Crazy36 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 5 minut temu, Kolomanolo napisał: Jak uzyskać dostęp do modyfikacji folderów System32 i Wow64 ? Brakuje mi dll i program Resolve Magic nie chce się uruchomić. Poprzednia wersja tego systemu nie miała zabezpieczenia modyfikacji tych folderów, teraz nie mogę nic tam wgrać. Wiecie co zrobić ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu chyba chodzi o prawa administratora.Spróbuj tego sktyptu Cytuj
Kolomanolo Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Ściągnąłem skrypt uruchomiłem nadal mam problem. Mam prośbę, aby ktoś z was spróbował skopiować byle jaki plik do folderu windows/system32 a potem usuniecie go. Chcę sprawdzić czy u Was też będzie taki komunikat czy to u mnie tylko błąd wystąpuje. Wcześniej na systemie Sromotnika z grudnia teego nie mialem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
adonx Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2020 @Kolomanolo ja mogę kopiować i usuwać bez problemu i nie mam żadnego komunikatu. Cytuj
G77 Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 zainstalowany na lenovo thinkcenter i3 4gb ram , 1tb hdd, nv gt 610 smiga elegancko Cytuj
Kolomanolo Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 W dniu 16.03.2020 o 07:50, adonx napisał: @Kolomanolo ja mogę kopiować i usuwać bez problemu i nie mam żadnego komunikatu. Dobra u mnie wkleić mogę plik np. tekstowy ale nie mogę z katalogu System32 skasować lub dograć plików *.dll Próba skasowania lub modyfikacji objawia się takim komnikatem jak niżej. TrustInstaller blokuje. Mógłbyś sprawdzić u siebie ? Spróbować skasować jakiegoś *.dll a potem przywrócisz z kosza Ciekawe czy też będziesz mial ten komunikat. Cytat [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
rAjsztajm Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Kiedy wersja z najnowszymi aktualizacjami? Cytuj
adonx Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 @Kolomanolo teraz już blokuje tak jak u ciebie,ale to jest normalnie bo to plik systemowy. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Teraz, rAjsztajm napisał: Kiedy wersja z najnowszymi aktualizacjami? A po co??? W grudniu system zrobiony... jest Windows Update... Ani mi się śni, może za pół roku jorgusek lubi to Cytuj
Kolomanolo Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 5 godzin temu, adonx napisał: @Kolomanolo teraz już blokuje tak jak u ciebie,ale to jest normalnie bo to plik systemowy. E no to lipa ! Wczesniejszy system Sromotnikaa tego nie mial. Chodzi o to, że brakuje mi w systemie dll do uruchomienia programu do montażu video Resolve Davinci i potrzebuje dll wkleić do system32 i nie mogę a bez tego nie da się uruchomić programu do montażu/ Cytuj
simon1987 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Witam wszystkich,śmigam sobie na modach Sromotnika od ładnych kilku lat,ale pierwszy raz mam problema. Ta wersja której dotyczy temat wiesza mi się na samym początku instalacji... Instaluje z pendraka,próbowałem różnych opcji, ISO wypaliłem Rufusem, na wirtualnej śmiga,w realu nie idzie przejść pierwszego okienka. Jakieś pomysły? Cytuj
C9S Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 spróbuj tym sformatować pendrive i jeszcze raz wypalić rufusem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
simon1987 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Dziękiuje za szybką odpowiedz ale niestety bez zmian, sprawdzałem na 2 pendrawach. Sumy iso ok. Nie mam pomysłu co to może być. Jakiś rok temu mój pocziwy staruszek miał niemoralne kontakty z Linuxem i nabawił się jakiegoś syfu w MBR, jakimś cudem to ogarnałem i wróciłem do JG7. Teraz chciałbym spróbować 8.1 i klops. Nie wiem o co kaman...czy te problemy z MBR mogą mieć wpływ? Po zbootowaniu penka pojawiają mi się okienka i zawiecha Cytuj
thegodane Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 Jedyna wersja 8.1 w necie która na moim kompie nie bootuje się 10 minut cheers! Chwała Ci bo 10 moim zdaniem ssie - przynajmniej pod wzgledem nagrywania gameplayow Cytuj
rAjsztajm Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 Jest to najlepsza wersja chyba na ten moment systemu przynajmniej na moim l440 , zainstalowałem twoj mod 10 to mam problem z office 365 i nawet startera nie da rady ruszyć na 7 non stop bluescreeny wali Cytuj
jnm Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Miałem Ci przypomnieć w lutym ... W dniu 26.12.2019 o 23:48, srom-otnik napisał: Wracając do tematu Enterprise'a - chcesz mieć Modern UI Shit, czy wywalić jak w JG8.1 Pro Full? - Takiego moda mogę pyknąć w 2 dni. Jeśli chcesz mieć z działającym Sklepem i Modern coś tam coś tam, to chcę wiedzieć wcześniej - inna robota... W dniu 27.12.2019 o 00:05, jnm napisał: 'Enterprise', raczej nikt nie używa do "idiotycznych gierek", gdyż wystarcza 'Core', więc WYWAL WSZYSTKIE ŚMIECI ... Ci co naprawdę "czają" o co chodzi > NIE-będą mieć pretensji.. W dniu 27.12.2019 o 00:07, srom-otnik napisał: Wymień mi te śmieci: W dniu 27.12.2019 o 00:15, jnm napisał: Modern UI, Sklep, gadżety pulpitu,poczta, media, i.t.p... W dniu 27.12.2019 o 00:18, srom-otnik napisał: Super, bułka z masłem Tylko pytańko? - w 2 wersjach? Full i Lite? W dniu 27.12.2019 o 00:21, jnm napisał: FULL, bo inaczej NIE było by sensu... ... troszkę przeczekałem - (nie jestem "upierdliwy") - "ruszyło" coś w tym temacie ?, oczywiście, miło by było, gdyby 'ENTERPRISE' zawierał 'Defender', bieżące aktualizacje i obsługę dysku SSD ... Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zaczynam mały projekt pt JG8.1 x64 Extreme, oparty na najchudszej wersji Home. Będzie wycięte duuuużo, ale na tyle rozsądnie by zachować podstawową funkcjonalność dla przeciętnego usera. Będzie bardziej wycięty niż 8.1 Pro Lite. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Jak będzie kicha - poleci do kosza, jak wiele moich różnych pomysłów. Czas pokaże. Edit: Kicha z aktywacją, więc projekt do kosza Layon, robert190880 i maska007 lubią to Cytuj
jnm Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: Zaczynam mały projekt pt JG8.1 x64 Extreme Bardziej chodziło mi o ' 8.1 x64 Enterprise',gdyż zawiera więcej funkcji niż 'PRO'. Oczywiście bez "śmieci", które wcześniej wymieniałem, jednak pozostawiony 'Defender, dodane bieżące aktualizacje i optymalizacja dla dysku SSD. O ile to nie problem, można również "wypierniczyć"' badziewne; 'IE' oraz 'WMP'... POZDRAWIAM ... Cytuj
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 W dniu 18.03.2020 o 07:47, srom-otnik napisał: A po co??? W grudniu system zrobiony... jest Windows Update... Ani mi się śni, może za pół roku O, czyli niedawno. Ja instalowałem ten system jakoś w marcu tamtego roku i nie wiedziałem że aktualizowałeś . Dzięki za info Cytuj
zoxovsky Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Jak działa tryb gier? Bo myślałem, że jak klikne tryb dla gier na tak to zmieni się pasek menu z przezroczystego na stary ale jakoś chyba nie dziala to w ten sposób czy coś nie zainstalowałem? Cytuj
adonx Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 @srom-otnik to znaczy nie będzie nowego projektu Win 8.1 ?. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Nie, bo jest problem z aktywacją wersji Core, czyli Home - KMS tu nie działa. Zapomniałem o tym, zanim to napisałem. A obecna wersja 8.1 Lite jest wystarczająco okaleczona. PZDR! Cytuj
Lolu1234 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Osiemnaście procesów systemowych i to bez bawienia się usługami - no nie wierzę. Lżejszego moda nie ma i chyba już nigdy nie będzie pod tym względem Cytuj
d20032003 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Hej Pany. Potrzebuję wersję lightweight pod maszynki wirtualne. Niestety Windows10 jest za ciężki (nawet poobcinany ... przy 4 maszynkach na procku i7 3770 wirtualizacja zdycha ), Windows 7 źle skaluje fonty na ekranach 4k (przy 200-225% powiększenia mycha dostaje zajoba - od 5 lat VMware nie poprawił tego szitu)... Windows 8 x64 w wersji lite wydaje się złotym środkiem. Mam natomiast kilka pytań: - jak odinstalować Aero Glass ? w control panelu -> programy i funkcje się nie pojawia (w programy i funkcje / opcje windows też jej nie widzę). ślepy jestem? czy - czym to aktywować ? Każda inna instalacja działała z kluczami volume : slmgr /ipk xxxxx; slmgr /skms kms8.msguides.com , slmgr /ato Tutaj ta metoda całkowicie zawodzi, a klucze nie są przyjmowane (może jakieś klucze Volume będą działać ? chociaż system krzyczy, że te nie są obsługiwane) No i oczywiście dzięki wielkie Sromotnikowi za kawał dobrej roboty ! Cytuj
razor1995 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 8 minut temu, d20032003 napisał: - jak odinstalować Aero Glass ? Odinstalowujesz jak normalny program: Programy i funkcje -> Odinstaluj program. 9 minut temu, d20032003 napisał: - czym to aktywować ? Microsoft Toolkit, jest na forum. Cytuj
adonx Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @d20032003 Możesz odinstalować Total Uninstall , CCleaner, Revo Uninstaller >>> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na temat aktywatorów >>> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
zoxovsky Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @srom-otnik w jaki sposób działa tryb dla gier? Klikając w to nic się nie dzieje, explorer na chwile znika i wraca. Cytuj
d20032003 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 39 minut temu, razor1995 napisał: Odinstalowujesz jak normalny program: Programy i funkcje -> Odinstaluj program. Microsoft Toolkit, jest na forum. System aktywowany - dzięki. Co do Aero, to czy lite od Sromotnika go nie ma ? W wersji Full też nie był wyświetlany. Dzięki ! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
zoxovsky Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, d20032003 napisał: System aktywowany - dzięki. Co do Aero, to czy lite od Sromotnika go nie ma ? W wersji Full też nie był wyświetlany. Dzięki ! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Widać po oknie paska, że aero nie ma, pasek powinien być przezroczysty i widać coś za nim Cytuj
srom-otnik Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zaglądaliście do TUNING? Tam jest Aero Cytuj
d20032003 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 3 godziny temu, srom-otnik napisał: Zaglądaliście do TUNING? Tam jest Aero tak - jest tam. Myślałem, że bez Aero będzie wyglądał jak 7 w wydaniu classic. A tu wygląda jak 7 tylko bez przezroczystości. To moje pierwsze podejście do W8 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi