Polszabox Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 9 minut temu, Niewolnica napisał(a): @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ta partycja nie jest pod nic przygotowana ponieważ na niej instaluję do testów wszystkie modyfikacje i Win 10 i Win 11. W tym tygodniu przetestowałam na niej chyba z połowę modów z serii W-A 217 i też zaraz po ukazaniu się Win JG11 23H2 x64v2. Wszystko bez udziału Rufus'a się instalowało. Robię teraz obraz na płycie DVD zaraz zobaczę co się dzieje. xdd Ale ta partycja na tym dysku jest już utworzona przypuszczam w schemacie MBR i tylko formatowana na kolejny system do testów. Gdy wcześniej instalowałaś inne modyfikacje przygotowane na pendrive w inny sposób to musiały się tworzyć się pod MBR, stąd ten wcześniejszy błąd u Ciebie. Natomiast gdybyś miała dysk bez jakiejkolwiek partycji i je utworzyła przez instalator wtedy by wskoczyło to na GPT i instalacja by poszła. Pzdr. Franz Maurer lubi to Cytuj
magg Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 Spieszę z pierwszą informacja. Pomimo tego, że WU jest wyłączony to i tak instaluje sterowniki. Klasycznie już zainstalował mi stare stery do integry (Intel), dedyka (GeForce) i oczywiście touchpada, co mnie najbardziej wkurza, ponieważ nawet po deinstalacji i tak tem wkurzający i spowolniony feeling pozostaje. Jasne, fajnie mieć możliwość dwoma paluchami miziać w dół lub w górę przeglądając web ale ten ruch kursora... Jest to niesamowicie wpieniające. Domyślam się, że stery do dźwiękówki też ściągają się w tle i za chwilę mi wyskoczy monit, by zrobić restart. Stery oczywiście stare z 2015 roku. Doprawdy, nie rozumiem tego...szczególnie, że aktualizator nv od razu sypie komunikatem, by...zaktualizować sterownik, który i tak nie jest najnowszy. Tak oto wszystko zaczyna mulic i otwierać się z widocznym opóźnieniem. Jasne, nie oczekuję szybkości XP ,W7 czy 8.1 ale to już przesada. Czy ktoś za to odpowiedzialny w MS ma khem rozum? Wiecie co to oznacza? Oczywiście format i reinstall. Ponownie. Instalacja Office stoi i nie chce pójść dalej. Poczekam jeszcze i w razie czego puszczę setup ponownie. Sklep MS działa. Dam znać czy mam popping i cracking dźwięku, szczególnie na emulatorach np N64 czy AGSie oraz czy np gry ze steam, epic, gog działają w tym użytki jak Blender, Photoshop etc. Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 12 minut temu, stens napisał(a): Również ja usunąłem, ale sklep działa normalnie Postawię od nowa, zobaczymy czy się naprawi stens lubi to Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 iso pobrane rufus pena robi, thinkcentre na 775 strzesz się! Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 świeżo po instalce, przez to nie instaluje się nic ze sklepu, nic nie wyłaczałem w systemie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
piotrk123 Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 Odblokuj optymalizacją usług. Cytuj
Polszabox Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 40 minut temu, pawelek1980 napisał(a): świeżo po instalce, przez to nie instaluje się nic ze sklepu, nic nie wyłaczałem w systemie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak kolega wyżej. + 1. post jest wszystko wyraźnie napisane. 7 godzin temu, srom-otnik napisał(a): IV. Użytkowanie: 1. !!! INSTRUKCJA na pulpicie - to pierwsze co macie przeczytać !!! Do instalacji nowo podpiętego sprzętu, aktualizacji z Windows Update, pakietu MS Office, bezpiecznie jest włączyć w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb. Cytuj
pawelek1980 Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 6 minut temu, Polszabox napisał(a): Jak kolega wyżej. + 1. post jest wszystko wyraźnie napisane. Faktycznie, działa, kto by pomyślał że trzeba to zrobić świeżo po zainstalowaniu systemu, dziękuję ,pozdrawiam. Polszabox lubi to Cytuj
Icogoo Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 18 minut temu, pawelek1980 napisał(a): Faktycznie, działa, kto by pomyślał że trzeba to zrobić świeżo po zainstalowaniu systemu, dziękuję ,pozdrawiam. czytanie ze zrozumieniem sie kłania .... swiniarobert69 lubi to Cytuj
magg Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 1 godzinę temu, Polszabox napisał(a): Jak kolega wyżej. + 1. post jest wszystko wyraźnie napisane. Kolego, jest wyłączone Miałem ten problem juz wcześniej z win11 x64 full i office 2010, 2013 i 2016. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 A jak wygląda usługa koordynator aktualizacji. Wyłączona -czy włączona. Cytuj
Letho Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 Miałem identycznie. Pobierz i zainstaluj opcja, nie mogłem nic innego wybrać. Natomiast sam mi nic nie instalował pobrał je tylko, a ja potem sobie wybierałem jaką aktualizację chcę zainstalować. Takie małe porównanie pełnej wersji , a moda. Nie bawiłem się jeszcze w wyłączanie tego co mi jest niepotrzebne. System działa bardzo stabilnie, nic mnie nie denerwuje, żadnych durnych wodotrysków. Mi takie mody służą najczęściej do grania, mimo że mało i tak gram. Sam system bez kafelków wszystko tak jak kiedyś. Strasznie podobają mi się opcje z narzędzi gdzie mogę wszystko modyfikować. Jedyną rzeczą jaka mnie dziwi, to że na steam, rozpędza się do do 600 mb/s , po czym zatrzymuje się na 0 i tak w kółko. Ale to już na pewno wina samego steama. @srom-otnikDziękuje. Dzięki takim modyfikacjom, mogę korzystać normalnie z systemu, tak mi tęskno do 7 gdyby była tylko nadal wspierana.. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 15 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 23 minuty temu, Letho napisał(a): .....tak mi tęskno do 7 gdyby była tylko nadal wspierana.. Zrobiłem W11, bo niestety zaczyna być coraz bardziej "pod górkę" dla siodemki. U mnie na razie W7 Extreme to system bazowy, ale na drugim dysku już pojawił się niestety następca. Siódemka była/est genialna i śliczna, wdzięczna do modyfikowania. Czekam na LTSC, to będzie mój sys bazowy, dobrze rokuje. swiniarobert69, Letho i boniek lubią to Cytuj
Letho Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 1 minutę temu, srom-otnik napisał(a): Zrobiłem W11, bo niestety zaczyna być coraz bardziej "pod górkę" dla siodemki. U mnie na razie W7 Extreme to system bazowy, ale na drugim dysku już pojawił się niestety następca. Siódemka była i jest genialna i śliczna, wdzięczna do modyfikowania. Czekam na LTSC, to będzie mój sys bazowy, dobrze rokuje. heh, jak znajdziesz czas to może doczekamy się SROM.OS LTSC 7 Win 7 to najlepszy system po xp jaki miałem, gdyby tylko sterowniki... eh srom-otnik lubi to Cytuj
c666 Opublikowano 15 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2024 2 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Zrobiłem W11, bo niestety zaczyna być coraz bardziej "pod górkę" dla siodemki. U mnie na razie W7 Extreme to system bazowy, ale na drugim dysku już pojawił się niestety następca. Siódemka była/est genialna i śliczna, wdzięczna do modyfikowania. Czekam na LTSC, to będzie mój sys bazowy, dobrze rokuje. właśnie fajnie, że masz takie plany... :)) pamiętam jak ja swój system (niestety nie windows :)) ) rozpisałem na drobne... :)) ....@#$$@%#... ścian w pokoju mi brakło by rozpisać zależności... ale do czego zmierzam... mam fajny pomysł co do tego co robisz... w skrócie to "DOS + reszta do wyboru" w opcji preconfig... myślę, że jak znajdziesz czas (bo ambicji napewno nie brakuje) to zrobisz coś co przebije nawet oryginal na wstępie... i co najbardziej śmieszne... zachowując oryginał wydany przez... :))) srom-otnik lubi to Cytuj
christopher732 Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 8 godzin temu, srom-otnik napisał(a): U mnie na razie W7 Extreme to system bazowy, ale na drugim dysku już pojawił się niestety następca. Dlatego czas zbudować nowy bazowy W11 Extreme ,czekam z niecierpliwością Cytuj
Niewolnica Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 17 godzin temu, srom-otnik napisał(a): 1. Tak, bo UltraISO noze zgubić autounattend.xml 2. Nie, bo to nie ingeruję już w wygląd 3. Tak, bo pozostał konieczny balast - WinSxS. Można go skompresować po instalacji. Wersja Extreme będzie zauważalnie lżejsza. Udało mi się zainstalować ale bez Rufus'a choć @Polszabox zalecał mi prace nad Rufus'em (cytat poniżej) ALE!, jak wspominałam wcześniej dając nawet screeny, zz instalacji wyszły nici. Nie wiem może to "zły" Rufus albo zły pendriv'e ale jak zrobiłam bootowalny pen PowerISO i taak samo bootowalną płytę DVD poszło jak po maśle. Całą instalacja przebi8egła pomyślnie jak i początkowa konfiguracja systemu zaraz po jego aktywacji. @srom-otnik na moje pytanie odpowiedział (cytuję wyżej) , że można zgubić autounattend.xml ale nie wiem co to jest i do czego potrzebne. Co do wyglądu zadałam głupie pytanie, a mając 10 tkę JG kumam o co biega z wyglądem, tylko czy Win 11JG łyknie Aero Glas? Co do wagi systemu w sumie nie jest tak żle, gdy jest dobra szybkość. Zadalam może niepotrzebne pytanie. 15 godzin temu, Polszabox napisał(a): @Niewolnica Podczas przygotowania pendrive przez Rufus przypuszczam że miałaś domyślnie wybrany Schemat partycjonowania jako GPT. W twoim przypadku jak już masz przygotowane partycje pod MBR, musisz wybrać Schemat partycjonowania jako MBR. Mam pytanieana koniec tego posta, bo temat będzie rozwijany... 1. Jak podmienić na inny notatnik systemowy, bo ten jest do kitu? Żle działa albo wcale np. z T. Commander a jak się ukaże to zaraz komunikat o tym, że można zaktualizować (link do sklepu) ale nie działa. 2. Czy da radę usunąć sklep z tego systemu? Cytuj
Niewolnica Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 16 godzin temu, Polszabox napisał(a): xdd Ale ta partycja na tym dysku jest już utworzona przypuszczam w schemacie MBR i tylko formatowana na kolejny system do testów. @PolszaboxJeżeli tak przypuszczasz, to to sobie przypuszczaj...wszelkie programy pokazują tą partycję jako NTFS. Uważam, że twoja wiedza co do pendraiv'ów jest na bardzo niskim poziomie. Ja też jak Ty jestem jako NOWICJUSZ na tym Forum , gdyż dopiero wczoraj tu zawitałam, ale nie w tematach dotyczących dysków KD i SSD jak i pendrive siedzę od lat. Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 ▲ Jesteś w mylnym błędzie i wiele nauki przed Tobą. Styl partycji a system plików to dwie różne rzeczy. Na początek : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Franz Maurer i Polszabox lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 Hej, jakie wrażenia po instalacji. Jest coś szybszy od Fulla? Jakie błędy zauważyliście? Cytuj
Niewolnica Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 P.S - na koniec mojego udziału w tym temacie... Co do modyfikacji Win JG11 23H2 x64v2 Lite, jest dobra bo szybka ale trochę upierdliwa, gdyż są problemy niektórymi ustawieniami, np. otwórz za pomocą (grafika), z niemożliwością ukończenia do końca instalacji kilku programów (na Win 10 JG LTGB nie ma problemu z NICZYM), nieprzewidywane ataki z aktualizacjami (czarny ekran info) nawet podczas resetu systemu no i ten notatnik, choć ładnie wygląda ale jest do wyrzucenia. Na koniec powiem, że; modyfikacja jest dobra ale to nie znaczy, że bardzo dobra! Pamiętacie jak było z Win 10 JG? Zaczęło się podobnie ale z czasem doszło do tego, że od od pierwszych modów dziesiątek JG, które były o takie sobie z różnymi , delikatnie mówiąc uchybieniami skończyło się na wypasionych (wg. mnie 2 ) bardzo dobrych modachWin 10 od JG SROM-otnik! Czas zrobi swoje i doczekamy się modyfikacji Win 11 JG (Light lub Super_Light albo Extreme), którą będzie można nazwać bardzo dobrą modyfikacją Win 11! Na razie jest dobrze biorąc pod uwagę to, że SROM-otnik robił to szybko, gdyż się śpieszył aby zaspokoić wasze oczekiwanie po jako takiej wersji Win JG 11, którą nie można nazwać, że jest dobra. Jest takie przysłowie (sorki): "pies jak robił szybko, to ślepych narobił" Udały mi poszukiwania i na razie czekając na jakąś lepszą wersję modu Win 11 JG instaluję Win JG10 LTSB x64.iso, bo to ponoć perełka wśród modów Win 10! Na marginesie: Ten okrzyczany tutaj na Forum Win JG10 LTSB x64.iso gdzieś jest w sieci ale trzeba dobrze a dobrze poszukać. Nie tylko wyszukiwarki (Google lub inna) jest do poszukiwań w sieci... srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 2 godziny temu, Niewolnica napisał(a): 1. Jak podmienić na inny notatnik systemowy, bo ten jest do kitu? Żle działa albo wcale np. z T. Commander a jak się ukaże to zaraz komunikat o tym, że można zaktualizować (link do sklepu) ale nie działa. 2. Czy da radę usunąć sklep z tego systemu? 1. Właśnie zastanawiam się i chyba podmienię go na ten, który zawsze wrzucałem, czyli Notepad2. U mnie od lat zastępuje te oryginalne. 2. Sklep usuniesz klikając ppm w menu start w folder "aplikacje" -> Microsoft Store i wybierasz "Odinstaluj" + zaznaczasz pole "All Users" swiniarobert69 lubi to Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 na 775 pentium dual core e5400 4gb ram, chodzi dość szybko jak na tak wiekowy sprzęt, zobaczymy dalej LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 Jak by ktoś pytał to: rufus od 3,17 do najnowszej wersji 4.5 wykonuje obraz prawidłowo oba systemy widoczne czyli Home i Pro Godzinę temu, Niewolnica napisał(a): Ten okrzyczany tutaj na Forum Win JG10 LTSB x64.iso gdzieś jest w sieci ale trzeba dobrze a dobrze poszukać. Jak się nie mylę to na gryzoniu widziałem swiniarobert69 lubi to Cytuj
Achon Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 Miałem nie komentować. Ale jestem niepokorny. Więc zrobię to raz, ale bez żadnego hejtu. No jest coraz lepiej, ale mała podpowiedź. To jest windows 11 nie 10. Nasz kochany Microsoft wsadził tu więcej zabezpieczeń przed niepokornymi użytkownikami. Wielu userów tego systemu zdziwi się pewnego dnia gdy odkryje, iż wyłączona usługa "Usługa koordynatora aktualizacji" - UsoSvc, jakoś magicznie sama się włączyła No taki nasz kochany Microsoft, my nie chcemy aktualizacji, ale on chce by nasz systemik najnowsze apki szpiegujące łykał jak pelikan. Autor może popracować nad takimi rzeczami: Harmonogram zadań: Cytat Microsoft\Windows\WindowsUpdate\ Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Schedule Maintenance Work Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Schedule Wake To Work Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Schedule Work Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\ Microsoft\Windows\WaaSMedic\PerformRemediation Blokada plików: Cytat WaaSMedic.exe WaasMedicAgent.exe Windows10Upgrade.exe Windows10UpgraderApp.exe UpdateAssistant.exe UsoClient.exe remsh.exe EOSnotify.exe SihClient.exe upfc.exe InstallAgent.exe MusNotification.exe MusNotificationUx.exe dismHost.exe A na szybko jak chcesz permanentnie zablokować aktualizacje to polecam aplikację: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ogólnie jest ok. Tak trzymać. srom-otnik, swiniarobert69 i LAGUNA lubią to Cytuj
magg Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 W dniu 16.06.2024 o 09:39, Niewolnica napisał(a): P.S - na koniec mojego udziału w tym temacie... Co do modyfikacji Win JG11 23H2 x64v2 Lite, jest dobra bo szybka ale trochę upierdliwa, gdyż są problemy niektórymi ustawieniami, np. otwórz za pomocą (grafika), z niemożliwością ukończenia do końca instalacji kilku programów (na Win 10 JG LTGB nie ma problemu z NICZYM), nieprzewidywane ataki z aktualizacjami (czarny ekran info) nawet podczas resetu systemu no i ten notatnik, choć ładnie wygląda ale jest do wyrzucenia. Na koniec powiem, że; modyfikacja jest dobra ale to nie znaczy, że bardzo dobra! Pamiętacie jak było z Win 10 JG? Zaczęło się podobnie ale z czasem doszło do tego, że od od pierwszych modów dziesiątek JG, które były o takie sobie z różnymi , delikatnie mówiąc uchybieniami skończyło się na wypasionych (wg. mnie 2 ) bardzo dobrych modachWin 10 od JG SROM-otnik! Czas zrobi swoje i doczekamy się modyfikacji Win 11 JG (Light lub Super_Light albo Extreme), którą będzie można nazwać bardzo dobrą modyfikacją Win 11! Na razie jest dobrze biorąc pod uwagę to, że SROM-otnik robił to szybko, gdyż się śpieszył aby zaspokoić wasze oczekiwanie po jako takiej wersji Win JG 11, którą nie można nazwać, że jest dobra. Jest takie przysłowie (sorki): "pies jak robił szybko, to ślepych narobił" Udały mi poszukiwania i na razie czekając na jakąś lepszą wersję modu Win 11 JG instaluję Win JG10 LTSB x64.iso, bo to ponoć perełka wśród modów Win 10! Na marginesie: Ten okrzyczany tutaj na Forum Win JG10 LTSB x64.iso gdzieś jest w sieci ale trzeba dobrze a dobrze poszukać. Nie tylko wyszukiwarki (Google lub inna) jest do poszukiwań w sieci... Tu ktoś umieścił win JB10 LTSC x64 (plus starszą wersję LTSB 1607 z 2018r): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W dniu 16.06.2024 o 09:37, srom-otnik napisał(a): Hej, jakie wrażenia po instalacji. Jest coś szybszy od Fulla? Jakie błędy zauważyliście? Na pewno działa szybciej niż tiny10 x64 23h2 (!) Po instalacji jest szybko ale im więcej programów tym większy muł. Jest problem z notatnikiem, mimo że jest starszy po instalacji office coś się końcu i trzeba instalować nowy (lepszy wg mnie) ze sklepu. Czasem po uruchomieniu pojawia się biała ranka z białym tłem na prawie cały ekran który po minucie lub dwóch znika. Skrypt "Tryb awaryjny" działa mi jednorazowo, tj po restarcie znowu muszę posiłkować się dwuklikiem. Ktoś potwierdzi? srom-otnik, LAGUNA i swiniarobert69 lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 35 minut temu, Achon napisał(a): Miałem nie komentować. Ale jestem niepokorny. Więc zrobię to raz, ale bez żadnego hejtu. No jest coraz lepiej, ale mała podpowiedź. To jest windows 11 nie 10. Nasz kochany Microsoft wsadził tu więcej zabezpieczeń przed niepokornymi użytkownikami. Wielu userów tego systemu zdziwi się pewnego dnia gdy odkryje, iż wyłączona usługa "Usługa koordynatora aktualizacji" - UsoSvc, jakoś magicznie sama się włączyła No taki nasz kochany Microsoft, my nie chcemy aktualizacji, ale on chce by nasz systemik najnowsze apki szpiegujące łykał jak pelikan. Autor może popracować nad takimi rzeczami: Harmonogram zadań: Blokada plików: A na szybko jak chcesz permanentnie zablokować aktualizacje to polecam aplikację: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziękuję za sugestie, w dostarczonym iso - część wpisów już wyłączyłem w harmonogramie: SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Refresh Settings" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Report policies" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Schedule scan" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Schedule scan static task" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\UpdateModelTask" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\USO_UxBroker" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Schedule work" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Start Oobe Expedite Work" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\StartOobeAppsScan" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\StartOobeAppsScanAfterUpdate" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\UUS Failover Task" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\Automatic App Update" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\sih" /DISABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\Scheduled Start" /DISABLE poprawię i odznaczę wszystkie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA, Achon, swiniarobert69 i 1 inny lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 Z tym mułem to bym tak nie przesadzał też po instalowałem parę programów i nie muli,(przeczyść sobie jeszcze raz po instalacji programów) natomiast zgadza się z tym notanikiem toż to kawał skoroszyta. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 45 minut temu, magg napisał(a): 1. Po instalacji jest szybko ale im więcej programów tym większy muł. 2. Jest problem z notatnikiem, mimo że jest starszy po instalacji office coś się końcu i trzeba instalować nowy (lepszy wg mnie) ze sklepu. Ad 1. To raczej normalne zachowanie Ad 2. To efekt usuniecia notatnika UWP., który też uważam, ze na głowę bije klasyczny. W przyszlych wydanich na nowszych buildach zostawię go. Pracuję na razie żeby coś poprawić w tym wydaniu - na pewno wymienię na notepad2 Icogoo i boniek lubią to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi