zdzisiek24 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2020 Google chyba nie gryzie ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Kropus Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2020 uporałem się nieco wcześniej, ale dzięki za odpowiedź Cytuj
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 @NiKKA.Labs, czy będzie jakiś odświeżony release tego moda na rok 2021? Jeżeli tak, to kiedy? Cytuj
stentsk Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jakbyś robił nową wstawkę to udostępnisz osobno obraz bez zintegrowanych sterów? Na paru sprzętach miałem blue screeny, tu konkretnie zachodził konflikt USB3.0, na pewno jak był potrzebny sterownik dla chipsetu C220, który jest inny niż np: Intel(R)_USB_3.0_eXtensible_Host_Controller_Driver_5.0.4.43_v2. Z góry dziękuję. Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 15 minut temu, stentsk napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jakbyś robił nową wstawkę to udostępnisz osobno obraz bez zintegrowanych sterów? Zdecydowanie polecam podłączyć się pod ten temat, już kilku chętnych jest na taki obraz tylko zaktualizowany bez sterów. Jak będzie więcej, to może wiktorynek ruszy z tematem Cytuj
BootError Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2021 Witam. Mam małą zagwozdkę. Laptop asus r541 i3-7100u, hdd, UEFI. Była Winda 8,1 gpt. Pendrive sformatowany pod gpt. Secure boot: off, CSM Support Disable. Przy próbie zbootowania problem jak na screenie: Po przestawieniu "CSM Support" na włączony instalacja rusza. Dlaczego? Przecież dla partycjonowania gpt i pendrive w fat 32 powinno być CSM wyłączone. System się zainstalował, na razie wszystko OK. Cytuj
Demedina Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2021 Nie da się pobierać z tego hostingu. Dwa razy próbowałem i za każdym razem wyskakuje kurza twarz przy 100% Cytuj
BootError Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Pod paskiem z postępem pobierania masz torrenta: Też miałem problem pobrać przez stronę. Cytuj
dstjr Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 @NiKKA.Labs Zainstalowałem tego Windowsa, wersję Ultimate i podczas instalacji sterownika chipsetu pojawiło się okienko: Program Instalator systemu Windows przestał działać. Po kilkukrotnym kliknięciu w Zamknij program wygląda na to, że chipset się zainstalował: Wcześniej, gdy miałem zainstalowaną wersję tego Windowsa ze wstawki FINAŁ to podczas instalacji tego sterownika nie wystąpił taki błąd. Cytat Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: AutoVerifierV2 Nazwa aplikacji: MsiExec.exe Wersja aplikacji: 5.0.7601.24555 Sygnatura czasowa aplikacji: 5ebdf96f Nazwa modułu z błędem: verifier.dll Wersja modułu z błędem: 6.1.7600.16385 Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4a5be081 Kod wyjątku: 80000003 Przesunięcie wyjątku: 000000000000ae03 Kod stanu: 303 OriginalBucketID: 0 Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje 1: 49b3 Dodatkowe informacje 2: 49b32c821919b8644afdafc14de6f676 Dodatkowe informacje 3: 1802 Dodatkowe informacje 4: 1802697ec39fade3f259fd55ec218271 Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline: C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt Gdy zainstalowałem oprogramowanie Logitech G HUB wystąpił taki sam błąd: Program Logitech G HUB przestał działać. Cytat Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: BEX64 Nazwa aplikacji: lghub_installer.exe Wersja aplikacji: 2020.12.3534.0 Sygnatura czasowa aplikacji: 5fcebcd8 Nazwa modułu z błędem: ntdll.dll Wersja modułu z błędem: 6.1.7601.24557 Sygnatura czasowa modułu z błędem: 5ee1b24d Przesunięcie wyjątku: 000000000008a78d Kod wyjątku: c000000d Dane wyjątku: 0000000000000000 Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje 1: 739f Dodatkowe informacje 2: 739f935709051cf7f55e3de49b544502 Dodatkowe informacje 3: bbc2 Dodatkowe informacje 4: bbc263771335312f45e3d2fd43de82d5 Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline: C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt Cytuj
Widzior Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 3 godziny temu, dstjr napisał: podczas instalacji sterownika chipsetu pojawiło się okienko: Program Instalator systemu Windows przestał działać. LUDZIE, ile razy można pisać, że zintegrowany Bypass (szczególnie opcja NET), na dodatek już nieaktualny, czyli W dniu 31.07.2020 o 22:03, NiKKA.Labs napisał: Zintegrowany BypassESU v7 (opcja 1 - Full; ESU+WU+NET) powoduje problemy z późniejszymi próbami instalacji sterowników i wielu innych rzeczy?? Nie ogarniacie, nie macie zamiaru doczytać, to instalujecie wersje Final ze stycznia 2020, bez Bypassa. Proste! Cytuj
jorgusek Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2021 Mam problem z uruchomieniem skryptów z naszego Forum: Usuwanie Ukrywanie Aktualizacji Windows Update - UUAWU_Win7_8.1_v27.8.0.0.cmd RemoveSPY_AIOv23 - Hosts, szpiedzy i telemetria won - RemoveSPY_AIOv23.cmd Uzyskiwanie Uprawnień Administratora - FullRightsV78110.cmd Usuwanie_Przywracanie_Strzalek_Z_Ikon_Skrotow_By_Remix.bat W wersji x86 uruchamiają się wszystkie skrypty. Cytuj
Siekier1985 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Witam. Zainstalowałem tę edycję systemu i pierwszy raz spotykam się z tym, że Windows Update oraz Windows Defender jest zablokowany na starcie. Gdy próbowałem odblokować samego defendera jest mowa coś o prawach grupy. Wykonałem poprawki w rejestrze które są sugerowane w takich przypadkach i z Defenderem się udało, natomiast Windows Update dalej jest wyłączony. Czy to normalne i są to celowe zabiegi w tej edycji/wersji systemu? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jorgusek Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 14 godzin temu, Siekier1985 napisał: Witam. Zainstalowałem tę edycję systemu i pierwszy raz spotykam się z tym, że Windows Update oraz Windows Defender jest zablokowany na starcie. Gdy próbowałem odblokować samego defendera jest mowa coś o prawach grupy. Wykonałem poprawki w rejestrze które są sugerowane w takich przypadkach i z Defenderem się udało, natomiast Windows Update dalej jest wyłączony. Czy to normalne i są to celowe zabiegi w tej edycji/wersji systemu? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam zainstalowany ten System, Windows Defender działa bez zarzutu, tylko trzeba aktualizować bazę wirusów, Windows Update po ustawieniu na "zainstaluj aktualizację automatycznie" działa bez problemu. Nie musiałem nic robić po zainstalowaniu Systemu. Cytuj
makinero Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Chcę naprawić sklonowany System (na inny dysk nowy SSD). Wszystkie polecenia typu bootrec sa mi znane ale nadal mam bład 0xc000000e albo BOOTMGR (w zależnosci jaką partycje ustawienie jako aktywną np. C(SYSTEM) D(rowniez System, ale ta partycja 100MB DODATKOWA). Męczę się z tym od roku, ale wciąż nie wiem jak naprawić te błędy. Próbowałem naprawa Systemu, ale błąd KOD "0x0" System zainstalować na USB, ale gdy uruchamiam to pokazuje, że nie jest zgodny z moim systemem (na czerwono). Potrzebuje szybkiej pomocy. Nazwa systemu operacyjnego Microsoft Windows 7 Ultimate Wersja 6.1.7601 Service Pack 1 Kompilacja 7601 Używałem wiele znanych dobrych systemów do Klonowania systemu (ktory TEN dziala) ale jak sklonuje to niestety ale za kazdym razem nie dziala , za kazdym razem wymienione bledy.... Nie wiem co jest grane. Dlaczego nigdy w zyciu nie powodzą sie klonowanai Systemu, pozniej nie da sie uruchomic, tak jakby po sklonowania nie ma napisu "SYSTEM, BOOT" pokazuyje tylko 'Recovery" Mogę w nieskonczonosc probowac klonowac dysk, ale to straci zywotnosc SSD (SZYBKO ZNISZCZE DYSK), bo w jeden dzien juz nadpisalem 1TB danych przy ciąglych probach klowania innymi programami, za kazdym razem identyczny blad. nie mozna znalezc urzadzenia dy probuje uruchmoc sklonowany dysk Nie mam Biosu normalnego, tylko UEFI. UEFI to chyba najgorsze co mzoe byc, z UEFI zawsze sa problemy, choc wylaczylem SECURE BOOT i wiele innych prob koncza sie neipowowodzeniami, nadal nie uruchamia sie System, Naprawa informuje... ze "NIE JEST PRAWIDLOWĄ PARTYCJĄ SYSTEMOWĄ" Klonowanie (100% powodzenie) = 100% identyczne powiino byc, a wciaz jakis plikow nie klonuje??? BIOS(UEFI) na plycie ASUS Z97-PRO jest bardzo skomplikowany. Nie wiem czy ktos moze pomoc z tym UEFI(bios) na tej plycie Cytuj
Siekier1985 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 25 minut temu, jorgusek napisał: Mam zainstalowany ten System, Windows Defender działa bez zarzutu, tylko trzeba aktualizować bazę wirusów, Windows Update po ustawieniu na "zainstaluj aktualizację automatycznie" działa bez problemu. Nie musiałem nic robić po zainstalowaniu Systemu. Dzięki za info. A czy korzystałeś z jakichś dodatkowych programów/aktywatorów po zainstalowaniu systemu? Ja posiadam klucz OA przypisany do kompa i do tej wersji systemu, klucz potwierdzony czyli pełna legalność systemu, a mimo to dalej brak nie mogę włączyć Windows Update... Klikam aby włączyć, to wychodzi dymek że jest nie włączony i tak można w kółko i nic to nie daje... chyba wrócę do oficjalnej wersji Win 7 i zobaczę czy dzieje się tak samo na tym kluczu. Cytuj
makinero Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Mam klucz, ale nie mam USB-instalatora. Nie mam DVDinstalatora. Nie chce miec DVD! chce miec instalator na USB Kingston 3.0 System PIEROWOTNY dziala, ale chce go przeniesc na nowy dysk. Ten stary SSD ma juz 69% zycia (LIFEWRITE). Jest dobry, ale chce miec inny wiekszy, nowy SSD. I jak przeniesc na nowy dysk, skoro po sklonowaniu sie nie uruchamia nIE CHCE aby ktos sugerowal zainstaluje od nowa System, skoro powinna byc mozliwosc Migracji/Klonowania/Kopiowania czy jak kolwiek to się zwie... Niech KTOŚ jeden raz pomoze w przypadku przenoszenia Systemu, a sie naucze, bede wiedzial, i bedzie w koncu OK... A tak brak pomocy... Cytuj
BartAcid Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Nie krzycz. Jest możliwość tylko widać za nerwowo do tego podchodzisz. Opisane jest to w wielu miejscach i w zależności od wybranych narzędzi. Ten akurat temat jest najmniej odpowiednim do takich lanemtów. Wyjątkowo ci w nim odpowiem jak ja to robię. Podpinam oba dyski do komputera na raz. Nie ważne czy przez USB czy SATA czy m.2, następni mam pendriva z sergi strelec i z niego uruchamiam program Paragon Hard Diusk Manager 15 z sekcji wszystkie programy - HARD DISK. Sprawdzam czy oba dyski mają ten sam schemat zapisu danych (MBR/GPT), jak nie to nowy dysk z pod prawego klawisza konwertuję na odpowiedni. Następnie w programie klikam copy&migration i wybieram copy hard disk. Potem postępuje zgodnie z pojawiającymi się oknami. Klikam zelony ptaszek APPLY po lweej u góry w głównym oknie programu i czekam aż skończy. Odpinam stary dysk i po robocie. Cytuj
makinero Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - wykonałem to. Napisałem ponownei 100 Gb danych na SSD. Uruchamiam nowy dysk i ten sam błąd 0xc0000009c Zapisało dane. Podłaczam do dzialającego systemu i widze ze system skopiowany, ale nie ma funkcji bootowania, ani nie pisze ze systemowa partycja C:\100 MB D:\ sySTEM 100 gb System sklonowany nei uruchmai asię. Pokazuje ze nei znaleziono urzadzenia Cytuj
jorgusek Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Godzinę temu, Siekier1985 napisał: Dzięki za info. A czy korzystałeś z jakichś dodatkowych programów/aktywatorów po zainstalowaniu systemu? Ja posiadam klucz OA przypisany do kompa i do tej wersji systemu, klucz potwierdzony czyli pełna legalność systemu, a mimo to dalej brak nie mogę włączyć Windows Update... Klikam aby włączyć, to wychodzi dymek że jest nie włączony i tak można w kółko i nic to nie daje... chyba wrócę do oficjalnej wersji Win 7 i zobaczę czy dzieje się tak samo na tym kluczu. Zainstaluj oryginał pl_windows_7_professional_x64_dvd_x15-65829.iso [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] hasło: basewin.pl. i zobacz czy coś to poprawiło. Możesz użyć do aktualizacji UpdatePack7R2 21.02.10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
makinero Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - ja chce przeniesc DZIAŁAJĄCY System na Nowy Dysk. To nie może być instalacja. Dlaczego nie mozna przeniesc Systemu bez bledu? Cytuj
makinero Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Ostatnie polecenie bootrec /rebuildbcd Znaleziono pomyślnie instalację, ale potem błąd gdy chce dodac do rozruchu. Wiadomość: Nie znaleziono urządzenia Systemowego Tylko tyle... i cóż mam dalej pocżać? A "Autonaprawa z dysku" kończy się tym samym kodem błędu Błąd: 0x0 Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Jest wiele narzędzi od tego typu działań np. Acronis lub EaseUs. Wujek google zawsze pomoże : pobierasz i robisz jak na filmie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Siekier1985 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Godzinę temu, jorgusek napisał: Zainstaluj oryginał pl_windows_7_professional_x64_dvd_x15-65829.iso [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] hasło: basewin.pl. i zobacz czy coś to poprawiło. Możesz użyć do aktualizacji UpdatePack7R2 21.02.10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki, mam na dysku już czekającą "czystą" instalkę win 7. Ten link do aktualizacji co prawda już nie działa, ale znalazłem gdzie indziej na sieci. Jeszcze raz dzięki. Cytuj
Widzior Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 3 godziny temu, makinero napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - ja chce przeniesc DZIAŁAJĄCY System na Nowy Dysk. To nie może być instalacja. Człowieku, ty nie widzisz nawet z tej paniki, że on odpisuje nie tobie, tylko gościowi Siekier1985? Nie umiesz zrobić klona albo masz porąbane coś z tą partycją 100MB, bo to na niej jest boot, dlatego nigdy nie pozwalam jej utworzyć i wielu na forum tak samo robi. Oczywiście mowa tu o MBR, a nie GPT. Mimo tego i tak nie rozumiem, dlaczego zrobienie klona całego dysku, a nie partycji, nie działa. No chyba, że kombinujesz z pojedynczymi partycjami. I jeszcze jedno - polecam zrobić wpierw Backup całego dysku (nawet metodą posektorową), a potem z niego przywrócić system na innym dysku, i musi działać. @Siekier1985, a wgrałeś najnowszego bypassa i aktualizację SSU? Jak nie, to co się dziwisz. Cytuj
borek9 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1. Czy na partycji ESP (ta 100MB) jest plik \boot\BCD? (to może powodować problem z aktualizacją BCD po sklonowaniu dysku) 2. Czy na partycji z systemem masz plik \Windows\System32\winload.efi ? Na te pytania tylko odpowiedz. 3. Ustaw partycję ESP jako aktywną. Jak to już będzie ustawione prawidłowo, podaj jaki błąd zostanie zwrócony. Wcześniej podałeś klika kodów, ale chodzi o ten wyświetlany kiedy partycja aktywna jest prawidłowo ustawiona, reszta nie jest istotna. Ogólnie, albo przez plik \boot\BCD program do klonowania aktualizuje wpisy magazynu BCD nie w tym magazynie co powinien (kilka razy spotkałem się z takim problemem), albo jak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wcześniej zasugerował, zamiast sklonować cały dysk, klonowałeś partycje pojedynczo i magazyn BCD w ogóle nie był aktualizowany. Cytuj
Siekier1985 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 56 minut temu, Widzior napisał: Człowieku, ty nie widzisz nawet z tej paniki, że od odpisuje nie tobie, tylko gościowi Siekier1985? Nie umiesz zrobić klona albo masz porąbane coś z tą partycją 100MB, bo to na niej jest boot (dlatego jej nigdy nie pozwalam zrobić i wielu na forum tak samo robi). Mimo tego i tak nie rozumiem, dlatego zrobienie klona całego dysku, a nie partycji, nie działa. No chyba, że klonujesz pojedyncze partycje. I jeszcze jedno - polecam zrobić wpierw Backup, a potem z niego przywrócić system na innym dysku. @Siekier1985, a wgrałeś najnowszego bypassa i aktualizację SSU? Jak nie, to co się dziwisz. Oczywiście wgrałem ByPass z pakietu NiKKA (klikając na plik LiveOS-Setup -> Instal WU ESU Patcher), ale o tym SSU pierwsze słyszę bo nie wiedziałem nawet że coś takiego jest potrzebne. Znalazłem to na stronie Microsoftu, ściągnąłem ale niestety wywala błąd przy próbie zainstalowania (przez to pewnie że ten cholerny Windows Update jest wyłączony którego właśnie potrzebuje) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 8 minut temu, Siekier1985 napisał: Oczywiście wgrałem ByPass z pakietu NiKKA Bo to jest stary Bypass! Co miesiąc praktycznie wychodzi nowy. Poza tym co ja pisałem tutaj? A ten error oznacza wyłączoną usługę Windows Update. Nie wiem co wy ludzi kombinujecie z tymi systemami, jakieś ulepszacze, optymalizatory i inne gunwa odpalacie, a potem problemy. Ten system ma domyślnie włączonego Defendera i WU, ale jak ktoś ma nowy sprzęt (chyba od 7 gen Intela + Ryzeny), to aktualizacje są chamsko przez M$ blokowane i trzeba używać WUFUC. Cytuj
Siekier1985 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 21 minut temu, Widzior napisał: Bo to jest stary Bypass! Co miesiąc praktycznie wychodzi nowy. Poza tym co ja pisałem tutaj? A ten error oznacza wyłączoną usługę Windows Update. Nie wiem co wy ludzi kombinujecie z tymi systemami, jakieś ulepszacze, optymalizatory i inne gunwa odpalacie, a potem problemy. Ten system ma domyślnie włączonego Defendera i WU, ale jak ktoś ma nowy sprzęt (chyba od 7 gen Intela + Ryzeny), to aktualizacje są chamsko przez M$ blokowane i trzeba używać WUFUC. Od początku miałem to samo, nawet gdy jeszcze nie zainstalowałem BYPASS i myślałem że to właśnie przez jego brak. Teraz go odinstalowałem i zainstalowałem ten WUFUC (mimo że mój procek chyba nie jest blokowany) to i tak nic nie dało... Chyba jednak trzeba spróbować zainstalować oryginalną dystrybucję albo wersje Final i zobaczyć co z tego będzie. Dzięki Cytuj
Widzior Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Ja używam wyłącznie dwóch wersji win7 i mam zero problemów: - na starocie (najlepszy bezproblemowy system ever) - na nowsze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi