Skocz do zawartości

Windows 10 Ghost Spectre 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, felcio11a napisał:

Właśnie która to jest opcja numer bo tam jest parenaście numerów i który numer odpowiada za aktualizację?

Jest to opcja nr 35, ale gdy autor wrzuci poprawkę to w momencie uruchamiania Ghost Toolbox wyskoczy informacja, że jest dostępna nowa poprawka i po kliknięciu OK zostaniesz przeniesiony na kanał YT autora moda

Opublikowano
53 minuty temu, felcio11a napisał:

Właśnie która to jest opcja numer bo tam jest parenaście numerów i który numer odpowiada za aktualizację?

W przypadku pojawienia się aktualizacji po otworzeniu narzędzia automatycznie ukaże ci się komunikat, że dostępna jest aktualizacja tak ja na ty screenie   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] potem zostaniesz przekierowany na odpowiednią stronę YT gdzie będzie WINDOWS 10 - VERSION 2004/20H1 COMPACT / SUPERLITE - GAMING EDITION! & Comparison i tam po wybraniu opcji pokaż więcej ukażą się linki do pobrania systemu w najnowszej wersji oraz linki do pobranie samego update dalatego systemu    

A jeśli chcesz update zrobić za pomocą tego narzędzia Ghost Toolbox ręcznie  czyli samodzielnego czego ja akurat nie robię to po prostu wystarczy czytać co tam jest napisane pod każda cyfrą bo jest tam sporo ciekawych opcji do wykorzystanie czego nie posiada modyfikacja po instalacji bo nie każdy wszystkiego potrzebuje. Nawet można aktywować system za pomocą opcji nr:4 jeśli nie posiadasz klucza. 

Update jest pod numerem 35 i po wybraniu tej oto opcji zobaczysz taki komunikat   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

;) 

Opublikowano

Hej,

Wczoraj zainstalowałem ten system (win 10 w wersji 19041.508), jestem pod wielkim wrażeniem, wszystko czyste, oczyszczone, porady co doinstalować w toolboxie (directx i sterowniki).
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jedynie do czego można się przyczepić to niezmienione ustawienia w windowsie (prywatność, powiadomienia, dźwięki systemowe itd) - musialem sam to wylaczac

Co ciekawe musiałem nawet instalować sterowników ze strony mojej płyty, co mnie bardzo zdziwiło (tzn. chipset, usb itd) - a wszystko i tak śmiga.
rekordowe 193 fps w Cinebenchu r15, gdzie wcześniej ledwo 145 fps na. Nawet na win 7 nie miałem takiego wyniku. ;o;o
Niestety mam pytanie dot. wyskakującej informacji/errorze o brakującym ms store, po odinstalowaniu programu pojawia się takie okienko (nie mam screena) - tutaj domyślam się że wystarczy doinstalować microsoft store? 

Dodatkowo ktoś jest w stanie znaleźć tutorial dot. ghost toolboxa?

Nie wiem niestety po co jest pkt 2 /3/4/5
2-wyczyściłem clear event viewer logs ale czy mam to robić codziennie przed graniem czy do czego to jest?
3- tutaj to samo ale nie wiem jak czesto mam z tego korzystac

4- nie rozumiem po co to skoro system jak zainstalowalem juz jest aktywowany, albo cos zle patrze??? Ale zadna informacja z prośbą o wpisanie klucza mi sie nie wyswietla, czy aktywowanie.
5- tutaj jak wchodze to jest to opcja dot hibernacji na laptopach, a ja siedze na PC. Fast boot rozumiem wystarczy wlaczyc w biosie i bedzie ok? Wole spytać bo w features jest napisane Startup Delay SET TO > 0

Dodatkowo jak działa ten update? jak to w końcu się robi?
Rozumiem ze update z tego obrazu robi się tylko poprzez ghost toolboxa? Chodzi o Standalone? Nr 35?? Ktos wyjasni?
A i do czego jest ten net framework?  
5riCrV4.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, sebash napisał:

Hej,

Wczoraj zainstalowałem ten system (win 10 w wersji 19041.508), jestem pod wielkim wrażeniem, wszystko czyste, oczyszczone, porady co doinstalować w toolboxie (directx i sterowniki).

Jedynie do czego można się przyczepić to niezmienione ustawienia w windowsie (prywatność, powiadomienia, dźwięki systemowe itd) - musialem sam to wylaczac

Co ciekawe musiałem nawet instalować sterowników ze strony mojej płyty, co mnie bardzo zdziwiło (tzn. chipset, usb itd) - a wszystko i tak śmiga.
rekordowe 193 fps w Cinebenchu r15, gdzie wcześniej ledwo 145 fps na. Nawet na win 7 nie miałem takiego wyniku. ;o;o
Niestety mam pytanie dot. wyskakującej informacji/errorze o brakującym ms store, po odinstalowaniu programu pojawia się takie okienko (nie mam screena) - tutaj domyślam się że wystarczy doinstalować microsoft store? 

Dodatkowo ktoś jest w stanie znaleźć tutorial dot. ghost toolboxa?

Nie wiem niestety po co jest pkt 2 /3/4/5
2-wyczyściłem clear event viewer logs ale czy mam to robić codziennie przed graniem czy do czego to jest?
3- tutaj to samo ale nie wiem jak czesto mam z tego korzystac

4- nie rozumiem po co to skoro system jak zainstalowalem juz jest aktywowany, albo cos zle patrze??? Ale zadna informacja z prośbą o wpisanie klucza mi sie nie wyswietla, czy aktywowanie.
5- tutaj jak wchodze to jest to opcja dot hibernacji na laptopach, a ja siedze na PC. Fast boot rozumiem wystarczy wlaczyc w biosie i bedzie ok? Wole spytać bo w features jest napisane Startup Delay SET TO > 0

Dodatkowo jak działa ten update? jak to w końcu się robi?
Rozumiem ze update z tego obrazu robi się tylko poprzez ghost toolboxa? Chodzi o Standalone? Nr 35?? Ktos wyjasni?
A i do czego jest ten net framework?  

2.) Event LOG czyli Podgląd zdarzeń (Miejsce, gdzie Windows przechowuje informacje o tym co się dzieje w systemie)   nie zalecam tego zbyt często czyścić, bo czasem informacje z dziennika zdarzeń mogą pomóc rozwiązać jakiś problem
3.) Cache Update czyści zbędne pliki dotyczące Windows Update oraz P2P Download (Aktualizacja z Wielu miejsc) korzystać najlepiej po aktualizacjach systemu 
4. Ghost Online Activator (jest dodany, ponieważ nie każdy ma legalny klucz skoro ty masz licencję to nie wolno tego używać)
5. Aby Fast Boot działał w pełni wymagane poza biosem jest także plik hiberfil.sys, który zajmuje ok 20GB jeżeli nie korzystasz z Hibernacji/Uśpienia a system odpala się szybko to nie ma potrzeby z tego korzystać 

Update tego systemu działa tak, że gdy autor wyda tak zwaną Standalone Update to w momencie gdy toolbox ją wykryje to podczas uruchamiania pokaże ci  taką informację I7Lsiaj.png 
po kliknięciu YES zostaniesz przekierowany do filmiku na YT, w którego opisie znajdziesz taką sekcję
UzXWBx5.png
Po pobraniu paczki i uruchomieniu exe jako administrator możesz pobrać i zainstalować aktualizacje a po wszystkim wyczyścić pozostałości 
y7CbGvi.png
Wpisanie poszczególnych liczb spowoduje:
1) Pobranie i zainstalowanie w systemie aktualizacji dla systemu 64-bitowego 
2) Pobranie i zainstalowanie w systemie aktualizacji dla systemu  32-bitowego
3) Czyszczenie po aktualizacjach np. kopii zapasowych oraz wygaszanie dodatków, które mogą powracać po aktualizacji (Wysoce zalecane po każdej instalowanej aktualizacji o ile nie sprawia problemów)

Opcja w Toolbox nr 35 pozwala po prostu ręcznie sprawdzić, czy autor udostępnił już odpowiednią paczkę aktualizacyjną, ale Okienko wyskoczy samo gdy paczka będzie a ty odpalisz toolboxa z doświadczenia wiem, że autor wrzuca taki update dzień/dwa po MS z uwagi na inną strefę czasową, jaką posiada autor moda, czyli w tym wypadku powinna być 14-15 .10.2020

Forii i Snafriozo lubią to
Opublikowano

Po pierwsze - toolbox jest dla wszystkich taki sam.

Nr 4-jak jesteś na koncie microsoftu to system sam ci się aktywował - niektórzy nie mają klucza więc jest opcja aktywowania aktywatorem.

Nr 5-można włączyć lub wyłączyć -nieważne na czym jesteś tylko czy tego chcesz czy nie.

A i do czego jest ten net framework? :D-szukaj w google!

Więc te opcje są dla wszystkich - niektórzy ich potrzebują.

Reszta od kamiloxf

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi koledzy.

Czyli 2) używać raz na miesiąc powiedzmy.
3) - tylko po aktualizacji tego systemu(standalone) - ok
4) - tutaj aż zwątpiłem bo ja licencję mam ale na poprzednim systemie aktywowaną, tzn poprzez klucz, na innym dysku, a tutaj po instalacji tego systemu po prostu nie pokazała mi sę żadna informacja czy komunikat i stwierdziłem że system sam w sobie jest nagle już aktywowany. Nie logowałem się też na koncie microsoftu bo nawet jak?:D
Czy klucz mogę wykorzystać tez na ten system? Tzn czy mogę wykorzystać na parę licencji? czy lepiej po prostu skorzystać z aktywatora i po problemie? Chociaz tak jak mówiłem ja nawet nie mam gdzie wpisac takiej opcji by wpisac klucz. Wszystko działa tak jakbym miał aktywowany system. Jak wrócę to wrzucę screena.
5) Z hibernacji nie korzystam bo na ssd to podobno niezdrowa rzecz, czyli problem rozwiązany, tym bardziej że system szybko sie uruchamia i tak (szczególnie po po wyłączeniu UI GUI w msconfig i ustawieniu timera na 3 sek) :)

Co do update systemu to jeśli dobrze zrozumiałem to nic nie muszę włączać w pkt 35, po prostu jak będzie update to samo się pokażę i wtedy klikam "tak" i idę według tego co pisales.

Co do jednak określonej daty 14-15.10.2020 to mnie zaskoczyłeś bo ja już mam tą wersję 19041.508 z 09/10/2020 - UPDATE7, czyli będzie teraz nagle nowa i znowu bede musial robic formata czy nie??  tzn czy po tej aktualizacji stracę wszystko to co ustawiłem w ustawieniach windowsa? Prywatność, blokowanie lokalizacji, itd?
Jest sens updateować? On co chwile coś ulepsza? Czy po prostu uwzględnia te aktualizacje z windows update?
W ogole zauwazylem ze aktualizacje mam wstrzymane do 2029 roku :D rozumiem ze tak ma byc wiec nie ruszam,

jedynie czego sie boje w wersji superlite ze mam brak jakiegos antywirusa, firewall podobno jest bo faktycznie widzialem info ale czy taką wersje superlite do gier i ogarnietego użytkowania warto jakos zabezpieczać? jak juz to bym sie bał ataków jakiś, ale to pewnie wtedy firewall systemowy bym musial usuwać>?

Opublikowano
22 minuty temu, sebash napisał:

Dziękuje za odpowiedzi koledzy.

Czyli 2) używać raz na miesiąc powiedzmy.
3) - tylko po aktualizacji tego systemu(standalone) - ok
4) - tutaj aż zwątpiłem bo ja licencję mam ale na poprzednim systemie aktywowaną, tzn poprzez klucz, na innym dysku, a tutaj po instalacji tego systemu po prostu nie pokazała mi sę żadna informacja czy komunikat i stwierdziłem że system sam w sobie jest nagle już aktywowany. Nie logowałem się też na koncie microsoftu bo nawet jak?:D
Czy klucz mogę wykorzystać tez na ten system? Tzn czy mogę wykorzystać na parę licencji? czy lepiej po prostu skorzystać z aktywatora i po problemie? Chociaz tak jak mówiłem ja nawet nie mam gdzie wpisac takiej opcji by wpisac klucz. Wszystko działa tak jakbym miał aktywowany system. Jak wrócę to wrzucę screena.
5) Z hibernacji nie korzystam bo na ssd to podobno niezdrowa rzecz, czyli problem rozwiązany, tym bardziej że system szybko sie uruchamia i tak (szczególnie po po wyłączeniu UI GUI w msconfig i ustawieniu timera na 3 sek) :)

Co do update systemu to jeśli dobrze zrozumiałem to nic nie muszę włączać w pkt 35, po prostu jak będzie update to samo się pokażę i wtedy klikam "tak" i idę według tego co pisales.

Co do jednak określonej daty 14-15.10.2020 to mnie zaskoczyłeś bo ja już mam tą wersję 19041.508 z 09/10/2020 - UPDATE7, czyli będzie teraz nagle nowa i znowu bede musial robic formata czy nie??  tzn czy po tej aktualizacji stracę wszystko to co ustawiłem w ustawieniach windowsa? Prywatność, blokowanie lokalizacji, itd?
Jest sens updateować? On co chwile coś ulepsza? Czy po prostu uwzględnia te aktualizacje z windows update?
W ogole zauwazylem ze aktualizacje mam wstrzymane do 2029 roku :D rozumiem ze tak ma byc wiec nie ruszam,

jedynie czego sie boje w wersji superlite ze mam brak jakiegos antywirusa, firewall podobno jest bo faktycznie widzialem info ale czy taką wersje superlite do gier i ogarnietego użytkowania warto jakos zabezpieczać? jak juz to bym sie bał ataków jakiś, ale to pewnie wtedy firewall systemowy bym musial usuwać>?

Zamiast Windows Update  masz  Standalone Update to te same aktualizacje a WU nie obciąża dysku 
Jak się obawiasz wirusów to wgraj sobie coś pokroju Avira Free lub Kaspersky Free i będzie ok tylko powinieneś dodać wykluczenie dla folderu C:\Ghost Toolbox (bo antywirusy nie znają tego pliku i widzą infekcję) 
Standalone Update to są te aktualizacje wydawane w 2 wtorek każdego miesiąca i przy nich nie musisz robić formata format robisz przy zmianach "bazy" czyli aktualnie 2004 a następna 2009 ale zmiany kosmetyczne  wiec jak zrobisz formata za rok to będzie GIT 

Sam system jest bardzo stabilny ja tych systemów używam od wersji 1809 i miałem chyba 1 problem 

Forii lubi to
Opublikowano

54 minuty temu, zbigniew59 napisał:

Ustawienia-aktualizacje-aktywacja - i masz czy system aktywowany czy nie.

OK sprawdze po 17:00 i dam znać. 

33 minuty temu, kamiloxf napisał:

Zamiast Windows Update  masz  Standalone Update to te same aktualizacje a WU nie obciąża dysku 
Jak się obawiasz wirusów to wgraj sobie coś pokroju Avira Free lub Kaspersky Free i będzie ok tylko powinieneś dodać wykluczenie dla folderu C:\Ghost Toolbox (bo antywirusy nie znają tego pliku i widzą infekcję) 
Standalone Update to są te aktualizacje wydawane w 2 wtorek każdego miesiąca i przy nich nie musisz robić formata format robisz przy zmianach "bazy" czyli aktualnie 2004 a następna 2009 ale zmiany kosmetyczne  wiec jak zrobisz formata za rok to będzie GIT 

Sam system jest bardzo stabilny ja tych systemów używam od wersji 1809 i miałem chyba 1 problem 

Teraz już wszystko jasne z tym Standalone Update, czyli to zwykłe poprawki od windowsa, "zabezpieczenia" i jak mówisz zmiany kosmetyczne, raczej więc to przeczekam by sprawdzić czy jest lepiej, a jak nie to zostanę na 2004, choć cześć osób narzekało na 2004 z uwagi na gorsze latency np. ramu, to najwyżej porównam i sprawdzę czy warto. A czemu polecasz format za rok? ja generalnie nie jestem fanem formatów bo przez ten czas tak sobie poustawiam wszystko, że nie chciałbym usuwać, ale jak dzięki temu będe miał więcej fps i szybszy system to dobrze, że mówisz, nie wiedziałem o tym.

Co do wirusów, to się ich nie obawiam, bo nie instaluję niesprawdzonych aplikacji (pliki.exe) a w razie co podejrzane pliki sobie skanuję virus totalen online.
Jedynie czego się obawiam że mi jakiś robak się wgra poprzez przeglądarkę z powodu "wyciętego" systemu z wszelkich zabezpieczających rzeczy albo jak ktoś wbiję mi na PC, chociaz wiem że win 10 ma dobre zabezpieczenia i ciężko o hacking/ddosy tak jak to jest na win 7 itp
Jeśli chodzi o przeglądarke to mam chroma ale zainstalowałem sobie AdBlocker Ultimate, który tez blokuje oprócz reklam dodatkowe malware, powinno być ok?

A to że system jest stabilny to własnie o to chodzi, bo jak ma mi się wysypać po paru dniach to mija się z celem, a jaki problem miales?

PS. ktoś z Was wie jak poprzez win + R wpisać coś jak wcześniej "calc" by wyskoczył ten stary kalkulator? Bo widzę że ta komenda działa tylko pod ten windowsowski 10 kalkulator i mi wyskakuje ze mam brak tego kalkulatora, co prawda nie potrzebuje go instalowac ale jestem przyzwyczajony ze jak włączam kalkulator to poprzez tą komende "calc", taki juz odruch nawet w pracy tak robie, podobnie z "mspaint" - ten akurat działa

Opublikowano

Generalnie dlaczego zalecam format zawsze gdy chcesz przejść na inną bazę czyli 2004----->2104 itp ale to przyzwyczajenie z czystego OS 

Co do AdBlocka to ja stosuje Nano Adblocker + Nano Defender + lista filtrów 

Był to problem z Instalacją aktualizacji (Błąd po stronie autora teraz tego nie ma)

Co do ostatniego to są to cudowne pomysły Microsoftu aby każdy używał softu z Sklepu  i masa innych wymuszeń z ich strony np przez rejestr nie wyłączysz Windows Defendera w wersji Home itp 

Opublikowano
6 minut temu, kamiloxf napisał:

Generalnie dlaczego zalecam format zawsze gdy chcesz przejść na inną bazę czyli 2004----->2104 itp ale to przyzwyczajenie z czystego OS 

Co do AdBlocka to ja stosuje Nano Adblocker + Nano Defender + lista filtrów 

Był to problem z Instalacją aktualizacji (Błąd po stronie autora teraz tego nie ma)

Co do ostatniego to są to cudowne pomysły Microsoftu aby każdy używał softu z Sklepu  i masa innych wymuszeń z ich strony np przez rejestr nie wyłączysz Windows Defendera w wersji Home itp 

Rozumiem, a co do tego formatu jak bede przechodził w końcu na wersję 2009 to mogę wtedy po prostu sformatować utworzoną partycję (50gb) na której mam aktualny system od ghosta spectre a ta druga gdzie mam 900gb moze zostac nieruszona? utworzyly tez mi sie jakies małe ale to chyba nie ma znaczenia? (BOOT -> GPT)
Chociaz i tak rozumiem ze wcale az tak nie musze robic formata, tylko upgrade wystarczy? Czy jak upgrade tylko z aktualnej wersji 2004 na inną? Mój kumpel robil upgrade z 1909 na 2004 z systemu normalnie (wersja windowsa normalna, z windows update center normalnie przeszedł :O)

Co do adblocka to skąd masz listrę filtrów? Bo nano i nano defender to moge pobrać ale listre filtrów to pewnie skads masz swoją.

Jesli chodzi o ms store to jak nie gram w zadne gry na bazie tego sklepu to nie ma sensu tego instalowac? kiedys gralem w forze ale przestalem, wiec w razie co tylko pod tą gre rozwazalbym tą instlacje ms store + xbox bar
bo potrzebny jest ms store do kalkulatora win 10 ktorego moge doistanlowac na bazie toolboxa?

Opublikowano
1 minutę temu, sebash napisał:

Rozumiem, a co do tego formatu jak bede przechodził w końcu na wersję 2009 to mogę wtedy po prostu sformatować utworzoną partycję (50gb) na której mam aktualny system od ghosta spectre a ta druga gdzie mam 900gb moze zostac nieruszona? utworzyly tez mi sie jakies małe ale to chyba nie ma znaczenia? (BOOT -> GPT)
Chociaz i tak rozumiem ze wcale az tak nie musze robic formata, tylko upgrade wystarczy? Czy jak upgrade tylko z aktualnej wersji 2004 na inną? Mój kumpel robil upgrade z 1909 na 2004 z systemu normalnie (wersja windowsa normalna, z windows update center normalnie przeszedł :O)

Co do adblocka to skąd masz listrę filtrów? Bo nano i nano defender to moge pobrać ale listre filtrów to pewnie skads masz swoją.

Jesli chodzi o ms store to jak nie gram w zadne gry na bazie tego sklepu to nie ma sensu tego instalowac? kiedys gralem w forze ale przestalem, wiec w razie co tylko pod tą gre rozwazalbym tą instlacje ms store + xbox bar

W przypadku modyfikacji upgrade z 2004----2009----->2104 nie jest możliwy z uwagi na wycięte elementy więc jedynie czysta instalacja ale wystarczy format partycji systemowej danych nie ruszasz 

Moja lista filtrów

MS Store jeżeli ci zbędne to nie instaluj 

Forii lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, zbigniew59 napisał:

Ustawienia-aktualizacje-aktywacja - i masz czy system aktywowany czy nie.

Najlepsze, że nie używałem tego aktywatora, samo się aktywowało? Możliwe to? Czy może ściągnęło licencję z mojego dysku SSD, którego odłączyłem na poczet instalacji?:O

Opublikowano

jak na laptopie to moglo ci odczytac z biosu, albo jak wprowadziles jakos maila to moglo ci pobrac z konta

albo byles tak pijany i kliknales aktywuj z tolboxa albo udalo ci sie wpisac poprawnie klucz ;)

Opublikowano

No właśnie nawet nie klikałem tej opcji, bo nie wiem co się za nią kryję i jak wygląda proces aktywacji, co ciekawe jak zalogowałem się do starego systemu win 10/1909 to tam również mam napisane ze licencja cyfrowa :D

No ale dzialać działa to nie wnikam :D

Generalnie to najlepszy mod jaki widzialem, wszystko smiga jak w zegarku, szkoda ze bede musial tylko formata robić przechodząc na tą wersje 2009, bo sporo juz pozmienialem dodatkowo i bede musial to robic od nowa :D

Opublikowano
22 minuty temu, Forii napisał:

No właśnie nawet nie klikałem tej opcji, bo nie wiem co się za nią kryję i jak wygląda proces aktywacji, co ciekawe jak zalogowałem się do starego systemu win 10/1909 to tam również mam napisane ze licencja cyfrowa :D

No ale dzialać działa to nie wnikam :D

Generalnie to najlepszy mod jaki widzialem, wszystko smiga jak w zegarku, szkoda ze bede musial tylko formata robić przechodząc na tą wersje 2009, bo sporo juz pozmienialem dodatkowo i bede musial to robic od nowa :D

Już tłumaczę jak działa aktywacja 

Licencja na system podczas pierwszej instalacji przypisuje się do płyty głównej (OEM) i weryfikacja licencji przejdzie prawidłowo o ile nie wymieniłeś Kluczowych elementów (Płyta Główna) a jeżeli masz wersję BOX to możesz przenosić między komputerami co 90 dni pod warunkiem usunięcia poprzednich kopii 

nowy dysk nie powoduje utraty licencji 

Snafriozo lubi to
Opublikowano
57 minut temu, kamiloxf napisał:

Już tłumaczę jak działa aktywacja 

Licencja na system podczas pierwszej instalacji przypisuje się do płyty głównej (OEM) i weryfikacja licencji przejdzie prawidłowo o ile nie wymieniłeś Kluczowych elementów (Płyta Główna) a jeżeli masz wersję BOX to możesz przenosić między komputerami co 90 dni pod warunkiem usunięcia poprzednich kopii 

nowy dysk nie powoduje utraty licencji 

Czyli by licencja się utrzymała to muszę sformatować dysk z poprzednim systemem? bym nie miał takiej samej licencji tu i tu dłużej niż 90 dni?
Dla mnie to nie ma problemu bo na poprzednim systemie (też win 10 ale 1909) coś zepsułem, że mam w grach -80 fps :D a tu na nowym nagle wszystko smiga i mam jeszcze wiecej fps niz mialem

Tak to jest jak sie ma system 3 lata i za duzo tweakuje :v

Opublikowano
4 minuty temu, Forii napisał:

Czyli by licencja się utrzymała to muszę sformatować dysk z poprzednim systemem? bym nie miał takiej samej licencji tu i tu dłużej niż 90 dni?
Dla mnie to nie ma problemu bo na poprzednim systemie (też win 10 ale 1909) coś zepsułem, że mam w grach -80 fps :D a tu na nowym nagle wszystko smiga i mam jeszcze wiecej fps niz mialem

Tak to jest jak sie ma system 3 lata i za duzo tweakuje :v

Zmieniłeś tylko dysk nie platformę więc wszystko jest ok chyba że 2 dysk jest w użyciu na np innym PC 

Opublikowano
31 minut temu, kamiloxf napisał:

Zmieniłeś tylko dysk nie platformę więc wszystko jest ok chyba że 2 dysk jest w użyciu na np innym PC 

No tak ale płyta taka sama, a mowiles ze nie moge miec innych kopii.

no ale spoko, to nie ruszam, zostawie i tak w razie co ten poprzedni system po prostu sformatuje bo jak ten Ghost spectre sie utrzyma dluzej niz miesiac, to znaczy ze stabilny??

Opublikowano

image.png.d9996eb1754a33ca07465b00883a8974.png

wyskoczył mi taki update, podczas gdy aktualnie siedze na 19041.508 -Superlite od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Jest sens aktualizowac? nie chce rozwalic systemu

Opublikowano
12 godzin temu, Forii napisał:

wyskoczył mi taki update, podczas gdy aktualnie siedze na 19041.508 -Superlite od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Jest sens aktualizowac? nie chce rozwalic systemu

Mogę w ciemno powiedzieć, że skoro autor moda sam wypuszcza aktualizacje to powinno działać bez problemu.

Forii lubi to
Opublikowano

Modzik pierwsza klasa, wczoraj robiłem standalone update do nowszej wersji.
Nie mam żadnych zastrzeżeń, jestem wręcz pod wrażeniem, że ktoś zrobił takie cudeńko, nie dość że wszystko wyczyszczone do minimum (wersja superlite pod gaming a nawet compact dla przecietnego uzytownika), zero bloatmare, to stabilne i jeszcze toolbox który wszystko podkłada jak na talerzu i można ściągnąc/ustawić co się chce.

gwm5ZXg.png

loLp3vh.png

Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to do opcji nr 39 (Tweaking for Gaming). Albowiem jest ona trochę uboga i średniawa (disabledynamictick jest bardziej pod laptopy), dla tych co siedzą w temacie HPET i obniżania timer resolution to polecam ten poradnik:

Jesśli masz PC i 16gb ram: 

+opcja bcdedit /deletevalue disabledynamictick zamiast tej na video

Opublikowano

Fajnie, że pojawiła się nowa poprawka w toolboxie standalone 19041.572 tylko mam pytanie bo jak wiem ostatnia poprawka to było chyba 19041.508 a w międzyczasie były jeszcze 2 albo 3 poprawki z oznaczeniem  538 i 546 i nie wiem co to są za poprawki chyba opcjonalne i czy trzeba je też zainstalować czy nie potrzeba tych opcjonalnych poprawek, są nieobowiązkowe bo w ghost toolboxie nie ma na liście tych poprawek to znaczy, że są nam nie potrzebne. O co właśnie w tym chodzi? :)