stens Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2024 2 godziny temu, starcraft2fan napisał(a): Aha, jak przywrócić notatnik? Pobrać ze sklepu Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2024 34 minuty temu, stens napisał(a): Pobrać ze sklepu Pobierz, wpisz w runie notepad i sprawdz, co wyskakuje Cytuj
stens Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2024 No to dodaj do "starego" notepad.exe old w folderze Windows i System32. I ustaw nowy jako domyślny. Cytuj
matiuy Opublikowano 13 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2024 W dniu 13.09.2024 o 15:33, matiuy napisał(a): Posiadam lapka Lenovo c340-api z ryzenem 3500u ( coś jak yoga ), laptop na problemy z zasypianiem, wyłączeniem i po czasie pojawiają się dziwne trzaski w głośnikach na słuchawkach i HDMI ( oprócz Bluetooth), serwis powiedział że po wymianie dysku i zainstalowaniu oryginalnego systemu jest ok, twierdzi że w tym laptopie nagrzewa się kontroler dysku i trzeba wymienić na inny dysk który nie będzie się tak grzał. Z tego powodu mam pytanie jaki system polecacie na tego lapka i jaki tani dysk SSD 1 tb polecacie, I drugie jak wyciągnąć klucz office z systemu. Po instalacji systemu i zmianie dysku problemów nie było, po czasie pojawił się znowu problem z zasypianiem i wyłączaniem (laptop nie usypiał i wyłączał się bardzo długo) więc pogrzebałem w sterownikach i znalazłem rozwiązanie . Podczas instalacji aplikacji AMD adrenaline apka instaluje najnowsze sterowniki i wystarczy przywrócić oryginalny sterownik AMD audio coprocessor ( zdjęcie zrobione na szybko telefonem). Mam nadzieję że komuś pomogę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Marc1nn, starcraft2fan i alfabit lubią to Cytuj
jgx Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 Cześć używam wersji Extreme. Potrzebuje SMB 1. Podczas próby włączenia w Funkcjach wyskakuje komunikat że nie da rady tak jakby był wycięty choć w info od autora nic o tym nie ma. Czy można jakoś bez rozwalania wszystkiego dołożyć Sambe1? Cytuj
jgx Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 Można liczyć na autora? No bo jedli nie to muszę odinstalować a szkoda by mi było Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 Godzinę temu, jgx napisał(a): Można liczyć na autora? No bo jedli nie to muszę odinstalować a szkoda by mi było Hejka, już śpieszę z odpowiedzią - kazda wersja Extreme ma wyczyszczony magazyn WinSxS, a przez to nie można w starym panelu sterowania dodawac/wyłączać funkcji systemowych. Jest to wykazane na pierwszej stronie tego tematu, cyt.: - wyczyszczono folder WinSxS w stopniu uniemożliwiającym włączanie/wyłączanie funkcji przez panel sterowania oraz instalowanie poprawek przez Windows Update.... więc tylko wersja Full pozostaje swiniarobert69, starcraft2fan i alfabit lubią to Cytuj
tomcio333 Opublikowano 20 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2024 Hejka mam takie pytanko, czy Ktoś z Was może wie jak to uaktywnić? Jest to pole wyborów przy WU Dzięki Pozdro T Cytuj
stens Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
tomcio333 Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2024 10 godzin temu, stens napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziękuję bardzo. Sprawdzę wieczorkiem Niestety, nic to nie dało... Może jeszcze jakiś pomysł Ktoś ma ? Cytuj
tomcio333 Opublikowano 21 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2024 9 godzin temu, tomcio333 napisał(a): Dziękuję bardzo. Sprawdzę wieczorkiem Niestety, nic to nie dało... Może jeszcze jakiś pomysł Ktoś ma ? Pozmieniałem w ustawieniach grupowych i poszło Cytuj
kwasior500 Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2024 skrypt czyszczenie zmienia ustawienia usług czy mi się wydaje? tak samo jak ustawienia wygląd/wydajność, ale o tym już było wspomniane i nie poprawione? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2024 10 minut temu, kwasior500 napisał(a): skrypt czyszczenie zmienia ustawienia usług czy mi się wydaje? tak samo jak ustawienia wygląd/wydajność, ale o tym już było wspomniane i nie poprawione? Będzie poprawione, w swoim czasie kwasior500 i swiniarobert69 lubią to Cytuj
Zriel Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2024 Sromotniku, start all back się wywalił i żąda aktywacji - o co biega? Cytuj
wislak00 Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2024 21 minut temu, Zriel napisał(a): Sromotniku, start all back się wywalił i żąda aktywacji - o co biega? Skończył się okres próbny wersji trial. Użyj tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Zriel Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2024 43 minuty temu, wislak00 napisał(a): Skończył się okres próbny wersji trial. Użyj tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Podziękował, działa wislak00 lubi to Cytuj
soffstatic Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2024 Po zainstalowaniu dostępne 3,93gb z 8gb ram. 4gb zarezerwowana sprzętowa. Jakiś pomysł dlaczego? Cytuj
-RKI- Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2024 Godzinę temu, soffstatic napisał(a): Po zainstalowaniu dostępne 3,93gb z 8gb ram. 4gb zarezerwowana sprzętowa. Jakiś pomysł dlaczego? Włączona integra w bios z buforem vram ustawionym na sztywne 4gb? Cytuj
blade99 Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2024 Cześć Panowie, wiecie może dlaczego po czyszczeniu z ppm przestał działać windows update ? Posiadam wersje lite. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wislak00 Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 Czy wersja Lite znajdująca się w tym AIO to ta sama wersja co ta? Cytuj
Saddam Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 Dzień dobry ALL Czy jest opcja w najbliższym czasie na 24H2 AiO? Mam obecną (23...) ale zaktualizowałem i jakieś buble mi powyskakiwały, nic strasznego, dam radę ale jak coś wolał bym już czysty, w sensie nowy OS postawić Ewentualnie czy warto IoT (jest w wersji 24H2) i na spokojnie czekać Pozdr. Cytuj
-RKI- Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 1 godzinę temu, wislak00 napisał(a): Czy wersja Lite znajdująca się w tym AIO to ta sama wersja co ta? Pytałem o to samo jakiś czas temu, niestety nie mogę znaleźć tego posta aczkolwiek @srom-otnik potwierdzał że wersja Lite w AIO to wersja V3 z tematu który podlinkowałeś. wislak00 lubi to Cytuj
wislak00 Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 Ok już łapię o co tu chodzi. Lite i Extreme ze swoich wątków na forum wskoczyły na koniec do tego AIO. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 22 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 51 minut temu, Saddam napisał(a): Dzień dobry ALL Czy jest opcja w najbliższym czasie na 24H2 AiO? Mam obecną (23...) ale zaktualizowałem i jakieś buble mi powyskakiwały, nic strasznego, dam radę ale jak coś wolał bym już czysty, w sensie nowy OS postawić Ewentualnie czy warto IoT (jest w wersji 24H2) i na spokojnie czekać Pozdr. Będzie 24H2, ale ja się nie podzielę. Najpierw chcę skończyć 22H2 W10 plusik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
stens Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 46 minut temu, srom-otnik napisał(a): ale ja się nie podzielę. No to co? nie zobaczymy tej wersji? Cytuj
wislak00 Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 6 minut temu, stens napisał(a): No to co? nie zobaczymy tej wersji? W sensie, że się na dwie osoby nie podzieli a nie, że się modem nie podzieli srom-otnik, swiniarobert69, stens i 1 inny lubią to Cytuj
soffstatic Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 W dniu 21.11.2024 o 16:46, -RKI- napisał(a): Włączona integra w bios z buforem vram ustawionym na sztywne 4gb? Nie widzę tego w biosie. Przed formatem było wszystko w porządku. Zrobiłem dzisiaj kolejny format, postawiłem win10 od autora i dalej to samo. Cytuj
-RKI- Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 1 godzinę temu, soffstatic napisał(a): Nie widzę tego w biosie. Przed formatem było wszystko w porządku. Zrobiłem dzisiaj kolejny format, postawiłem win10 od autora i dalej to samo. Jaką masz płytę główną? Firma, model? Powinieneś mieć w bios coś takiego jak "UMA Frame Buffer Size" lub coś podobnie brzmiącego i to jest właśnie ustawienie VRAM integry czyli te które rezerwuje ram. Z natury powinno to być ustawione na "Auto" ale można to zmienić wedle uznania by ograniczyć ilość zarezerwowanego dla sprzętu ramu. Cytuj
wlodeusz Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 blade99 jest prosty sposób. prawym klikiem ustawienie usługi, kliknąć będę korzystać z aktualizacji. to tyle Cytuj
soffstatic Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2024 3 godziny temu, -RKI- napisał(a): Jaką masz płytę główną? Firma, model? Powinieneś mieć w bios coś takiego jak "UMA Frame Buffer Size" lub coś podobnie brzmiącego i to jest właśnie ustawienie VRAM integry czyli te które rezerwuje ram. Z natury powinno to być ustawione na "Auto" ale można to zmienić wedle uznania by ograniczyć ilość zarezerwowanego dla sprzętu ramu. MSI b450a pro. Zaktualizowany BIOS do najnowszej wersji, aktualnie mam jedną wersje ”wizualną” biosu która wydaje się być strasznie okrojona, kiedyś mogłem przełączać się między trybami (chyba ez mode czy jakoś tak), teraz brak tej opcji. Szukałem już wcześniej tego o czym piszesz z negatywnym skutkiem. Pomogło wyłączenie superfetch, w użyciu mam teraz 6,7gb ram, reszta w rezerwie. Na tym się chyba poddaje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi