Robert M Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 Witam . Na srom-otnikowych modach jestem od kiedy pamiętam , xp x64 był pierwszym moim modem .Bawiłem się modami chyba wszystkimi autorstwa mistrza srom-otnika , a nawiązuję do RÓB KUMPLU TAK JAK TY TO WIDZISZ tak jak wcześniej ,lite core , pasuje albo nie . Mody nie są dla wszystkich , odkrywanie błędów i znajdowanie rozwiązania to fascynująca zabawa ,a nie jeśli gra lub jakiś kombajn multi medialny nie odpala to już wali się świat (MAMO TATO ) Wydaje mnie się że dzisiejszy mod nie polega na wycięciu co się da i oszczędzeniu kilku giga na hibernacji ,odzyskiwaniu .... System się posypie wgrywam na nowo ,się nie wywrucisz to się nie nauczysz . Twoje systemy kumplu są idealne w każdej odsłonie Pozdr brygada69 i srom-otnik lubią to Cytuj
magg Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 15 godzin temu, srom-otnik napisał(a): W 100% zgadzam się z Tobą! Extreme W11 to zupełnie zbędny produkt, sam to widzę. Lite jest idealny i nic go nie pobije. Wycięcie połowy systemu i wyłączenie kolejnych kilkudziesięciu usług w zerowy sposób przekłada się na szybkość rozruchu, zamykania, działania interfejsu. I co z tego że po kompresji system na czysto ma 3,36 GB to tylko cyferki, którymi nie ma się co jarać. Za tym stoi bardzo duże zubożenie funkcjonalności systemu i nic ponad to. Osobiście jestem rozczarowany Extreme w obu wersjach. Windowsy z pokolenia na pokolenie są coraz gorsze od optymalizacji i tu się to przejawia. W7, W8.1 to były genialne tworzywa do rzeźbienia i im więcej się z nich wycięło tym lepiej chodziły, a odbywało się to w miarę bezkarnie. Już przy W10 zaczęły się coraz większe problemy, ale jakoś dało się sklecić sensowny lekki system. Tu sens kończy się na poziomie Lite, a dalsze wycinanie jest tylko psychologicznym zabiegiem placebo. Z W11 nic więcej nie wycisnę wydajnościowo niż z Lite, musicie się z tym pogodzić. Chcecie lepiej, szybciej - jest tych modów pełno w necie. Mam nadzieję, że wdzięczniejszym systemem okaże się IoT, już go sobie pobrałem... Więc olej to Extreme i dopracuj Lite (vide białe czcionki) ew update W10/ltsc i lot o którym pisał user wyzej. W dzisiejszych czasach 1GB w tę lub w tamtą jest bez różnicy, zawsze można dołączyć drugi dysk (choć gierki ponoć teraz swoje ważą). Moze to i dobrze, że windy pookrajane działaja tak samo jak te w pełni funkcjonalne? Choć w w10 czy W11 jeszcze bebechy starych systemów siedzą. MałyMiekki powinien w12 zbdować od zera bez 3 paneli sterowania zaszytych od czasów w7 swiniarobert69, Kosiara, srom-otnik i 1 inny lubią to Cytuj
Cardio Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Dzieki wielkie za mod. U mnie v2 działa lepiej. W modach nie chodzi gigabajty co o usuniecie tego zbedne i liczy się prdkość . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Napiszcie, czy u Was również działają pakiety Adobe, Fort-Firewall, DirectX online oraz zgłaszane niedziałające okna w nowym panelu sterowania. U mnie wszystko już działa, ale potrzebuję 100% pewności. Usunąłem także ponad 200 MB czcionek azjatyckich i najnowszy MSOffice z 2021 wchodzi bez problemu, Robert M i JanKo66 lubią to Cytuj
Cardio Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Adobe działa i Directx tez. To jest moj system. Dzieki! srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 16 minut temu, Cardio napisał(a): Adobe działa i Directx tez. To jest moj system. Dzieki! SUPER! Uff... JanKo66 i brygada69 lubią to Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Godzinę temu, Cardio napisał(a): Adobe działa i Directx tez. To jest moj system. Dzieki! u mnie też wszystko działa,zostaję na extreme, teraz bedzie i na laptopie i na blaszaku. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 3 minuty temu, pawelek1980 napisał(a): u mnie też wszystko działa,zostaję na extreme, teraz bedzie i na laptopie i na blaszaku. U mnie rownież pawelek1980 lubi to Cytuj
Kosiara Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 10 godzin temu, magg napisał(a): Więc olej to Extreme i dopracuj Lite (vide białe czcionki) ew update W10/ltsc i lot o którym pisał user wyzej. W dzisiejszych czasach 1GB w tę lub w tamtą jest bez różnicy, zawsze można dołączyć drugi dysk (choć gierki ponoć teraz swoje ważą). Moze to i dobrze, że windy pookrajane działaja tak samo jak te w pełni funkcjonalne? Choć w w10 czy W11 jeszcze bebechy starych systemów siedzą. MałyMiekki powinien w12 zbdować od zera bez 3 paneli sterowania zaszytych od czasów w7 Popieram. Dopracować do perfekcji lite. I tak jestem pełen podziwu twoich umiejętności sromotnik. W11 jest ciężkim systemem do cięcia, a pomimo tego wydałeś świetnego lite'a który używam i sobie chwalę. Extreme pewnie też śmiga, ale ja preferuje lite choćby ze względu na działające aktualizacje i mniejsze prawdopodobieństwo, że coś nie ruszy. Aktualnie na promocji steam jest forza horizon 4. Kupiłem choć miałem obawy czy ruszy bez usług xbox'a na lite. Okazuje się, że przy pierwszym uruchomieniu gry wyskakuje normalnie okienko do logowania konta microsoft i po zalogowaniu gierka śmiga boniek i srom-otnik lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 24 minuty temu, Kosiara napisał(a): Popieram. Dopracować do perfekcji lite. I tak jestem pełen podziwu twoich umiejętności sromotnik. W11 jest ciężkim systemem do cięcia, a pomimo tego wydałeś świetnego lite'a który używam i sobie chwalę. Extreme pewnie też śmiga, ale ja preferuje lite choćby ze względu na działające aktualizacje i mniejsze prawdopodobieństwo, że coś nie ruszy. Aktualnie na promocji steam jest forza horizon 4. Kupiłem choć miałem obawy czy ruszy bez usług xbox'a na lite. Okazuje się, że przy pierwszym uruchomieniu gry wyskakuje normalnie okienko do logowania konta microsoft i po zalogowaniu gierka śmiga Lite v.3 jest skończone na tym wydaniu windy od M$. Może coś dopieszczę na nowej podstawie 24h.. Teraz robię JG 11 3w1 z odswierzonym i podrasowanym fullem, potem zabieram się za IoT Lejos, Kosiara, Grzegorz83 i 6 innych lubią to Cytuj
kwolo Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 1 hour ago, srom-otnik said: Lite v.3 jest skończone na tym wydaniu windy od M$. Może coś dopieszczę na nowej podstawie 24h.. Teraz robię JG 11 3w1 z odswierzonym i podrasowanym fullem, potem zabieram się za IoT I to jest: to co "Tygryski" lubią najbardziej! SeeJay91 i Robert M lubią to Cytuj
boniek Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Na małym dellu e7270, przez którego przewinęły się wszystkie możliwe Twoje modyfikacje poczynając od JG8, EXTREME działa, wszystko co mi potrzeba instaluje się i sprawuje bez problemu, choć odnoszę wrażenie, że responsywność, szybkość ver. lite minimalnie jest lepsza. Cholera wie...może przez to, że na extreme wszystkie potrzebne stery załadowałem oficjalne ze strony della, więc nie są to najnowsze wersje, a lite część z nich ściąga z WU. Może zrobię reinstall i tym razem przepuszczę go przez driver boostera, niech jakiś zewnętrzny soft załaduje stery i zobaczymy czy będzie różnica. srom-otnik lubi to Cytuj
Cardio Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Będzie AIO? Jak sie cieszę. Please bardzo . srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 8 minut temu, Cardio napisał(a): Będzie AIO? Jak sie cieszę. Please bardzo . Dziś/jutro Cytuj
profilm34 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 6 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Napiszcie, czy u Was również działają pakiety Adobe, Fort-Firewall, DirectX online oraz zgłaszane niedziałające okna w nowym panelu sterowania. U mnie wszystko już działa, ale potrzebuję 100% pewności. Usunąłem także ponad 200 MB czcionek azjatyckich i najnowszy MSOffice z 2021 wchodzi bez problemu, Fort Frewall nie idzie nawet v2 extreme zainstalować.... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 18 minut temu, profilm34 napisał(a): Fort Frewall nie idzie nawet v2 extreme zainstalować.... Pobrany z dobreprogramy.pl dostepna wersja tylko x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Extreme Pro, Home też Trzeba wczesniej zainstalować pakiet vc++ redist. Cytuj
PawelS82 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 U mnie również działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
Xandir Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Które usługi muszę uruchomić by odpalić bluetooth i podpiąć myszkę? Cytuj
LAGUNA Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Sprawdź sobie -usługa obsługi Bluetooh [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ITFun Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 1 hour ago, Xandir said: Które usługi muszę uruchomić by odpalić bluetooth i podpiąć myszkę? Optymalizator usług pod PPM Tam jest pytanie o Bluetooth Cytuj
Robert M Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 7 godzin temu, boniek napisał(a): Na małym dellu e7270, przez którego przewinęły się wszystkie możliwe Twoje modyfikacje poczynając od JG8, EXTREME działa, wszystko co mi potrzeba instaluje się i sprawuje bez problemu, choć odnoszę wrażenie, że responsywność, szybkość ver. lite minimalnie jest lepsza. Cholera wie...może przez to, że na extreme wszystkie potrzebne stery załadowałem oficjalne ze strony della, więc nie są to najnowsze wersje, a lite część z nich ściąga z WU. Może zrobię reinstall i tym razem przepuszczę go przez driver boostera, niech jakiś zewnętrzny soft załaduje stery i zobaczymy czy będzie różnica. SDI offline miej na dysku .paeę razy dupsko uratował 7 minut temu, Robert M napisał(a): SDI offline miej na dysku .parę razy dupsko uratował Po istalacji po podłączeniu do sieci dopiero aktualizuj driver boosterem i driver easy pro link _ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 6 minut temu, Robert M napisał(a): SDI offline miej na dysku .paeę razy dupsko uratował Po istalacji po podłączeniu do sieci dopiero aktualizuj driver boosterem i driver easy pro Cytuj
malezlo22 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Witam W optymalizatorze jest pytanie o sklep jeśli dam że chce korzystać będzie działał i będzie można coś pobrać z niego czy nie bardzo Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 9 minut temu, malezlo22 napisał(a): Witam W optymalizatorze jest pytanie o sklep jeśli dam że chce korzystać będzie działał i będzie można coś pobrać z niego czy nie bardzo Wtedy możesz pobierać i to co się zainstaluje będzie działać Cytuj
damian5142 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 15 minut temu, malezlo22 napisał(a): W optymalizatorze jest pytanie o sklep jeśli dam że chce korzystać będzie działał i będzie można coś pobrać z niego czy nie bardzo tak to nawet "działa" jak klikniesz nie - tzn apka się odpala bez możliwości pobierania. Jak chcesz coś pobrać kliknij tak i będzie pobierać! Sromotnik mam pytanie jak włączyć opcje aby można było ekran rozjaśnić/przyciemnić bez wł/wył optymalizatora usług ? Można przez usługi lub w jakiś inny sposób? Cytuj
malezlo22 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Super i jeszcze jedno mam pytanie na każdym twoim modzie co jakiś czas jak komp jest bezczynny wyskakuje mi okno konfiguracji jakiejś aktualizacji przynajmniej tak mi się wydaje na 2 sekundy i znika pojawia się że tak powiem dosyć często i przy zniknięciu resetuje Explorer a nie wiecie co to może być i jak to wylaczyc ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 33 minuty temu, damian5142 napisał(a): tak to nawet "działa" jak klikniesz nie - tzn apka się odpala bez możliwości pobierania. Jak chcesz coś pobrać kliknij tak i będzie pobierać! Sromotnik mam pytanie jak włączyć opcje aby można było ekran rozjaśnić/przyciemnić bez wł/wył optymalizatora usług ? Można przez usługi lub w jakiś inny sposób? Hej, jeszcze nie instalowałem na lapku, więc nie odpowiem, może ktoś mnie uprzedzi z odpowiedzią damian5142 lubi to Cytuj
damian5142 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 11 minut temu, srom-otnik napisał(a): Hej, jeszcze nie instalowałem na lapku, więc nie odpowiem, może ktoś mnie uprzedzi z odpowiedzią Oki, aż z ciekawości spytałem się "chat GPT" Odp: Usługa zasad diagnostyki i Windows Management Instrumentation -> ale taka prawda, że je wł i nie działa Cytuj
teka83 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 tnij maxymalnie, ja uwielbiam wersje EXTREME i zawsze takowej uzywam...obys nie wycial mi klawiatury ekranowej bo dwa kompy posiadają ekran dotykowy i bez tego jest trudno. Ta wersja EXTREME dziala mega dobrze. Jedyne czego nie uruchomiła poki co to DirectX instalki z folderu tuning. Jakies rozwiązanie tego ? aha, no i po zmianie na ciemny motyw czcionki niewidoczne w okienkach wyboru np. opcje zasilania. Cytuj
Grzegorz83 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 Czy AIO 3w1 będzie z wersją Lite ? Obecnie łącznie wychodzą cztery systemy z jedenastką Cytuj
damian5142 Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 10 godzin temu, Grzegorz83 napisał(a): Czy AIO 3w1 będzie z wersją Lite ? Obecnie łącznie wychodzą cztery systemy z jedenastką są 3 łącznie -> Win 11 Full/Win 11 LIte/Win 11 Extreme Extreme został "połączony" lub coś w tym stylu z Extreme Nano. Extreme V2 aktualny waży tyle samo praktycznie co Extreme Nano V1 który był tylko są w nim już poprawki. Tekst sromotnika "Rozmiar będzie oscylował pomiędzy Extreme a Nano Extreme" Grzegorz83 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi