Skocz do zawartości

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wróciłem do aktualnej wersji Win 10 i po zainstalowaniu nowych sterów NVIDII i ponownym włączeniu kompa mam zamazany obraz. Jedynie powrót do sterów 378.92 pomaga (mam GTX 1080).

Opublikowano

Panowie proszę o pomoc z przeglądarką Egde. Ktoś używa tej przeglądarki?? Interesuje mnie czy działają wam treści flash na stronce wizja.tv (byłbym mega wdzięczny jeśli ktoś by sprawdził). Wersja systemu 15063.250

Opublikowano

Edge blokuje flasha, ale na pasku adresu pokazuje się ikonka(jakby puzel) i tam można go włączyć.

Wiem właśnie o tym, puzel kliknąłem i w ustawieniach zaawansowanych włączyłem flash. Na innych stronach działa wszystko ok, tylko wizja.tv sprawia mi problemy stąd moja prośba do Was. Gdyby ktoś sprawdził czy u niego jest to samo, miałbym argument żeby napisać do nich żeby się tym zajęli.

Opublikowano

Wiem właśnie o tym, puzel kliknąłem i w ustawieniach zaawansowanych włączyłem flash. Na innych stronach działa wszystko ok, tylko wizja.tv sprawia mi problemy stąd moja prośba do Was. Gdyby ktoś sprawdził czy u niego jest to samo, miałbym argument żeby napisać do nich żeby się tym zajęli.

Żeby  to sprawdzić musze specjalnie zakładać konto? 

Opublikowano

Żeby  to sprawdzić musze specjalnie zakładać konto? 

Nie, wystarczy że wejdziesz na stronke, powinien któryś kanał ruszyć. Jak będzie zamiast okna tylko nazwa streamującego to znaczy że masz tak jak ja.

Opublikowano

Nie, wystarczy że wejdziesz na stronke, powinien któryś kanał ruszyć. Jak będzie zamiast okna tylko nazwa streamującego to znaczy że masz tak jak ja.

Mam tak jak poniżej na każdym kanale 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

@up, tego nie wie nikt :L

Wiadomo tyle że nadaje wyższy priorytet procesowi gry. Poczytaj sobie testy na dobreprogramy, wynika z nich że to placebo, nie ma realnego wzrostu wydajności.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Trochę mnie zaskoczyło, że domyślnie ta opcja jest włączona. Jakby 10 była przede wszystkim platformą gamingową. Chyba, że nawet jeśli jest włączona to jej ficzery uaktywniają się dopiero podczas uruchomienia gry, a normalnie, podczas pracy w systemie jest uśpiona.

Opublikowano

Trochę mnie zaskoczyło, że domyślnie ta opcja jest włączona. Jakby 10 była przede wszystkim platformą gamingową. Chyba, że nawet jeśli jest włączona to jej ficzery uaktywniają się dopiero podczas uruchomienia gry, a normalnie, podczas pracy w systemie jest uśpiona.

Takie było założenie. Przełącznik jest włączony ale w10 zaczyna "coś" robić w momencie odpalenia gry w full screen. Nawet nie wiem czy coś robi gdy gra jest w trybie okienkowym :P 

Ale mimo wszystko ten tryb gry to na ten moment złudzenie, placebo.

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LOL

Microsoft błędnie identyfikuje sprzęt i blokuje aktualizacje
Opublikowano

To też raczej niemiłe info: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

wystarczy otworzyć ten hermetyczny system, dać większe możliwości developerom, udostępnić kod źródłowy systemu i od 3 do 5 lat system zrównał by się z androidem, bo obecnie windows mobilny ma ogromne możliwości ale ograniczony dostęp osób trzecich (czytaj: tylko ms może a inni cierpią)

Opublikowano

Witam, jaki windows 10, bedzie najlepszy dla budżetowego pc do gier (Pentium G4560,8GB ram,msi 1050ti Gaming ). Nie lubie kafelków, lubie guzik w prawym dolnym rogu minimalizujący okienka, lubie podglad na zywo pod zminimalizowanej aplikacji po najechaniu na nia kursorem, nie lubie być śledzony i zeby cos lokalizowalo moje polozenie, personalizowało reklamy czy tez je wyświetlało. Oczywiscie zawsze wyłączam aktualizacje systemu. If you know what I mean. 
Co polecacie ? xD

Opublikowano

Witam, jaki windows 10, bedzie najlepszy dla budżetowego pc do gier (Pentium G4560,8GB ram,msi 1050ti Gaming ). Nie lubie kafelków, lubie guzik w prawym dolnym rogu minimalizujący okienka, lubie podglad na zywo pod zminimalizowanej aplikacji po najechaniu na nia kursorem, nie lubie być śledzony i zeby cos lokalizowalo moje polozenie, personalizowało reklamy czy tez je wyświetlało. Oczywiscie zawsze wyłączam aktualizacje systemu. If you know what I mean. 

Co polecacie ? xD

Napisać temat w odpowiednim dziale to po pierwsze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Skazany na Windows 10 :D

Chciałem zainstalować na lapku Windows 7 i brak sterowników nawet do karty sieciowej i portów USB  :unsure: 

Opublikowano

Microsoft naprawił poważny bug w Windows Defenderze   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie