Skocz do zawartości

[Eksperyment] Win HP mini 2k15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielki szacun dla twórcy.

A teraz pytanie jak naprawić taki system  jakiej instalki użyć ?

Przy starcie systemu czarny ekran i komunikat ble ble ble i że brak pliku windows\system32\winload.exe

Czy da się ręcznie wrzucić winload.exe  to bym prosił o taki plik

Opublikowano

Wiem, że eksperyment ale np u mnie nie da się kopiować na urządzenia przenośne i z nich nic, bo komputer się zawiesza. Nie mam tyle czasu obecnie na sprawdzanie Windowsów, więc nie jestem w stanie powiedzieć czy to tylko ten Windows.

Opublikowano

Hejka, 

@ Mr T  , czy ten eksperyment będzie nadal kontynuowany rozwijany ? mam tego windowsa na swoim HP mini 2133 i jakoś narazie działa :)

jak by był kontynuowany zgłaszam sie na ochotnika / testera  :D

Opublikowano

Jak to jest. Minęło już sporo czasu a ja dalej do niego wracam. Instaluje twoją modyfikację nawet moim klientom, a co najlepsze jeszcze oni ją chwalą. Używam już go od ponad Roku. Nie wiesza się, dosłownie cudo. Myślałem że tego krojonego dzika, co miesiąc trzeba będzie przeinstalowywać. Ale nie! Trzyma się twardo, ale jak wiadomo trzeba trochę oczyścić z zbędnego badziewia. Instalowałem przeróżne aplikacje, zaczynając od Chroma, i kończąc chociażby na Sony Vegasie czy FL Studio. Wszystko działa. Gorąco polecam! 

Opublikowano

@KryniuDM

Co do 64, to poczekaj najpierw na aktualizację, o której wspomina autor moda, może przemyśli tę wersję.

Jeśli chcesz więcej wyciągnąć z tego sprzętu to sprawdź ten system, pamiętając, że to mocny kastrat.

Opublikowano

Czesc,

Jak ustawic by domyslnie przy starcie PC uruchamialo sie wiecej niz 2 gb ramu? Zeby nie bylo trzeba za kazdym razem potwierdzac.

Poszukaj patchu na 4 gb ram :) chyba nawet gdzieś na forum widziałem. 

Opublikowano

Prawdopodobnie odświeżę po wielkim marcowym Rollup
niestety przecież nei wyszedł 

tylko zwykle poprawki 

a widzisz ile nowych projektow wyszło 

a na kazdy ile czasu potrzeba

Majkel lubi to
Opublikowano

Ten system dla naprawdę starych kompów warto prowadzić dalej. :)

Systemy do nowych i silnych komputerów są wszędzie, dla tych co Ty nazywasz "dla naprawdę starych kompów", Systemy które pozwolą pracować na nich z zadowoleniem można znaleźć tylko na tym Forum, dlatego uważam, że warto prowadzić nadal ten Temat.

Opublikowano

który ma rozszerzenie 7z - myślałem ,że rozpakuje to programem 7-zip
zgadza sie

ale sie nie da???
da sie przed chwila pobralem i rozpakowalem bez problemu

widocznie zle ci sie sciagneło

Opublikowano

Ściagnąłem z pierwszej strony plik który ma rozszerzenie 7z - myślałem ,że rozpakuje to programem 7-zip ale sie nie da??? jest gdzies wersja ISO??? bo nie wiem co z tym zrobić...

Ściągnij jeszcze raz, da się rozpakować "7z" oraz "WinRar".

Opublikowano

Dzięki bardzo za sprawdzenie- problemem był 7-zip... Płytka startuje pojawia sie na środku mini okienko windowsa, przez jakis czas czyta płytkę po czym robi się restart kompa i pojawia sie komunikat "Brak BOOTMGR" kilka razy próbowałem i stale to samo..???

Dodam ,ze sprzetowo to laptop Asus A9Rp z Celeron M 1,8 i 2Gb ramu.....wie ktos o co chodzi??