Polszabox Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 @srom-otnik Brałem taką opcję pod uwagę i zacząłem inaczej organizować swoje aplikacje, pliki, by pełen format systemu nie robił mi problemu. W myśl co najpotrzebniejsze, a nie na zasadzie przyda się kiedyś i leży na odmętach systemu. srom-otnik lubi to Cytuj
stens Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 2 godziny temu, Polszabox napisał(a): - niezdefiniowane domyślne otwieranie znanych formatów plików m.in. jpg, jpeg, png, gif, txt. Dla mnie to jest plus, bo ustawie sobie swój program, a nie mieć problemy. boniek, LAGUNA i Polszabox lubią to Cytuj
piter1114 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 8 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Da się, zrobimy do porawionej wersji, a ta za dzień, dwa... To dorzucę coś od siebie. Ikony od 10-tki? Może przyzwyczajenie, ale póki co chyba wyglądają najlepiej... A tak dla rozwiania wątpliwości, czy ew. poprawki i korekty byłyby do zrobienia w formie patcha? Pzdr, swiniarobert69 lubi to Cytuj
balusiek Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 Moja propozycja czarnych ikonek do 11-tki. Jak się spodobają autorowi to proszę z nich skorzystać. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
sasik007 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 to i ja o cos zapytam czy byla by mozliwosc dodania opcji np w prawokliku wlaczenia przezroczystosci? tym o to sposobem (programem) bylo by super. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 17 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 Godzinę temu, piter1114 napisał(a): To dorzucę coś od siebie. Ikony od 10-tki? Może przyzwyczajenie, ale póki co chyba wyglądają najlepiej... A tak dla rozwiania wątpliwości, czy ew. poprawki i korekty byłyby do zrobienia w formie patcha? Pzdr, Nie da rady, bo zbyt dużo planuję na kolejne wydanie Polszabox, Icogoo i swiniarobert69 lubią to Cytuj
wbak1102 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 Jasne wymyślajcie mu jeszcze nowe zadania,cieszcie się że to chciał zrobić. srom-otnik, Grampian, Polszabox i 3 innych lubią to Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 4 minuty temu, wbak1102 napisał(a): Jasne wymyślajcie mu jeszcze nowe zadania,cieszcie się że to chciał zrobić. daj palec a zjedzą całego XD Icogoo, srom-otnik, LAGUNA i 1 inny lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 Ja uważam niech każdy sobie doinstaluje co chce, takie dokładanie(wkomponowanie w system to nie jest umycie podłogi) Jak do tej pory nie spotkałem się z czymś (mowa o programach) które by nie chciały się zainstalować czy miały problemy z ich otwarciem. Pomijam gry. srom-otnik, swiniarobert69 i Polszabox lubią to Cytuj
Icogoo Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 @srom-otnik nasz przyjacielu to kiedy nowe iso ? bo tam czytalem ze za dzien dwa teraz czytam ze jakies kolejne wydanie ? pogubiłem sie troszke. UWIELBIAM CIĘ MISTRZUNIU! swiniarobert69 lubi to Cytuj
sasik007 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 a czy nie macie problemu z efektem rozmycia? niby szczegół ale jakos nie chce mi zatrybic np program explorer blur mica na innych działa dobrze a tu nie chce.. efekt przezroczystosci z menu ustawien tez nie dziala. swiniarobert69 lubi to Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 15 godzin temu, dudus2072 napisał(a): to samo pytanie zadaj w google i znajdzie odpowiedź "inteligencie" Niestety ale szukałem i ja tych saveów nie mam u siebie, nie zawracał bym głowy gdybym umiał znaleźć ale w Google jest różnych odpowiedzi na temat gdzie znajdują się save od tej gry i sprawdziłem wszystko i nic, niby są jakieś pliki ale nie ma w nazwie np save czy coś, może byś pomógł jakoś znaleźć? Przez to nie chcę zainstalować moda sromotnika bo musiałbym grać od nowa, na laptopie zainstalowałem i chodzi jak bajka więc na kompie jeszcze lepiej by było. Cytuj
jag Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 29 minut temu, pawelek1980 napisał(a): Niestety ale szukałem i ja tych saveów nie mam u siebie, nie zawracał bym głowy gdybym umiał znaleźć ale w Google jest różnych odpowiedzi na temat gdzie znajdują się save od tej gry i sprawdziłem wszystko i nic, niby są jakieś pliki ale nie ma w nazwie np save czy coś, może byś pomógł jakoś znaleźć? Przez to nie chcę zainstalować moda sromotnika bo musiałbym grać od nowa, na laptopie zainstalowałem i chodzi jak bajka więc na kompie jeszcze lepiej by było. wpisz nazwę gry + save location reddit i raczej znajdzie, do inne gry napisali coś takiego; Try something like this - %appdata% --> \AppData\Roaming\ Look for goldberg emu saves or similar. edit; takie coś znalazłem Cytuj
LAGUNA Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 W dniu 15.06.2024 o 11:57, pawelek1980 napisał(a): Witam, niech ktoś mi podpowie gdzie są zapisane save do gry assassins creed vanhalla, chciałbym zainstalować ten mod ale boję się że stracę postępy w grze a to sobie przestudiowałeś? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Teraz dopiero zauważyłem specjalnie na to nie zwracałem uwagi ,ale po instalacji (jakiegoś tam programu) na moment robią się białe ikony na pulpicie. Być może to tylko u mnie,ale takie małe info. zdzisiek24 lubi to Cytuj
Niewolnica Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 W dniu 15.06.2024 o 14:10, C9S napisał(a): jak chcesz więcej przezroczystości to sprawdź [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu masz jak to wygląda Sprawdzam i oceniam: Tragedia i dziecinada Cytuj
C9S Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 6 minut temu, Niewolnica napisał(a): Sprawdzam i oceniam: Tragedia i dziecinada możesz na deviant art szukać ale zbytnio nie ma nic ciekawego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Niewolnica Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 W dniu 16.06.2024 o 09:28, zdzisiek24 napisał(a): ▲ Jesteś w mylnym błędzie i wiele nauki przed Tobą. Styl partycji a system plików to dwie różne rzeczy. Ja się nie obrażam, że @zdzisiek24, facio oblatany pisze o czekającej mnie nauce, która jest prze de mną. Kumam, że mam dysk MBR a partycje są w NTFS i dodam tylko, o tak "doceniając" twoją mózgownicę, że jak ja formatowałam dyski (lata 90-te - Amiga i Mac) to @zdzisiek24 chyba jeszcze nosiłeś pieluchy i ssał cycek matki o ile już był na świecie Co do drugiej wypowiedzi odnośnie tej co napisał @C9S, to powiem, że na tamto patrzyłam tylko z ciekawości, bo na codzień używam Zrobiony przez siebie Aero (niby Glass), które można wyjąć z pewnej modyfikacji i przerobić Jako tła używam swojęj grafiki. Cytuj
balusiek Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 18 minut temu, Niewolnica napisał(a): @zdzisiek24 chyba jeszcze nosiłeś pieluchy i ssał cycek matki Oj, i tu się chyba bardzo pomyliłaś LAGUNA, Icogoo i Franz Maurer lubią to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 @Niewolnica Nie kompromisuj się. Icogoo i Franz Maurer lubią to Cytuj
Kosiara Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 2 godziny temu, pawelek1980 napisał(a): Niestety ale szukałem i ja tych saveów nie mam u siebie, nie zawracał bym głowy gdybym umiał znaleźć ale w Google jest różnych odpowiedzi na temat gdzie znajdują się save od tej gry i sprawdziłem wszystko i nic, niby są jakieś pliki ale nie ma w nazwie np save czy coś, może byś pomógł jakoś znaleźć? Przez to nie chcę zainstalować moda sromotnika bo musiałbym grać od nowa, na laptopie zainstalowałem i chodzi jak bajka więc na kompie jeszcze lepiej by było. A ubisoft connect nie robi save w chmurze i po formacie będziesz normalnie miał swój zapis? Cytuj
C9S Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 23 minuty temu, zdzisiek24 napisał(a): @Niewolnica Nie kompromisuj się. zdzisiek bardzo młodzieżowe imię Franz Maurer, swiniarobert69 i LAGUNA lubią to Cytuj
jag Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 49 minut temu, Niewolnica napisał(a): Ja się nie obrażam, że @zdzisiek24, facio oblatany pisze o czekającej mnie nauce, która jest prze de mną. Kumam, że mam dysk MBR a partycje są w NTFS i dodam tylko, o tak "doceniając" twoją mózgownicę, że jak ja formatowałam dyski (lata 90-te - Amiga i Mac) to @zdzisiek24 chyba jeszcze nosiłeś pieluchy i ssał cycek matki o ile już był na świecie Co do drugiej wypowiedzi odnośnie tej co napisał @C9S, to powiem, że na tamto patrzyłam tylko z ciekawości, bo na codzień używam Zrobiony przez siebie Aero (niby Glass), które można wyjąć z pewnej modyfikacji i przerobić Jako tła używam swojęj grafiki. boże święty, większość nowych laptopów używa partycjonowania pod UEFI, więc partycja w MBR po prostu nie jest obsługiwana, tyle i aż tyle, robisz se partycje pod UEFI i się zainstaluje, a jak nie musisz i masz MBR to robisz pen drive'a pod MBR i to dosłownie wszystko Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 ▲ Nie śledzę trendów w temacie imion. Pewnie teraz na topie to Donald lub inne europejskie. Zdzisiek ... i muszę z tym żyć do śmierci. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 16 minut temu, C9S napisał(a): zdzisiek bardzo młodzieżowe imię Bo @zdzisiek24 jest chłopak w kwiecie wieku -figura plażowa biust wakacyjny. @srom-otnik pytanko takie delikatne czy ten TUNING (konkretnie defender) można zastosować ale w tym Twoim systemie majowym? swiniarobert69 lubi to Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 54 minuty temu, Kosiara napisał(a): A ubisoft connect nie robi save w chmurze i po formacie będziesz normalnie miał swój zapis? Tego nie wiem, boję się ryzykować. No trudno, przejdę grę po łebkach i potem instaluje system. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 17 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 Marcin K. Bardzo Ci dziękuję! 23 minuty temu, LAGUNA napisał(a): Bo @zdzisiek24 jest chłopak w kwiecie wieku -figura plażowa biust wakacyjny. @srom-otnik pytanko takie delikatne czy ten TUNING (konkretnie defender) można zastosować ale w tym Twoim systemie majowym? Oczywiście, że tak! LAGUNA lubi to Cytuj
sasik007 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 ponawiam pytanie czy dziala wam efekt przezroczystosci ?? instalowalem 3 razy i u mnie nie dziala. Cytuj
Niewolnica Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 Godzinę temu, balusiek napisał(a): Oj, i tu się chyba bardzo pomyliłaś Być może, ale ten jego nick to (nie będę już obrażać więc nie napiszę co) mnie wprowadził w taki stan umysłu, że piszę co myślę. Jak obraziłem, przepraszam. Co do partycji @jag pisze, że: Cytat boże święty, większość nowych laptopów używa partycjonowania pod UEFI, więc partycja w MBR po prostu nie jest obsługiwana, tyle i aż tyle, robisz se partycje pod UEFI i się zainstaluje, a jak nie musisz i masz MBR to robisz pen drive'a pod MBR i to dosłownie wszystko więc dodam screen i zapytam go (@jag) czy on po za laptopem nic nie widział, bo u mnie jest dysk SanDisk SSD PLUS i jakoś na tym się instalują wszystkie systemy i pracują OK. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
balusiek Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 12 minut temu, Niewolnica napisał(a): Jak obraziłem, przepraszam. Niewolnica czy niewolnik. Ach, dzisiaj to problem. Masz wyraźnie MBR i tak sobie ustaw w Rufusie... Cytuj
Icogoo Opublikowano 17 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2024 @srom-otnik a ja no czekam na nowe iso bo nie wiem czy instalowac? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi