srom-otnik Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Ja polecam od kilku lat - Kaspersky Antivirus Free. Zupełnie wystarczająca ochrona systemu, a chodzę po różnych stronach... Nie obciąża zbytnio systemu, nie zwalnia rozruchu, dodaje tylko dwa procesy od siebie. brygada69 lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 @Saddam - popraw trochę ortografię bo to aż kłuje w oczy - Kąta Użytkowników - zmiany w kątach - urzywałem - nażedzi . Cytuj
Poll300 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Tak miło że że znowu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]sytemu dawno już brakowało mi twoich modów więc fajnie zainstaluję i sprawdzę jak sprawuje się Pawel300 i Marecki lubią to Cytuj
Saddam Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 3 godziny temu, zbigniew59 napisał: @Saddam - popraw trochę ortografię bo to aż kłuje w oczy - Kąta Użytkowników - zmiany w kątach - urzywałem - nażedzi . Faktycznie, dzięki. Cytuj
Amarena Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Super przeróbka, dyszka w końcu śmiga mi na virtualu dzięki Cytuj
kimono001 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Czy na tym systemie śmiga WSL (Windows SubSystem for Linux) ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 57 minut temu, kimono001 napisał: Czy na tym systemie śmiga WSL (Windows SubSystem for Linux) ? Tak, na wersjach pełnych! Należy sobie w tym celu zaptaszkować w panelu sterowania (klasycznym) zaznaczyć w Programy i funkcje -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows. Cytuj
darekka Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 Sam mod śmiga szybko ale przynajmniej u mnie jest problem podczas instalacji gier z GOG(te instalatory mają często po kilkadziesiąt GB)-instalacja odpala, instaluje się i w pewnym momencie dysk C(partycja systemowa) stopniowo się zapełnia(instalacja gry na innej partycji oraz instalator również na innym dysku) aż do pełnego zapchania partycji systemowej. Z obserwacji wynika, że pęcznieje folder TEMP. Po zapchaniu systemowej partycji pojawiają się błędy i instalacja nie dochodzi do końca.. Jest na to jakaś rada, bo reinstalacje nic nie dają/ręczne kasowanie plików TEMP podczas instalacji rówież bez efektu-partyacja z systemem powoli się zapełnia plikami TEMP.? System w wersji PRO Lite x64. Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 Ma ktoś taki problem, iż grając w FiveM czyli GTA 5 multiplayer, co jakiś czas są bardzo duże przecięcia gry i jedyne wyjście to zmiana priorytetu na inny ? i trzeba tak to zmieniać co ok 3-4 min aby móc normalnie grać beż przecinania. @srom-otnik wiesz może co jest grane? Cytuj
Spidi Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 Ikonka wi-fi wyświetla "brak internetu, zabezpieczono", internet po wifi mim to działa. Ma ktoś taki problem? EDIT: Problem leżał w jednej z opcji OOSU10 z folderu TELEMETRIA (udostępnianie nazwy sieci) Cytuj
chesters25 Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
szymibtw Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie no świetnie... Zainstalowałem polecanego kasperskiego i odpaliłem sobie optymalizator i cyk skasowany.... Za cholere nie wiem jak to przywrócić teraz... Cytuj
Saddam Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 42 minuty temu, szymibtw napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie no świetnie... Zainstalowałem polecanego kasperskiego i odpaliłem sobie optymalizator i cyk skasowany.... Za cholere nie wiem jak to przywrócić teraz... Chodzi Ci o ten plik? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
muminusio1976 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Nie dodałem wyjątków do Kasperskiego i mam ten sam problem, z kwarantanny nie mogę przywrócić do folderu, a programów mnóstwo zainstalowane... Cytuj
Saddam Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 15 minut temu, muminusio1976 napisał: Nie dodałem wyjątków do Kasperskiego i mam ten sam problem, z kwarantanny nie mogę przywrócić do folderu, a programów mnóstwo zainstalowane... Odinstaluj Kasperski, przywróć plik ręcznie (%PROGRAMDATA%\Kaspersky Lab\AVP18.0.0\QB - folder kwarantanny), zainstaluj Kasp. od nowa, dodaj do wyjątków. Oczywiście mogę się MYLIĆ! (nie wiem jak to wpływa na rejestr) więc warto poradzić się kogoś jeszcze. Cytuj
parti Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 17 godzin temu, Spidi napisał: Ikonka wi-fi wyświetla "brak internetu, zabezpieczono", internet po wifi mim to działa. Ma ktoś taki problem? EDIT: Problem leżał w jednej z opcji OOSU10 z folderu TELEMETRIA (udostępnianie nazwy sieci) która (konkretnie) funkcja programu OOSU10 za to odpowiada? pytam z ciekawości, gdyż program jest w wersji angielskiej Cytuj
JoahimJ Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Mi na poprzedniej wersji DISM usunął skrypt. Cieżko jest powiedzieć która opcja to spowodowała, bo akurat poleciałem dla testu z zaznaczeniem wszystkiego. Cytuj
matiwczasss Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Polecam, lepsze od ReviOS i Ghost Spectre srom-otnik lubi to Cytuj
DanieI Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 44 minuty temu, matiwczasss napisał: Polecam, lepsze od ReviOS i Ghost Spectre W czym? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 4 godziny temu, szymibtw napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie no świetnie... Zainstalowałem polecanego kasperskiego i odpaliłem sobie optymalizator i cyk skasowany.... Za cholere nie wiem jak to przywrócić teraz... Np. Tak 1) Postaw wirtualną maszynę z systemem JG 2) skopiuj wszystko z ścieżki którą podaje Kaspersky Free 3) spakuj i prześlij sobie na kompa 4) Dodaj ścieżkę c:\Windows\System\config do wyjątków 5) Wrzuć do tej ścieżki pliki z skryptami autora wyciągniętymi z vboxa Cytuj
Saddam Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Ponowie pytanie. Czy ktoś z was również ma problem z menu kontekstowym kosza, a dokładnie z opcją "Wyświetl okno dialogowe potwierdzające usuwanie" która jest zablokowana. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dodam, że "gpedit.msc" (ustawienie wiadomej wartości na wyłączone) nie przynosi efektu. Jeśli ktoś sobie poradził proszę o odp. Pozdr. Cytuj
AngryGhost Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Która aktualnie 10 jest najszybsza na forum i najbardziej stabilna ? Cytuj
user7 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Mam pytanie: Używam wersji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]w wersji Core od 3 lat, jest świetna. Jednak jest jeden problem a w zasadzie dwa: Jedna gra nie działała bo nie ma konta Usera tylko jest jedno konto Administratora, ale to nic, da się przeżyć. Większym problemem jest wykrojony XPS Document Object Model, którego nie da się doinstalować z zewnętrznego .ISO lub włączyć, a brak tego modułu powoduje problem a w zasadzie dwa: Nie istnieje możliwość drukowania do PDF za pomocą Microsoft Print to PDF, poradziłem sobie zewnętrznymi programami. Większym problemem jest nie działający program. Czy ta wersja ma działający Print to PDF i nie ma problemu z XPS Document Object Model? Ps. Próba właczenia tego w panelu: "Aplikacje i Funkcje" zgodnie z tym linkiem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kończy się kraszem okna. Doinstalowywanie tego z .iso nie działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Spidi Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 2 godziny temu, kamiloxf napisał: Np. Tak 1) Postaw wirtualną maszynę z systemem JG 2) skopiuj wszystko z ścieżki którą podaje Kaspersky Free 3) spakuj i prześlij sobie na kompa 4) Dodaj ścieżkę c:\Windows\System\config do wyjątków 5) Wrzuć do tej ścieżki pliki z skryptami autora wyciągniętymi z vboxa Nie mam takiej ścieżki, nie chodzi przypadkiem o: c:\Windows\System32\config? 6 godzin temu, parti napisał: która (konkretnie) funkcja programu OOSU10 za to odpowiada? pytam z ciekawości, gdyż program jest w wersji angielskiej Cytuj
Saddam Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2021 Spidi. U mnie ta ścieżka jest ale ukryta (opcje eksploratora pilków "Pokaż ukryte pliki i foldery", "ukryj chronione pliki systemu..."). Normalnie widoczne jest tylko c:\Windows\System\ Speech [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
plusik Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2021 W dniu 2.03.2021 o 18:10, userned napisał: Pytanie do was użytkowników, czy w tym systemie jak jest wyłączony defender instalujecie jakieś antywira/ firewalla czy lecicie bez niczego? Ja mam bitdefender internet security zainstalowany Cytuj
P4VL0 Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2021 21 godzin temu, matiwczasss napisał: Polecam, lepsze od ReviOS i Ghost Spectre w czym np? Cytuj
adonx Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2021 @P4VL0 kto jak kto ale ty powinieneś wiedzieć,sam przecież robisz mody,nie wyszła ci uszczypliwość tego moda. Zainstaluj to się dowiesz a nie pytasz ludzi. JoahimJ lubi to Cytuj
Geno Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2021 1 godzinę temu, adonx napisał: @P4VL0 kto jak kto ale ty powinieneś wiedzieć,sam przecież robisz mody,nie wyszła ci uszczypliwość tego moda. Zainstaluj to się dowiesz a nie pytasz ludzi. Ja modow nie robie a jestem na Ghoscie wiec sie z checia dowiem co lepszego:) Cytuj
adonx Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2021 Zainstaluj to się dowiesz.! Miałem Ghost Spectre ale ciągle coś nie grało w grach ,dopiero zainstalowałem Win JG10x64-1909 Lite i teraz jest to co chciałem. matiwczasss lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi