Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś powinniście dostać 1 z 3 wersji 8.1 - zamykam właśnie obraz, kompresuję do .esd i na wieczór może linki. 

PZDR!

dawaj zrobie reUP :)

Opublikowano

A ja się niezwykle cieszę że kolega wrócił ze swoimi modyfikacjami :)

A dzisiaj akurat miałem do postawienia system na nieco starszej konstrukcji i pomyślałem sobie, że spadłeś mi jak z nieba! :)

Wersja UltraLite już zainstalowana, zero problemów z instalacją: wszystko działa jak należy.

No i dodatkowo widziałem wsparcie dla dysków SSD w obrazach, jednak człowiek już się przyzwyczaił do Win10 i powrót na 7 byłby kłopotliwy... :(

Opublikowano

System śmiga nadal bezproblemowo [no prawie :P]

Windows chyba trochę wolniej się wyłącza, czyżby lekko wydłużony czas zamykania/zabijania procesów? [może normalny czas, ale u Mr.T się przyzwyczaiłem na krótszy :P nadal nie problem]

Próbując odpalić grę H1Z1, składnik gry BattlEye nie chciał się załączyć [ten składnik jest także w Fortnite]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Myślałem, że to normalne jak wybrałem Ultra Lite i czegoś może brakować, nie żałowałem wyboru.

Mając dosłownie chwilę przeszukałem internet ocb z tym i wyszło, że wystarczy jedna komenda do naprawy [przynajmniej u mnie zadziałało].

Uruchomić Wiersz Poleceń [CMD] jako Administrator [w modach już jest standardem uruchamiania tego jako Admin] i wpisania komedny

Restart złomka i wszystko trybi, świat znów został uratowany :P

Opublikowano

Zainstalowałem "Win JG7 Pro x64  Lite" na 7 letnim laptopie. System zainstalował się bez problemu, jest to rewelacyjny System, nie ma z nim żadnych problemów. Na dysku zajmuje mało miejsce, wszystkie aktualizacje OK, wszystkie skrypty z naszego Forum się uruchamiają. 

Wielkie podziękowanie srom-otnik za tak wspaniały System. Miałem na stacjonarnym 10 letnim kompie instalować dzisiaj Twój Win JG8.1, ale zaczekam na 3w1 iso.

Polecam wszystkim System.

Opublikowano

U mnie zaraz po restarcie kompa, po minucie jak wygaśnie userinit.exe i wstępne ładowanie pamięci jest bez antywirusa 24 procesy i 600 MB ramu, jak włączę 360 Total Security to dochodzą 3 procesy i poniżej 700 MB - ale to na blaszaku i wszystko w Opt. Usł jest wyłączone. Wystarczy, że włączysz drukarkę, czy inne moduły i już leci RAM do góry. 

43 procesy - przyjrzyj się, czy tam nie jest czegoś za wiele???

Autoruns!

Opublikowano

'srom-otnik', dnia 19 Lut 2018 - 3:55 PM, napisał:

Wersja Lite:

- centrum powitalne i centrum akcji,

- Windows Update

- Defender,

- przykładowa muzyka, wideo i obrazy, wygaszacze ekranu, dźwięki systemowe,

- gry,

- "łatwy transfer",

- diagnostyka,

- język naturalny, języki, niektóre układy klawiatur,

- pomoc,

- kopia zapasowa i przywracanie systemu,

- tablet z całą jego funkcjonalnością (w tym także klawiatura ekranowa),

- windows media center,

- karty inteligentne,

- zdalne wsparcie, rejestr zdalny,

- ponadto extremalnie zredukowany został rozmiar magazynu winsxs.

Wersja Ultra Lite:

- Windows Update,

- Internet Explorer,

- Windows Media Center,

- Windows Media Player

- sterowniki grafiki, modemów i tunerów TV,

- przykładowa muzyka i wideo,

- język naturalny,

- rozpoznawanie mowy i wszystkie języki,

- centrum powitalne i centrum akcji,

- obrazy, wygaszacze ekranu, dźwięki systemowe,

- gry,

- index wydajności,

- kontrola rodzicielska,

- edytor znaków prywatnych, klawiatura ekranowa,

- "łatwy transfer",

- pomoc,

- IIS,

- kopia zapasowa i przywracanie systemu,

- Defender,

- pulpit zdalny i wszystko co z nim związane,

- ponadto extremalnie zredukowany został rozmiar magazynu winsxs.

Jako, że Ultra znaczy w domyśle "bardziej / więcej" to nie pokrywa się z opisem. Można odnieść wrażenie, że w UL usunięto mniej niż w Lite [ :)]

np centrum powitalne i centrum akcji

a chyba powinno być odwrotnie

Okroiłbym wpis i nie wyminiał tego samego w opisie obu wersji, a w Ultra napisał usunięte to co w Lite + wylistował co dodatkowo... zawsze kilkanaście linijek mniej do czytania i porównywania... mmm... ?

TO miałem na myśli:

Chyba, że jest inaczej, UL nie zawiera wszystkich zmian Lite

Tak czy inaczej w wolnej chwili zaistaluje Twój system bo wygląda ciekawie i chyba jest tym czego poszukuje jako alternatywa dla legendarnego DreamOS. Po ilości wpisów widać, że nie tylko ja potrzebuej takiego narzędzia :)

Da się jakoś doinstalować łatki oraz bit locker-a ?

Co ile i czy w ogóle planujesz kolejne wydania uzupełnione o nowe łatki ?

Czy brak "aktywnego wi-fi i bufora wydruku" post:

oznacza nie możliwość korzystania z wi-fi i drukarki ?

najważniejsze - SUPER, że podjąłeś się !!!! dzięki !

Opublikowano

@franekfranek - z tego co pamiętam z tematów o poprzednich modach Srom-otnika (na dwóch forach), a używam jego modów od lat  - jesteś jedynym, któremu nie pasuje nazewnictwo, wszyscy inni (a przynajmniej ja) uważają, że słowo Ultra oznacza "większe okrojenie" systemu.

Co do łatek - autor po latach "wrócił z emerytury" znajdując czas na wydanie nowych wersji, a Ty już chcesz następne - ciesz się z tego co jest dostępne w danej chwili.

Opublikowano

Franc,

nie tak.. nie mam nic do słowa, a jedynie opisu wersji - chodzi o przejrzystość.  A pytam o kolejne wersje, żeby cos zaplanować.. najzwyczajniej autor mógł o tym zapomnieć i nie mam o to pretensji. Bardzo często porusza się ten aspekt w nowych wpisach.

Opublikowano

Witajcie! 

Nie planuję żadnych nowych wersji opartych na 7 i 8.1 - nic nowego nie wniosą. A to co jest - jest udane. Nie poprawia się tego co dobre bo można tylko spaprać.

Nowe wersje może za jakiś dłuższy czas. DŁUŻSZY.

PZDR