killer85-85 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Umknęło mi to...dziękiSwoją drogą mogłaby by powstać wersja HOME bo nie każdy ma PRO(mam oryginalnego Wina) Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Po przeinstalowaniu Steam? Tak steam. Cytuj
Wili Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Przeczytaj dokładnie opis w tym obrazie masz trzy wersje[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jacekdino Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Przeczytaj dokładnie opis w tym obrazie masz trzy wersje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak są 3 wersje modyfikacji, tylko Windowsa 10 PRO. Kolego @ killer85-85 Poczytaj posty Srom-otnika. Robi swoje mody na określonych bazach. Nie ma tam wersji HOME i pewnie nie będzie. Wiec chyba musisz poszukać u innego twórcy takiej wersji. Cytuj
bobek0507 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Czy apka wyszukiwania dostępna pod skrótami Win+Q/Win+S (dostępna od win8) jest ściśle związana z MetroUI? Pytam ze względu jej braku na czystej instalacji wersji Lite; a działają na niej skróty jakieś "dziwne" wg mnie tzn. Win+A czy chociażby Win+G/H/J (nie pamiętam dokładnie który). Stąd pytania i wniosek: rozumiem że wyszukiwanie i skrót Win+Q/S został wycięty razem z MetroUI? @: tak samo wyszukiwanie w ustawieniach. Cytuj
stens Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Chciałbym aby ikony na pasku zadań się scalały. W właściwościach tego nie ma. Już mam [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]"TaskbarGlomLevel"=dword:00000000 Cytuj
vancrash Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ktoś potwierdzi, czy adapter do kontrollerów Xbox One działa i łączy się z padami?@EDIT" UWAGA, sklep pozostał tylko po to, by móc aktywować legalnie system, po nic innego. Dlatego proszę nie pytać jakieś problemy z instalacją apek ze Sklepu."zgaduję więc, że nie, bo potrzebne są "akcesoria xbox" do tego. A szkoda, kiedyś zawsze używałem tego moda Cytuj
50 groszy Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Jeny aż wprost nie mogę w to uwierzyć, że wróciłeś panie Sromotniku Miło mi, że będę mieć zaszczyt ponownego użytkowania Twojego systemu Pobieram, instaluję i zdaję relację Pozdrawiam Cytuj
jorgusek Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Moderatorze srom-otnik wielkie podziękowanie za 12 wspaniałych Systemów, ale mam problem, który System zainstalować (mam 65 lat i nie umiem się zdecydować), przetestowałem każdy, pracują rewelacyjnie. Mam następujący sprzęt: Laptop - PROCESOR: Celeron® Dual-Core CPU T3500 @ 2.1GHz PAMIĘĆ: 4GB Komputer - PROCESOR: Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.0 GHz PAMIĘĆ: 4GB Bardzo proszę doradź, który System zainstalować, najlepszy do tych komputerów. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Moderatorze srom-otnik wielkie podziękowanie za 12 wspaniałych Systemów, ale mam problem, który System zainstalować (mam 65 lat i nie umiem się zdecydować), przetestowałem każdy, pracują rewelacyjnie. Mam następujący sprzęt: Laptop - PROCESOR: Celeron® Dual-Core CPU T3500 @ 2.1GHz PAMIĘĆ: 4GB Komputer - PROCESOR: Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.0 GHz PAMIĘĆ: 4GB Bardzo proszę doradź, który System zainstalować, najlepszy do tych komputerów. Witaj! Ze mnie żaden moderator - to po pierwsze A w wyborze systemu, to Ci nie pomogę, bo mam ten sam problem Komputer u mnie ma niemal identyczną konfigurację i używam obecnie zamiennie wszystkich systemów tzn 7, 8.1 i 10 - wszystkie Core, bo jestem minimalistą i nie znoszę mieć balastu, z którego nigdy nie korzystam. PZDR! Cytuj
zaq1122a Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Cześć. Mam zainstalowane wersję CORE. Jest możliwość ręcznego pobierania i instalowania aktualizacji? Jest jakiś program do tego? Cytuj
Sayidov Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Nie ma takiej możliwości Cytuj
Franc Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Cześć. Mam zainstalowane wersję CORE. Jest możliwość ręcznego pobierania i instalowania aktualizacji? Jest jakiś program do tego? Jak chciałeś WU to dlaczego zainstalowałeś wersję Core? Najpierw robisz a dopiero później myślisz? Srom-otnik specjalnie WU w Core usunął, poza tym musisz się liczyć z faktem, że nawet w Lite i Ultra Lite nie wszystkie poprawki poprawnie się zainstalują, a mogą nawet popsuć wysiłek autora polegający na odchudzeniu systemu. Nie raz na forum było pisane - że niewskazane jest używanie WU na "ciętych" systemach - każdy robi to na własną odpowiedzialność i nie narzeka, jak coś będzie źle z tego powodu. WU zostało w systemie z innych względów - jakby Ci się chciało przeczytać odpowiednie tematy, sam byś się dowiedział. Cytuj
BodziuRat Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Cześć. Mam zainstalowane wersję CORE. Jest możliwość ręcznego pobierania i instalowania aktualizacji? Jest jakiś program do tego? Kastraty można aktualizować poprzez WSUS Offline [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Taką aktualizację robi się raz na jakiś czas, bo to, że coś nowe nie oznacza dobre. Moderatorze srom-otnik wielkie podziękowanie za 12 wspaniałych Systemów, ale mam problem, który System zainstalować (mam 65 lat i nie umiem się zdecydować), przetestowałem każdy, pracują rewelacyjnie. Mam następujący sprzęt: Laptop - PROCESOR: Celeron® Dual-Core CPU T3500 @ 2.1GHz PAMIĘĆ: 4GB Komputer - PROCESOR: Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.0 GHz PAMIĘĆ: 4GB Bardzo proszę doradź, który System zainstalować, najlepszy do tych komputerów. Mam podobną konfigurację komputera [patrz podpis] i po testowaniu 7/8.1/10 wybrałem 8.1 x64. Działa szybciej i mniej problemowy. Cytuj
Fotahix Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Cześć. Mam zainstalowane wersję CORE. Jest możliwość ręcznego pobierania i instalowania aktualizacji? Jest jakiś program do tego? Akurat ja też chciałem spytać o to samo. A to z tego względu, że w konfiguracji "Kaby Lake iGPU + Pascal dGPU + Windows 10" występują problemy z przycięciami i chciałbym sprawdzić czy aktualizacja KB4089848 wyeliminuje ten problem. Sam system w wersji Core jest świetny. Na początek chciałem go zainstalować tylko na próbę, ale nie spodziewałem się, że aż tak mi podpasuje. Fajnie dostosowałem go pod siebie i teraz nie chciałbym już go zmieniać. Stąd pytanie o możliwość dogrania aktualizacji Cytuj
demonaz Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Witam mam mały problem z tą modyfikacją otóż nie mogę zainstalować visual c ++ 2005 redistributable wersji 86 jak i 64bit ponieważ wyskakuje oto taki komunikat. Jeżeli zna ktoś rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc. 'Error 1935. An error occurred during the installation of assembly. Microsoft.VC80.ATL.type="win32".version="8050727.762"."publicKeyToken"="1fc8b3b9a1e18e3b".processorArchitecture="X86"' Cytuj
BodziuRat Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witam mam mały problem z tą modyfikacją otóż nie mogę zainstalować visual c ++ 2005 redistributable wersji 86 jak i 64bit ponieważ wyskakuje oto taki komunikat. Jeżeli zna ktoś rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc. Zainstaluj paczkę z tego programu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
demonaz Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 BodziuRat dzięki za pomoc ta paczka rozwiązała mój problem . Cytuj
mariant Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 dzięki za wsta wkę i podziękowania za powrót (nareszcie) Sro-motnikui gdzie znajdę Twego moda w wersji CORE może zaślepłem ale nie potrafie znaleźć dzięki oraz pozdrowienia Cytuj
Franc Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Ściągnij obraz, podczas instalacji będziesz miał wybór jednej z 3 wersji moda Cytuj
domit Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 jak długo instaluje sie mod u Was. U mnie na fazie końcowej "czekaj utknęli na długo. Jak długo to może trwać ? Cytuj
Malpa73 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 U mnie z 15 minut max, wersja Core Cytuj
jacekdino Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 13 godzin temu, domit napisał: jak długo instaluje sie mod u Was. U mnie na fazie końcowej "czekaj utknęli na długo. Jak długo to może trwać ? Sama instalacja na moim sprzęcie ok 12-15 minut trwa. Nic nigdzie się nie zatrzymuje. Mam wersję Lite. Co prawda aktualnie na LTSB siedzę ale wcześniej miałem PRO. Cytuj
domit Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 To niestety u mniue mimo wszelakich checi na paltopie asus i5 za nic sie nie chce 10 instalowac ani oryginal ani żaden mod. Jest jeden wyjatek tylko win10 s sie bez problemu instaluje . jakies sugestie ? Instalacja zwyklej albo zmodowanej 10 konczy sie na niebieskim ekranie z napisem czekaj..... Cytuj
dziadzio Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witam w mogzie lstb lite nie ma tych twoich dodatków na prawokliku (narzedzia itp) Cytuj
Franc Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Wpisy pod PPM są dostępne, nie używałeś jakiegoś programu do czyszczenia rejestru? Często te programy kasują skróty do tych dodatków. Cytuj
gumish93 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, dziadzio napisał: Witam w mogzie lstb lite nie ma tych twoich dodatków na prawokliku (narzedzia itp) Rozważam dwie opcje. Źle utworzony obraz / Źle się zainstalował . Spróbuj na nowo wypalić obraz i jeszcze raz zainstaluj / Na nowo pobierz ,sprawdź sumy kontrolne i wtedy wypal na USB Rufus'em Cytuj
jorgusek Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 W dniu 5.04.2018 o 14:49, BodziuRat napisał: Kastraty można aktualizować poprzez WSUS Offline [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Taką aktualizację robi się raz na jakiś czas, bo to, że coś nowe nie oznacza dobre. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jacekdino Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 2 godziny temu, dziadzio napisał: Witam w mogzie lstb lite nie ma tych twoich dodatków na prawokliku (narzedzia itp) Wszystko jest tak jak ma być. Weź pod uwagę sugestie Przedmówców. Cytuj
dziadzio Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 zainstaluje jeszcze raz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi