dimsim Opublikowano 15 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 Na wersji extreme WU mi nie działa pomimo użycia optymalizatora usług, ale za to na wersji lite działa.
stens Opublikowano 15 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 41 minut temu, dimsim napisał(a): Na wersji extreme WU mi nie działa NO BO TO EXTREME!! FILAGOL lubi to
srom-otnik Opublikowano 22 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2025 Problem z harmonogramem zadań zgłoszony przez @Kaizen został naprawiony - usunąłem relikt z pliku optymalizującego rejestr pozostawiony ze skryptu dla W10. Wrzucam nowe iso. Ci z Was, którzy nie korzystają z harmonogramu zadań, nie muszą pobierać zaktualizowanego obrazu, bo nic innego się w nim nie znalazło, jak tylko wspomniana kasacja dwóch linijek kodu w skrypcie. starcraft2fan i JanKo66 lubią to
dimsim Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 Witaj Mam problem z aplikacją Gigabyte Control Center. Mianowicie nie mogę korzystać z niej w pełni, gdyż przy próbie uruchomienia jednej z opcji w niej, aplikacja się wyłącza, a podgląd zdarzeń powiadamia komunikatem widocznym w załączniku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
srom-otnik Opublikowano 23 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 3 godziny temu, dimsim napisał(a): Witaj Mam problem z aplikacją Gigabyte Control Center. Mianowicie nie mogę korzystać z niej w pełni, gdyż przy próbie uruchomienia jednej z opcji w niej, aplikacja się wyłącza, a podgląd zdarzeń powiadamia komunikatem widocznym w załączniku. - a na ustawieniach serwisowych Optymalizatora Usług działa, czy nie? Lite czy Extreme? Wejdź w Szczegóły i wyświetl źródło błędu. Zainstalowałem na VB, ale nie wykryję błędów, bo aplikacja wymaga fizycznie kontaktu z podzespołami Gigabyte.
fabian.suzanski Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 3 godziny temu, dimsim napisał(a): Witaj Mam problem z aplikacją Gigabyte Control Center. Mianowicie nie mogę korzystać z niej w pełni, gdyż przy próbie uruchomienia jednej z opcji w niej, aplikacja się wyłącza, a podgląd zdarzeń powiadamia komunikatem widocznym w załączniku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ten sam temat tylko tyczy się aplikacji Aroumory Create, ten sam rodzaj błędu i prawdopodobnie przez to nie może się zaktualizować jedna z bibliotek sterująca zasilaniem mojego laptopa G533ZW_ACConfig. Ustawienia serwisowe, oczywiście bo zależało mi na sklepie. Wersja systemu Lite. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
dimsim Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 58 minut temu, srom-otnik napisał(a): - a na ustawieniach serwisowych Optymalizatora Usług działa, czy nie? Lite czy Extreme? Wejdź w Szczegóły i wyświetl źródło błędu. Zainstalowałem na VB, ale nie wykryję błędów, bo aplikacja wymaga fizycznie kontaktu z podzespołami Gigabyte. wersja lite. Na ustawieniach serwisowych to samo sie dzieje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
srom-otnik Opublikowano 23 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 wszędzie wyrzuca ten zakichany smartscreen.exe. Prośba -> wejdźcie w edytor rejestru, znajdźcie te klucze i wykasujcie tylko z prawego okna edytora to co wytłuszczone: [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowRun] "1"="Smartscreen.exe" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System] "EnableSmartScreen"=dword:00000000 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\smartscreen.exe] "Debugger"="Blocked" Restart systemu i sprawdź ponownie, czy bugi występują. U mnie w dzienniku systemu nie występuje już błąd DCOM, ale nie mogę stwierdzić, czy Gigabyte działa poprawnie bo to VBox. Może musicie jeszcze doinstalować Edge, który zaciąga ze sobą cały pakiet bibliotek WebView starcraft2fan lubi to
dimsim Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 23 minuty temu, srom-otnik napisał(a): wszędzie wyrzuca ten zakichany smartscreen.exe. Prośba -> wejdźcie w edytor rejestru, znajdźcie te klucze i wykasujcie tylko z prawego okna edytora to co wytłuszczone: [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowRun] "1"="Smartscreen.exe" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System] "EnableSmartScreen"=dword:00000000 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\smartscreen.exe] "Debugger"="Blocked" Restart systemu i sprawdź ponownie, czy bugi występują. Błedy w zakładce "System" nie pojawiają się już. Teraz muszę pobawić się w zakładce "Aplikacja", bo tam są błędy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
