razor1995 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Włączanie Menu Start z Windows 10: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bypass TPM/SecureBoot/limit miejsca na dysku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nowa boot animation: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pasek zadań - na dole: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pasek zadań - na górze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pasek zadań - na prawo: - powoduje restarty Eksploratora, nie używać. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pasek zadań - na lewo: - powoduje restarty Eksploratora, nie używać. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pasek zadań - wyrównanie ikon: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pasek zadań - szerokość: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WSL (Windows Subsystem for Linux) Insider: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] marcin23imk i stens lubią to Cytuj
stens Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Pasek prawo i lewo nie działa !!! Cytuj
Gość Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 A jest cos żeby ustawić nowy pasek adresu na pasku zadań po prawej stronie jak to było w innych systemach? Cytuj
razor1995 Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 6 minut temu, stens napisał: Pasek prawo i lewo nie działa !!! Fakt, eksplorator wpada w pętlę restartów, pomaga przywrócenie na dół lub na górę. @Jurecki toolbary nie są obsługiwane w Windows 11. Cytuj
Gość Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 54 minuty temu, razor1995 napisał: Fakt, eksplorator wpada w pętlę restartów, pomaga przywrócenie na dół lub na górę. @Jurecki toolbary nie są obsługiwane w Windows 11. Jeżeli chodzi o pasek zadań, zobaczcie ten filmik (po angielsku): Cytuj
Gość Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 Trochę tweków rejestru - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Usuwanie ikony widgetów z paska zadań - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
analyzer64 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 W dniu 2.07.2021 o 16:17, razor1995 napisał: Pasek zadań - na lewo: - powoduje restarty Eksploratora, nie używać. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po co to, skoro można w samych ustawieniach paska zmienić jego wyrównanie do lewej albo do środka? Ja sobie tak zrobiłem: Mniejszy rozmiar, wyrównanie do lewej, menu start z 10tki. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Hannibal Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 6 minut temu, analyzer64 napisał: Po co to, skoro można w samych ustawieniach paska zmienić jego wyrównanie... Konkretnie: Personalizacja - Pasek zadań - Taskbar behaviors - Taskbar alignment - lista wyboru. Za językowy miszmasz przepraszam, ale nie ja go wymyśliłem (niedoróbka lokalizacyjna Microsoftu). Cytuj
stens Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 43 minuty temu, analyzer64 napisał: Po co to, skoro można w samych ustawieniach paska zmienić jego wyrównanie do lewej albo do środka? To nie rozchodzi się o Ikony po lewej, ale cały pasek na lewym boku, na prawym boku też nie działa. Cytuj
witek21 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 W dniu 2.07.2021 o 16:17, razor1995 napisał: Nowa boot animation: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mozna pokazac na foto jak wygląda ten newy boot screen? Cytuj
razor1995 Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 Zmienia się animacja - "kółeczko": Cytuj
ewabem5 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 W dniu 2.07.2021 o 16:17, razor1995 napisał: Nowa boot animation: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo ja jestem d... ale nie widzę "BootControl" - pomoże ktos?[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kp1971 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 3 minuty temu, ewabem5 napisał: albo ja jestem d... ale nie widzę "BootControl" - pomoże ktos?[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Masz gotowca. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ewabem5 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dzięki Cytuj
darekka Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 To teraz coś w deseń StartisBack zainstalować i można używać. Cytuj
Gość Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 Stary ppm myszy - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
uzupelniacz Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 Witam Pozbyłem się już prawie wszystkich niechcianych programów od MS, ale pozostał mi jeszcze ten< Wprowadzenie > i z nim sobie nie radzę . Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie siedzi i jak się go pozbyć? pozdrawiam Cytuj
Gość Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 1 minutę temu, uzupelniacz napisał: Witam Pozbyłem się już prawie wszystkich niechcianych programów od MS, ale pozostał mi jeszcze ten< Wprowadzenie > i z nim sobie nie radzę . Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie siedzi i jak się go pozbyć? pozdrawiam To nie tylko Ty masz z tym problem ja też z tym badziewiem mam. Na razie dałem sobie spokój z tym poczekam na finał win 11 i wówczas od nowa zacznę ciąć to ustrojstwo na razie za dużo błędów wychodzi nie żeby poważnych żeby nie można tego używać ale takich wkur.......ych . np. dziwne kwadraty ( ciemne na ikonach nie zawsze ) , po zamianie menu na win 10 znikło informacje o systemie i parę innych bzdetów . Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 Ja mam taki problem za każdym uruchomieniem muszę załączyć defendera, coś nie tak czy taki urok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
szymibtw Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 Mnie zastanawia sens instalacji w11 z nowym UI żeby później je zmieniać na takie z win10? Jaki to ma sens? Skoro po takich zabiegach sypie błędami itp.? piosylant i Adiwin&& lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 14 minut temu, Dziadek13 napisał: Ja mam taki problem za każdym uruchomieniem muszę załączyć defendera, coś nie tak czy taki urok. Spróbuj tego użyć : Windows Registry Editor Version 5.00 [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender] albo programiku DefenderControl powinno być ok. 14 minut temu, szymibtw napisał: Mnie zastanawia sens instalacji w11 z nowym UI żeby później je zmieniać na takie z win10? Jaki to ma sens? Skoro po takich zabiegach sypie błędami itp.? Menu to akurat kwestia gustu i przyzwyczajenia to akurat pierdoła najmniej potrzebna i przydatna ale jak już się coś tnie sprawdza , pozbywa telemetrii , sterowników do sharing po co to ! ? żeby ciebie podsłuchiwać bo do niczego innego to nie potrzebne itd.. , itd.. więc przy okazji zmieniają ci co " grzebią " w tym . Ot i cała prawda o tym " menu " - cytując Owsiaka " rupta co chceta " . Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 woj_ani217 podziękował zadziałało. Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 1 hour ago, Dziadek13 said: Ja mam taki problem za każdym uruchomieniem muszę załączyć defendera, coś nie tak czy taki urok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] same, jak ktos ma rozwiazanie oprocz wlaczania przesylania probek to moze podac, bede wdzieczny.. odrzuc pomaga do chwili restartu pc Cytuj
Hannibal Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 23 minuty temu, Adiwin&& napisał: ...czy taki urok. Taki urok (było już o tym). Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2021 Ale mnie działa teraz za każdym razem nie muszę włączać ochrony przed wirusami. Może to zależy kto jakie iso instalował ja instalowałem od userM4T . Windows Registry Editor Version 5.00 [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender] Zrobiłem .reg i działa. Cytat Jest to mod gdyż opiera się całkowicie na instalatorze Win10 RTM z MCT, ale ma podmienione install.wim na ten z Win11. Cytuj
Gość Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 Dla tych którzy chcą nowy sklep - a nie są w programie insider - Nowy sklep Microsoft Store - bez potrzeby dołączania do programu insider - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
stens Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 W dniu 4.07.2021 o 20:13, zbigniew59 napisał: Stary ppm myszy Tak działa, ale po kilku restartach sam nowy wraca. Trzeba na nowo wpis scalić. Cytuj
Hannibal Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 W dniu 7.07.2021 o 09:23, stens napisał: po kilku restartach sam nowy wraca. Pewnie, jak to zwykle u nich, sprawa "indywidualna". Od czasów scalenia wpisu restartów system zaliczył kilkadziesiąt a "stare" menu nadal się trzyma (kra, kra, kra). Updat: No i wykrakałem - po aktualizacji do 22000.65 menu wróciło do nowego (fuj). Cytuj
helmut112 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 1 godzinę temu, Szymon napisał: Próbowałem porady : Pasek zadań - na górze Nie działa pasek cały czas na dole. Proszę o pomoc bo mi ten pasek nie pasuje na dole. Jestem przyzwyczajony do opcji na górze. Na dole to tylko dock. Teraz mam to wszystko na dole i jest mi to niewygodne. Zobacz to: lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi