Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczytaj dokładnie opis

w tym obrazie masz trzy wersje

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tak są 3 wersje modyfikacji, tylko Windowsa 10 PRO. 

Kolego @ killer85-85  Poczytaj posty Srom-otnika. Robi swoje mody na określonych bazach. Nie ma tam wersji HOME i pewnie nie będzie. Wiec chyba musisz poszukać u innego twórcy takiej wersji.  

Opublikowano

Czy apka wyszukiwania dostępna pod skrótami Win+Q/Win+S (dostępna od win8) jest ściśle związana z MetroUI?

Pytam ze względu jej braku na czystej instalacji wersji Lite; a działają na niej skróty jakieś "dziwne" wg mnie tzn. Win+A czy chociażby Win+G/H/J (nie pamiętam dokładnie który).

Stąd pytania i wniosek: rozumiem że wyszukiwanie i skrót Win+Q/S został wycięty razem z MetroUI?

@: tak samo wyszukiwanie w ustawieniach.

Opublikowano

Chciałbym aby ikony na pasku zadań się scalały. W właściwościach tego nie ma.

Już mam

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"TaskbarGlomLevel"=dword:00000000

Opublikowano

Ktoś potwierdzi, czy adapter do kontrollerów Xbox One działa i łączy się z padami?
@EDIT

" UWAGA, sklep pozostał tylko po to, by móc aktywować legalnie system, po nic innego. Dlatego proszę nie pytać jakieś problemy z instalacją apek ze Sklepu."
zgaduję więc, że nie, bo potrzebne są "akcesoria xbox" do tego. A szkoda, kiedyś zawsze używałem tego moda

Opublikowano

Moderatorze srom-otnik wielkie podziękowanie za 12 wspaniałych Systemów, ale mam problem, który System zainstalować (mam 65 lat i nie umiem się zdecydować), przetestowałem każdy, pracują rewelacyjnie. Mam następujący sprzęt:

Laptop  -  PROCESOR: Celeron® Dual-Core CPU T3500 @ 2.1GHz  PAMIĘĆ: 4GB
     Komputer -   PROCESOR:  Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.0 GHz  PAMIĘĆ: 4GB

Bardzo proszę doradź, który System zainstalować, najlepszy do tych komputerów.

Opublikowano

Moderatorze srom-otnik wielkie podziękowanie za 12 wspaniałych Systemów, ale mam problem, który System zainstalować (mam 65 lat i nie umiem się zdecydować), przetestowałem każdy, pracują rewelacyjnie. Mam następujący sprzęt:

Laptop  -  PROCESOR: Celeron® Dual-Core CPU T3500 @ 2.1GHz  PAMIĘĆ: 4GB

Komputer -   PROCESOR:  Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.0 GHz  PAMIĘĆ: 4GB

Witaj! Ze mnie żaden moderator - to po pierwsze  :P

A w wyborze systemu, to Ci nie pomogę, bo mam ten sam problem  :D

Komputer u mnie ma niemal identyczną konfigurację i używam obecnie zamiennie wszystkich systemów tzn 7, 8.1 i 10 - wszystkie Core, bo jestem minimalistą i nie znoszę mieć balastu, z którego nigdy nie korzystam. 

PZDR!

Opublikowano

Cześć. Mam zainstalowane wersję CORE. Jest możliwość ręcznego pobierania i instalowania aktualizacji? Jest jakiś program do tego?

Jak chciałeś WU to dlaczego zainstalowałeś wersję Core? Najpierw robisz a dopiero później myślisz? Srom-otnik specjalnie WU w Core usunął, poza tym musisz się liczyć z faktem, że nawet w Lite i Ultra Lite nie wszystkie poprawki poprawnie się zainstalują, a mogą nawet popsuć wysiłek autora polegający na odchudzeniu systemu. Nie raz na forum było pisane - że niewskazane jest używanie WU na "ciętych" systemach - każdy robi to na własną odpowiedzialność i nie narzeka, jak coś będzie źle z tego powodu. WU zostało w systemie z innych względów - jakby Ci się chciało przeczytać odpowiednie tematy, sam byś się dowiedział. 

Opublikowano

Cześć. Mam zainstalowane wersję CORE. Jest możliwość ręcznego pobierania i instalowania aktualizacji? Jest jakiś program do tego?

Kastraty można aktualizować poprzez WSUS Offline [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Taką aktualizację robi się raz na jakiś czas, bo to, że coś nowe nie oznacza dobre.

Laptop - PROCESOR: Celeron® Dual-Core CPU T3500 @ 2.1GHz PAMIĘĆ: 4GB

Komputer - PROCESOR: Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.0 GHz PAMIĘĆ: 4GB

Mam podobną konfigurację komputera [patrz podpis] i po testowaniu 7/8.1/10 wybrałem 8.1 x64. Działa szybciej i mniej problemowy.

Opublikowano

Akurat ja też chciałem spytać o to samo. A to z tego względu, że w konfiguracji "Kaby Lake iGPU + Pascal dGPU + Windows 10" występują problemy z przycięciami i chciałbym sprawdzić czy aktualizacja KB4089848 wyeliminuje ten problem.

Sam system w wersji Core jest świetny. Na początek chciałem go zainstalować tylko na próbę, ale nie spodziewałem się, że aż tak mi podpasuje. Fajnie dostosowałem go pod siebie i teraz nie chciałbym już go zmieniać. Stąd pytanie o możliwość dogrania aktualizacji :)

Opublikowano

Witam mam mały problem z tą modyfikacją  otóż nie mogę zainstalować  visual c ++ 2005 redistributable wersji 86 jak i 64bit ponieważ wyskakuje oto taki komunikat. Jeżeli zna ktoś rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc.

'Error 1935. An error occurred during the installation of assembly. Microsoft.VC80.ATL.type="win32".version="8050727.762"."publicKeyToken"="1fc8b3b9a1e18e3b".processorArchitecture="X86"'

Opublikowano

Witam mam mały problem z tą modyfikacją  otóż nie mogę zainstalować  visual c ++ 2005 redistributable wersji 86 jak i 64bit ponieważ wyskakuje oto taki komunikat. Jeżeli zna ktoś rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc.

Zainstaluj paczkę z tego programu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
13 godzin temu, domit napisał:

jak długo instaluje sie mod u Was. U mnie na fazie końcowej "czekaj utknęli na długo. Jak długo to może trwać ? 

Sama instalacja na moim sprzęcie ok 12-15 minut trwa. Nic nigdzie się nie zatrzymuje. Mam wersję Lite. Co prawda aktualnie na LTSB siedzę ale wcześniej miałem PRO.

Opublikowano

To  niestety u mniue mimo wszelakich checi na paltopie asus i5 za nic sie nie chce 10  instalowac ani   oryginal  ani   żaden mod. Jest jeden wyjatek tylko  win10 s  sie bez problemu instaluje . jakies sugestie ?

Instalacja zwyklej albo zmodowanej 10 konczy sie na niebieskim ekranie z napisem czekaj.....

Opublikowano
1 godzinę temu, dziadzio napisał:

Witam w mogzie lstb lite nie ma tych twoich dodatków na prawokliku (narzedzia itp)

Rozważam dwie opcje. Źle utworzony obraz / Źle się zainstalował . Spróbuj na nowo wypalić obraz i jeszcze raz zainstaluj / Na nowo pobierz ,sprawdź sumy kontrolne i wtedy wypal na USB Rufus'em

Opublikowano
W dniu 5.04.2018 o 14:49, BodziuRat napisał:

Kastraty można aktualizować poprzez WSUS Offline [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Taką aktualizację robi się raz na jakiś czas, bo to, że coś nowe nie oznacza dobre.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]