damian5142 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Ładnie śmiga! Mam pytanko: Czy będziesz może robił Moda WIN 10 ? ;D Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Ładnie śmiga! Mam pytanko: Czy będziesz może robił Moda WIN 10 ? ;D Raczej tak, ale chyba lepiej poczekać niedługo na RS4 Cytuj
G77 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Witam, dziś powinniście dostać 1 z 3 wersji 8.1 - zamykam właśnie obraz, kompresuję do .esd i na wieczór może linki. PZDR! dawaj zrobie reUP Cytuj
Darson Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 dawaj zrobie reUP Juz jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 @G77, sądząc po tytule tamtego tematu to z pewnością Windows 10. Wysłane z iPhone 8 za pomocą Tapatalk Cytuj
Lucas1981r Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 No nie...dopiero Seven zainstalowalem Srom-otnik a kiedy bedzie finalna wersja 8.1? Na lapku T400 z T9400 i 4GB Ram ktory bardziej polecalbys? Cytuj
G77 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 @G77, sądząc po tytule tamtego tematu to z pewnością Windows 10. Wysłane z iPhone 8 za pomocą Tapatalk ee to 8.1 zrobilem reupka Cytuj
amuraro Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 A ja się niezwykle cieszę że kolega wrócił ze swoimi modyfikacjami A dzisiaj akurat miałem do postawienia system na nieco starszej konstrukcji i pomyślałem sobie, że spadłeś mi jak z nieba! Wersja UltraLite już zainstalowana, zero problemów z instalacją: wszystko działa jak należy. No i dodatkowo widziałem wsparcie dla dysków SSD w obrazach, jednak człowiek już się przyzwyczaił do Win10 i powrót na 7 byłby kłopotliwy... Cytuj
rum69 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Daj mi jakiś wpis czy coś, bo nie chce mi działać reltek od dźwięku... Cytuj
k3vin Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 System śmiga nadal bezproblemowo [no prawie ] Windows chyba trochę wolniej się wyłącza, czyżby lekko wydłużony czas zamykania/zabijania procesów? [może normalny czas, ale u Mr.T się przyzwyczaiłem na krótszy nadal nie problem] Próbując odpalić grę H1Z1, składnik gry BattlEye nie chciał się załączyć [ten składnik jest także w Fortnite] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Myślałem, że to normalne jak wybrałem Ultra Lite i czegoś może brakować, nie żałowałem wyboru. Mając dosłownie chwilę przeszukałem internet ocb z tym i wyszło, że wystarczy jedna komenda do naprawy [przynajmniej u mnie zadziałało]. Uruchomić Wiersz Poleceń [CMD] jako Administrator [w modach już jest standardem uruchamiania tego jako Admin] i wpisania komedny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Restart złomka i wszystko trybi, świat znów został uratowany Cytuj
jorgusek Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Zainstalowałem "Win JG7 Pro x64 Lite" na 7 letnim laptopie. System zainstalował się bez problemu, jest to rewelacyjny System, nie ma z nim żadnych problemów. Na dysku zajmuje mało miejsce, wszystkie aktualizacje OK, wszystkie skrypty z naszego Forum się uruchamiają. Wielkie podziękowanie srom-otnik za tak wspaniały System. Miałem na stacjonarnym 10 letnim kompie instalować dzisiaj Twój Win JG8.1, ale zaczekam na 3w1 iso. Polecam wszystkim System. Cytuj
Franc Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 System smiaga pięknie szkoda tylko ze niej to wersja home Napisz poprawnie po polsku - poza tym obraz zawiera wersję Home Premium Cytuj
wypcio Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Faktycznie jest aktywacja własnym kluczem zakończona powodzeniem Wysłane z mojego LG-D405n przy użyciu Tapatalka Cytuj
wypcio Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 Ile wam ramu pozera na pulpicie używam wersji 7 lite HP [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 U mnie zaraz po restarcie kompa, po minucie jak wygaśnie userinit.exe i wstępne ładowanie pamięci jest bez antywirusa 24 procesy i 600 MB ramu, jak włączę 360 Total Security to dochodzą 3 procesy i poniżej 700 MB - ale to na blaszaku i wszystko w Opt. Usł jest wyłączone. Wystarczy, że włączysz drukarkę, czy inne moduły i już leci RAM do góry. 43 procesy - przyjrzyj się, czy tam nie jest czegoś za wiele??? Autoruns! Cytuj
wypcio Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 Przeglądałem Autoruns większość jest AMD Cytuj
TheNocturne Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 Ładnie śmiga! @srom-otnik, zrobisz dodatek na ikony ? jak w jg8 Cytuj
franekfranek Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 'srom-otnik', dnia 19 Lut 2018 - 3:55 PM, napisał: Wersja Lite: - centrum powitalne i centrum akcji, - Windows Update - Defender, - przykładowa muzyka, wideo i obrazy, wygaszacze ekranu, dźwięki systemowe, - gry, - "łatwy transfer", - diagnostyka, - język naturalny, języki, niektóre układy klawiatur, - pomoc, - kopia zapasowa i przywracanie systemu, - tablet z całą jego funkcjonalnością (w tym także klawiatura ekranowa), - windows media center, - karty inteligentne, - zdalne wsparcie, rejestr zdalny, - ponadto extremalnie zredukowany został rozmiar magazynu winsxs. Wersja Ultra Lite: - Windows Update, - Internet Explorer, - Windows Media Center, - Windows Media Player - sterowniki grafiki, modemów i tunerów TV, - przykładowa muzyka i wideo, - język naturalny, - rozpoznawanie mowy i wszystkie języki, - centrum powitalne i centrum akcji, - obrazy, wygaszacze ekranu, dźwięki systemowe, - gry, - index wydajności, - kontrola rodzicielska, - edytor znaków prywatnych, klawiatura ekranowa, - "łatwy transfer", - pomoc, - IIS, - kopia zapasowa i przywracanie systemu, - Defender, - pulpit zdalny i wszystko co z nim związane, - ponadto extremalnie zredukowany został rozmiar magazynu winsxs. Jako, że Ultra znaczy w domyśle "bardziej / więcej" to nie pokrywa się z opisem. Można odnieść wrażenie, że w UL usunięto mniej niż w Lite [ ] np centrum powitalne i centrum akcji a chyba powinno być odwrotnie Okroiłbym wpis i nie wyminiał tego samego w opisie obu wersji, a w Ultra napisał usunięte to co w Lite + wylistował co dodatkowo... zawsze kilkanaście linijek mniej do czytania i porównywania... mmm... ? TO miałem na myśli: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chyba, że jest inaczej, UL nie zawiera wszystkich zmian Lite Tak czy inaczej w wolnej chwili zaistaluje Twój system bo wygląda ciekawie i chyba jest tym czego poszukuje jako alternatywa dla legendarnego DreamOS. Po ilości wpisów widać, że nie tylko ja potrzebuej takiego narzędzia Da się jakoś doinstalować łatki oraz bit locker-a ? Co ile i czy w ogóle planujesz kolejne wydania uzupełnione o nowe łatki ? Czy brak "aktywnego wi-fi i bufora wydruku" post: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oznacza nie możliwość korzystania z wi-fi i drukarki ? najważniejsze - SUPER, że podjąłeś się !!!! dzięki ! Cytuj
Franc Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 @franekfranek - z tego co pamiętam z tematów o poprzednich modach Srom-otnika (na dwóch forach), a używam jego modów od lat - jesteś jedynym, któremu nie pasuje nazewnictwo, wszyscy inni (a przynajmniej ja) uważają, że słowo Ultra oznacza "większe okrojenie" systemu. Co do łatek - autor po latach "wrócił z emerytury" znajdując czas na wydanie nowych wersji, a Ty już chcesz następne - ciesz się z tego co jest dostępne w danej chwili. Cytuj
franekfranek Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 Franc, nie tak.. nie mam nic do słowa, a jedynie opisu wersji - chodzi o przejrzystość. A pytam o kolejne wersje, żeby cos zaplanować.. najzwyczajniej autor mógł o tym zapomnieć i nie mam o to pretensji. Bardzo często porusza się ten aspekt w nowych wpisach. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 Witajcie! Nie planuję żadnych nowych wersji opartych na 7 i 8.1 - nic nowego nie wniosą. A to co jest - jest udane. Nie poprawia się tego co dobre bo można tylko spaprać. Nowe wersje może za jakiś dłuższy czas. DŁUŻSZY. PZDR Cytuj
franekfranek Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 Przez "kolejne wydania" miałem na myśli jedynie uwzględnienie ewntualnych nowych łatek. Cytuj
wypcio Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 A to co jest - jest udane. Nie poprawia się tego co dobre bo można tylko spaprać. Masz racje mod działa bardzo dobrze Cytuj
tornadoretkinia Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2018 Dało by radę jakoś zmodyfikować funkcję "czyszczenie" aby nie usuwała ustawień przeglądarki Vivaldi? Cytuj
terrence81 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2018 Mam problem przy instalacji sterownika bluetooth Czy jest możliwość aby to obejść? Dodam tylko ze przywrócenie usług do domyślnych w optymalizacji usług nie pomaga Cytuj
wypcio Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2018 zainstaluj stertownik przez menadżer zadań Cytuj
terrence81 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2018 Nie da rady bo jest to plik exe Cytuj
wypcio Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2018 Uruchom optymalizacje usług od sromotnika jeśli masz problemy z instalacja sterowników. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi