dziadzio Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 Witam nie chce sie zainstalowac na laptopie asus pisze ; Brak dysku. czy to morze byc przyczyną ze ma pamiec optane? Cytuj
maska007 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 @adonxWitam.Osobiście do dezinstalacji używam Revo (dla mnie najlepszy),jeżeli nie odznaczysz to tworzy kopie zapasowe.To o czym piszesz to robią programy do czyszczenia rejestru typu "Registry First Aid" albo jakieś inne konbajny.Autor napisał w instrukcji żeby tego typu programów nie używać .Jeżeli coś ci się takiego dzieje to wina jest po Twojej stronie ,systemy Sromotnika są stabilne nawet w wersji TESTOWEJ a co najważniejsze BEZPIECZNE. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 19 minut temu, dziadzio napisał: Witam nie chce sie zainstalowac na laptopie asus pisze ; Brak dysku. czy to morze byc przyczyną ze ma pamiec optane? Prawdopodobnie TAK! Poczekaj do wieczora, dziś składam finalne iso Full+Lite z najnowszym boot.wim - powinno się udać. maska007 i moszter lubią to Cytuj
adonx Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 Nie mam wirusów zawsze skanuje po instalacji,ja też używam Revo lubTotal Uninstall.@maska007 o systemach srom-otnika nie musisz mi mówić bo używam jeszcze jak robił XP to będzie z 15-lat temu nie jestem świeżakiem. . Cytuj
maska007 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 @adonx Też używam Sromotnikowych od zawsze ,dziwi mnie tylko że masz problem z odinstalowawaniem programu .Skoro mówisz że od tylu lat używasz modyfikacji to tym bardziej.Jest dobre przysłowie "jak nie zj*biesz to się nie nauczysz" Cytuj
maska007 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 5 godzin temu, adonx napisał: @maska007 jak nie masz zrobionej kopi zapasowej to nie radzę tak robić jak napisałeś bo nie działają dodatki od srom-otnika w menu kontekstowym,tak lekkiego systemu to jeszcze nie miałem, brawo!!! @srom-otnik. Godzinę temu, adonx napisał: Nie mam wirusów zawsze skanuje po instalacji,ja też używam Revo lubTotal Uninstall.@maska007 o systemach srom-otnika nie musisz mi mówić bo używam jeszcze jak robił XP to będzie z 15-lat temu nie jestem świeżakiem. . Jedno drugiemu zaprzecza Cytuj
srom-otnik Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 SYSTEM GOTOWY i SKOŃCZONY - FINAL! Do iso trafiła wersja Lite, która umożliwia bezproblemową instalację sterowników grafiki, jednocześnie możliwie najchudsza. Niestety pozostawiłem w niej działające na życzenie Windows Update, które pozwala pobrać brakujące stery. Kto chce używać wersji bez WU, miał możliwość pobrać iso Lite testowe. Niestety link na pierwszej stronie jest już skasowany. Kto pobrał, niech się cieszy. Teraz mamy tylko to co zlinkowałem. System uważam za skończony. Wyczerpałem swoją inwencję twórczą i nic więcej nie mogę od siebie dodać. Nie chcę mi się do niego wracać i jak coś wyjdzie w trakcie Waszego użytkowania, to trudno nie będę przy tym grzebał. Mam nadzieję, że jednak taka sytuacja nie nastąpi. Sam też nie będę jak na razie długo używał nic co opiera się na W10. Feeeeeeeeee! Teraz pora na dopracowanie 1909. klarion, recy65, Grampian i 6 innych lubią to Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 Dziękuję za twój wkład w ulepszanie Windowsa. Cytuj
janek917 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 Dziękuję za włożoną pracę.Od grudnia na pierwszej pełnej wersji LTSB. Ale na pewno skuszę się na wersję LITE. Cytuj
adonx Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 @maska007 ściągnij lepiej tą maskę cwaniaczka i nie szukaj zwady,tak kariery na tym forum nie zrobisz. P.S Mod cię obserwuje Cytuj
dimson Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 rozumie, że wersja Lite w wydaniu finalnym nie różni się niczym od obrazu który występował w wersji testowej ? Cytuj
maska007 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 @adonxKoleżko ktoś Ci wytkął błąd a Ty już od cwaniaków wyzywasz. Troszeczkę pokory.Z tym XP -okiem to było tak: jeszcze po domu na golasa latałeś gdy go u taty podglądałeś Cytuj
srom-otnik Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 4 godziny temu, dimson napisał: rozumie, że wersja Lite w wydaniu finalnym nie różni się niczym od obrazu który występował w wersji testowej ? Nie, niczym Cytuj
moszter Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 Win JG10 LTSB x64 BAZA - RS1 (1607) v2 2020 MD5: 5bf4ef1fc06c5013197eca40cef13834 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] or [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BuchuOEM Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 Czy jeśli wywalono tryb tabletu tzn ekran dotykowy nie działa czy tylko tryb tabletu? Tutaj o usuwaniu biometrii nie ma wzmianki więc powinna działać? Cytuj
kubans23 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2020 Czy jest możliwość przywrócenia wyglądu zwykłego Win 10? Nie mogę się uporać z usunięciem przezroczystości paska zadań. Cytuj
Franc Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2020 44 minuty temu, kubans23 napisał: Czy jest możliwość przywrócenia wyglądu zwykłego Win 10? Nie mogę się uporać z usunięciem przezroczystości paska zadań. Wejdź (PPM w Przycisk start - Właściwości) w konfigurację StartIsBack - Wygląd - możesz zmniejszyć/całkowicie wyłączyć przezroczystość Cytuj
kubans23 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2020 20 godzin temu, Franc napisał: Wejdź (PPM w Przycisk start - Właściwości) w konfigurację StartIsBack - Wygląd - możesz zmniejszyć/całkowicie wyłączyć przezroczystość Dzięki za podpowiedź. Sprawę rozwiązała reinstalacja StartIsBack. Przy okazji informacja, że system bez problemu pracuje na terminalu MiniPC Dell Wyse 5010 dx0d z procesorem AMD G T48E Dual Core 1.4GHz i 4 GB RAM, rocznik 2013. Cytuj
Franc Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Framework 4.8 powinien być w tym systemie już zintegrowany bez dodatkowego używania WU - miałem ten błąd z Catalystami w testowym wydaniu, ale później CCC poprawnie się instalował na ostatecznej wersji moda. A próbowałeś instalatora NetFramework offline? Lub repacka z tej strony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Więcej nie pomogę bo siedzę obecnie na LTSC i nie chce mi się zmieniać systemu nowy00 lubi to Cytuj
zepni Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Od stycznia użytkuję tę wersję systemu (wersja Lite) od użytkownika srom-otnik i ostatnio napotkałem pewien problem. Mianowicie - w wolnym czasie pogrywam w Forzę i od jakiegoś miesiąca nie mogę dołączyć do sesji, mimo pomyślnego znajdowania serwera przez grę. Poczytałem trochę w internecie i oprócz wszelakich prób naprawy tego problemu, jedną z rzeczy polecanych przez innych było zaktualizowanie systemu Windows. Spróbowałem to zaktualizować i ciągle napotykam pewien problem: Próbowałem to poprawiać itp, aczkolwiek bez powodzenia. Czy miałby Ktokolwiek jakieś sugestie, czy poza przeinstalowaniem systemu byłoby można coś jeszcze z tym zrobić? Cytuj
Stapler Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 "System można aktualizować tylko w wersji pełnej." Cytuj
Franc Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @zepni - po pierwsze wersja Lite ma zostawiony moduł WU TYLKO na wypadek problemów z instalacją/użytkowaniem oprogramowania - nie zaleca się używanie WU do aktualizacji systemu, w dłuższym okresie czasu jak widać pojawiają się problemy z instalacją nowych poprawek. Po drugie - LTSB jest oparte na starej wersji 1607 - do poprawnego działania niektórych wersji oprogramowania i gier musisz mieć niestety nowszą podstawę (polecam przesiadkę na LTSC (1809) ) - niestety bez formata się nie obędzie. zepni lubi to Cytuj
zepni Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 10 minut temu, Stapler napisał: "System można aktualizować tylko w wersji pełnej." Z tym się już zapoznałem, tylko właśnie nie do końca rozumiem... chodzi o wersję nieedytowaną? Bo Windows jest naturalnie aktywowany.. EDIT: 2 minuty temu, Franc napisał: @zepni - po pierwsze wersja Lite ma zostawiony moduł WU TYLKO na wypadek problemów z instalacją/użytkowaniem oprogramowania - nie zaleca się używanie WU do aktualizacji systemu, w dłuższym okresie czasu jak widać pojawiają się problemy z instalacją nowych poprawek. Po drugie - LTSB jest oparte na starej wersji 1607 - do poprawnego działania niektórych wersji oprogramowania i gier musisz mieć niestety nowszą podstawę (polecam przesiadkę na LTSC (1809) ) - niestety bez formata się nie obędzie. Dziękuję pięknie za zwięzłą wypowiedź Cytuj
thegodane Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 Testowane na Lenovo 11e Chromebook z 16gb pamieci wbudowanej <3 działa znakomicie. Zostaje po instalacji antywirusa i przegladarki jakieś 4GB Cytuj
pirotaro Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Słuchajcie na laptopie miałem do wczoraj aktualizowanego W10 home - (oryginalnie najnowszy - aktualizacje automatyczne, co Samsung zapodał) i zgon. Wifi i przeglądarki nic nie działa. Dzisiaj zapodałem ten obraz aby ratować co się da i... Po godzinie jazdy ten ltsb zaczął niemiłosiernie mrozić i informować że jakieś skrypty się sypią. Po wyłączeniu Zapory systemowej udało mi się ściągnąć jg10pro - o dziwo. Laptop sajsung r580 a więc stary. Na HDD bylo;: patrycja recovery, C: i D: . Jak dzisiaj wrzucałem tego jg to skasowałem tylko C:. Może jakiś wirus blokuje i powinienem sformatować cały dysk łącznie z recovery? Cytuj
winclub1337 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 Czy istnieje możliwość przywrócenia windowsPowerShell w wersji core? Z góry dziękuje za pomoc Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 I'LL BE BACK... kwasior500, gzuz187, Grampian i 5 innych lubią to Cytuj
piter1114 Opublikowano 17 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2024 Wow! swiniarobert69 lubi to Cytuj
Grampian Opublikowano 17 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2024 No to czekamy z niecierpliwością Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 no nie moge sie doczekać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi