Mr.T Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 [Eksperyment] Win HP mini 2k15 Witam! Trochę z nudów, trochę z ciekawości troszkę dla żartu pociąłem na maksa Windows 7 Sp 1 Home Premium pl x86. powstał max "kastrat" kto chce może sprawdzić jak to działa nie jest to typowy mod tylko ciekawostka dla maniaków minimalizmu Modułu WU nie usuwałem większość z was go używa ale zalecam po zainstalowaniu wyłączyć ją po prostu na stałe. Zintegrowane: Zestaw poprawek, DotNET 4.6, DirectX, VC ++ Usuniete: Ekran powitalny, Przykładowa Muzyka i Video, Przykładowe obrazy, Pomoc, Pliki trybu offline, Język naturalny, Windows Media Center, DVD Maker, wszystkie języki (pozostał oczywiście polski), wszystkie klawiatury (pozostała angielska i oczywiście polska), Windows Defender, Tablet, Easy Transfer, Gry, Index wydajności, Gadżety, Internet Explorer, Windows Media Player, Drukarki , Skanery oraz przeczyszczony ekstremalnie folder WinSxS. Z dodatków: Dodatki PPM, jeden styl, parę aplikacji CPL, 7-zip(nowe ikony), Hashcheck, odblokowane używanie obcych styl, usunięty znak wodny, odpowiedni zestaw Tweaków. odtwarzacz MPC BE. Dodana oopcja odblokowania 4 giga ram. Co zaś do zużycia RAM u każdego będzie inaczej. ====================================================================================== wtyczki Adobe Flash i Shockwave, Jave, Silverlight, Visual C++ (2005-2012) Mozna je pobrac [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w latwych instalatorach do wypalenia polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SYSTEM x86 WAŻY 681 MEGA Instalator z WIndows 10, install.wim kompresja do ESD Download [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Office 2003 Final [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Damixon and Milcolm like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 Ciekawe ile programów będzie na tym działać tak wiem że to jest kastrat i eksperyment ale jestem ciekaw aż pobieram właśnie i spróbuje na Virtualboxie zainstalować i zobacze programów odpale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 7, 2015 Author Report Share Posted November 7, 2015 po to wlasnie dany office 2003 działa unigd likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 oo to fajnie widzieć dobra ja zaraz postaram się zainstalować to i poinstalować kilka progrramów będzie problem z instalacją nie mogę wogólę załadować instalki systemi w vboxie system pobrany z oby dwóch hostingów i nie działa pokazuję się tylko te logo windowsa i nie ma kółka i tyle i instalacja na tym się kończy //Edit// Instalka się jednak odpaliła utworzyłem wirtualną maszynę na innym dysku i działa tak że wszystko pod kontrolą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Więc tak system zainstalował się poprawnie Co nie działa programy w panelu sterowania CPU-Z HWMonitor GPU-Z oraz HD Tune Programy jakie zainstalowałem -Nero 6 -Chromium -Microsoft Works No i tylko tyle udało się zainstalować office 2003 nie udało się zainstalować moja wersja jest chyba inaczej zrobiona czy coś innego nie wiem nie instaluje się Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 9, 2015 Author Report Share Posted November 9, 2015 poprawione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 poprawione Tak widziałem właśnie to wogóle to była jakaś cofka na forum czy jak że pousuwało wszystko ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 9, 2015 Author Report Share Posted November 9, 2015 no byla awaria Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 a ok ale wszystko już działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deco164 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Hm zainstalowałem z ciekawości jak już większość twoich modów więc tak wszystkie programy których używam zainstalowały się bez problemu typu ( Chrome,Open Office, Skype , Program do odtwarzania filmów i tylko z gier cs 1.6 bo więcej już nie używam System zabiera 390-400 mb Ramu po starcie nie muli ogólnie wszystko na plus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest znaffca Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 haha, zobaczysz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 10, 2015 Author Report Share Posted November 10, 2015 Program do odtwarzania filmów ja dogralem MPC-BE zamaist usunietego WMP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deco164 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Fakt nie zauważyłem go ale ogólnie wszystko na plus planujesz takie coś na 8.1 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 10, 2015 Author Report Share Posted November 10, 2015 Fakt nie zauważyłem go kolejny skutek nie czytania opisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Devhost97 Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Dla zainteresowanych - na modzie działa bezproblemowo Office 2007 System działa jak zawsze szybko i stabilnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkx Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Zainstalowałem wczoraj to cudo na mocno starym Laptopie (Pentium M 1,8 GHz 1,5 GB RAM 60 GB HDD) i system chodzi płynnie bez przycięć. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cursor Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Mi instalacja zatrzymywała się 2 razy(próbowałem z pena i cd) przed ekranem "instalator rozpoczyna pracę". Pojawiał się ekran jakby miała pojawić się instalacja graficzna, ale nic się nie pojawiało. Sprzęt to IBM T42(PM 1.6GHz, 1GB ram). Starter notebook działa bez problemu, o czym pisałem w innym temacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Mi instalacja zatrzymywała się 2 razy(próbowałem z pena i cd) przed ekranem "instalator rozpoczyna pracę". Pojawiał się ekran jakby miała pojawić się instalacja graficzna, ale nic się nie pojawiało. Sprzęt to IBM T42(PM 1.6GHz, 1GB ram). Starter notebook działa bez problemu, o czym pisałem w innym temacie Możliwe że źle pobrał się obraz albo na pendrive i płytę się źle wypalił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackal333 Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Wiem, że powinienem sam sprawdzić pokolei, ale mam ograniczony czas na testowanie i pytanie do was, który albo od którego najlepiej zacząć: ten eksperyment hp mini, win7 mini starter - notebook, windows thin pc -polisch , win micro-os x86 final [oczywiscie chodzi o systemy z tych tu dostępnych]? Który według was chodziłby najlepiej /szybciej na samsungu np-n102s: atom 1.6ghz 2100 i 1gb ram? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cursor Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Możliwe że źle pobrał się obraz albo na pendrive i płytę się źle wypalił Zastanawiam się czy instalator z Win10 nie ma za dużych wymagań względem ATI Radeon 7500 zamontowanej w tym lapku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deco164 Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 To według mnie nie ma znaczenia. Zmień pendrive na inny wypal innym programem np power iso i tyle. Mi wgrało się normalnie bez problemów jeszcze nie miałem takiego problemu jak opisujesz a testuje większość obrazów z modyfikowanych z tego forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rico_Vista Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 System ma możliwość instalacji na 256mb ram? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 kurcze nie wiem co robic , mam T43 1,73Ghz 1GB ram , mam xp profesional i sie system zawiesza co jakis czas i wywala tez komunikat ze usb jest za duze napiecie( chyab plyta glowna ma zwore) w zwiazku z tym nie wiem czy cos da przeinstalowanie xp na tego kastro w7 ,jesli uda sie wgrac go Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cursor Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 Najpierw ogarnąłbym problem z płytą, a później zmieniał system. Aczkolwiek, jest cień szansy, że to system się krzaczy(albo sterownik usb) i stąd te błędy. Częsty problem w tych sprzętach to karty graficzne, które powodują zawieszanie systemu, a później brak obrazu. Problem dotykał przede wszystkim komputery z kartą ATI(jak T41, T42, R51). T43 był z dwoma typami kart graficznych(intel i ati). W moim przypadku(T42 z kartą ati 7500) już wygrzewałem kartę w obu sztukach, które posiadam To według mnie nie ma znaczenia. Zmień pendrive na inny wypal innym programem np power iso i tyle. Mi wgrało się normalnie bez problemów jeszcze nie miałem takiego problemu jak opisujesz a testuje większość obrazów z modyfikowanych z tego forum Z tego samego pendrive zainstalowałem W7 starter notebook, który działa bez problemu(piszę ten post z tego komputera), więc trochę dziwne to by było. W każdym bądź razie testowałem to na 2 różnych pendrive usb 2.0, dodatkowo nagrywałem to na płytę CD. Pobierałem to 3 razy o różnych porach i w różnych miejscach. Efekt jest ten sam. Muszę spróbować inny system, który bazuje na instalatorze win10, czy będzie ten sam efekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted November 17, 2015 Report Share Posted November 17, 2015 problem z cd/dvd nie bede kupowal sprawnego szkoda $ zawsze mozna z usb wypalic w7 jak cos co do grafiki to nie pokazuje zadnej karty graficznej tylko VGA a jak sie system zawiesi to po reboot jest wsio ok , obraz dziwek itd az do kolejnej zwiechy czytalem zas ze problem z usb co pisalem to jednak od plyty glownej problem ident. sprzetu tak pokazuje ino pci\ven 1002&dev 546&subsys 056e1014&rev 00 mateuszpoplawsk likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cursor Posted November 18, 2015 Report Share Posted November 18, 2015 Adres ven_1002&dev_5460 odnosi się do karty graficznej Nie podałeś całego adresu(zero na końcu 546 dopisałem sam, sprawdź dokładnie co to za błąd) ATI Radeon X300 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] problem z cd/dvd nie bede kupowal sprawnego szkoda $ Do tych sprzętów powoli wysyłka wychodzi drożej niż sam zakup sprzętu Jeśli dobrze widzę, to jesteś z Branic. Ja z Raciborza. Jeśli bywasz w moich stronach, to daj znać. Oddam Ci za piwo napęd dvd-rom z mojego T42. Powinien pasować W razie jakby to był problem z kartą, to też mogę Ci ją wygrzać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted November 18, 2015 Report Share Posted November 18, 2015 dzieki wielkie za checi , ale dzis juz moj t43 nie wstal , wczoraj normalnie dzialal na bateri nawet 70% pokazywalo i okolo godz 00,00 go wylaczylem teraz prubuje juz 2 zasilacz z mojego lenovo(miernikiem sprawdzone zasilacze dzialaja ) i nic ,nawet dioda od ladowania nie swieci ps.padla plyta na amen czy ki czort ? Majkel likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 18, 2015 Author Report Share Posted November 18, 2015 Czyli krótko lapek padal a nie system zle działał ehh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cursor Posted November 18, 2015 Report Share Posted November 18, 2015 dzieki wielkie za checi , ale dzis juz moj t43 nie wstal , wczoraj normalnie dzialal na bateri nawet 70% pokazywalo i okolo godz 00,00 go wylaczylem teraz prubuje juz 2 zasilacz z mojego lenovo(miernikiem sprawdzone zasilacze dzialaja ) i nic ,nawet dioda od ladowania nie swieci ps.padla plyta na amen czy ki czort ? Możliwe. Jak coś to podrzuć. Można zajrzeć do niego. Chyba, że nie chcesz bawić się z naprawą, to chętnie przygarnę jako złom Próbowałem też MicrOS i tak samo nie startuje(też na instalatorze z win10). ThinPC startuje bez problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 18, 2015 Author Report Share Posted November 18, 2015 Próbowałem też MicrOS i tak samo nie startuje(też na instalatorze z win10) wyjscie jest proste dekompresja install.esd do install.wim i podmienic w zwykłym win 7 sam plik install.wim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts