Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem.

Zainstalowałem wersje "bez defendera" i nie mogę podłączyć komputera do domeny. Wyskakuje mi komunikat: "Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia"

Niestety nie wiem o jaką usługę chodzi, bo nie mogę znaleźć żadnej która odpowiadałaby za to w services.

Stąd moje pytanie, czy w tej wersji w ogóle nie mogę połączyć komputera do domeny czy wystarczy że uruchomię odpowiednią usługę?

Z góry dzięki za info

Opublikowano
2 godziny temu, adonx napisał:

Usługi ustawić na domyślne.Przed instalacją systemu trzeba było dokładnie poczytać pierwszą stronę.;)

@kichu66 ciebie dotyczy to sano.Ludzie czytajcie co pisze na stronie pierwszej @srom-otnik nie napisał to od parady,zacznijcie używać rozumu.:laie_67:

Ale ja tak zrobiłem, nie jestem głupi, czytać potrafię, wcześniej nie wykrywało mi w ogóle domeny a teraz wyżej wymieniony błąd...

Opublikowano
9 godzin temu, adonx napisał:

Usługi ustawić na domyślne.Przed instalacją systemu trzeba było dokładnie poczytać pierwszą stronę.;)

@kichu66 ciebie dotyczy to sano.Ludzie czytajcie co pisze na stronie pierwszej @srom-otnik nie napisał to od parady,zacznijcie używać rozumu.:laie_67:

Nie ma odpowiedzi na moje pytanie.

Opublikowano

Sorry, ale to ktoś inny tutaj nie umie czytać... Kolega pyta, czy może w jakikolwiek sposób PRZYWRÓCIĆ opcję TabletPC na wersji lite. Nie czy ją ma, posiada. To, że jest usunięta zapewne wie. Jeśli nie ma takiej możliwości, to już od Ciebie wie, że ma zainstalować wersję Full. Ja nie wiem, nie jestem moderem i nigdy nie potrzebowałem przywracać usuniętych funkcji systemu.

Opublikowano

Bez jaj, ale jesteś ograniczony. Zapytam bardziej fachowo, może zrozumiesz jakim uparciuszkiem jesteś.
Kolega pyta, czy jest jakaś opcja np. jakaś paczka, polecenie w Powershellu, albo ktokolwiek wie, co innego, co DODA do wersji lite usuniętą z niej funkcję tablet.
Ty mu odpisałeś "Wersja Lite nie ma tableta, hur dur, naucz się czytać!!!1....oneoneone."
Jeśli nie ma takiej opcji, to mu napisz "Nie da się dodać - usuniętę na etapie przygotowywania obrazu - usunięte na zawsze. Jak chcesz korzystać z tableta to jesteś zmuszony korzystać z wersji Full. Cieszę się, że pomogłem"
Spoko, pewnie nadal nie widzisz różnicy - wróć tutaj do pierwszego zdania z mojego posta.

miniu lubi to
Opublikowano
W dniu 17.11.2021 o 17:07, enterprise2000 napisał:

Odpowiedź jest na stronie numer 9.

Jak to się ma do info ze strony 1?:

" System można aktualizować oraz pobierać aplikacje ze Sklepu. Polecam używać funkcji "Czyszczenie" z menu prawokliku, zawsze po instalacji nowych sterowników, programów i wtyczek do przeglądarek - wygasza on dodatkowe obciążające wpisy rozruchowe oraz głęboko oczyszcza system ze śmieci, redukując rozmiar zajmowanego miejsca na dysku".

Opublikowano

Witam. Instalacja na Dell Optiplex  GX 620 problem z odczytaniem  boot loader windows,   brak pliku winload.exe.  

Problem rozwiązany. Narzędzie do naprawy z oryginalnego ISO  Windowsa przywróciło pełną listę z bootloadera.

Opublikowano
Godzinę temu, Hawokozja napisał:

Warto sie przerzucić na tą 21h1 ?:P  Są jakieś konkretne zmiany, czy raczej nie  zauważę żadnej różnicy między tymi dwoma modami?

Na tej 1909 wszystko działa  elegancko :)

Mam 1909, u mnie działa ona stabilniej.Prosiłem w którymś poście o plik (exe) zainstalowanych i poprawionych tweaków z 21h1, które można by wgrać do 1909,ale wiem,że to mało realne, by autor je udostępnił. 21h1 na moim laptopie działa zauważanie gorzej.Przede wszystkim ma jakieś dziwne opóźnienia w reakcji i wyświetlaniu. Próbowałem zmieniać sterowniki ,ale to nic nie dało, więc zostaje przy 1909.

Opublikowano
W dniu 13.11.2021 o 15:55, kichu66 napisał:

1) Dlaczego po zainstalowaniu tego systemu pokazuje się napis: "*Niektórymi ustawieniami zarządza Twoja organizacja"?

2) Dlaczego nie mogę zainstalować aktualizacji "2021-11 Aktualizacja zbiorcza dla systemu Windows 10 Version 21H1 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB5007186)"? Podczas instalacji występuje błąd.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ja się spytam inaczej.

Jak wyłączyć to: "*Niektórymi ustawieniami zarządza Twoja organizacja"?

Jak usunąć komunikat i ciągłe przypomnienia o aktualizacji, której nie można zainstalować bez uszkodzenia WU?

Opublikowano
20 godzin temu, the_naturat_com napisał:

a się spytam inaczej.

Jak wyłączyć to: "*Niektórymi ustawieniami zarządza Twoja organizacja"?

Jak usunąć komunikat i ciągłe przypomnienia o aktualizacji, której nie można zainstalować bez uszkodzenia WU?

Wyłączyć ustawienia domyślne w optymalizatorze usług. Wtedy WU zostanie wyłączone.

Opublikowano

hejka system super ale chciałem się trochę pobawić w podkręcenie procka ryzena w programie AMD Ryzen Master ale wywala  mi taki błąd ktoś może miał taki problem ? i go rozwiązał

Opublikowano
W dniu 21.11.2021 o 15:11, the_naturat_com napisał:

I po co to robisz? Zadałem konkretne pytanie, nie pytałem jak jest u Ciebie.

TNC, tutaj ciężko o sensowną odpowiedź, bez zbędnego cynizmu, na jasno zadane pytanie... Mam wrażenie, że główny przekaz z tego wątku (i innych również) płynie następujący: "Masz tu zmodyfikowany system i nie zadawaj głupich (czytaj ŻADNYCH) pytań.

Uprzedzając komentarze pod moim postem, nie, nie wszystko jest na pierwszej stronie napisane... Absolutnie nie jest to zarzut dla autora, ale ponieważ jest to Windows zmodyfikowany, czasem trzeba się o coś dopytać i nie widzę w tym niczego złego - zdaje się, że właśnie dzielenie się wiedzą jest istotą każdego forum - a tak na marginesie, nie ma głupich pytań - a odpowiedzi owszem...

Pozdrawiam.

Opublikowano
9 godzin temu, irvinsoner napisał:

hejka system super ale chciałem się trochę pobawić w podkręcenie procka ryzena w programie AMD Ryzen Master ale wywala  mi taki błąd ktoś może miał taki problem ? i go rozwiązał

przywróć usługi w optymalizatorze na domyślne i powinno działać

Opublikowano
9 godzin temu, BaRTaSs napisał:

TNC, tutaj ciężko o sensowną odpowiedź, bez zbędnego cynizmu, na jasno zadane pytanie... Mam wrażenie, że główny przekaz z tego wątku (i innych również) płynie następujący: "Masz tu zmodyfikowany system i nie zadawaj głupich (czytaj ŻADNYCH) pytań.

Uprzedzając komentarze pod moim postem, nie, nie wszystko jest na pierwszej stronie napisane... Absolutnie nie jest to zarzut dla autora, ale ponieważ jest to Windows zmodyfikowany, czasem trzeba się o coś dopytać i nie widzę w tym niczego złego - zdaje się, że właśnie dzielenie się wiedzą jest istotą każdego forum - a tak na marginesie, nie ma głupich pytań - a odpowiedzi owszem...

Pozdrawiam.

Już dawno nie czytałem tutaj tak dobrej i rzeczowej odpowiedzi.. :)

BaRTaSs i gregorlodz lubią to