fabian.suzanski Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 27 minut temu, srom-otnik napisał(a): wszędzie wyrzuca ten zakichany smartscreen.exe. Prośba -> wejdźcie w edytor rejestru, znajdźcie te klucze i wykasujcie tylko z prawego okna edytora to co wytłuszczone: [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowRun] "1"="Smartscreen.exe" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System] "EnableSmartScreen"=dword:00000000 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\smartscreen.exe] "Debugger"="Blocked" Restart systemu i sprawdź ponownie, czy bugi występują. U mnie w dzienniku systemu nie występuje już błąd DCOM, ale nie mogę stwierdzić, czy Gigabyte działa poprawnie bo to VBox. Może musicie jeszcze doinstalować Edge, który zaciąga ze sobą cały pakiet bibliotek Teraz nie sypie na czerwono błędami, ale problem występuje nadal , załączam screeny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
mojo Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 Mam tylko jedno zastrzeżenie- zwracałem już na to uwagę: Dodawanie płatnego oprogramowania niewiadomego pochodzenia jakim jest StartAllBack! -jest darmowa otwarto źródłowa alternatywa (np. OpenSchell) ale nie autor wrzuca zamknięty niezweryfikowany soft do swojego moda - czy zatem będzie ponosił odpowiedzialność (choćby moralną) gdy ten komponent np. zacznie kopać bitcoiny lub nadawać do rosji? Z całym szacunkiem dla Sromotnika ale takiego działania nie rozumiem i raczej potępiam. Dlatego zwracam się o wydawanie modów JG bez takich kwiatków.
srom-otnik Opublikowano 23 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 29 minut temu, mojo napisał(a): Mam tylko jedno zastrzeżenie- zwracałem już na to uwagę: Dodawanie płatnego oprogramowania niewiadomego pochodzenia jakim jest StartAllBack! -jest darmowa otwarto źródłowa alternatywa (np. OpenSchell) ale nie autor wrzuca zamknięty niezweryfikowany soft do swojego moda - czy zatem będzie ponosił odpowiedzialność (choćby moralną) gdy ten komponent np. zacznie kopać bitcoiny lub nadawać do rosji? Z całym szacunkiem dla Sromotnika ale takiego działania nie rozumiem i raczej potępiam. Dlatego zwracam się o wydawanie modów JG bez takich kwiatków. Zostałem wywołany do tablicy, więc odpowiem krótko. Panel sterowania => Programy i funkcje => StartAllBack => Odinstaluj. To program za grosze, sam sobie go kupiłem. Nie widzę ŻADNEGO godnego następcy. Windows sam w sobie też jest płatny... 41 minut temu, fabian.suzanski napisał(a): Teraz nie sypie na czerwono błędami, ale problem występuje nadal , załączam screeny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zaktualizowałem system, wgrałem sklep, Edga i poszło: Widocznie, nie można kasować 1,5GB Edga w ProgramFiles, kolejnego 1,5GB kopii Microsoft WebView w System32 i WinSxS wtedy takie sofciki wchodzą gładko. Masakra ta 11stka, nie będę jej instalował u siebie najdłużej jak to tylko możliwe. p.s. blokowanie SmartScreena to nie był mój pomysł, bo krzyczeli userzy, że muli system. To teraz nie muli, a robi inne nieprzyjemności. Ciekawe jak na Extreme. Pewnie też należałoby wgrać Sklep, Edga i wszystko by ruszyło. Może sprawdzicie? plusik i wislak00 lubią to
plusik Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 StartAllBack kosztuje dosłownie grosze więc dlaczego go sobie nie kupicie tylko bazujecie na wersjach darmowych lub z nie wiadomo z jakiego źródła z jakąś witaminką lub czymś podobnym rozwalają sobie w ten sposób system a potem pretensje do całego świata tylko nie do siebie
mojo Opublikowano 25 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2025 W dniu 23.07.2025 o 12:51, srom-otnik napisał(a): Zostałem wywołany do tablicy, więc odpowiem krótko. Panel sterowania => Programy i funkcje => StartAllBack => Odinstaluj. Dziękuję za odpowiedz, rozumiem to Twój ogródek nie będę więcej wnikał, nie chcę też wywoływać gównoburzy Mógłbyś tylko wyjaśnić dlaczego OpenSchell nie mógłby by być alternatywą dla StartAllBack? i żeby nie było też mam kilka licencji SABa ale mam też trochę uprzedzeń do takich zamkniętych rzeczy, więc nie wiem skąd u ciebie takie do niego zaufanie?
wislak00 Opublikowano 25 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2025 Ty tak serio? Boisz się małego programiku a nie boisz się modowanego Windowsa? A dlaczego nie OpenShell? Może dlatego, że jest gorszy Kosiara i Kocurek lubią to
parti1 Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 W wersji Lite mam taki "dziwny błąd nieokreślony" z usługą aktualizacji (wu włączone) - nie znalazłem działającego rozwiązania w internecie.
plusik Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 Witam a przeszedłeś do Narzędzia - optymalizator usług - i odpowiedziałeś na pytania o włączenie trybu serwisowego ?? jeśli nie to WU ci nie zadziała po potwierdzeniu nastąpi restart i wtedy wejdziesz w WU i pobierzesz aktualizacje To wszystko . Nic skomplikowanego. Pozdrawiam
parti1 Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 Witam. Włączenie trybu serwisowego nie pomogło, niestety. Szukam dalej rozwiązania... Pozdrawiam.
Letho Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 Witam Mistrza, Czytam niektóre komentarze, i nie wiem czy jestem trzeźwy czy może pijany. Korzystam ze Start Is Back jeszcze chyba od czasów Windowsa 8. Nie pamiętam dokładnie kiedy pierwszy raz go zainstalowałem. Nigdy nic mi nie wykryło, żaden antyvirus nic nie wykrył a korzystam tylko z Pełnych wersji. Co wy myślicie że Amerykanie czy Chińczycy was nie podglądają? Armoury crate również może mieć w sobie coś, o czym nie wiecie. To samo steam i przeróżne programy. Są tak zrobione że zwykły użytkownik nawet nie będzie świadomy co sprawdzają, o ile to w ogóle robią. Bo na taką ludność raczej wątpię by kogoś interesowało w co gra Maciek z Polski. Co do Armoury crate. Miałem taki problem z myszką. Jak ją podłączałem sama chciała to zainstalować. Anulowałem to, pobrałem z internetu i problem zniknął więc może i tutaj się uda. I jeszcze tak kończąc, Sromotnik robi ten system pod siebie, Nie jest w stanie zrobić systemu pod każdego bo to jest niemożliwe. Każdy używa do czegoś innego. Jak by tak było, to każda gra każdego studia by wychodziła dopracowana, ale się tak nie da bo jest miliard konfiguracji pc. I mogą tylko szacować. Jak przyjdzie czas @srom-otnik Sam sprawdzę twoją robotę. Bo jak coś wydasz to święto, a na święto trzeba się odpowiednio przygotować. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia starcraft2fan, wislak00 i srom-otnik lubią to
LAGUNA Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 @parti1 usługa koordynatora aktualizacji- ustaw automatyczny.
starcraft2fan Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 W dniu 23.07.2025 o 12:31, mojo napisał(a): Mam tylko jedno zastrzeżenie- zwracałem już na to uwagę: Dodawanie płatnego oprogramowania niewiadomego pochodzenia jakim jest StartAllBack! -jest darmowa otwarto źródłowa alternatywa (np. OpenSchell) ale nie autor wrzuca zamknięty niezweryfikowany soft do swojego moda - czy zatem będzie ponosił odpowiedzialność (choćby moralną) gdy ten komponent np. zacznie kopać bitcoiny lub nadawać do rosji? Z całym szacunkiem dla Sromotnika ale takiego działania nie rozumiem i raczej potępiam. Dlatego zwracam się o wydawanie modów JG bez takich kwiatków. Zainstaluj Linuxa, jeśli wolisz otwarte oprogramowanie. Najlepiej gentoo, bo kompilując jądro będziesz miał pewność bycia bezpiecznym. Instrukcja poniżej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wislak00 lubi to
TheStraight Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 6 godzin temu, Letho napisał(a): Witam Mistrza, Czytam niektóre komentarze, i nie wiem czy jestem trzeźwy czy może pijany. Korzystam ze Start Is Back jeszcze chyba od czasów Windowsa 8. Nie pamiętam dokładnie kiedy pierwszy raz go zainstalowałem. Nigdy nic mi nie wykryło, żaden antyvirus nic nie wykrył a korzystam tylko z Pełnych wersji. Co wy myślicie że Amerykanie czy Chińczycy was nie podglądają? Ty tak serio czy udajesz? Naprawdę sądzisz że masz jakieś oprogramowanie które nie zbiera danych telemetrycznych nawet po jego wykastrowaniu? Sąsiad też cię podgląda, kamery masz w sklepach rozumiem że zamykasz się w domu i nie wyciągasz głowy ani też nie używasz telefonu ani komputera... a nie czekaj. Chyba jednak pijany wbak1102 i LAGUNA lubią to
LAGUNA Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 a czegoż to się tak obawiać ,jak będą mieli namierzyć to namierzą i żaden Windows uczciwy czy nie nic nie pomoże. Nawet po śmierci okradają plusik lubi to
Letho Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 Godzinę temu, TheStraight napisał(a): Ty tak serio czy udajesz? Naprawdę sądzisz że masz jakieś oprogramowanie które nie zbiera danych telemetrycznych nawet po jego wykastrowaniu? Sąsiad też cię podgląda, kamery masz w sklepach rozumiem że zamykasz się w domu i nie wyciągasz głowy ani też nie używasz telefonu ani komputera... a nie czekaj. Chyba jednak pijany Tobie radzę wrócić do szkoły podstawowej i nauczyć się czytania ze zrozumieniem naprawdę ułatwiłoby tobie to wiele...
TheStraight Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 4 minuty temu, Letho napisał(a): Tobie radzę wrócić do szkoły podstawowej i nauczyć się czytania ze zrozumieniem naprawdę ułatwiłoby tobie to wiele... A ja radzę zacząć myśleć logicznie i przestać pić a później pisać a może zdjąć foliową czapeczkę
Letho Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 3 godziny temu, TheStraight napisał(a): Ty tak serio czy udajesz? Naprawdę sądzisz że masz jakieś oprogramowanie które nie zbiera danych telemetrycznych nawet po jego wykastrowaniu? Sąsiad też cię podgląda, kamery masz w sklepach rozumiem że zamykasz się w domu i nie wyciągasz głowy ani też nie używasz telefonu ani komputera... a nie czekaj. Chyba jednak pijany Tobie radzę wrócić do szkoły podstawowej i nauczyć się czytania ze zrozumieniem naprawdę ułatwiłoby tobie to wiele... Tyle mi wystarczy. Pozdrawiam wszystkich
iskier Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 Rzadko widzę że dwóch gości się kłóci, twierdząc to samo i nawet nie o to, który ma większego... plusik lubi to
piotrekkurten Opublikowano 27 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2025 Jak zainstaluję tą wersję na laptopie sprzedawanym bez systemu, to.... no właśnie... zainstaluję i dopiero po jakimś czasie Winda się zacznie pluć o licencję czy zatrzyma mnie już na etapie próby instalacji?
stens Opublikowano 27 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2025 28 minut temu, piotrekkurten napisał(a): zainstaluję i dopiero po jakimś czasie Winda się zacznie pluć o licencję czy zatrzyma mnie już na etapie próby instalacji? Jak nie zaktywujesz to odrazu pluje. Masz tutaj link do aktywacji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Rekomendowane odpowiedzi