Jump to content

[Eksperyment] Win HP mini 2k15

Recommended Posts

Posted
6 godzin temu, saataniel napisał:

do jakiej karty?

Radlin, lub broadcom tą i tą probowalem instalować, po kablu też się nie łączy. A jest jakaś program którym sprawdzę dokładna nazwę sprzętu ?

Posted
20 godzin temu, berthold61 napisał:

Tam jest ważna kolejność instalacji sterowników , a sterowniki płyty mu zapodałeś ? najlepiej jakiś driverboster zapodaj drpsu czy coś w tym stylu i zaskoczy .

płyty nic nie instalwoałem,  ale jak ten program (drpsu /ma mi pobrać smam skkoro nie mam połączenia z netem ?

Posted
W dniu 23.11.2020 o 21:16, berthold61 napisał:

Tam jest ważna kolejność instalacji sterowników , a sterowniki płyty mu zapodałeś ? najlepiej jakiś driverboster zapodaj drpsu czy coś w tym stylu i zaskoczy .

Zrobiłem jak mówiłeś, ale nadal nie chce mi zainstalować sterowników od wi do, uruchamia się instalator , ale po chwili znika i nic się nie dzieje, chyba nie umie tego zrobić hehe. Muszę poszukać innego systemu

Posted

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pobierz i zainstaluj ( możesz na fona i kabelkiem zapodaj) (mój komputer -menadzer urządzeń-karta wifi -aktualizuj sterowniki-pozwól ze wybiorę sam -wskaż lokalizacje sterowników.)

Posted

Ja zawsze mam kilka starszych wersji drpsu na dysku zewnętrznym i po instalacji systemu nie szukam po necie tylko uruchamiam program i po 3 minutach zainstalowane wszystkie stery , najlepsze są starsze wersje np 10,12 max 13 bo nowsze stery czasem bajzlują .

Posted
W dniu 25.11.2020 o 18:56, saataniel napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pobierz i zainstaluj ( możesz na fona i kabelkiem zapodaj) (mój komputer -menadzer urządzeń-karta wifi -aktualizuj sterowniki-pozwól ze wybiorę sam -wskaż lokalizacje sterowników.)

niestety nadal nie podziałało, albo się nie da , albo coś źle robie. Chyba sie poddam i zainstaluje inny widnows hehe

17 godzin temu, berthold61 napisał:

Ja zawsze mam kilka starszych wersji drpsu na dysku zewnętrznym i po instalacji systemu nie szukam po necie tylko uruchamiam program i po 3 minutach zainstalowane wszystkie stery , najlepsze są starsze wersje np 10,12 max 13 bo nowsze stery czasem bajzlują .

tylko skąd dorwać teraz te starsze wersje i zeby podeszly, juz mnóstwo różnych próbowałem i nadal nic nie podchodzi, może w tym sytemie ThinPC coś jest powyłączane co nie pozwala mi na instalacje ?

Posted
Opis manualnej instalacji sterowników w systemie Windows.

1-W menadżerze urządzeń wyszukujemy nasze urządzenie.
Wchodzimy w jego właściwości, zakładka Sterownik i klikamy [Aktualizuj sterownik].

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

2-Zaznaczmy jak na screenie i klikamy [Dalej].

3-Następnie... Zaznaczamy jak na screenie i wskazujemy folder ze sterownikiem lub wymuszamy instalację, o czym niżej.

Wymuszenie instalacji sterownika:
Wykonujemy pkt. 1 i 2, ale w pkt. 3 zaznaczamy jak na screenie.

4-Zaznaczamy [Z dysku] i kontynuujemy.

5-Lokalizujemy folder sterownika.

Manualna instalacja sterowników w systemie Windows

Manualna instalacja sterowników w systemie Windows

6-Wybieramy z dostępnej listy sterownik i go instalujemy.

-------------------------------------------------------------------------------
Windows 7

Posted

Jak mamy te sterowniki to tak to da się szybko zrobić ale jak nie mamy a stawiamy komuś na szybko system to pakiet sterowników drpsu jest niezwykle pomocny bo nawet nie musimy wiedzieć jaki mamy sprzęt a on sam instaluje wszystko co potrzebne , w sieci dalej są do pobrania wczoraj sprawdzałem .ja mam na dysku prawie wszystkie wersje ale im nowsza tym większe problemy najlepsze soą od 10-ki do 12-ki .

Posted

Majkel zrób kopie systemu ,zainstaluj czystą 7 wyciągnij stery wgraj znów tego moda i zainstaluj stery wyciągnięte z czystego systemu.

Napisz jaki masz dokładnie sprzęt i do czego go potrzebujesz to można wtedy dobrać jakiś mod odpowiedni.

Posted
3 godziny temu, saataniel napisał:

Majkel zrób kopie systemu ,zainstaluj czystą 7 wyciągnij stery wgraj znów tego moda i zainstaluj stery wyciągnięte z czystego systemu.

Napisz jaki masz dokładnie sprzęt i do czego go potrzebujesz to można wtedy dobrać jakiś mod odpowiedni.

Udało się w końcu zainstalować. Tylko teraz nie mogę aktywować tego systemu Windows ThinPC . To jest marny notebook HP mini 200-2000 zmienikem tylko dysk na SSD i jest 2GB ram. Główne ma służyć do zdalnej nauki dla dziecka, dlatego szukałem w miarę mało wymagającego systemu

Posted
W dniu 27.11.2020 o 20:24, Majkel napisał:

Udało się w końcu zainstalować. Tylko teraz nie mogę aktywować tego systemu Windows ThinPC . To jest marny notebook HP mini 200-2000 zmienikem tylko dysk na SSD i jest 2GB ram. Główne ma służyć do zdalnej nauki dla dziecka, dlatego szukałem w miarę mało wymagającego systemu

działa , tylko teraz przy starcie mam dwa windowsy jeden w nawiasie ma (128) drugi nic, o co z tym chodzi ?

W dniu 27.11.2020 o 16:56, saataniel napisał:

działa , tylko teraz przy starcie mam dwa windowsy jeden w nawiasie ma (128) drugi nic, o co z tym chodzi ?

Posted

1. Kliknij przycisk Start.

2. W polu tekstowym wyszukiwania wpisz tekst msconfig.

3. Uruchom narzędzie msconfig, wybierając je z listy wyników wyszukiwania powyżej pola tekstowego wyszukiwania.

Po uruchomieniu narzędzia msconfig wykonaj następujące czynności:

1. Przejdź do karty Rozruch.

2. Wybierz wpis rozruchu, który chcesz usunąć.

3. Kliknij przycisk Usuń, a następnie kliknij przycisk OK. 

Podczas stosowania tej procedury upewnij się, że jesteś zalogowany na partycji systemu Windows 7, którą chcesz zachować, tak aby nie usunąć przez pomyłkę niewłaściwej instalacji

Majkel likes this
Posted

Ok, dzięki, już wszystko ogarnięte [emoji106]
Ale mam pytanko jeszcze, czy da radę jakoś tak coś zrobić, żebym mógł drukarkę zainstalować ??
I podczas uruchomienia Microsoft Teams wyskakuje taki błąd, pewnie na tym windowsie on nie da rady [emoji848]b5d6e82b6190324e73da7b548a2d4f0a.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Posted
Oczywiście konto ma uprawnienia administratora?co do drukarki musisz chyba włączyć usługi odpowiedzialne za drukowanie
Tzn?. Mam tylko login i hasło, to dziecka ze szkoły do zdalnej nauki.

A gdzie/jak włączyć te usługi , pomożesz ?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka