Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
28 minut temu, FILAGOL napisał:

22000.318

a pobrałem system z w/w strony gdzie jest najnowszy 22000.556

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czasem coś odwala,  wczoraj był Patch Tuesday, i aktualizację dla Windows 11 na uup dump zostały udostępnione później niż zwykłe, stworzyłem ISO Windows 11 z najnowszymi aktualizacjami ale nie miałem czasu, sprawdzić czy wszystko działa prawidłowo, jeśli możesz to pobierz moje ISO, sprawdz je i daj znać/

Opublikowano
45 minut temu, FILAGOL napisał:

@hip3r bardzo dziękuję wreszcie mam najnowszą wersje systemu :-)

czy mógłbym prosić o samą wersje win 11 pro w najnowszej wersji ?

Dziękuję :-)

Mógłbym usunąć resztę edycji z obrazu tylko po co, jeśli chodzi o to żeby obraz zajmował mniej miejsca, to praktycznie nic to nie da, przez zastosowaną kompresję ESD, jeśli chodzi o to żeby wersja Pro, była automatycznie wybierana, to wystarczy utworzyć plik o nazwie ei.cfg z taką zawartością i wrzucić do katalogu sources.

[EditionID]

Professional

[Channel]

Retail

[VL]

0 

Opublikowano

Dzień Dobry

@hip3r kupiłem laptopa: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

problem polega na tym iz laptop ma wgrany fabrycznie Windows 10 Home a ja na wcześniejszym komputerze stacjonarnym miałem Pro i mi odpowiadał :-)

gdy staram sie zainstalować Windows 11 Pro to instalator nie pyta mnie oto jaką ja chce wybrać wersje tylko od razu instaluje Home co mnie sakramencko wkurza

kupiłem klucz Windows 11 Pro w Komputroniku ale nie bawi mnie instalowanie najpierw wersji Home potem zmieniać klucz na Pro i czekać az system pobierze kolejne pliki do wersji Pro to tak jakbym nakładał system na system

wolę zainstalować od razu czystą (aktualną) wersje Pro wpisać klucz i gotowe

dlatego poprosiłem Cię czy Wstawiłbyś samą wersję Pro Windows 11 w najnowszej kompilacji gdyz mi znów pobiera wersję 22000.318 a nie 22000.566 :-(

Dziękuję za pomoc i zrozumienie :-)

Opublikowano

tak tyle ze te obrazy nie są aktualne (po zainstalowaniu pobiera multum aktualizacji) w UPP dump poberaja się aktualne kompilacje tyle ze teraz zbzikował i ma problem z Windows 11 moze ktoś zna alternatywę dla UPP dump ?

Opublikowano
1 godzinę temu, FILAGOL napisał:

UPP dump wreszcie działa poprawnie :lUvxz:

No działa teraz. Zrobiłem sobie wersję tylko PRO i zajmuje tylko 3,69gb (ESD)i zmieścił się na pendrive 4gb :)

Opublikowano

Fałszywa witryna Microsoft rozpowszechnia fałszywe pliki do pobrania dla systemu Windows 11

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

" Wygląda na to, że pojawiła się fałszywa witryna, która wygląda bardzo podobnie do oryginalnej witryny Microsoftu i rozpowszechnia fałszywe obrazy instalacyjne systemu Windows 11, które zawierają złośliwe oprogramowanie. Zazwyczaj te oszustwa są skierowane do użytkowników, którzy próbują uniknąć płacenia za oprogramowanie lub tych, którzy próbują uzyskać wczesny dostęp do najnowszych wersji. Fałszywe witryny zwykle wyglądają prawie identycznie jak oryginalna witryna Microsoft, z wyjątkiem adresu URL. "

Opublikowano

Wie ktoś jak wyłączyć to info?

80oJqCf.png

wyskoczyło po aktualizacji do 558 a tak win11 na ryzenie 1st działa bez żadnego problemu? 

jednak rozwiązanie ze strony wcześniej nie działa x)

okey wystarczyło sv1 dać na 0

Opublikowano

‎Zaledwie wczoraj AMD Link został ulepszony o nowy ‎‎sterownik graficzny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki AMD Link możliwe jest podłączenie wielu urządzeń i, na przykład, strumieniowe przesyłanie gier lub granie z maksymalnie 4 w lokalnych grach dla wielu graczy na różnych urządzeniach.‎

Aplikacja [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] została przeprojektowana w celu obsługi komputerów bez procesora AMD. Jednak warunkiem wstępnym jest AMD Adrenalin 22.3.1 lub nowszy. Wcześniej aplikacja była dostępna tylko na Androida, iOS i Amazon App Store. Teraz dołącza do niego również Microsoft Store.

Opublikowano

Macie teraz    " zagadkę  "  studia trzeba skończyć  :doh:

1 - CMD ( jako admin )

2 - wkleić to :   reg add "HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\UnsupportedHardwareNotificationCache" /v SV1 /t REG_DWORD /d 0 /f

3 - enter

4 - restart systemu

5 - gotowe

P.S

to co podałem zastosowałem  w  22588  więc   "  SV1 jest dla 22000.x  a sv2 dla 22557 i wyżej  "  ???

Opublikowano

Spotykacie się z jakimiś błędami podczas codziennego używania Windows 11? (Ja np usuwam ss a ikona dalej zostaje lub internet nagle przestaje działać w losowych momentach i muszę użyć ipconfig /release, a następnie ipconfig /renew, sprawdzanie spójności plików systemowych nie pomaga, a usunięcie icon.db pomaga na chwilę) 

Opublikowano

Jak usunąć znak wodny „Nie spełniono wymagań systemowych” z pulpitu w systemie Windows 11

W notatniku wkleić  tą zawartość :

zapisać na pulpicie np. znak.reg

Wartość DWORD SV1 dotyczy kanałów Insider Beta i Release Preview w wersji 22000.588 i nowszych w systemie Windows 11.
Wartość DWORD SV2 dotyczy kanału deweloperskiego systemu Windows 11 w wersji 22557 i nowszej.

Kliknij dwukrotnie  plik .reg, aby go scalić  - zatwierdzić  i zrestartować  system.