kaminskigdynia Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Defendera wywalić z, lite Cytuj
maska007 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Tak ,wywalić defendera w Lite.Wydaje mi się że większość zadowolona by była jakbyś 10-tkę zrobił na kształt swojej najnowszej 8-ki Cytuj
rasoir0591 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Full ma być zoptymalizowana i jak najmniej wycięta, a Lite niech będzie kastratem. Jak ktoś chce WU i defendera i xboxy oraz inne bajery niech instaluje sobie wersję Full... @srom-otnik Jak będziesz tak dopytywał userów co gdzie ma być to się nie wyrobisz do wyborów prezydenckich następnej kadencji. Cytuj
Franc Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @rasoir0591 - Autor dopytuje się użytkowników o wcześniejsze uwagi na temat usuwania składników systemu, ponieważ chce zrobić moda, którego będą użytkowali bez problemów różni użytkownicy. Lepiej zrobić raz a porządnie moda dla większego grona użytkowników niż wykonać mega kastrata którego finalnie będzie użytkowała dłużej garstka najwierniejszych fanów. W końcu Srom-otnik wydaje nowe wersje raz do roku,, niech więc będzie to wydanie w miarę możliwości uniwersalne. Zerknij na mody 8.1 i 7 - po takich "dopytywaniach" obecnie nie ma się do czego "przyczepić" w tych wydaniach (a przynajmniej z mojej strony). A co do głosowania - w wersji Lite wyciąć Defendera Cytuj
Wraith Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 10 godzin temu, Franc napisał: @rasoir0591 - Autor dopytuje się użytkowników o wcześniejsze uwagi na temat usuwania składników systemu, ponieważ chce zrobić moda, którego będą użytkowali bez problemów różni użytkownicy. Lepiej zrobić raz a porządnie moda dla większego grona użytkowników niż wykonać mega kastrata którego finalnie będzie użytkowała dłużej garstka najwierniejszych fanów. W końcu Srom-otnik wydaje nowe wersje raz do roku,, niech więc będzie to wydanie w miarę możliwości uniwersalne. Zerknij na mody 8.1 i 7 - po takich "dopytywaniach" obecnie nie ma się do czego "przyczepić" w tych wydaniach (a przynajmniej z mojej strony). A co do głosowania - w wersji Lite wyciąć Defendera Dokładnie tak. Ja tam się cieszę, że Srom-otnik się nas podpytuje. Będzie system bardziej uniwersalny dzięki temu, bardziej dla wszystkich, tym bardziej, że mody są niezbyt często. Wg. mnie, lepiej system nieproblematyczny zainstalowany raz na rok, niż częste reinstalki nowych wersji. Ja bym Defendera wyciął, szczególnie jeśli wysyła jakieś info do Microshitu. Mnie on niepotrzebny, używam akurat Eseta. No chyba, że wycięcie spowoduje problemy z jakimiś przydatnymi usługami, o których pisałem wcześniej. Ale to Srom-otnik już wie to lepiej. Tak czy inaczej, wielkie dzięki za dotychczasową pracę dla mistrza S. Cytuj
piotrk123 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 W dniu 10.12.2019 o 15:33, matiwczasss napisał: Wersja 1709 najlepsza porównując do 1909 więc nie ma co czekać na nowy mod Problem taki że jednak 1903 i 1909 dostały poprawki do schedulara. Chociażby odnośnie bycia świadomym które rdzenie mogą pracować z wyższą częstotliwością na czym zyskują Zen2 i procesory Intela z Boost 3.0. Cytuj
bimbersco Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 Ja bym zrobił dodatkowy panel sterowania ,powrzucał do niego włącz wyłącz skróty do tweków /usprawnień,to samo do włączenia usług systemowych,po prostu nie da się inaczej,mam jg win 7 64 / wersja full 3,39 giga/ i najnowsze dziecię mikrosoftu na tablecie, tylko dopóki do poczytania internetu nie zamienię na ,,nieustawną,, 10,ja wiem że pan sromotnik się stara więc faktycznie pokombinować z systemem z tym panelem? ja sobie zrobiłem podobny ze skrótami na pulpicie zajmuje 6,91 mega i mam dostęp do ponad 1200 programów z których korzystam a działają sobie bez instalacji i nie rozwalają mi systemu.Na partycji D zrobiłem sobie foldery A i B,w a mam programy bez instalacji w b instalki,po prostu kopiowałem sobie dla zabawy na dysk d programy i zostawiałem sobie te działające bez instalki.. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
janek917 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2019 6 minut temu, Hendrix napisał: Wywalic defendera!!! Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Najpierw wydam wersję testową Home Full - już na ukończeniu. Jak na razie jestem z niej zadowolony, bo wszystkie apki ModernUI działają, sklep, XBOX, pełna funkcjonalność systemu jak M$ to zaprojektował. Dzięki mojej optymalizacji zszedłem do 40 procesów i wszystko działa..................................... A myślałem, że będzie pierdyliard Proszę nie pytać - KIEDY, bo jeszcze kilka detali zostało do zrobienia, myślę, że koło tygodnia potrwa ostatnie szlifowanie moszter, manikcs i janek917 lubią to Cytuj
renatan Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 14 godzin temu, Hendrix napisał: Wywalic defendera!!! jak Ci się nie podoba to sam sobie wywal a daj innym prawo wyboru na tego co w systemie potrzebne Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 12 minut temu, srom-otnik napisał: Najpierw wydam wersję testową Home Full - już na ukończeniu. Jak na razie jestem z niej zadowolony, bo wszystkie apki ModernUI działają, sklep, XBOX, pełna funkcjonalność systemu jak M$ to zaprojektował. Dzięki mojej optymalizacji zszedłem do 40 procesów i wszystko działa..................................... A myślałem, że będzie pierdyliard Proszę nie pytać - KIEDY, bo jeszcze kilka detali zostało do zrobienia, myślę, że koło tygodnia potrwa ostatnie szlifowanie Świetnie, dziękuję będzie co w święta testować Cytuj
janek917 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zerknij na mody 8.1 i 7 - po takich "dopytywaniach" obecnie nie ma się do czego "przyczepić" w tych wydaniach (a przynajmniej z mojej strony). A co do głosowania - w wersji Lite wyciąć Defendera .Zawsze można zainstalować wersję Full. Ja po wgraniu modów od srom-otnika i zastosowaniu zalecanych ulepszeń robię kopie dysku C Arconisem i nie potrzebny mi jest żaden antywirus,przywracanie obrazu to kwestia około 3 do 4 minut. Przeglądarki i programy tylko Portable.Za pracę przy tworzeniu modów szacunek i poważanie . Cytuj
piotrk123 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 @srom-otnik supcio, szykuje mi się format lapka więc będzie co wrzucić. Baza to 1909? Cytuj
profilm34 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2019 Ja czekam na PRO bo mam legale na 2 stacionarne i 2 laptopy Cytuj
fax2000 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 Dobry! czy na tym systemie pogram w gierki? League of legends, counter strike? Czytałem że office itp będą działać, lecz mnie najbardziej interesuje kwestia gier, w trakcie sesji muszę w coś pograć xDD Cytuj
kamiloxf Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 5 minut temu, fax2000 napisał: Dobry! czy na tym systemie pogram w gierki? League of legends, counter strike? Czytałem że office itp będą działać, lecz mnie najbardziej interesuje kwestia gier, w trakcie sesji muszę w coś pograć xDD Oczywiście że tak z jakiego powodu miałyby nie działać Cytuj
fax2000 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 9 minut temu, kamiloxf napisał: Oczywiście że tak z jakiego powodu miałyby nie działać ciesze się, jeszcze jedno pytanie. Mam klucz do windowsa który jest przypisany do konta live. Na tej wersji w jakiś sposób zaloguje się na konto i automatycznie będę miał oryginalny system? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 Teraz, fax2000 napisał: ciesze się, jeszcze jedno pytanie. Mam klucz do windowsa który jest przypisany do konta live. Na tej wersji w jakiś sposób zaloguje się na konto i automatycznie będę miał oryginalny system? to już twórca musi się wypowiedzieć fax2000 lubi to Cytuj
profilm34 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 Kiedy będzie pro ? muszę już instalować na dniach Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 Będzie Pro i Home - obie w wersji full, ale to iso testowe! Kiedy? Pewnie w weekend, bo resztę szlifów zostawiam na wersję finalną. Praktycznie wszystko skończone i nie do końca przebadane - ale to już zostawiam Wam do zabawy PZDR! manikcs, maska007 i Astes lubią to Cytuj
Astes Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 To format będzie musiał do weekendu poczekać Jesteś wielki Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 Dziękuję za prezent na święta. Cytuj
fax2000 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 5 godzin temu, srom-otnik napisał: Będzie Pro i Home - obie w wersji full, ale to iso testowe! Kiedy? Pewnie w weekend, bo resztę szlifów zostawiam na wersję finalną. Praktycznie wszystko skończone i nie do końca przebadane - ale to już zostawiam Wam do zabawy PZDR! Mam klucz do windowsa który jest przypisany do konta live. Na tej wersji w jakiś sposób zaloguje się na konto i automatycznie będę miał oryginalny system? Cytuj
maska007 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 Godzinę temu, fax2000 napisał: Mam klucz do windowsa który jest przypisany do konta live. Na tej wersji w jakiś sposób zaloguje się na konto i automatycznie będę miał oryginalny system? Zainstaluj wersję systemu do której masz klucz przy odpalonym internecie i przy instalowaniu zaloguj się do konta online fax2000 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 Skończone, zamykam iso i może jak zdążę to dziś upchnę maska007, traphone11, manikcs i 2 innych lubią to Cytuj
piotrk123 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 @srom-otnik Jeśli potrzeba to mogę wspomóc robiąc mirrory. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 Dziękuję! Ale to może później, jak będzie Final. Jak na razie kompresuję wim do iso. PZDR! Cytuj
piotrk123 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 Oki, po za tym chętnie przetestuję. 2 sprzęty czekają na instalację. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi