Srutupufu Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 Mam problem. Zainstalowałem wersje "bez defendera" i nie mogę podłączyć komputera do domeny. Wyskakuje mi komunikat: "Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia" Niestety nie wiem o jaką usługę chodzi, bo nie mogę znaleźć żadnej która odpowiadałaby za to w services. Stąd moje pytanie, czy w tej wersji w ogóle nie mogę połączyć komputera do domeny czy wystarczy że uruchomię odpowiednią usługę? Z góry dzięki za info Cytuj
adonx Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 Usługi ustawić na domyślne.Przed instalacją systemu trzeba było dokładnie poczytać pierwszą stronę. @kichu66 ciebie dotyczy to sano.Ludzie czytajcie co pisze na stronie pierwszej @srom-otnik nie napisał to od parady,zacznijcie używać rozumu. MirekC lubi to Cytuj
Srutupufu Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 2 godziny temu, adonx napisał: Usługi ustawić na domyślne.Przed instalacją systemu trzeba było dokładnie poczytać pierwszą stronę. @kichu66 ciebie dotyczy to sano.Ludzie czytajcie co pisze na stronie pierwszej @srom-otnik nie napisał to od parady,zacznijcie używać rozumu. Ale ja tak zrobiłem, nie jestem głupi, czytać potrafię, wcześniej nie wykrywało mi w ogóle domeny a teraz wyżej wymieniony błąd... Cytuj
kichu66 Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 9 godzin temu, adonx napisał: Usługi ustawić na domyślne.Przed instalacją systemu trzeba było dokładnie poczytać pierwszą stronę. @kichu66 ciebie dotyczy to sano.Ludzie czytajcie co pisze na stronie pierwszej @srom-otnik nie napisał to od parady,zacznijcie używać rozumu. Nie ma odpowiedzi na moje pytanie. Cytuj
Disconnected Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2021 Cześć, jest opcja przywrócenia w jakiś sposób funkcji tablet w tym LITE? Mogę to jakoś sam dograć? Cytuj
adonx Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @Disconnected Wersji Lite tablet jest usunięty,musisz zainstalować wersje pełną [Full]. Cytuj
Disconnected Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 7 godzin temu, adonx napisał: @Disconnected Wersji Lite tablet jest usunięty,musisz zainstalować wersje pełną [Full]. To wiem, ale pytam się czy jak już zainstaluję wersję Lite to czy mogę w jakiś sposób przywrócić opcję TabletPC Cytuj
adonx Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 @Disconnected Czy ty nie umiesz czytać,już ci napisałem to po co pytasz ponownie to samo. jorg35 lubi to Cytuj
Eleks Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 Sorry, ale to ktoś inny tutaj nie umie czytać... Kolega pyta, czy może w jakikolwiek sposób PRZYWRÓCIĆ opcję TabletPC na wersji lite. Nie czy ją ma, posiada. To, że jest usunięta zapewne wie. Jeśli nie ma takiej możliwości, to już od Ciebie wie, że ma zainstalować wersję Full. Ja nie wiem, nie jestem moderem i nigdy nie potrzebowałem przywracać usuniętych funkcji systemu. Cytuj
adonx Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 @Eleks To mu na pisałem więc po co się wcinasz facio jak nie masz racji. I od tego jest informacja na pierwszej stronie i trzeba czytać ale się nie chce i pisać później głupie posty. Cytuj
Eleks Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 Bez jaj, ale jesteś ograniczony. Zapytam bardziej fachowo, może zrozumiesz jakim uparciuszkiem jesteś. Kolega pyta, czy jest jakaś opcja np. jakaś paczka, polecenie w Powershellu, albo ktokolwiek wie, co innego, co DODA do wersji lite usuniętą z niej funkcję tablet. Ty mu odpisałeś "Wersja Lite nie ma tableta, hur dur, naucz się czytać!!!1....oneoneone." Jeśli nie ma takiej opcji, to mu napisz "Nie da się dodać - usuniętę na etapie przygotowywania obrazu - usunięte na zawsze. Jak chcesz korzystać z tableta to jesteś zmuszony korzystać z wersji Full. Cieszę się, że pomogłem" Spoko, pewnie nadal nie widzisz różnicy - wróć tutaj do pierwszego zdania z mojego posta. miniu lubi to Cytuj
adonx Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 Widzę że nie masz co do roboty albo nie masz się z kim pokłócić więc spadaj na drzewo facet. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Eleks i jorg35 lubią to Cytuj
Trrrrr0102 Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 W dniu 17.11.2021 o 17:07, enterprise2000 napisał: Odpowiedź jest na stronie numer 9. Jak to się ma do info ze strony 1?: " System można aktualizować oraz pobierać aplikacje ze Sklepu. Polecam używać funkcji "Czyszczenie" z menu prawokliku, zawsze po instalacji nowych sterowników, programów i wtyczek do przeglądarek - wygasza on dodatkowe obciążające wpisy rozruchowe oraz głęboko oczyszcza system ze śmieci, redukując rozmiar zajmowanego miejsca na dysku". Cytuj
Franc Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 Pierwsze zdanie cytatu odnosi się do wersji pełnej, reszta do wszystkich wersji Cytuj
katamaranes Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 Witam. Instalacja na Dell Optiplex GX 620 problem z odczytaniem boot loader windows, brak pliku winload.exe. Problem rozwiązany. Narzędzie do naprawy z oryginalnego ISO Windowsa przywróciło pełną listę z bootloadera. Cytuj
Hawokozja Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2021 Mam wersje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , idzie jakoś zaktualizować do tej 21h1 ? Czy trzeba na nowo postawić system. Cytuj
JoahimJ Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2021 @HawokozjaTak, przy modach czysty install. Cytuj
Hawokozja Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2021 Warto sie przerzucić na tą 21h1 ?:P Są jakieś konkretne zmiany, czy raczej nie zauważę żadnej różnicy między tymi dwoma modami? Na tej 1909 wszystko działa elegancko Cytuj
piter1114 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2021 Godzinę temu, Hawokozja napisał: Warto sie przerzucić na tą 21h1 ?:P Są jakieś konkretne zmiany, czy raczej nie zauważę żadnej różnicy między tymi dwoma modami? Na tej 1909 wszystko działa elegancko Mam 1909, u mnie działa ona stabilniej.Prosiłem w którymś poście o plik (exe) zainstalowanych i poprawionych tweaków z 21h1, które można by wgrać do 1909,ale wiem,że to mało realne, by autor je udostępnił. 21h1 na moim laptopie działa zauważanie gorzej.Przede wszystkim ma jakieś dziwne opóźnienia w reakcji i wyświetlaniu. Próbowałem zmieniać sterowniki ,ale to nic nie dało, więc zostaje przy 1909. Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2021 W dniu 13.11.2021 o 15:55, kichu66 napisał: 1) Dlaczego po zainstalowaniu tego systemu pokazuje się napis: "*Niektórymi ustawieniami zarządza Twoja organizacja"? 2) Dlaczego nie mogę zainstalować aktualizacji "2021-11 Aktualizacja zbiorcza dla systemu Windows 10 Version 21H1 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB5007186)"? Podczas instalacji występuje błąd. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja się spytam inaczej. Jak wyłączyć to: "*Niektórymi ustawieniami zarządza Twoja organizacja"? Jak usunąć komunikat i ciągłe przypomnienia o aktualizacji, której nie można zainstalować bez uszkodzenia WU? Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 20 godzin temu, the_naturat_com napisał: a się spytam inaczej. Jak wyłączyć to: "*Niektórymi ustawieniami zarządza Twoja organizacja"? Jak usunąć komunikat i ciągłe przypomnienia o aktualizacji, której nie można zainstalować bez uszkodzenia WU? Wyłączyć ustawienia domyślne w optymalizatorze usług. Wtedy WU zostanie wyłączone. Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 5 godzin temu, Wieniowaty napisał: Wyłączyć ustawienia domyślne w optymalizatorze usług. Wtedy WU zostanie wyłączone. Przeczytaj z uwagą to co napisałem. Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 34 minuty temu, the_naturat_com napisał: Przeczytaj z uwagą to co napisałem. Choćbym nie wiem jak czytał, to u mnie nie żadnych komunikatów i żadnych przypomnień o aktualizacji. Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 7 minut temu, Wieniowaty napisał: Choćbym nie wiem jak czytał, to u mnie nie żadnych komunikatów i żadnych przypomnień o aktualizacji. I po co to robisz? Zadałem konkretne pytanie, nie pytałem jak jest u Ciebie. Cytuj
tadziu123 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 W dniu 20.11.2021 o 13:13, the_naturat_com napisał: Jak wyłączyć to: "*Niektórymi ustawieniami zarządza Twoja organizacja [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 35 minut temu, tadziu123 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tego co tam opisują nie ma w systemie. Cytuj
irvinsoner Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 hejka system super ale chciałem się trochę pobawić w podkręcenie procka ryzena w programie AMD Ryzen Master ale wywala mi taki błąd ktoś może miał taki problem ? i go rozwiązał [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BaRTaSs Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 W dniu 21.11.2021 o 15:11, the_naturat_com napisał: I po co to robisz? Zadałem konkretne pytanie, nie pytałem jak jest u Ciebie. TNC, tutaj ciężko o sensowną odpowiedź, bez zbędnego cynizmu, na jasno zadane pytanie... Mam wrażenie, że główny przekaz z tego wątku (i innych również) płynie następujący: "Masz tu zmodyfikowany system i nie zadawaj głupich (czytaj ŻADNYCH) pytań. Uprzedzając komentarze pod moim postem, nie, nie wszystko jest na pierwszej stronie napisane... Absolutnie nie jest to zarzut dla autora, ale ponieważ jest to Windows zmodyfikowany, czasem trzeba się o coś dopytać i nie widzę w tym niczego złego - zdaje się, że właśnie dzielenie się wiedzą jest istotą każdego forum - a tak na marginesie, nie ma głupich pytań - a odpowiedzi owszem... Pozdrawiam. gregorlodz, the_naturat_com i srom-otnik lubią to Cytuj
CloudX Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 9 godzin temu, irvinsoner napisał: hejka system super ale chciałem się trochę pobawić w podkręcenie procka ryzena w programie AMD Ryzen Master ale wywala mi taki błąd ktoś może miał taki problem ? i go rozwiązał [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] przywróć usługi w optymalizatorze na domyślne i powinno działać Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 9 godzin temu, BaRTaSs napisał: TNC, tutaj ciężko o sensowną odpowiedź, bez zbędnego cynizmu, na jasno zadane pytanie... Mam wrażenie, że główny przekaz z tego wątku (i innych również) płynie następujący: "Masz tu zmodyfikowany system i nie zadawaj głupich (czytaj ŻADNYCH) pytań. Uprzedzając komentarze pod moim postem, nie, nie wszystko jest na pierwszej stronie napisane... Absolutnie nie jest to zarzut dla autora, ale ponieważ jest to Windows zmodyfikowany, czasem trzeba się o coś dopytać i nie widzę w tym niczego złego - zdaje się, że właśnie dzielenie się wiedzą jest istotą każdego forum - a tak na marginesie, nie ma głupich pytań - a odpowiedzi owszem... Pozdrawiam. Już dawno nie czytałem tutaj tak dobrej i rzeczowej odpowiedzi.. BaRTaSs i gregorlodz lubią to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi