NiKKA.Labs Posted July 31, 2020 Report Share Posted July 31, 2020 NiKKA p r e s e n t s : Windows.7.SP1.IE11.PL.x64.2020.07-NiKKA Win7 64bit: HOMEBASIC, HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE -------------------------------------------------------------------------------- Opis systemu: Info: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -------------------------------------------------------------------------------- Info: Source: Win7SP1 ISO's Type: System, x64 (64bit) Language: Polish, Polski, PL Volume: 1xDVD9, bootable ISO, bootable USB Create Date: 2020.07.30 Release Date: 2020.07.31 By: NiKKA Contents: - Nic nie wycinane - Zintegrowany BypassESU v7 (opcja 1 - Full; ESU+WU+NET) (podziekowania dla forum MDL - MyDigitalLife) - Zintegrowane latki wydane po SP1 do 2020.07 - Zintegrowany Internet Explorer 11 - Zintegrowany Microsoft Edge (przegladarka bazujaca na Chromium) - Zintegrowane kilka sterownikow: USB3, NVME, SATA, LAN - DirectX i reszte post-install instaluje setupcomplete.cmd - NET 4.8 - katalog EXTRAS albo instalacja na WU - Mozliwosc instalacji wersji Win7 64bit: HOMEBASIC, HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE Instruction: W celu uzyskania wersji dla UEFI-GPT-FAT32 uruchom: Windows.7.SP1.IE11.PL.x64.2020.07_UEFI-NiKKA.exe i poczekaj az zniknie okienko konsoli. Pojawi sie nowy plik: Windows.7.SP1.IE11.PL.x64.2020.07_UEFI-NiKKA.iso ktory poprzez np. Rufus nagrasz na USB z FAT32. Wypalic ISO na DVD (DVD9) albo montowac w demonie albo VMware albo nagrac odpowiednio na pendrive: Uzyc programu: Rufus, lub innego, lub przygotowac recznie USB: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Nie wyciagac pendrive/DVD podczas instalacji az do pelnego zainstalowania - uzyskania pulpitu roboczego. (wykonuje sie skrypt setupcomplete.cmd od poczatku instalacji, az do "pulpitu") Brak ingerencji w ustawienia systemowe. Integrowane via Slipstream. Mastering via skrypty CMD (DISM, IMAGEX, OSCDIMG). POBIERANIE: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Aby klucz przyjeło (jeśli nie działa sztuczka w Loader DAZ); w edycjach HomePremium, HomeBasic, Starter(32bit tylko) to najpierw trzeba system zainstalować bez klucza (do pulpitu), potem trzeba uruchomić: BypassESU-v7-AIO\LiveOS-Setup.cmd jako admin i tymczasowo usunąć WU ESU (bo jest zintegrowany i zmienia "widzenie" windowsa jako PRO), zaaktywować windowsa i potem jeszcze raz powtórzyć procedurę instalacji WU ESU poprzez BypassESU-v7-AIO\LiveOS-Setup.cmd, aby wyszukiwał najnowsze aktualizacje. GamingMichu, jorgusek, inezza696 and 20 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregor2302 Posted August 1, 2020 Report Share Posted August 1, 2020 Jak z oryginałem HP ? Tak jak w opisie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiKKA.Labs Posted August 1, 2020 Author Report Share Posted August 1, 2020 Jest wrzucony BYPASS opcja 1 czyli wszystko zbypasowane (ESU+WU+NET), aby zaaktywować wersje Home Premium, Home Basic i Starter (32bit), trzeba na chwilę wyłączyć w BYPASS WU, a za chwile włączyć. żeby nie narobić kaszany na WU), opcja 4 wyłączenie: Po zaaktywowaniu windowsa, BYPASS i opcja 3: P.S. Lepiej piszcie czy działa startowanie z USB3 i sie instaluje na nośnikach NVME, bo to chyba ostatnie podejście do tego tematu... jorgusek and P1O like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted August 1, 2020 Report Share Posted August 1, 2020 PRO/64 i wszystko ok choć ... NET-a bym już zintegrował a skoro nie wywaliłeś IE11 to Edga zostawiłbym jako opcję. Zbędna KB3138612 ale dzięki za dobrą robotę. Co do reszty się nie wypowiem bo nie posiadam takowego sprzętu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukashoss Posted August 3, 2020 Report Share Posted August 3, 2020 Czy stosowanie Bypass jest konieczne przy stosowaniu oryginalnego klucza systemu? Kiedy aktywować system oryginalnym kluczem(podczas instalacji czy po pełnej instalacji i pojawieniu się pulpitu)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted August 3, 2020 Report Share Posted August 3, 2020 Bypass omija tylko ograniczenie co do wsparcia systemu dla użytkowników domowych więc nie ma nic wspólnego z aktywacją. A co do niej samej to w drugim poście nikka wszystko wyjaśnił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bractwostali Posted August 5, 2020 Report Share Posted August 5, 2020 ja w tej wersji systemu nie mogę wejść w ustawienia dźwięku w panelu sterowania nie chce się włączyć, również przy uruchamianiu pc jak jest napis zapraszamy to się na 1 sec zatnie system po czym pokazuje się pulpit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted August 5, 2020 Report Share Posted August 5, 2020 @up ... u mnie nic takiego nie występuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rychuplu Posted August 6, 2020 Report Share Posted August 6, 2020 Potrzebuje pomocy, zrobiłem według instrukcji pendrive ale po restarcie zamiast setupa mam do wyboru win7 32 i 64 bit i jak wybiorę 64 to od razu odpala się instalator z 2019 r. Jakbym ulepszał system do 8/10 a nie mam tego setupa gdzie wybieram home premium x64 i żeby mi sformatowało zaśmiecony system w pi*du help błagam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukashoss Posted August 8, 2020 Report Share Posted August 8, 2020 Mam problem, który nie występował w poprzednich kompilacjach. Podczas instalacji pakietu Office 2007 wywala błąd 1704 - jakieś pomysły? Instaluje wersję x64 i aktywuje po pełnej instalacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slav111 Posted August 8, 2020 Report Share Posted August 8, 2020 Cześć [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] może trochę już nudne pytanie ale dlaczego mi się wyświetla x86 ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiKKA.Labs Posted August 9, 2020 Author Report Share Posted August 9, 2020 W dniu 1.08.2020 o 20:55, zdzisiek24 napisał: PRO/64 i wszystko ok choć ... NET-a bym już zintegrował a skoro nie wywaliłeś IE11 to Edga zostawiłbym jako opcję. Zbędna KB3138612 ale dzięki za dobrą robotę. Co do reszty się nie wypowiem bo nie posiadam takowego sprzętu Dzięki za zainteresowanie, ale - Mój projekt nie obejmuje integracji NET4, IE11 jest zintegrowany i nie będzie wywalony, bo zostanie i tak IE8 (wbudowany), czyli gorzej. Edge jest wrzucony, ale jedym kliknięciem i bedzie odistalowany całkowicie. Odnośnie KB3138612, jest potrzebny, może u ciebie nie. W dniu 3.08.2020 o 14:40, zdzisiek24 napisał: Bypass omija tylko ograniczenie co do wsparcia systemu dla użytkowników domowych więc nie ma nic wspólnego z aktywacją. A co do niej samej to w drugim poście nikka wszystko wyjaśnił. Akurat ma, bo wsparcie nie jest przewidziane dla Windows 7 HomePremium, HomeBasic i Starter. Bypass zmienia flagę rozpoznania na Pro , żeby Windows Update widział te systemy jako Pro. Bo oficjaninie tlko wersje Pro OEM, VL i Enterpsrise są objete ESU, Ulimate też jest traktowana jako Pro. Ultimate to odpowiednik Enterpise BTW. W najnowszych wersjach wyrzucę chyba z integracji wersje HP, HB i Starter. Będzie mniej problemów i pytań. Zainstalujcie sobie wersje 2020.01 FINAL i ugradujcie z Bypassem. P1O likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joltom Posted August 12, 2020 Report Share Posted August 12, 2020 System bez problemu zainstalował się z pena z USB 3.0 oraz na dysku NVME na płycie Asus ROG Stix Z270I Gaming. Z obrazem od "wiktorynek" ze zintegrowanymi sterownikami NVME i USB 3.0 miałem problemy,,tutaj z tego systemu problemu nie ma.Brawo za wspaniałą robotę.Dziękuję bardzo NiKKA.Labs likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony5 Posted August 12, 2020 Report Share Posted August 12, 2020 Witam. Można Prosić o jakiś normalny mirror do pobrania z normalnego serwera? Pobierałem 6 razy z 3 różnych przeglądarek, na każdej dochodzi do 100% i error, odświeżam stronę i znowu od nowa. Porażka ten serwer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted August 12, 2020 Report Share Posted August 12, 2020 @tony5 pobierz sobie przez program do torrentów [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] krzycho59, zdzisiek24, PapcioSan and 2 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LUGAN Posted August 13, 2020 Report Share Posted August 13, 2020 Witam serdecznie, Z góry przepraszam za trywialne pytanie, jednak nie potrafię odnaleźć odpowiedzi w pojedynkę. Otóż, czy jest sens instalacji tej modyfikacji/tego systemu na starym laptopie DELL, Intel Core 2 Duo, 2,4, 4gb ram? czym różni się ww. system od oryginału? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony5 Posted August 14, 2020 Report Share Posted August 14, 2020 W dniu 12.08.2020 o 23:21, nudzija napisał: @tony5 pobierz sobie przez program do torrentów [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziękuje za zainteresowanie, ale niestety takowych programów nie posiadam, a tym bardziej nie pójdą na moim sprzęcie. Jeśli byłby ktoś w stanie podać linka z innego serwera to nadal Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted August 14, 2020 Report Share Posted August 14, 2020 Na pewno pójdzie ... zainstaluj i ściągaj do woli [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nudzija likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony5 Posted August 15, 2020 Report Share Posted August 15, 2020 19 godzin temu, zdzisiek24 napisał: Na pewno pójdzie ... zainstaluj i ściągaj do woli [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziękuję. Niestety tak jak mówiłem, mój sprzęt, a tym bardziej Win XP nie trawi tego:) Ponawiam moją Prośbę. Jeśli byłby ktoś w stanie podać linka z innego serwera to nadal Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted August 15, 2020 Report Share Posted August 15, 2020 @tony5 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted August 15, 2020 Report Share Posted August 15, 2020 Chłopie ... czekaj dalej Przez te kilka dni ściągnąłbym to snopowiązałką. Files.fm ci nie pasuje, ktoś wrzucił to na torrenta... też nie. Daj trochę od siebie ... fraza " torrent xp" i masz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony5 Posted August 16, 2020 Report Share Posted August 16, 2020 Dziękuje, próbowałem.. starałem się.. po prostu torrent nie idzie. 23 godziny temu, zdzisiek24 napisał: Chłopie ... czekaj dalej Przez te kilka dni ściągnąłbym to snopowiązałką. Files.fm ci nie pasuje, ktoś wrzucił to na torrenta... też nie. Daj trochę od siebie ... fraza " torrent xp" i masz. Po co te nerwy? Po prostu u mnie nie idzie.. Ktoś może kiedyś gdzieś wrzuci na inny serwer. Jestem cierpliwy i poczekam, więc ponawiam moją Prośbę. Jeśli byłby ktoś w stanie podać linka z innego serwera to nadal Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bractwostali Posted August 16, 2020 Report Share Posted August 16, 2020 może prędkość internetu za wolna dlatego nie idzie bo to jest nie możliwe ze wszystkim działa tylko tobie nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jezyk777 Posted August 17, 2020 Report Share Posted August 17, 2020 x32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] code, jorgusek, tony5 and 3 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony5 Posted August 17, 2020 Report Share Posted August 17, 2020 9 godzin temu, jezyk777 napisał: x32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Warto jest czekać, a jeszcze bardziej wierzyć w ludzi. Poszło w 30 min. Dziękuje bardzo Ci kolego. Masz u mnie + grzechuk550i likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOMPx18 Posted August 29, 2020 Report Share Posted August 29, 2020 gdy juz konczy instalacje i uruchamia ponownie wywala niebieski ekran podasz startu systemu gaudy likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luz2363 Posted September 1, 2020 Report Share Posted September 1, 2020 u mnie działa bez problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enigma1952 Posted September 3, 2020 Report Share Posted September 3, 2020 No i "nie miała baba kłopotu kupiła sobie prosie". Kupiłem nowego laptopa Toshiba Fujitsu - E754 z Windowsem 10, lecz nie miałem i nadal nie mam ochoty używać tego systemu. Pobrałem więc od NIKKI jego system z lipca tego roku i niestety po wielu próbach do dzisiaj nie udało mi się zainstalować Windows 7. Dotychczas nigdy takich kłopotów nie miałem. Instalkę zrobiłem na Rufusie w biosie ustawiłem by startował z pendraiwa i niestety nadal jest coś nie tak. Instalka startuje, lecz zatrzymuje się w momencie gdy ma się ukazać operacja na dysku twardym z taką to oto informacją gdy "instalator zaczyna prace: "Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD. Jeśli masz dyskietkę, dysk CD, DVD lub dysk flash USB ze sterownikiem, włóż go teraz". Jestem bezradny i nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Pobrałem ponownie system i efekt taki sam czyli negatywny. Wymieniłem pena i również nic to nie dało. Proszę o pomoc czy coś da się z tym fantem zrobić, mnie już ręce opadły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted September 3, 2020 Report Share Posted September 3, 2020 2 godziny temu, enigma1952 napisał: Jestem bezradny i nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Proszę o pomoc czy coś da się z tym fantem zrobić, mnie już ręce opadły. Pobrać i zainstalować system wiktorynka - enigma1952 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted September 3, 2020 Report Share Posted September 3, 2020 9 godzin temu, enigma1952 napisał: Toshiba Fujitsu - E754 Przecież to laptop 4 gen, więc nie ma żadnego problemu z instalacją Win 7. Zainstalujesz nawet system bez żadnych sterowników, tylko z USB 2.0 lub z płyty. Do instalacji z USB 3.0 potrzebne są sterowniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts