod nie wplynie na wydajnosc. Tak samo bedzie ci dzialac zwykly LTSC jak i ten zmodowany. Jedyna zmiana jaka mozna zastosowac, to optymalizacja latencji i tyle. Ale LTSC od ghosta nawet tego nie modyfikuje.

Opublikowano

Witam. Windows nie wykrywa mi 2 monitorow.... wszystko do ekranu powitalnego ok wyswietla na 2.... pozniej displayport traci sygnal. Zostaje tylko monitor na HDMI. Ktos jakis pomysl?

Opublikowano

Witam,
Zgłupiałem już.

Mam wersję Win 10 2004, build 19041.572,

Gdy sprawdzam w Ghost Toolboxie czy mam Standalone update to pokazuje mi ze wszystko jest zaktualizowane.
Wchodze na YT od ghosta a tam Standalone Update:
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -> x64 (19041.630)

Czy mam to pobierać poprzez link czy po prostu poczekać na 20h2? Którą podobno będzie można zupgrejdować bez reinstalki - co tez mnie dziwi bo podobno każdy spamował że reinstall będzie potrzebny

A no i czemu mi nie pokazuje że jest Standalone aktualizacja do tej wersji 19041.630?

1eFCubh.png
NmPhJ64.png

Opublikowano
6 minutes ago, Forii said:

Witam,
Zgłupiałem już.

Mam wersję Win 10 2004, build 19041.572,

Gdy sprawdzam w Ghost Toolboxie czy mam Standalone update to pokazuje mi ze wszystko jest zaktualizowane.
Wchodze na YT od ghosta a tam Standalone Update:
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -> x64 (19041.630)

Czy mam to pobierać poprzez link czy po prostu poczekać na 20h2? Którą podobno będzie można zupgrejdować bez reinstalki - co tez mnie dziwi bo podobno każdy spamował że reinstall będzie potrzebny

To zależy od Ciebie co chcesz zrobić. Nie chcesz formata - ściągaj standalone update do 20H2 i będzie śmigać. Update standalone do tamtej wersji jest już dostępny w opisie na kanale.