Franc Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Nie wybierasz z biosu, tylko po zainicjowaniu procesu instalacji Cytuj
Subut Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Mam pytanie. Jak już pobrałem i wypakowałem, to pojawiły się dwa pliki. Rozumiem, że do bootowalnego wrzucam ten co waży więcej? I jeszcze jedno pytanie. Czy muszę jeszcze pobierać Loader i coś z nim robić? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Po pobraniu i wypakowaniu będziesz miał podobny widokPlik iso należy wypalić na pendrive lub nagrać na płytę DVDDo nagrania na usb polecam rufus w wersji 1.4.7 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Poradnik jak wrzucić na pendrive tu:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Poradnik jak nagrać na DVD Jeżeli nie posiadasz własnego Legalnego klucza do Windows 7 to pobierasz[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] uruchamiasz program jako Administrator i klikasz Install (Pamiętaj o wyłączeniu oprogramowania antywirusowego) Cytuj
Subut Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Kamiloxf, ale kiedy mam uruchomić ten Loader? Dopiero po odpaleniu nowego systemu z bootowalnego pendriva? Cytuj
Wywlekacz Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Kamiloxf, ale kiedy mam uruchomić ten Loader? Dopiero po odpaleniu nowego systemu z bootowalnego pendriva? Loader DAZ'a odpalasz po instalacji systemu na HDD. Cytuj
Subut Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 A w trakcie instalacji nie wyskoczy mi żaden key do wpisywania ani nic? Cytuj
Widzior Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Wyskoczy, i pomijasz ten krok, nie wpisujesz nic. Odznaczasz też opcję rejestracji online, czy jakoś tak. Cytuj
Subut Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Czyli rozumiem, że ten Loader, którego zrzucam na komputer już po wgraniu systemu, jest tylko po to, żeby komputer miał taką jakby elektroniczną "licencję", tak? Cytuj
Widzior Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2018 Tak trudno sprawdzić na YouTubie? jest pełno filmików pokazujących krok po kroku jak to się robi. Cytuj
win887 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 jestescie pewni, ze nie ma ten obraz trojana WINSTAT.exe ? bo cos takiego mi wyskoczylo po instalacji na moim oryginalnym kluczu ... Na nowym SSD Cytuj
m4s Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Wrzuć ten plik na VirusTotal - pokaże prawdę Cytuj
stens Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Mam mały problem po instalacji tego systemu, a mianowicie gdy tworzę nowy folder system nie pozwala mi wpisać nowej nazwy (Kod błędu 0x8007000D). W Totalcmd mogę nadać nazwę. Może ktoś wie co mu dolega. Już uruchomiłem sfc /scannow i nie znalazł błędu. Cytuj
Subut Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Po zainstalowaniu wersji Home Premium x64 Windows Update pokazuje 6 ważnych aktualizacji, i 8 opcjonalnych. Czy w celu lepszego działania systemu instalować wszystkie czy tylko niektóre? Cytuj
Intelektualny Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2018 te 8 aktualizacji nie chcą się zrobić ... Cytuj
Unfire Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Generalnie files.fm nie działa. Smutek mocno. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MadDragory Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) 22 minuty temu, Unfire napisał: Generalnie files.fm nie działa. Smutek mocno. Cześć, W czym widzisz problem? Masz jeszcze dwa linki działające więc nie marudź. Edit. Prędkość pobierania jest bardzo dobra (porównaj sobie z innym hostingiem gdzie możesz za free pobrać ) Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez MadDragory Cytuj
Unfire Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Nie marudzę, tylko informuję :D, poza tym tego dnia z wcd.ohv pobierało mi się 90kbp/s, a z tego trzeciego 800lb/s, gdzie normalnie idzie 5-10mbp/s z files albo ohv. Cytuj
adiif1 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Czy owa wersja miała coś modyfikowane w boot? Chodzi czy wgram to na komputerze bez uefi Niestety iMac poniżej 2012 roku nie umożliwia bootowania poprzez USB i zostaje tylko dvd , lepiej pobrać iso ze strony ma czy śmiało mogę to wgrywać? Cytuj
gracz555 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Witam. Mam pytanie odnośnie Wypalane ultraiso i nie winiłbym tego programu bo na pc działa. Mój sprzęt [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co mogło pójść nie tak? Cytuj
Mr.T Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 ale co nie tak bo ja nie wiem o co chodzi Cytuj
gracz555 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Na płycie nie widać plików. Edit. Obraz był w udf mi zapisało w cdfs. Macie taki format czy inny? Cytuj
MadDragory Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 W dniu 27.04.2018 o 22:45, Unfire napisał: wcd.ohv pobierało mi się 90kbp/s Głupoty piszesz! Marudzisz! Prędkość scania 7L krwi/s - 6,4L krwi/s we Wtorek (kiedy marudziłeś) i dziś np. 32-bitowa wersja (7 MB/s - 6,4 MB/s): Pisz kiedy będziesz miał jakiś problem systemem (nie zapomnij jaką wersje zainstalowałeś x64, x86 Pro, HP itd.) Cytuj
gracz555 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Godzinę temu, ampa napisał: Mamy w ISO. Po wypaleniu na płyte pokaż Cytuj
darkowal Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Na moim już jest postawiony 7 i 10 dualbot Uefi+GPT Cytuj
ampa Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Cytat Po wypaleniu na płyte pokaż Jak mam ci pokazać ISO po wypaleniu? (Iso jest do wypalenia)...po ściągnięciu pisałeś że masz jakiś tam format,więc ci odpowiedziałem że po ściągnięciu i wypakowaniu jest ISO...jeszcze się nie zdarzyło aby po ściągnięciu od Mistrza był inny format,chyba że dajesz zapisz jako...mam nadzieję że nie wypalasz pliku rar tylko go wypakowujesz bo to by był fail roku chyba. Cytuj
bruno63 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Mógłby ktoś powiedzieć jak zainstalować te aktualizacje przez WU tak dla n00ba? Cytuj
gracz555 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2018 W dniu 29.04.2018 o 19:41, ampa napisał: Jak mam ci pokazać ISO po wypaleniu? (Iso jest do wypalenia)...po ściągnięciu pisałeś że masz jakiś tam format,więc ci odpowiedziałem że po ściągnięciu i wypakowaniu jest ISO...jeszcze się nie zdarzyło aby po ściągnięciu od Mistrza był inny format,chyba że dajesz zapisz jako...mam nadzieję że nie wypalasz pliku rar tylko go wypakowujesz bo to by był fail roku chyba. Po wypaleniu pokazać to co ja wcześniej. PS: Jasne, że nie wypalam rar. Cytuj
Dyzson Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 Siemka. Mam na tym systemie problem z działaniem klawiszy funkcyjnych FN. (Przycisk FN + F1, F2, F3 itd.) Dodam, że na Windows 10 wszystko działało i po podłączeniu klawiatury do Win 8 na jednym czy Win 10 na drugim laptopie wszystko śmiga. Klawiatura jest Plug & Play i nie ma do niej żadnych sterowników. Drugim moim problemem jest to, że Rainmeter nie wykrywa mi Spotify jako odtwarzacza (WMP już wykrywa) i nie mogę przez niego nim sterować. Ponownie na Win 10 nie miałem tego problemu, ale może to kwestia wersji programu? Możliwe jest, że na Win 10 jest nowsza/lepsza wersja, która to obsługuje? (Tak samo zniknęła mi opcja pokazywania utworów, jeśli mam coś na fullscreenie, więc może o to tu chodzi) Może zostało tutaj coś wycięte albo wyłączyłem sobie jakaś usługę odpowiadająca za klawisze FN? (szukałem po Google ale nic nie znalazłem) Cytuj
marcin23imk Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 19 godzin temu, Dyzson napisał: Mam na tym systemie problem z działaniem klawiszy funkcyjnych FN. (Przycisk FN + F1, F2, F3 itd.) Jeśli nic nie pomaga skorzystaj z programu do mapowania klawiszy i przypisz sobie pod konkretne klawisze funkcje jakie chcesz by spełniały. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] program wymaga .NET Framework 4.0, wprowadza zmiany w rejestrze systemowym, przed zabawą utwórz kopię rejestru, po dokonaniu zmian restart komputera aby zmiany zadziałały Dyzson lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi