Skocz do zawartości

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po aktualizacji do buildu 16215 system zawiesza się na etapie bootowania.

Wyłączanie i ponowne włączenie komputera, przywraca automatycznie poprzednią wersje

Opublikowano

Hmmmm....Ja próbowałem aktualizować, ale trwało to strasznie dłuuugo.. poddałem się. 
W międzyczasie zrobiłem sobie ISO. (Co ciekawe, zawsze musiało mi pobrać około 7 GB, a tym razem 2.7 GB)
​Instalacja, zjadłem śniadanie i jest.
Co zauważyłem, to to, że jest jakiś błąd podczas instalacji 2x powiadamiał o błędzie bibliotek C++, ale dałem dalej i jest ok.
​I raz po zainstalowaniu też się rzucił o to. 

Teraz- wszystko ok!

Opublikowano

Czyli najpierw zainstalować wersje eng a potem dodać polski lang?

Przecież z windows update ściąga sie odrazu wersja pl - nie da sie tego jakoś przerobić na polskie iso?

PS. Zainstalowałem wersje eng + MUI PL ale niestety dożo rzeczy nie jest przetłumaczonych.

Opublikowano

OneDrive z obsługą migawek już do pobrania - działa tylko na 16215

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Build 16226 instaluje się bez błedów z C++ jak było w poprzednim.

Zainstalowałem na próbę wersję ENG i nie da się pobrać polskiej paczki językowej.

Nie można zainstalować Net Framework przez dodawanie funkcji systemu Windows.

Ikony na pulpicie są umieszczone bardzo blisko lewej krawędzi ekranu, jakoś tak nienaturalnie. Nie wiem czy to błąd czy tak miało być w zamyśle.

Edge nie zaimportował mi haseł do stron internetowych i muszę wklepywać wszystko ręcznie.

Opublikowano

Jak zmniejszyc odleglosc miedzy ikonami Build 16226

Włączamy " uruchom " i wpisujemy tam " regedit "
Otwieramy " HKEY_CURRENT_USER / Control Panel / Desktop / WindowsMetrics "
Wybieramy " IconSpacing " i wartość ustawiamy na " -1000 "
Wybieramy " IconVerticalSpacing " i wartość ustawiamy na " -1000 "

Restart

NET Framework 3.5 [Win10]

1) sfc /scannow
2) dism /online /cleanup-image /restorehealth
3) dism /online /add-package /packagepath:E:\sources\sxs\microsoft-windows-netfx3-ondemand-package.cab
E - litera która jest przypisana do dysku z płytą (lub dyskiem USB) instalacyjną Win10

Opublikowano

Witam, nie wiem czy moja rada poskutkuje, ale często korzystam z tego sposobu i zazwyczaj działa było tak w przypadku różnych „Build-ów”, a nawet ostatniego 16226 to znaczy też mi instalacja stawała na jakimś procencie i koniec. Banalny sposób po prostu korzystam ze starego „FixWin v 1.2”, po restarcie zawsze z aktualizacjami wszystko było w porządku, czasem używałem krótszego w działaniu „Tweaking.com - Repair Windows Updates”, lecz nie zawsze zadziałało.

Opublikowano

u mnie na 16215 nawet sie wylaczyc nie da 3.5 a przez to nawet instalacja 16226 sie nie zaczyna

Opublikowano

U mnie pomogło usunięcię Windows~BT za pomocą narzędzia do oczyszczania dysku i ręczne oczyszczenie Softwaredistribution.

Pobrało się na nowo i zainstalowało bez problemów ani błędów, na początku długo stoi na 3 % potem znowu na 9% a potem już rusza 

dalej błąd D3D przez co nie dziala CS GO, BF 1942, forza 6 nie wykrywa dx12, jeszcze wieksze problemy z startisback++ (przypiete skroty nie dzialaja, komunikat na starcie) menedzer zadan się wlacza raz a potem sie przy kazdym wlaczeniu zawiesza

Opublikowano

Witam, zainstalowałem 10 modyfikowany przez MR T i najpierw miłałem problem z officem 2016  głównie z one clickiem  wiec go odinstalowałem z problemem ale poszło ale mam program do drukowania etykiet gdzi mam już gotowe wzorce jest to Winntex 2 i nie odpala mi instalka dalej miałem problem z uruchomieniem programów to jak wyłączyłewm defendera bo miałem pełne prawa administratora to nic nie mogłem zainstalowac czy to wina 10 ona taka jest to możliwe?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie