Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie targam go i moje wrażenia z oficjalnej wersji są jednoznaczne-to jest mega ociężały twór względem 1909. Liczę, że Twoja praca nadała mu wigoru, lekkości i respondywności tak jak w wersji 1909.

Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał:

Najpierw sprawdzicie dokładnie tego szrota - jak nie będzie problemów, to wykroję z niego coś lżejszego. Nie wcześniej! Więc do testów...

wyżuć appx wszystkie daje to kopa 10

Opublikowano

System stoi na EliteBook 8570w i7-3720QM, 32 GB RAM, SSD mSata 512GB+2xST2000LM003 i wsio śmiga elegancko łacznie z aktualizacjami. Wszystkie sterowniki+kodeki+Office 2007SP3 zainstalowany cały i reszta niezbędnych programów po kompresji systemu zajmuje 17,4GB , a RAMU system z niezbędnym softem typu antywir itp zajmuje ok 2GB- szacuneczek.

Przy okazji pytanie: zawarłeś w instalce skrypt RemoveSPY_AIOv23 mimo, że jest już RemoveSPY_AIOv24 BETA3(tą wersją dla zasady przejechałem Twojego moda+wszystkie optymalizacje z folderku na pulpicie i prawokliku)- jakiś konkretny powód czy preferujesz starszą wersję/nowsza nie bardzo ogarnia coś w tej wersji systemu?

Opublikowano

Dołożyłbym jeszcze 0patch agent (sam używałem na Twoim modzie  JG10 1909 i teraz na Twoim JG 10 2004 i śmiga)z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i full bezpieczeństwo zapewnione. ()

Opublikowano
W dniu 11.06.2020 o 13:23, enterprise2000 napisał:

Przydałaby się więcej pytań w optymalizatorze, typu:

- Czy chcesz połączyć  procesy svchost?
- Czy chcesz wyłączyć panel kontrolny do grafiki Nvidii?
- Czy chcesz wyłączyć wyszukiwanie/cortanę ?

itd.

Bo użytkownik, ma niewielki wpływ na to, co zostaje wyłączone i potem szuka w usługach.

Po to będzie wersja lite.....

Opublikowano

111 pobrań i praktycznie zerowy odzew?

Nie interesuje mnie, czy produkt jest szybki, bo nie jest i nie będzie - to przecież W10...

Interesuje mnie, czy wszystko działa jak należy:

- panele nVidia i inne shity, które instalujecie ze sklepu;

- dostęp do udostępnionych folderów/dysków w sieci lokalnej;

- logowanie za pomocą rozpoznawania twarzy (chyba FaceID - tak jakoś się to nazywało);

- sprzęt peryferyjny;

- i sam nie wiem, co jeszcze...

Opublikowano
26 minut temu, srom-otnik napisał:

111 pobrań i praktycznie zerowy odzew?

Nie interesuje mnie, czy produkt jest szybki, bo nie jest i nie będzie - to przecież W10...

Interesuje mnie, czy wszystko działa jak należy:

- panele nVidia i inne shity, które instalujecie ze sklepu;

- dostęp do udostępnionych folderów/dysków w sieci lokalnej;

- logowanie za pomocą rozpoznawania twarzy (chyba FaceID - tak jakoś się to nazywało);

- sprzęt peryferyjny;

- i sam nie wiem, co jeszcze...

Dopiero dzisiaj zainstalowałem, a wypowiadać się nie wypowiadam, bo tak ekstremalnie jak inni z systemów nie korzystam.

Opublikowano

Panie Sromotnik, czy wszystko dziala?.Jest to pelna wersja,wiec pewnie tak.Na moim sprzecie,wszystko to co ja potrzebuje dziala.System, jak na pelna wersje i 10-ke jest BARDZO szybki!!!.Znakomita podstawa.Inni  nawet w modach nie maja takich wynikow.Mnie interesuje wylacznie muzyka i zwiazane z nia PLAYERY i NAGRYWARKI i najogolniej dzwiek No i oczwiscie SZYBKOSC internetu. Jestem wyjatkowo zainteresowano modem TEGO systemu w wersji" lite".Czekam z niecierpliwoscia i pozdrawiam!!!.

vitay007 lubi to
Opublikowano

Zainstalowałem, od siebie :

To co dla mnie ma działać działa jak należy , aplikacje ze sklepu działają bez problemu, sterowniki wszystkie bez problemu, wydajność w grach normalna ( porównuje 1909 ) , BT bez problemu to samo WIFi.  System lepszy niz ostatnio testowany Ghost Spectre . 

Jedna rzecz mnie tylko interesuje - nie mogę zrobić kopi zapasowej systemu ani punktu przywracania , chyba ze w tym modzie tak ma być ( 1909 tego nie sprawdzałem ) chciałem wrzucić nowy theme ale boje sie bez punktu przywracania

Jak do codziennego użytku w domu - muzyka, gry, internet , filmy ,  system jest super :)

Super robota ! 

vitay007 lubi to
Opublikowano

Na szybko:

+Wyświetlanie nocne działa prawidłowo także przy optymalizacji usług

+ aplikacje ze sklepu działają po optymalizacji usług

- Eksplorator windows nie daje możliwości przyznania uprawnień administratora, czyli nie można np skopiować pliku bezpośrednio na dysk C:

- logowanie twarzą nadal działa tylko przy usługach domyślnych, w innym wypadku windows twierdzi że kamera nie jest dostępna

- Intel Optane nie chce przyśpieszyć dysku nawet przy usługach domyślnych, z poniższym błędem

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jak się dorwę do Fire cube'a to przetestuję czy Wireless display działa na wersji full.

vitay007 lubi to
Opublikowano

2 godziny temu, robin napisał:

- Eksplorator windows nie daje możliwości przyznania uprawnień administratora, czyli nie można np skopiować pliku bezpośrednio na dysk C:

- logowanie twarzą nadal działa tylko przy usługach domyślnych, w innym wypadku windows twierdzi że kamera nie jest dostępna

- Intel Optane nie chce przyśpieszyć dysku nawet przy usługach domyślnych, z poniższym błędem

Dzięki, takich konkretów właśnie potrzebuję!

Jeśli chodzi o brak uprawnień administratora, to tak ma być. Nie mogę nadać pełnych praw administracyjnych, jeśli chce się używać apek sklepowych. Jeśli rezygnuje się z nich definitywnie, to można nadać pełne prawa administracyjne, jak np w LTSB/LTSC lub w modach pozbawionych sklepu i całego modernshitu. Odnośnie Optane - nie mam na czym tego sprawdzić, więc będę na ślepo próbował lub podeślę Tobie zestaw usług do włączenia i byś mi sprawdził.

Logowanie - dam sobie radę i jest do poprawy. Dzięki!

Opublikowano (edytowane)
2 hours ago, pro_mario said:

A propos Intel Optane - jeśli nie działa to może być wina samej kompilacji 2004, a nie moda. 
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Miałem dokładnie ten sam komunikat na poprzedniej kompilacji srom-otnika, ale myślałem, że to była kwestia wersji lite.

Niektóre programy (spakowane jako msi) nie chcą się instalować, z błędem 2503 / 2502. Na ten moment problem wystąpił mi przy smarTTY i Virtualboksie. Działa workoround z youtube'a, z wywołaniem instalatora z CMD z uprawnieniami administratora

Edytowane przez robin
dodany nowy błąd
Opublikowano

Cześć.

Zainstalowałem wczoraj system na Dellu 5559 z i5-6200u.

Pojawił się u mnie problem jak u kolegi robin. Błędy 2503 / 2502 wyskakują podczas instalacji pakietu LibreOffice, którego instalator posiada rozszerzenie msi.