dynamicdragooon 0 Posted November 14, 2020 Report Share Posted November 14, 2020 Witajcie, mam pytanie co do instalatora, Przy odpaleniu instalatora i po załadowaniu ekranu „instalator rozpoczyna pracę” pojawia się błąd „w stacji nie ma dysku...” z konsolą (załącznik nr 1h po naciśnięciu ponów próbę lub kontynuuj , pojawia się normalnie instalator (załącznik nr 3) i teraz pytanie czy powinienem się tym przejmować czy tak powinno być? pozdrawiam i życzę miłego dzionka ;p [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
bractwostali 6 Posted November 26, 2020 Report Share Posted November 26, 2020 będzie jeszcze jakaś wersja tego systemu od nikka czy to już ostateczne wydanie? Quote Link to post Share on other sites
lizaq 0 Posted November 29, 2020 Report Share Posted November 29, 2020 Witam, system postawiony dobrze, ale teraz przyszedł moment na zabawę z tym Bypassem. Chodzi o to, że nie instaluję aktualizacji system i wiem, że trzeba pobawić się tym bypassem. Pobrałem najnowszego v9 i kiedy odpalam "Wim-Integration" mając wrzucony do folderu "boot.wim" mam do wyboru tylko jakąś opcję, która sprawdza jakiś index 1/2 2/2 i koniec, a druga opcja, to zwykłe "EXIT". Pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiek24 217 Posted November 29, 2020 Report Share Posted November 29, 2020 Nie wiem co chcesz robić ... integrować z obrazem czy systemem ? Z obrazami się nie bawię ale jak chcesz by ten zainstalowany system pobierał na bieżąco aktualizacje odpalasz jako admin LiveOs i wybierasz co chcesz. Oczywiście wcześniej zapoznaj się z plikiem "readme" i zastosuj wymagane poprawki. Jest to gdzieś dokładniej opisane na forum. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
lizaq 0 Posted November 29, 2020 Report Share Posted November 29, 2020 12 minut temu, zdzisiek24 napisał: Nie wiem co chcesz robić ... integrować z obrazem czy systemem ? Z obrazami się nie bawię ale jak chcesz by ten zainstalowany system pobierał na bieżąco aktualizacje odpalasz jako admin LiveOs i wybierasz co chcesz. Oczywiście wcześniej zapoznaj się z plikiem "readme" i zastosuj wymagane poprawki. Jest to gdzieś dokładniej opisane na forum. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] No właśnie chciałbym, aby się elegancko pobierały aktualizację na Windows 7 Quote Link to post Share on other sites
zdzisiek24 217 Posted November 29, 2020 Report Share Posted November 29, 2020 Sama procedura jest dość intuicyjna ale jak będziesz miał problemy to są na forum wątki dotyczące bypassa. A jeśli chcesz zasięgnąć języka wprost ze źródła to proszę (dokładny tutorial) : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
oxnation 0 Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 Proszę pomóżcie jak zainstalować Net Framework. Mam Bypass w wersji najnowszej. Mam tylko opcje jak na screenie. Probowalem zainstalowac różne edycje NET. i nie jest to możliwe. Windows update pokazuje iż że zainstalowano wszystkie aktualizacje oprócz NET. oraz dodatków do karty graficznej. Nie wiem co mam robić. Czytałem posty z mydigitallife ale nikt nie podpowiada nic co moze mi pomóc. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
zdzisiek24 217 Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 Spróbuj tego ... w txt masz ważne wskazówki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
oxnation 0 Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 50 minut temu, zdzisiek24 napisał: Spróbuj tego ... w txt masz ważne wskazówki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja nie mam zainstalowanego żadnego NET. i to nie pomoże mi w instalacji. Sciągnałem 6 różnych wersji i nie ruszyło. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
zdzisiek24 217 Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 Download the correct NDP update, based on your installed .NET 4.x version and OS architecture [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] * Extract dotNetFx4_ESU_Installer.cmd a folder with simple path * Copy or move NDP update exe file(s) to the same folder * Right-click on dotNetFx4_ESU_Installer.cmd and "Run as administrator" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ściągnij do katalogu z dotNetFx4_ESU_Installer i odpal jako admin "Installer.cmd" ps.chyba dopiero teraz zajarzyłem, że nie piszemy o systemie z tego tematu Quote Link to post Share on other sites
Widzior 633 Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 Co wy tu kombinujecie? Przecież do zainstalowania NET Framework nie potrzeba żadnego bypassa. On jest potrzebny do poprawek, który wychodzą po lutym 2020. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiek24 217 Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 @up Nikt nie kombinuje bo przecież system od Nikki ma zainstalowanego NET4.8 ... więc chyba chodzi o poprawki Quote Link to post Share on other sites
Widzior 633 Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 Ze screena powyżej wynika, że nie ma. Ostatnio coraz więcej ludzi pisze o problemach w temacie moda, którego nawet nie mają, nie wiem o co tu biega. Quote Link to post Share on other sites
oxnation 0 Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 Mam zainstalowanego tego moda i nie posiada on NET. I nie da sie go zaintalowac. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
Widzior 633 Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 A no tak, Nikka nie integruje, jest w katalogu Extras do samodzielnej instalacji, ale jakoś nikt z tym problemów nie ma. Odinstaluj całkowicie Bypassa, bo on nie jest potrzebny do instalacji NETa i kto wie czy nie robi jakiś problemów. Quote Link to post Share on other sites
oxnation 0 Posted December 3, 2020 Report Share Posted December 3, 2020 Dziękuję za próbę pomocy. Ale się nie udało. Zrobiłem ponowną czystą instalacje ten sam problem wystąpił z NET. Zainstalowałem wersję Windowsa od SCH i wszystko działa jak zawsze dobrze bez problemów. Widocznie wersja NIKKA nie bedzie działac na moim PC. Zostawiam tę informację po to by ktoś w przyszłości miał podobny problem od razu zmienił wersję Windowsa bo szkoda poświęconego czasu na szukanie rozwiązania na które nie ma wyjścia. Wszystkie propozycje naprawy NET z google zawiodly. Quote Link to post Share on other sites
gregor2302 69 Posted December 3, 2020 Report Share Posted December 3, 2020 Nikt nie miał podobnego problemu w moim srodowisku . Quote Link to post Share on other sites
Mike223 0 Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 Ludzie robicie za**bistą robotę DZIEKI WIELKIE System śmiga aż miło miałem cały dzień problemów z sterownikami USB i problem z zainstalowaniem 7 na dedykowanym laptopie pod 10 aż znalazłem wersję od NIKKA i wszystko śmiga Quote Link to post Share on other sites
abz 0 Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 Na niektórych kompach jest OK (nowsze), na starszych się instaluje a potem najczęściej przy firefoxie bluescreen (szybko znika i restart). Potem można tylko "naprawić " poprzez powrót do punktu przywracania. Po "naprawie" instalacja firefoxa znów bluescreen. Na tym samym starym kompie czysta instalka nie ma tych problemów (można ściiągnąć ok 170 aktualizacji, zainstalować i wsio działa dobrze - łącznie z firefoxem) Quote Link to post Share on other sites
jechaya 2 Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 NiKKA planujesz jakąś edycje Win7 na koniec tego roku? Quote Link to post Share on other sites
XMateusz0707X 0 Posted December 11, 2020 Report Share Posted December 11, 2020 Witam, mam problem z instalacją. Podczas po instalacji zrobiło bluescrenna w kółko nie mogę kontynuować instalacji. Jak mam rozwiązać problemów ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Widzior 633 Posted December 11, 2020 Report Share Posted December 11, 2020 30 minut temu, XMateusz0707X napisał: Witam, mam problem z instalacją. Podczas po instalacji zrobiło bluescrenna w kółko nie mogę kontynuować instalacji. Jak mam rozwiązać problemów ? Czary mary hokus pokus, niestety szklana kula nam się rozdupczyła i nie wiemy nic o twojej konfiguracji sprzętowej, więc nikt nie pomoże. Quote Link to post Share on other sites
McHush 10 Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 21 godzin temu, XMateusz0707X napisał: Witam, mam problem z instalacją. Podczas po instalacji zrobiło bluescrenna w kółko nie mogę kontynuować instalacji. Jak mam rozwiązać problemów ? Pozdrawiam Spróbuj innego moda. Ten czasami wali blue screenami. Taki urok modyfikowanych systemów - jednym będzie działać, innym (z niewiadomych powodów) nie. Quote Link to post Share on other sites
winraf 0 Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Jak zaimplementować sterownik do posiadanego dysku M2? Bo póki co, instalacja zatrzymuje się na "starting windows", bez różnicy czy to uefi czy gpt, fat czy ntfs Quote Link to post Share on other sites
Widzior 633 Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 7 minut temu, winraf napisał: Jak zaimplementować sterownik do posiadanego dysku M2? Trzymajcie mnie, kolejny co myśli, że tu same wróżki siedzą na forum Jaki to dysk, jakiej firmy, jaki model? Zapewne chodzi o NVMe, więc powodzenia w szukaniu sterowników producenta, które mógłbyś sobie "zaimplementować". No chyba, że to Samsung. R a m p a g e likes this Quote Link to post Share on other sites
winraf 0 Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 Nie uważam nikogo za wróżkę, ot pytanie jak pytanie Nie jest to Samsung - WDC PC SN530 Jak na wróżkę nieźle wykombinowałeś, że to NVMe Quote Link to post Share on other sites
R a m p a g e 5 Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 51 minut temu, Widzior napisał: Trzymajcie mnie, kolejny co myśli, że tu same wróżki siedzą na forum Jaki to dysk, jakiej firmy, jaki model? Zapewne chodzi o NVMe, więc powodzenia w szukaniu sterowników producenta, które mógłbyś sobie "zaimplementować". No chyba, że to Samsung. nie dziw się ?!, kiedyś do internetu mieli dostęp dorośli w małym stopniu dzieci teraz nawet 4 letnie dziecko biega z netem, szykuj się na inwazję małolatów którzy coś chcą ale nie wiadomo co, dopiero instrukcja obsługi może pomóc Quote Link to post Share on other sites
matber1pl 0 Posted December 26, 2020 Report Share Posted December 26, 2020 pytanie czy system zadziała na pentium gold g6400 i 8gb ddr4? 1 minute ago, matber1pl said: Quote Link to post Share on other sites
jorgusek 305 Posted December 26, 2020 Report Share Posted December 26, 2020 23 minuty temu, matber1pl napisał: pytanie czy system zadziała na pentium gold g6400 i 8gb ddr4? Na moim 9 letnim laptopie działa idealnie, instaluj bez obawy będzie działał super. Quote Link to post Share on other sites
matber1pl 0 Posted December 26, 2020 Report Share Posted December 26, 2020 ok dzięki za info Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts