Jump to content

Windows 7 x64 [PL] SP1.IE11.2020.07-NiKKA]

NiKKA.Labs

Recommended Posts

NiKKA p r e s e n t s :    

Windows.7.SP1.IE11.PL.x64.2020.07-NiKKA

3IVFqjF.png
Win7 64bit: HOMEBASIC, HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE

DaH99bG.png
--------------------------------------------------------------------------------
Opis systemu:

Info: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

--------------------------------------------------------------------------------
Info:

Source: Win7SP1 ISO's

Type: System, x64 (64bit)
Language: Polish, Polski, PL
Volume: 1xDVD9, bootable ISO, bootable USB
Create Date: 2020.07.30
Release Date: 2020.07.31
By: NiKKA

Contents:

- Nic nie wycinane
- Zintegrowany BypassESU v7 (opcja 1 - Full; ESU+WU+NET)
  (podziekowania dla forum MDL - MyDigitalLife)
- Zintegrowane latki wydane po SP1 do 2020.07
- Zintegrowany Internet Explorer 11
- Zintegrowany Microsoft Edge (przegladarka bazujaca na Chromium)
- Zintegrowane kilka sterownikow: USB3, NVME, SATA, LAN
- DirectX i reszte post-install instaluje setupcomplete.cmd
- NET 4.8 - katalog EXTRAS albo instalacja na WU
- Mozliwosc instalacji wersji Win7 64bit: HOMEBASIC,
  HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE

Instruction:

W celu uzyskania wersji dla UEFI-GPT-FAT32 uruchom: Windows.7.SP1.IE11.PL.x64.2020.07_UEFI-NiKKA.exe i poczekaj az zniknie okienko konsoli.
Pojawi sie nowy plik: Windows.7.SP1.IE11.PL.x64.2020.07_UEFI-NiKKA.iso ktory poprzez np. Rufus nagrasz na USB z FAT32.

Wypalic ISO na DVD (DVD9) albo montowac w demonie albo VMware albo nagrac odpowiednio na pendrive:
Uzyc programu: Rufus, lub innego, lub przygotowac recznie USB:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

P.S. Nie wyciagac pendrive/DVD podczas instalacji az do pelnego zainstalowania - uzyskania pulpitu roboczego.
     (wykonuje sie skrypt setupcomplete.cmd od poczatku instalacji, az do "pulpitu")

Brak ingerencji w ustawienia systemowe. Integrowane via Slipstream. Mastering via skrypty CMD (DISM, IMAGEX, OSCDIMG).

POBIERANIE:

P.S. Aby klucz przyjeło (jeśli nie działa sztuczka w Loader DAZ);  w edycjach HomePremium, HomeBasic, Starter(32bit tylko) to najpierw trzeba system zainstalować bez klucza (do pulpitu), potem trzeba uruchomić: BypassESU-v7-AIO\LiveOS-Setup.cmd jako admin i tymczasowo usunąć WU ESU (bo jest zintegrowany i zmienia "widzenie" windowsa jako PRO), zaaktywować windowsa i potem jeszcze raz powtórzyć procedurę instalacji WU ESU poprzez BypassESU-v7-AIO\LiveOS-Setup.cmd, aby wyszukiwał najnowsze aktualizacje.

Jest wrzucony BYPASS opcja 1 czyli wszystko zbypasowane (ESU+WU+NET), aby zaaktywować wersje Home Premium, Home Basic i Starter (32bit), trzeba na chwilę wyłączyć w BYPASS WU, a za chwile włączyć. żeby nie narobić kaszany na WU), opcja 4 wyłączenie:

FQVu6xv.png

Po zaaktywowaniu windowsa, BYPASS i opcja 3:

SPiSviG.png

P.S. Lepiej piszcie czy działa startowanie z USB3 i sie instaluje na nośnikach NVME, bo to chyba ostatnie podejście do tego tematu...

jorgusek and P1O like this

Potrzebuje pomocy, zrobiłem według instrukcji pendrive ale po restarcie zamiast setupa mam do wyboru win7 32 i 64 bit i jak wybiorę 64 to od razu odpala się instalator z 2019 r. Jakbym ulepszał system do 8/10 a nie mam tego setupa gdzie wybieram home premium x64 i żeby mi sformatowało zaśmiecony system w pi*du help błagam

W dniu 1.08.2020 o 20:55, zdzisiek24 napisał:

PRO/64 i wszystko ok choć ... NET-a bym już zintegrował a skoro nie wywaliłeś IE11 to Edga zostawiłbym jako opcję. Zbędna KB3138612 ale dzięki za dobrą robotę. Co do reszty się nie wypowiem bo nie posiadam takowego sprzętu   :E

Dzięki za zainteresowanie, ale - Mój projekt nie obejmuje integracji NET4, IE11 jest zintegrowany i nie będzie wywalony, bo zostanie i tak IE8 (wbudowany), czyli gorzej. Edge jest wrzucony, ale jedym kliknięciem i bedzie odistalowany całkowicie. Odnośnie KB3138612, jest potrzebny, może u ciebie nie.

W dniu 3.08.2020 o 14:40, zdzisiek24 napisał:

Bypass omija tylko ograniczenie co do wsparcia systemu dla użytkowników domowych więc nie ma nic wspólnego z aktywacją. A co do niej samej to w drugim poście nikka wszystko wyjaśnił.

Akurat ma, bo wsparcie nie jest przewidziane dla Windows 7 HomePremium, HomeBasic i Starter.

Bypass zmienia flagę rozpoznania na Pro , żeby Windows Update widział te systemy jako Pro. Bo oficjaninie tlko  wersje Pro OEM,  VL i Enterpsrise są objete ESU, Ulimate też jest traktowana jako Pro. Ultimate to odpowiednik Enterpise BTW.

W najnowszych wersjach wyrzucę chyba z integracji wersje HP, HB i Starter. Będzie mniej problemów i pytań. Zainstalujcie sobie wersje 2020.01 FINAL i ugradujcie z Bypassem.

P1O likes this

Witam serdecznie,

Z góry przepraszam za trywialne pytanie, jednak nie potrafię odnaleźć odpowiedzi w pojedynkę.

Otóż, czy jest sens instalacji tej modyfikacji/tego systemu na starym laptopie DELL, Intel Core 2 Duo, 2,4, 4gb ram?

czym różni się ww. system od oryginału?

W dniu 12.08.2020 o 23:21, nudzija napisał:

@tony5

pobierz sobie przez program do torrentów

Dziękuje za zainteresowanie, ale niestety takowych programów nie posiadam, a tym bardziej nie pójdą na moim sprzęcie.
Jeśli byłby ktoś w stanie podać linka z innego serwera to nadal Proszę o pomoc.

19 godzin temu, zdzisiek24 napisał:

Na pewno pójdzie ... zainstaluj i ściągaj do woli  :)

Dziękuję. Niestety tak jak mówiłem, mój sprzęt, a tym bardziej Win XP nie trawi tego:) Ponawiam moją Prośbę. Jeśli byłby ktoś w stanie podać linka z innego serwera to nadal Proszę o pomoc.

Dziękuje, próbowałem.. starałem się.. po prostu torrent nie idzie.

23 godziny temu, zdzisiek24 napisał:

Chłopie ... czekaj dalej  :smokeing:

Przez te kilka dni ściągnąłbym to snopowiązałką. Files.fm ci nie pasuje, ktoś wrzucił to na torrenta... też nie. Daj trochę od siebie ... fraza " torrent xp" i masz. 

Po co te nerwy? Po prostu u mnie nie idzie.. Ktoś może kiedyś gdzieś wrzuci na inny serwer. Jestem cierpliwy i poczekam, więc ponawiam moją Prośbę. Jeśli byłby ktoś w stanie podać linka z innego serwera to nadal Proszę o pomoc.

No i "nie miała baba kłopotu kupiła sobie prosie". Kupiłem nowego laptopa Toshiba Fujitsu - E754 z Windowsem 10, lecz nie miałem i nadal nie mam ochoty używać tego systemu. Pobrałem więc od NIKKI jego system z lipca tego roku i niestety po wielu próbach do dzisiaj nie udało mi się zainstalować Windows 7. Dotychczas nigdy takich kłopotów nie miałem. Instalkę zrobiłem na Rufusie w biosie ustawiłem by startował z pendraiwa i niestety nadal jest coś nie tak. Instalka startuje, lecz zatrzymuje się w momencie gdy ma się ukazać operacja na dysku twardym z taką to oto informacją gdy "instalator zaczyna prace: "Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD. Jeśli masz dyskietkę, dysk CD, DVD lub dysk flash USB ze sterownikiem, włóż go teraz". Jestem bezradny i nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Pobrałem ponownie system i efekt taki sam czyli negatywny. Wymieniłem pena i również nic to nie dało. Proszę o pomoc czy coś da się z tym fantem zrobić, mnie już ręce opadły.