Krzyslaw Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 4 godziny temu, mt17 napisał: Hej. Właśnie przesiadłem się na nową kompilację. Oczywiście po przejściu postarałem się aby na moim komputerze było tyle samo potrzebnych mi programów no i procesów co w poprzedniej, więc z mojej strony wszystko jest praktycznie tak samo. Co do cyferek z porównania kompilacji. Może Konuss coś tam pozmieniał, ale mnie udało się po przejściu uzyskać "aż" 35 punktów :P. CZy to dużo, czy to mało ? Może tak, może nie Tutaj małe screeny Używana tutaj stara kompilacja sprzed paru tygodni czyli: 18363.387 z dnia 03/10/2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A tutaj najnowsza z 18/10/2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] HAHAHA :D SORRY ALE 35 punktów w 3dmarku to margines błędu pomiarowego, który ten program ma nawet do 100 punktów, a równie dobrze mogłeś mieć o 2 stopnie chłodniejszą kartę i odrobinę dłużej przyboostowała na którejś częstotliwości :D pozdro Cytuj
master2007 Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 Kierowniku @konuss kiedy planujesz wydać poprawioną wersję dla UEFI? bazyliano lubi to Cytuj
konuss Opublikowano 23 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Aktualizacja pierwszy post nie powinno być problemów już z kółeczkiem. Cytuj
master2007 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 11 minut temu, konuss napisał: Aktualizacja pierwszy post nie powinno być problemów już z kółeczkiem. A wersja dla UEFI działa już? Cytuj
SilverShai Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 4 godziny temu, master2007 napisał: A wersja dla UEFI działa już? To zależy jak i czym wypalisz obraz niż od samego obrazu. Jeśli nie możesz zainstalować dysk z MBR na GPT (czy tam odwrotnie...). Cytuj
Gość Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 U mnie po instalacji przez uefi wszystko jest i działa - kółko się nie kręci i po instalacji są wszystkie dodatkowe programy oraz dodatki do prawokliku. Jeśli chodzi o instalację drukarek-trzeba w usługach włączyć bufor wydruku. KONUSS - JEŚLI DĄŻYSZ DO IDEAŁU TO TO WŁĄCZ - mnóstwo ludzi korzysta z drukarek. Duży plus dla konussa - u mnie znowu - jak kiedyś nie ma problemów. Cytuj
Tomii Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 4 godziny temu, zbigniew59 napisał: U mnie po instalacji przez uefi wszystko jest i działa - kółko się nie kręci i po instalacji są wszystkie dodatkowe programy oraz dodatki do prawokliku. Jeśli chodzi o instalację drukarek-trzeba w usługach włączyć bufor wydruku. KONUSS - JEŚLI DĄŻYSZ DO IDEAŁU TO TO WŁĄCZ - mnóstwo ludzi korzysta z drukarek. Duży plus dla konussa - u mnie znowu - jak kiedyś nie ma problemów. Kurde Zbigniew. Była o tym mowa, że nie będzie drukarki- kto chce sam włącza proces. Wszyscy moi znajomi drukują w pracy. Kto ma jeszcze drukarkę:) Cytuj
AccessX Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Mi wyskoczył błąd sterownika DVD lub USB przed instalacją i nici z ibstalacji. uSB Rufusem robione Cytuj
pahonia Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 48 minut temu, Tomii napisał: Kurde Zbigniew. Była o tym mowa, że nie będzie drukarki- kto chce sam włącza proces. Wszyscy moi znajomi drukują w pracy. Kto ma jeszcze drukarkę:) Ja mam. Własna działalność gospodarcza. Na szczęście korporacje nie zatrudniają jeszcze wszystkich. A drukowanie w pracy to nie powód do dumy. Cytuj
szymibtw Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 @pahonia też mam sprzęt 3w1 i nie muszę nigdzie latać i drukować czy skanować... Muszę się w końcu zabrać za instalację najnowszej wersji @konuss prosiłem juz kilka razy mogłbys w opisie moda zapodac sumy kontrolne md5 i crc32?? Dla pewności Cytuj
konuss Opublikowano 23 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 33 minuty temu, szymibtw napisał: @pahonia też mam sprzęt 3w1 i nie muszę nigdzie latać i drukować czy skanować... Muszę się w końcu zabrać za instalację najnowszej wersji @konuss prosiłem juz kilka razy mogłbys w opisie moda zapodac sumy kontrolne md5 i crc32?? Dla pewności CRC32: C71CD9CC SHA1: 119FE08F412C2A0D367AC06A10F2E46DAF99B3A3 Cytuj
SilverShai Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Godzinę temu, AccessX napisał: Mi wyskoczył błąd sterownika DVD lub USB przed instalacją i nici z ibstalacji. uSB Rufusem robione Uszkodzony pendrive lub po prostu uszkodzony obraz. Pobierz ponownie. Cytuj
robo32 Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Witam Mam problem z uprawnieniami admina podczas instalacji niektórych programów, wyskakuje monit o podanie hasła admina a ja takowego nie zakładałem (pomaga jeśli wybiorę "uruchom jako administrator). Ktoś z kolegów doświadczył podobnych zdarzeń na ostatniej kompilacji. Instalacja na biosie UEFI przechodzi sprawnie, są aplikacje dodatkowe tylko ten monit o hasło . Pozdrawaim i dziękuję koledze konuss za pracę i cierpliwość. Cytuj
Andreas85 Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 robo32 Dzisiaj zainstalowałem tę najnowszą kompilację na moim blaszaku i instalowałem kilka dobrych programów i czegoś takiego nie miałem, więc nie wiem w czym może tkwić problem. Co do samego systemu Mr.[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to jest bez dwóch zdań najlepszy mod jaki do tej pory zrobiłeś szybciutko się instaluje, ładuje i w pulpicie chodzi jak rakieta. Super robota i wielkie brawa za wkład i oby takich modów w przyszłości nie brakowało jeszcze raz dzięki i POZDRAWIAM Cytuj
dziadzio Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Przyłączam sie do opinii powyzej Cytuj
master2007 Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Pojawia się nieraz pytanie o hasło administratora np przy instalacji firefoxa. Ja zmieniłem hasło dla admina przez cmd net user Administrator nowe_hasło W sumie i tak swoje konto używam z ograniczeniami więc tak czy siak nie przeszkadza mi to pytanie o admina. Przynajmniej wiem kiedy jaki program czy proces prosi o uprawniania admina. Edit. Przy próbie uruchomienia jako administrator jakiegoś programu wyskakuje "Aplikacja została zablokowana przez administratora systemu" @konuss co zmienić żeby wyskakiwał monit z pytaniem o hasło administratora? Używam konta z ograniczeniami i zmieniłem hasło dla administratora. Cytuj
vendetta1910 Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 U mnie niestety nie dziala stabilnie. System sainstalowal sie w 12 min, nastepnie po ukazaniu sie pulpitu o odczekania 25 min zadne tweaki ani programy sie niedoinstalowaly. O dziwo buforowanie wydruku bylo wlaczone a inni koledzy pisali ze wyl mieli na starcie. nie dziala mi czytnik lini papilarnych, wlaczylem w uslugach biometrie ( teraz juz nie ma tej opcji zeby zmodyfikowac) pojawila sie opcja logowania w ustawienia konta sposoby logowan , ale juz tutaj dostaje monit „ wystapil problem sproboj ponownie pozniej,. ponadto nie dzialal od poczatku edge ktory nie otwiera linkow generalnie odczuwalne zwiechy systemu w opcjach ustawien i panelu sterowania .... chyba sie wstrzyman jakis czas z instalacja ktos napisze jak wlaczyc aby dzialalo logowanie za pomoca odcisku ?? laptop lenovo t450 Cytuj
konuss Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 za chwilke jak się wgra na serwery nowa aktualizacja z ciekawymi dodatkami... bazyliano lubi to Cytuj
kamiloxf Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 7 minut temu, konuss napisał: za chwilke jak się wgra na serwery nowa aktualizacja z ciekawymi dodatkami... a kiedy jakiś całkowicie nowy opis ? Cytuj
vendetta1910 Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 8 minut temu, konuss napisał: za chwilke jak się wgra na serwery nowa aktualizacja z ciekawymi dodatkami... Czy biometria bedzie smigac ?? :-) Cytuj
konuss Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 17 minut temu, kamiloxf napisał: a kiedy jakiś całkowicie nowy opis ? A co chciałbyś abym zmienił w aktualnym opisie.? 17 minut temu, vendetta1910 napisał: Czy biometria bedzie smigac ?? :-) Co do twojego wcześniejszego postu. To odrazu mówię poczytaj wcześniejsze posty. Bo coś źle robisz. Albo USB źle utworzone albo inne błędy. Cytuj
szymibtw Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 @konuss kurde... a ja wczoraj wgrałem wersję z 22.10... Konuss mam pytanie można ten system traktowac programami typu privazer? Cytuj
kubulwg Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 @konuss Przestań zawsze mówić, że to jest nasza wina! " Bo coś źle robisz. Albo USB źle utworzone albo inne błędy. " - mi kiedyś podobnie napisałeś kiedy pytałem dlaczego nie ma chrome, 7 zip itd.. Dopiero @pafnucy7 pomógł ;) Także W dniu 15.10.2019 o 14:49, pafnucy7 napisał: Koledzy prosze o pomoc, sciagalem juz kilka obrazow Konnusa i niestety za kazdym razem: - mam dostepna tylko wersje home (brak Pro) - gdy zainstaluje Home to brak zainstalowanych dodatkow z danego moda, brak wymienionych programow. Co zrobic aby instalator pokazal mi wersje pro? Sumy CRC obrazu zgadzaja sie. Z Gory dzieki za pomoc Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Ok dodanie ei. cfg do sources rozwiazalo problem, jest wersja pro i tweaki. @vendetta1910 Po zrobieniu bootowalnego usb, stwórz plik w notatniku i wpisz: [Channel] Retail [VL] 0 zapisz plik kombinacja ctrl+s > Nazwa pliku: ei.cfg > Zapisz jako typ: Wszystkie pliki > skopiuj plik na wgrany już system na pendrive do katalogu sources Cytuj
konuss Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 1 minutę temu, kubulwg napisał: @konuss Przestań zawsze mówić, że to jest nasza wina! " Bo coś źle robisz. Albo USB źle utworzone albo inne błędy. " - mi kiedyś podobnie napisałeś kiedy pytałem dlaczego nie ma chrome, 7 zip itd.. Dopiero @pafnucy7 pomógł Także @vendetta1910 Po zrobieniu bootowalnego usb, stwórz plik w notatniku i wpisz: [Channel] Retail [VL] 0 zapisz plik kombinacja ctrl+s > Nazwa pliku: ei.cfg > Zapisz jako typ: Wszystkie pliki > skopiuj plik na wgrany już system na pendrive do katalogu sources Ściągnij oryginalne ISO i zrób pendrive. Czy tam musisz tworzyć jakieś dodatkowe pliki? Bo to jest orginalne ISO. Jedynie plik install.wim jest modyfikowany i konwertowany na .esd Cytuj
nudzija Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 14 minut temu, konuss napisał: Czy tam musisz tworzyć jakieś dodatkowe pliki? Jak ktoś ma klucz do win 10 home w biosie a chce win 10 pro zainstalować to niestety musi Cytuj
vendetta1910 Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 @nudzija dzieki za zainteresowanie, u mnie probleme jest biometria ktora nie hula,przeinstalowalem na oryginalny system i tu dziala wszystko.... Czekam na poprawiona wersje od konussa. Niestety zauwazylem niepokojaca tendencje autora ze jak cos nie dziala to wina bootowalnego usb. Zawsze wszystkie obrazy wrzucam jednakowa metoda i nigdy nie mialem problemow z uefi czy legacy , takze mysle ze mod jest niedopracowany ze jednym dziala a drugim nie. I nie jest to kwestia uzytkownika tylko roznych sprzetow ktore generuja odmienne bledy przy modyfikowanym systemie. pozdrawiam i jestem mino wszystko wdzieczny autorowi za jego ciezka prace i cierpliwosc. W koncu uda sie stworzyc 1909 dzialajaca u wszystkich Cytuj
konuss Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Ostatnia wersja jak i dzisiejsza która wgrywam nie ma żadnych błędów UEFI a BIOS botoowanie. Wgrywalem i testowałem przy różnych konfiguracjach. Więc proszę nie wmawiać mi czegoś innego!! Ludzie nie macie pojęcia jak stworzyć poprawnie pendrive? A bierzecie się za modyfikowane systemy. Nie rozumiem tego. Ponieważ mój mod również idzie w języku Rosyjskim jak i angielskim. Na poważniejszych forach niż to i jakoś nikt mi tam nie pisze o takich rzeczach jak tu co 2 post. Powiem wprost nie pasuje proszę nie instalować. Również jedna konkretna odpowiedź. Po instalacji nie masz dodatkowych aplikacji oraz modyfikacji. Jedna odpowiedź źle utworzony Pendrive. Wystarczy pomyśleć!! 24 minuty temu, vendetta1910 napisał: @nudzija dzieki za zainteresowanie, u mnie probleme jest biometria ktora nie hula,przeinstalowalem na oryginalny system i tu dziala wszystko.... Czekam na poprawiona wersje od konussa. Niestety zauwazylem niepokojaca tendencje autora ze jak cos nie dziala to wina bootowalnego usb. Zawsze wszystkie obrazy wrzucam jednakowa metoda i nigdy nie mialem problemow z uefi czy legacy , takze mysle ze mod jest niedopracowany ze jednym dziala a drugim nie. I nie jest to kwestia uzytkownika tylko roznych sprzetow ktore generuja odmienne bledy przy modyfikowanym systemie. pozdrawiam i jestem mino wszystko wdzieczny autorowi za jego ciezka prace i cierpliwosc. W koncu uda sie stworzyc 1909 dzialajaca u wszystkich A czy czasem w pierwszym poście nie jak byk napisane co jest usunięte w systemie.?!? Zapraszam na początku do opisu a potem dopiero klikać ściąganie. Godzinę temu, nudzija napisał: Jak ktoś ma klucz do win 10 home w biosie a chce win 10 pro zainstalować to niestety musi Inny temat ogólnie. Ale jeśli użytkownik wie o tym to znaczy że poradzi sobie ze stworzeniem pendrive dla siebie tak uważam. Cytuj
robo32 Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Witam.... Jeśli ktoś chce wgrać system z innym kluczem niż ten w biosie to musi stwożyc plik tekstowy o nazwie PID.txt i wgrać go do katalogu sources na poendrive. Skłania pliku PID: (w miejsce x wpisać klucz np. z windowsa pro) [PID] VALUE=xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx Cytuj
vendetta1910 Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Najnowsza kompilacja 24.10.19 instalowana na innym komputerze , pendrive botowalny tworzony na dwoch roznych komputerach. Efekt ten sam brak tweakow i programow . To nie jest moja wina , wczesniejsze twoje kompilacje instalowaly te programy, ostatnie dwie niestety nie Cytuj
kubulwg Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 @vendetta1910 Spójrz na moją odpowiedź wyżej, dałem rozwiązanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi