Kosiara Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 17 minut temu, TheNocturne napisał: tak modach wersja JG 7 ma tak od zawsze nawet te z 2015 ... nie ma na to wplywu ..:) mowa glownie o 7 , jak juz wspomnialem 8.1 i 10 nie ma takich problemow. Rozumiem myślałem nawet jak by ręcznie wymusić te ikonkę jak jej potrzebuję, ale nie mam pomysłów. Cytuj
TheNocturne Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 jeśli ktoś chce czarne ikony pliki sa pod skrinem z programem do podmiany pliki sa umieszczone z nazwami folderów gdzie się znajdują [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MD5: 294d9dbf6ea0272ce1c6a6a0bbd503b9 ( ikony.rar) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
remix222 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Jak włączyć DirectPlay ?[może być przez REG] Wersja Ultra Lite Cytuj
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Jak to ma Rozmiar ISO: 1,67 GB to ile tu musial ktos skasowac, chyba malo co dziala cudow nie ma Cytuj
k3vin Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 Podstawowa rada [nie zasada]. Co zostało usunięte, nie powróci nigdy [nie wszystko]. Dlatego są opisy, co zostało usunięte, aby przed instalacją wybrać odpowiednią dla siebie wersję. @Enan250 Korzystam z UL i wszystko co potrzebne mi działa. Dla zwykłego "Kowalskiego" i słabego sprzętu ten system jest jak znalazł. Sam instaluję z przyzwyczajenia mody (choć sprzęt pociągnie bezproblemowo czystą wersję), nie lubię tylu śmieci w windowsie (jak w androidzie) :p Cytuj
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 1 minutę temu, k3vin napisał: Podstawowa rada [nie zasada]. Co zostało usunięte, nie powróci nigdy [nie wszystko]. Dlatego są opisy, co zostało usunięte, aby przed instalacją wybrać odpowiednią dla siebie wersję. @Enan250 Korzystam z UL i wszystko co potrzebne mi działa. Dla zwykłego "Kowalskiego" i słabego sprzętu ten system jest jak znalazł. Sam instaluję z przyzwyczajenia mody (choć sprzęt pociągnie bezproblemowo czystą wersję), nie lubię tylu śmieci w windowsie (jak w androidzie) :p Mordo rozumiem wszystko tylko wypada jeszcze podac informacje z jakiej wielkosci iso(no i nazwa jakis link) robilo sie start modyfikacji. Tutaj tego opisu brak i nie ma jak porownac w razie czego, trzeba wierzyc na slowo. Wiesz jak to z slowem w dzisiejszych czasach mordeczko malo kto go dotrzymuje. Wpisalem w google slowo JG i niby jest sporo kwitow na ta mordke chyba od 2009 robi systemy wiec chyba wiarygodny. Cytuj
k3vin Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 No tak, brak info, ale jak już Sam wspomniałeś, tworzy już od dłuższego czasu, wyrobił sobie reputację wystarczającą, żeby nawet nikt nie spytał o to Może mała praktyka na przyszłość, aby dodawać takie skrócone info, coś jak Mr.T, ale nie tworzę modów, to nie chcę się wymądrza i dyktować jakiś warunków. Temat dyskusji na inną okazję, żeby tutaj nie zaśmiecać. Cytuj
Franc Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2018 @Gość - zmusza Cię ktoś do korzystania z modów? Widzę, że "skaczesz" po tematach i wszędzie zamieszanie robisz. Co Ci po początkowej wielkości ISO - jak ta co miesiąc z każdym wydaniem poprawek się zmienia? A co do bazy moda - autor na podstawę wybrał wersję Prezesa z grudnia (był wpis na forum, że z powodu braku czasu użyje gotowej wersji z zintegrowanymi poprawkami) Cytuj
gamsteron Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Moja płyta główna (stara) nie obsługuje instalatora windows 10 a na tym instalatorze jest oparty ten system. Szkoda, bo fajnie byłoby mieć smoka na moim PC. Cytuj
Franc Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 @gamsteron - musisz sam przekonwertować ESD na WIM - są opisy na forum jak to zrobić Cytuj
Oczkins92 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2018 A nie ma sposobu aby włączyć windows update? Cytuj
DDragon Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Mam problem z tym systemem. Jak chcę zainstalować to wszystko jest ok do kroku pierwszego restartu - wykrywa dyski prawidłowo, do wyboru wersji też jest ok, mogę usunąć i tworzyć partycje i jak daję instalację to kopiuje pliki i robi wszystkie te pierwsze czynności a po tych 4 krokach jest pierwszy reset i tutaj jest problem bo pokazuje "Brak sterownika EFI" Lapek Asus X5500CC, wcześniej był na nim win10 Edit Instalacja Win10 bez problemu aczkolwiek dziwi mi ten problem z win7 Cytuj
franekfranek Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Używam Twojego systemu na drugim zastępczym komputerze i jest ok ! Dzięki za dobrą robotę. Pisałeś, że nie można go aktualizować, bo usunięto moduł WU. W związku z tym 4 pytania: 1 czy można i ewnt jak zintegrować do instalki wszystkie poprawki, które powstały od momentu wydania, ale TYLKO te dotyczące bezpieczeństwa i ewnt usterek/poprawek ? 2 na ile taka integracja może spowolnić system ? 3 czy w ogóle ma sens takie uzupełnienie, dla użytkowania komputera do internetu, z włączonym antywirusem Eset i ostrożnością co do podejrzanych i nowo odwiedzanych witryn ? 4 niedawno Mr Ice T wyprodukował kolejną edycję modyfikowanego win7, ale z uwzględnionymi na 24 czerwca łatkami: i teraz mam zagwostkę, który system zainstalować Cytuj
Franc Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Integracja nowych łatek (zwłaszcza zbiorczych) na modowany obraz nie ma sensu - możesz zniweczyć wysiłek autora włożony w wykonanie takiego systemu. Jak chcesz spróbować - integruj i testuj na virtualnej maszynie, tylko jakoś nie przypominam sobie, by ktoś kiedyś "bawił się" w ten sposób. A co do zagwozdki - wiesz przecież czym się różnią obie wstawki - sam wybierz sobie odpowiedni system dla siebie. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 3 godziny temu, franekfranek napisał: 1 czy można i ewnt jak zintegrować do instalki wszystkie poprawki, które powstały od momentu wydania, ale TYLKO te dotyczące bezpieczeństwa i ewnt usterek/poprawek ? Witam! Nie ma możliwości integracji żadnych poprawek, z uwagi na wypatroszony magazyn WinSxS. PZDR! Cytuj
rototendron Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Zainteresował mnie ten tryb pracy na dyskach SSD, bo akurat niedawno kupiłem SSD. Na czym w ogóle polega ta optymalizacja pod SSD? Podobne pytanie mam odnośnie tego tryby dla gier? Cytuj
marcin23imk Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 17 godzin temu, rototendron napisał: Zainteresował mnie ten tryb pracy na dyskach SSD, bo akurat niedawno kupiłem SSD. Na czym w ogóle polega ta optymalizacja pod SSD? Cytat Podobne pytanie mam odnośnie tego tryby dla gier? W dniu 7.05.2018 o 02:54, Gość napisał: Tryb dla gier, oprócz tego, że zmienia nastawę 18 usług i działa niezależnie od wcześniej wprowadzonych ustawień w Optymalizatorze Usług, ponadto zmienia ustawienia wydajności procesora, jego wielowątkowości, oraz zmniejsza wykorzystanie dysku twardego. Sromotnik rozwija ten tryb samemu od lat stąd tak to dobrze działa... Cytuj
Gość Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 Witam, jak "wyciąć" sterowniki NVMe? Pytam bo ich nie potrzebuję (Ryzen 5 1400, potrzebne tylko USB 3.0). Po odchaczeniu ich z autoruns system wywala bluescreena przy bootowaniu... @srom-otnik ???? Cytuj
NoMercyPL Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zadziala aktualizacja do win 10? Cytuj
Malpa73 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 9 minut temu, NoMercyPL napisał: Zadziala aktualizacja do win 10? Wątpie, ale nie lepiej jest wgrać po prostu modyfikacje sromotnika 10? ;P Cytuj
NoMercyPL Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Mam jednego pendrive'a w domu 2gb i ta wersja ma 1.8 więc mi weszła na pena a chcialbym wina 10 ze wzgledu na to ze nie moge podlaczyc pada od xbox one bezprzewodowo Cytuj
Malpa73 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 3 godziny temu, NoMercyPL napisał: Mam jednego pendrive'a w domu 2gb i ta wersja ma 1.8 więc mi weszła na pena a chcialbym wina 10 ze wzgledu na to ze nie moge podlaczyc pada od xbox one bezprzewodowo Spróbuj skombinować pena 8gb i wtedy próbuj, bo z tej 7 lepiej nie robić update do 10,. Cytuj
an95dy Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Mam małe pytanko, dotyczy ono symbolu "progresu" danej operacji na pasku zadań, mam tu na myśli ten zapełniające się pole ikony, np. podczas kopiowania plików czy odtwarzania piosenki w Spotify. W tej modyfikacji w ogóle się nie porusza. To defekt u mnie, czy po prostu tutaj tak jest? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Oczkins92 Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Mam pytanie czy będzie aktualizowana wersja iso WIn JG ?Chodzi mi o aktualizacje Cytuj
Franc Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 2 godziny temu, Oczkins92 napisał: Mam pytanie czy będzie aktualizowana wersja iso WIn JG ?Chodzi mi o aktualizacje A po co Ci nowe aktualizacje? (Zwłaszcza te łatające dziury w prockach i spowalniające system?) Srom-otnik pisał, że na razie nie ma czasu na nowe mody, czekaj cierpliwie, a na razie korzystaj z tego co jest wydane. Cytuj
zoxovsky Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 Po instalacji restartuje się laptop i jak wyskakuje logo windowsa 7 to ledwo co wyskoczy i bluescreen. Instalka z pena 16gb na usb 2.0 podczepionym... Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 Witam po instalacji systemu nie posiadam tych czarnych ikon. Próbowałem instalować te ikony z linku podanego w temacie Windows JG7 Thinpc ale wyświetla się błąd odmowa dostępu co jest grane?. Pozdrawiam Cytuj
moszter Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 40 minut temu, sebakillerpl napisał: Witam po instalacji systemu nie posiadam tych czarnych ikon. Próbowałem instalować te ikony z linku podanego w temacie Windows JG7 Thinpc ale wyświetla się błąd odmowa dostępu co jest grane?. Pozdrawiam Bo tamto jest pod 32-bitowy system i tylko pod tą rodzinę systemów, a nie działa z względu że systemy 64-bitowe mają inną strukturę / układ katalogów w folderze Windows. Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 Rozumiem dziękuje za informacje. Będę szukał może coś znajdę jeżeli chodzi o kwestię ikon. Pozdrawiam oraz dziękuje Ci bardzo za informacje :). @moszter Dobra znalazłem bardzo podobne ikony więc jestem zadowolony :). Ogólnie system bardzo szybki ! powrót do przeszłości hehe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi