Skocz do zawartości

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koniec wsparcia Windows 10 dla starszych pecetów

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Microsoft ucina wsparcie w Windows 10 dla procesorów Intel Atom Clover Trail

Opublikowano

Dla jasności -- 23:00 u nas.

Dzisiaj wyskoczyło mi takie tam okienko: "Niedługo pojawi się aktualizacja Windowsa. Musimy zainstalować
aktualizacje, które przygotują twój system na nią." Mniej więcej tak pisało.

​No i mi, kurde, zmieniło z 14393.xxx na 15063.xxx, ktoś ich prosił o to? Pajace.

Opublikowano

Bot Microsoftu Zo woli Linuxa od Windows  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Windows 10 Fall Creators Update bez tych funkcji  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

3D Builder
Apndatabase.xml
Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET)
Outlook Express
Aplikacja Reader
Lista czytania
Funkcja wygaszacza ekranu w motywach
Syskey.exe
Silnik TCP Offload
Tile Data Layer
Zarządzanie hasłami właściciela Trusted Platform Module (TPM)
Zarządzanie kompatybilnością IIS 6
Autoryzacja IS Digest
Microsoft Paint
Szyfrowanie RSA/AES dla IIS
Synchronizacja ustawień
System Image Backup (SIB) Solution
Szyfry TLS RC4
Zdalne zarządzanie Trusted Platform Module (TPM)
Funkcja wdrażania Windows Hello dla biznesu z użyciem System Center Configuration Manager
Windows PowerShell 2.0

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]: we are in [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Builds 16251 for PC + 15235 for Mobile are in the Fast Ring:

Opublikowano

Szkoda, że Mr.T nie wypuści jej w czyściochu, co prawda ja jadę na insiderach ale awaryjnie czyściocha zawsze mam pod ręką

Opublikowano

Windows 10 skończył dwa lata. Microsoft przez ten czas nie próżnował  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Szkoda, że Mr.T nie wypuści jej w czyściochu, co prawda ja jadę na insiderach ale awaryjnie czyściocha zawsze mam pod ręką

Przecież to tylko .iso systemu + jeden plik do pobrania z MUC.

Opublikowano

Jedna wielka poprawka, pozatym od razu zintegrowana jest lepsza, masz od razu aktualny system, wiecej czasu, nie masz niepotrzebnych kopii zastapywanych skladnikow

Opublikowano

W najnowszym Insajderze Tryb gier jest domyślnie włączony i nie można go wyłączyć z poziomu ustawień. To na potrzeby testów, czy ostateczna zmiana? I gdzie można ustawić, żeby system automatycznie się logował, bez ekranu blokady?

Opublikowano

Ostateczna, tryb gry i tak trzeba włączyć w każdej grze osobno Win + G ale teraz to działa w trybie pełno ekranowym i naprawdę przyspiesza gry, to odczuwalne i nie potrzeba licznika ekranu

lub

lub 

Opublikowano

krzyhu edytowałem post jak coś wersja z 1607 oraz 1703 ucegla ekran logowania na 16251

Opublikowano

Np nie ustawisz tla ekranu blokady i logowania, ten 1 pokaze sie taki jak ustawisz po zablokowaniu zalogowanego konta. Pogoda nie pokazuje szybkiego stanu, niepoprawnie pokazuja sie ustawienia trybu zgodnosci dpi

Delta to 1000 a nie 0

16251.1000

Opublikowano

Windows 10 ślimaczy się w górę :L  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Najlepsze antywirusy dla Windows 10. Raport nie zostawia żadnych wątpliwości  :laie_67:

Opublikowano

Jak myślicie warto czekać z formatem na Fall Creators Update czy stawiać obecną wersję i potem aktualizować?

Dużo bałaganu w systemie robi taka aktualizacja?

Jeśli jesteś ogarnięty i w miare się znasz to nic się nie stanie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie