Bins Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Mam problem i pojawia się on tylko na wersji "Core", mianowicie - Jeśli uruchamiam klienta gry, mój start i menu kontekstowe ppm stają się całkowicie przeźroczyste, funkcje typu odśwież etc. działają normalnie, jednakże trzeba wszystko klikać na oślep. Jakiś pomysł jak to naprawić? Cytuj
troll768 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 wersja core - problem jest taki, że nie działają skrypty z zakładki narzędzia. Na przykład nie mogę uruchomić optymalizatora usług. Pokazywało, że brakuje wscript.exe, doinstalowałem i teraz brakuje różnuch plików. Na przykład plik ze screena w przypadku optymalizatora. Antywirusa nie mam więc on plików nie usunął. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
blazenxd1 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 4 godziny temu, troll768 napisał: wersja core - problem jest taki, że nie działają skrypty z zakładki narzędzia. Na przykład nie mogę uruchomić optymalizatora usług. Pokazywało, że brakuje wscript.exe, doinstalowałem i teraz brakuje różnuch plików. Na przykład plik ze screena w przypadku optymalizatora. Antywirusa nie mam więc on plików nie usunął. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zainstaluj system jeszcze raz. coś poszło nie tak. napewno wszystko działa bo sam testowałem Cytuj
troll768 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 12 godzin temu, blazenxd1 napisał: zainstaluj system jeszcze raz. coś poszło nie tak. napewno wszystko działa bo sam testowałem Tak zrobię, ale trochę smutno, bo już wszystko miałem Cytuj
obnibus Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 12 minut temu, troll768 napisał: Tak zrobię, ale trochę smutno, bo już wszystko miałem UAC off i po sprawie Cytuj
troll768 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 uac był wyłączony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
obnibus Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 4 minuty temu, troll768 napisał: uac był wyłączony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
troll768 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Było na 0 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
m20 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Ma ktoś problem z " odświeżaniem " okien w tym systemie? Chodzi o to, że np. jak dam PPM na pulpicie, to najpierw się pojawia obramowanie od ramki, dopiero po ok.5 sekundach całe właściwości. Podobnie ma się sprawa z folderami itp. Cytuj
troll768 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 12 godzin temu, m20 napisał: Ma ktoś problem z " odświeżaniem " okien w tym systemie? Chodzi o to, że np. jak dam PPM na pulpicie, to najpierw się pojawia obramowanie od ramki, dopiero po ok.5 sekundach całe właściwości. Podobnie ma się sprawa z folderami itp. U mnie (core) wszystko ok Cytuj
ojciec123 Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 dzień dobry wszystkim, problem stary jak świat - instalacja na dysku eMMC Hynix HCG4a2 - ktokolwiek widział ktokolwiek wie gdzie ten sterownik bywa w sieci? pozdrowienia, ojciec123 Cytuj
kubulwg Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2019 Wgrałem przed chwilą ten system (core) na Kiano Elegance 11.6 360 i niestety nie działa wifi, więc nie mam jak pobrać snappy driver i zainstalować sterowników, min. Do karty sieciowej. Resetowanie sieci nic nie daje, w panelu sterowaniu w ogóle tej karty nie ma.. Teraz wgrywam Ultra Lite może to cos da.. nawet nie mogę hotspota z telefonu po USB zrobić bo nic nie daje Cytuj
ojciec123 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 W moim komputerze udało się problem rozwiązać w ten sposób, że nie instalowałem systemu "na czysto" lecz poprzez menu startowe Acer Aspire (tam gdzie jest przywracanie systemu do factory default, z kopii zapasowej i dalej poprzez wiersz poleceń i SETUP, nawet zborne menu wyboru wersji się pokazało - wybrałem Core. Co do sterowników posłużyłem się programem Driver Booster w najnowszej wersji i nawet klawisze funkcyjne się uruchomiły. Sieć działała lecz musiałem użyć myszki bo nie funkcjonował touchpad. Sromotnik zrobił kawał dobrej roboty. Pozdrowienia. Cytuj
danterape Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 Cześć, szybkie pytanie, sklep działa? Chodzi mi konkretnie o apkę netflixa bo chcę go postawić na PC pod TV... (VOYO Vmac Mini z Celeronem) Cytuj
Crazy36 Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 7 godzin temu, danterape napisał: Cześć, szybkie pytanie, sklep działa? Chodzi mi konkretnie o apkę netflixa bo chcę go postawić na PC pod TV... (VOYO Vmac Mini z Celeronem) Szybka odpowiedz nie. Cytuj
adrian54 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 witam mam zainstalowany system w wersji ultra lite.nie działa Windows update pomimo że w usługach jest włączona.gdy kliknę na tą usługę w menu ustawień to cale menu ustawienia się wyłącza i wskakuje pulpit. Cytuj
BodziuRat Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 W dniu 8.08.2019 o 08:53, adrian54 napisał: witam mam zainstalowany system w wersji ultra lite.nie działa Windows update pomimo że w usługach jest włączona.gdy kliknę na tą usługę w menu ustawień to cale menu ustawienia się wyłącza i wskakuje pulpit. Wyłącz całkowicie WU a do aktualizacji użyj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Cytuj
pirotaro Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 No wreszcie trawiłem na temat Słuchajcie pierwsze starcie z tutejszym LTSB i problem z dostępem do netu jakiego nie miałem od paru ładnych lat (chyba kiedyś na siódemce albo wcześniej). Napiszę że na jg8.1 i na jg10pro było LUX! Zainstalowałem LTSB ultra lite i po niewielkich trudach modem wifi TL WN722n odpalił. Opierał się sterom na W10 (nie widziały go podłączonego) ale z menadżera zassały najstarszą kompilacje na W7! Radio w traju się aktywuje, pokazuje kreski, pobliskie punkty dostępowe wyświetla, jest OK. Jednak loguję 1 z 3 punktów wifi jakie mam w domu i na każdym żółty wykrzyknik, czyli netu brak!!! Optymalizacja Usług na natywne i o dziwo wykrzyknik znika! Szybki powrót do ustawień tych dobrych oby WU nie zassało i jest średnio. Jest loteria, raz jest internet, raz go nie ma. Raz po resecie, raz po przełączeniu punktów. Dawno, dawno tak nie miałem! Próba z innym modemem wn725 i to samo! Na 2 laptopach internet śmiga jak burza! Słuchajcie męczyć się dalej czy może jeszcze raz instalka i tym razem pełen LIte? Może UL nie dla mnie. Gra Jurassic World Evolution też odpala z 20 min ale teraz G1610 i igpu na testach, docelowo i5 i R7750. Edit. mogłam się z kanałami wifi ale na razie nie wiem gdzie je przestawiac Cytuj
BodziuRat Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 17 godzin temu, pirotaro napisał: No wreszcie trawiłem na temat Słuchajcie pierwsze starcie z tutejszym LTSB i problem z dostępem do netu jakiego nie miałem od paru ładnych lat (chyba kiedyś na siódemce albo wcześniej). Napiszę że na jg8.1 i na jg10pro było LUX! Zainstalowałem LTSB ultra lite i po niewielkich trudach modem wifi TL WN722n odpalił. Opierał się sterom na W10 (nie widziały go podłączonego) ale z menadżera zassały najstarszą kompilacje na W7! Radio w traju się aktywuje, pokazuje kreski, pobliskie punkty dostępowe wyświetla, jest OK. Jednak loguję 1 z 3 punktów wifi jakie mam w domu i na każdym żółty wykrzyknik, czyli netu brak!!! Optymalizacja Usług na natywne i o dziwo wykrzyknik znika! Szybki powrót do ustawień tych dobrych oby WU nie zassało i jest średnio. Jest loteria, raz jest internet, raz go nie ma. Raz po resecie, raz po przełączeniu punktów. Dawno, dawno tak nie miałem! Próba z innym modemem wn725 i to samo! Na 2 laptopach internet śmiga jak burza! Słuchajcie męczyć się dalej czy może jeszcze raz instalka i tym razem pełen LIte? Może UL nie dla mnie. Gra Jurassic World Evolution też odpala z 20 min ale teraz G1610 i igpu na testach, docelowo i5 i R7750. Edit. mogłam się z kanałami wifi ale na razie nie wiem gdzie je przestawiac Ciekawe, że innym działa a innym nie. Może ktoś nie umie obsługiwać się modami Win 10 i to nie jest złośliwość z mojej strony, tylko stwierdzenie faktów. Win 10 ma bardzo dużo zależności między apkami i usługami, tak więc jak jedną się wyłączy, to druga nie działa. Wystarczy wejść w usługi i znaleźć tą która odpowiada np. za sieć WiFi. W tym przypadku jest to "Autokonfiguracja sieci WLAN", kliknąć na nią 2x, ustawić "Tryb uruchomienia" na "Automatyczny" , zatwierdzić i uruchomić. Gdy pojawi się komunikat, że nie można danej usługi włączyć, to trzeba pomyśleć i zobaczyć jakie są zależności do danej usługi i ją też włączyć. Czyli "Menadżer połączeń systemu Windows". Co do gier: ten system spisuje się u mnie idealnie, lepiej niż Win7 i proszę zobaczyć w moim opisie, jaki mam leciwy komputer a gram np. w Wieśka 3 na wysokich ustawieniach. Pozdrawiam. pirotaro lubi to Cytuj
pirotaro Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 (edytowane) Dzięki, LTBS niedawno testowo uruchomiony. Ultra Lite i od razu wszystko ustawione, czyszczenie, usługi, prywatność. Na szybko bez sprawdzania efektów. Edyta,.. Przetestowane teraz wszystkie wersje tej ltsb. Wszystko jest OK, modem wifi sam się instaluje bez potrzeby dodania sterownika (czary :)?!), sieć wybrana hasło i hula! WiFi działa do czasu zapodania OOSU10 z fol. prywatne. Po zaakceptowaniu akcji i restarcie od razu dostaję żółty wykrzyknik. Sprawdziłem też tą usługę Autokonfiguracja sieci WLAN i zawszę jest na auto i że działa! Teraz nic nie wymyślę, jutro po pracy powalcze, uff. Edeyta 2, Niestety OOSU10 na full ustawieniach oraz na 'zalecanych i mniej zalecanych nie pozwala u mnie na skorzystanie z wifi - żółty wykrzyknik . Teraz mam OOSU10 na zalecanych ustawieniach, DWS Lite i DoNotSpy 10 na domyślnych i wifi działa i śmiga za każdym razem Ciekawy jestem czy można w oosu10 coś dodać ręcznie czego noe objął tryb bezpieczny? Jeszcze mam pytanie, aktywowałem reloaderem i nadal mam w prawym dolnym rogu że: Tryb testu, Winda 10 Ent..., Build 14 ..... ?! Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez pirotaro potestowałem Cytuj
mogin6 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Witam jak wgrać Net framework 4.8 skoro windows update jest wyłączony i wywala instalkę oraz brakuje inteligentnej usługi pobierania w tle nic mi teraz nie działa wszystkie programy Cytuj
Crazy36 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 3 godziny temu, mogin6 napisał: Witam jak wgrać Net framework 4.8 skoro windows update jest wyłączony i wywala instalkę oraz brakuje inteligentnej usługi pobierania w tle nic mi teraz nie działa wszystkie programy Jak zainstalowałeś wersję Core to nie wgrasz Net Framework 4.8 .Zainstaluj wersję Lite albo Ultra lite i niepowinno być problemu. Cytuj
odiodo Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Witam. Czy wie ktoś może jak dodać drugie konto do tego windowsa? Przy opcji dodaj konto wyskakuje okienko na pół sekundy i tyle [emoji23] ... Coś gdzieś muszę włączyć?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj
marcin23imk Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] odiodo lubi to Cytuj
mogin6 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 W dniu 23.08.2019 o 20:07, Crazy36 napisał: Jak zainstalowałeś wersję Core to nie wgrasz Net Framework 4.8 .Zainstaluj wersję Lite albo Ultra lite i niepowinno być problemu. Mam wersjer LTSB więc to lite zatem wiesz jak to zrobić? Cytuj
Crazy36 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 35 minut temu, mogin6 napisał: Mam wersjer LTSB więc to lite zatem wiesz jak to zrobić? Jeśli Masz wersję lite i net framework nie chce się zainstalować to Musiałeś namieszać coś w systemnie.Najlepiej w graj system od nowa i zainstaluj net framework w pierwszej kolejności. Cytuj
mogin6 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 W dniu 26.08.2019 o 15:49, Crazy36 napisał: Jeśli Masz wersję lite i net framework nie chce się zainstalować to Musiałeś namieszać coś w systemnie.Najlepiej w graj system od nowa i zainstaluj net framework w pierwszej kolejności. Nic nie mieszałem w systemie bo nie mam po co dobra zainstaluje stary win 7 nara Cytuj
Spidi Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 Jest w planach wersja na nowych LTSC (zmienili nazwę z LTSB)? Pracuje obecnie na oryginalnym iso owego LTSC, brakuje czyszczenia, usług itp od Ciebie Cytuj
Polisson Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Taka sytuacja: uwielbiam UAC odkąd to wynaleźli, bo przynajmniej wiem, kiedy wykonuję coś niebezpiecznego, stąd zawsze włączam UAC po instalacji modyfikacji Sromotnika. Teraz pytanko: dlaczego każde wywołanie poleceń przez cmd wywołuje zapytanie o podniesienie praw? Jest to o tyle niewygodne, że niektóre złożone aplikacje napisane w różnych językach (Python) pewne polecenia wykonują przez cmd, no i zaczynają szwankować gdy nie dostaną praw admina. Da się coś z tym zrobić? EDIT: ok, znalazłem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Wystarczyło w rejestrze usunąć wartości w tych kluczach: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers które zawierają właściwość 'RUNASADMIN'. Cytuj
ojciec123 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Instalacja wersji win10 LTSB - podejście do laptopa z wpisanym kluczem w BIOSie UEFI. Będę wdzięczny za podpowiedzi, sprzęt jest nowy na gwarancji i chciałbym pozostawić w nim na razie dysk - talerzowy hdd z uwagi na gwarancję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi