artigaco Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 dzięki śmiga dobrze szybki Cytuj
srom-otnik Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 Witajcie! Chcę wiedzieć, jak spisują się wersje Lite HP i Pro (Full - wiem, zero problemów), aby zamknąć już ten projekt na jakiś czas, do następnej aktualizacji - pewnie za pół roku lub rok. moszter, marcin23imk i franekfranek lubią to Cytuj
franekfranek Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 Super, że jednak bierzesz pod uwagę kolejne wersje i nie zamykasz projektu - dzięki ! Cytuj
srom-otnik Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 37 minut temu, franekfranek napisał: Super, że jednak bierzesz pod uwagę kolejne wersje i nie zamykasz projektu - dzięki ! Eeee, gdzie tam, przecież to też system dla mnie. Jak dożyjemy, to mam zamiar utrzymywać go sztucznie przy życiu ile się tylko uda. Nie mam zamiaru z innego korzystać, chyba że zostanie definitywnie porzucony przez producentów oprogramowania antywirusowego oraz przeglądarek internetowych, więc pewnie jeszcze kilka lat mamy jespe, franekfranek, marcin23imk i 1 inny lubią to Cytuj
franekfranek Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 Jasne rozumiem, własne zapotrzebowanie to najlepszy powód ! Mnie się marzy przygotowanie jakiejś modyfikacji już istniejącego ROM-u Android do smartfona, bo dość często kuleją lub są przeładowane zbytecznymi rzeczami. No ale to inny temat i pewnie trzeba się podszkolić. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 Ponawiam pytanie: Chcę wiedzieć, jak spisują się wersje Lite HP i Pro (Full - wiem, zero problemów), aby zamknąć już ten projekt na jakiś czas, do następnej aktualizacji - pewnie za pół roku lub rok. Cytuj
Pawel300 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 Witam i dziękuję ja nie chce i nie mam czasu się bawić w ciągłe przeinstalowywanie systemu, na wypadek gdyby coś nie działało więc od razu zaczynam od pełnej wersji wielkie dzieki. Cytuj
profilm34 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 U mnie lite śmiga i to starym 12 letnim lapku...... Ciekawy jestem tego co sam używasz osobiście lubię exteme....podzielisz się Cytuj
Franc Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 Nikt nie chce pisać - pewnie wszystko jest OK. U mnie na HP Lite Optymalizator i Czyszczenie działa, podstawowe programy zainstalowane i uruchomione, co mi się rzuciło w oczy - napisałem wcześniej i zostało wyjaśnione. Jedyna zagwozdka - na laptopa instalować wersję Lite czy Full i ją delikatnie odchudzić (ale o tym jeszcze pomyślę) Jak nikt nic nie zgłasza - zmieniaj Test 2 na Final. Porobiłeś wszystkie wersje - pora na odpoczynek. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 Godzinę temu, profilm34 napisał: Ciekawy jestem tego co sam używasz osobiście lubię exteme....podzielisz się Nie, bo wyciąłem wszystko co mi nie potrzebne: WMP, IE, sterowniki grafiki i przeróżne du*erele zbędne na blaszaku. Efekt - zero różnicy między Waszym Lite a tym co u mnie na działa. Ten sam czas rozruchu, tyle samo ramu zżera, jedynie pół GB mniej zajmuje na dysku. Jak się okazuje - bez sensu bawiłem się 2 dni. 26 minut temu, Franc napisał: Jak nikt nic nie zgłasza - zmieniaj Test 2 na Final. Porobiłeś wszystkie wersje - pora na odpoczynek. Masz rację, chyba jutro zrobię wersję ESD, żeby łatwiej było Userom ściągać i kończymy z W7 na jakiś czas. PZDR! Cytuj
Lucas1981r Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 @srom-otnik zawsze uwielbialem Twoje systemy - jak najbardziej go przetestuje na starym T400 Dzieki ze sie dzielisz swoimi pracami Tylko teraz dales mi zagwozdke czy dziewczynie na starym lapku L750 B960/4Gb Ram - stawiac Win JG7 x64 Final wersje Lite czy jednak Win JG7 ThinPC? mc71 lubi to Cytuj
Nieobecny Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 6 godzin temu, Lucas1981r napisał: L750 B960/4Gb Ram Wymień jej procesor na i7 lub minimum i5, dołóż 4GB RAM i wymień dysk na SSD, a laptop zadziwi Ciebie i ją. Nie będziesz miał dylematu z systemem - każdy będzie chodził jak żyleta. Cytuj
dfg0 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 Jest jakiś inny link do pobrania bo już mi się pobiera chyba 4godziny i dopiero 52% i to nie wina mojego internetu :/ Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 Dzis będzie link do wersji ESD - o 1 GB mniejszej, łatwiejszej do pobrania, za 2-3 h Cytuj
Franc Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 3 minuty temu, dfg0 napisał: Jest jakiś inny link do pobrania bo już mi się pobiera chyba 4godziny i dopiero 52% i to nie wina mojego internetu :/ Podobnie miałem przy pobieraniu z Mega - musisz się pomęczyć, a na poprzedniej stronie kolega @moszter podał inne linki - nawet nie chciało Ci się tematu przejrzeć Cytuj
dfg0 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 Pobrałem przez megadownloader i się pobrało w 5 minut zaraz instaluje i będę testował Zastanawiam się czy warto taki system instalować na takim kompie i3-4160 gtx 750 8gbram i ssd+hd czy lepiej zwykły? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 Najnowsze iso zawierające boot.wim z W10 1909 oraz install.esd do Waszej dyspozycji. PZDR! Banisca, moszter, JanKo6 i 3 innych lubią to Cytuj
GamingMichu Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 Cześć, właśnie zainstalowałem ten system w edycji Pro na moim Latitude E6440 (i5 4300m, 8gb ram, dyski 128gb liteon, 240gb adata su630). Pierwszy etap instalacji poszedł jak po maśle, ale w chwili ładowania systemu jest angielski bootscreen z napisem "Starting Windows" i tak stoi nie wiem ile, ale dość długo. Da się coś z tym zaradzić? Cytuj
GamingMichu Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 Godzinę temu, adamkon napisał: EasyBCD a mniej więcej wiesz jak to zrobić? Cytuj
GamingMichu Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 Dobra, problem rozwiązany, przekonwertowałem dysk na MBR i zainstalowałem Windowsa w trybie legacy. Cytuj
robert190880 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 Zainstalowałem na moim starym lapku i śmiga jak rakieta tylko jakoś nie mogę go aktywować Cytuj
GamingMichu Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 5 godzin temu, robert190880 napisał: Zainstalowałem na moim starym lapku i śmiga jak rakieta tylko jakoś nie mogę go aktywować użyj tego aktywatora robert190880 lubi to Cytuj
moszter Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 6 godzin temu, robert190880 napisał: Zainstalowałem na moim starym lapku i śmiga jak rakieta tylko jakoś nie mogę go aktywować Możesz też wykorzystać robert190880 lubi to Cytuj
franekfranek Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 1 czy mam rozumieć, że system jest już po poprawkach od beta testerów / Naszej społęczności i to finalna wersja, zgodnie z nagłówkiem ? 2 czy dodałeś poprawki/spowalniacze :) uzwględniające dziury w procesorach Intel (tzw meltdown/spectre) ? 3 jak ten system mniej więcej procentowo co do szybkości wypada względem Win JG10 x64 1909 i LTSC ? 4 fajnie by było, żebyś napisał o każdym nowym produkcie w pierwszym wpisie 2-3 zdania; polecany do tego i tego; założenia; doświadczenia o ile są.... tak jak czyniłełeś to wcześniej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Znam Twoje produkty, ale robiąc reinstalacje raz do roku zapomina się, nie wspominając o nowych użytkownikach forum, którzy często muszą dopytywać o takie kwestie pod tematem. Cytuj
Franc Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 @franekfranek - przecież Srom-otnik nie testuje każdej gry czy programu na swoich modach - najlepiej poświęcić te parę godzin i samemu sprawdzić na swoim sprzęcie. Każdy z nas ma inną konfigurację sprzętową i używa innych gier/programów. Jeden użytkownik np. używa pliku wymiany, drugi nie, trzeci ma go w RAM-dysku. Przy takiej samym sprzęcie trzy różne ustawienia. Autor ma zgadywać? Powie, że np. Win 8.1 jest najlepszy do programów graficznych, a się okaże, że niektórych z nich nie da się zainstalować, bo producenci celowo "zapomnieli" o tym systemie? Poleci jeden mod, a okaże się że jakaś gra na nim nie działa? Jak sprawdzisz szybkość poszczególnych modów? Czas uruchamiania? Czas pakowania np. katalogu Windows w programie 7-zip? Chcesz, żeby autor poświęcił kolejne wieczory aby jakieś testy przeprowadzić, a wyniki mogą być inne na Twoim sprzęcie? Nawet ilość procesów czy zajęcie pamięci po uruchomieniu niewiele Ci powie - jak poinstalujesz sterowniki i oprogramowanie wyniki będą różne. srom-otnik lubi to Cytuj
franekfranek Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Nie nakręcaj się :) i nie domyślaj.. Masz na pewno rację, ale chodzi o standardowe ustawienia po instalacji. Przydałoby się ogólne wrażenie/odczucie/sugestia "szybszy szczególnie na nowszych komputerach" , "może działać wolniej na starszych sprzętach" itp . Na szczęście nie gram i oczywiście nie oczekuje zestawień w stosunku co do konkretnych programów. Podsumowując to była propozycja i myślę, że Sromotnik będzie umiał się do niej odnieść, bez pomocników.. Cytuj
Franc Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Jak widzę zgłaszasz się na sponsora - podeślij Sromotnikowi trochę różnych komputerów i laptopów - będzie miał sprzęty do porównań o jakie Ci chodzi. srom-otnik i jorgusek lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 1 godzinę temu, franekfranek napisał: 1 czy mam rozumieć, że system jest już po poprawkach od beta testerów / Naszej społęczności i to finalna wersja, zgodnie z nagłówkiem ? 2 czy dodałeś poprawki/spowalniacze uzwględniające dziury w procesorach Intel (tzw meltdown/spectre) ? 3 jak ten system mniej więcej procentowo co do szybkości wypada względem Win JG10 x64 1909 i LTSC ? 4 fajnie by było, żebyś napisał o każdym nowym produkcie w pierwszym wpisie 2-3 zdania; polecany do tego i tego; założenia; doświadczenia o ile są.... tak jak czyniłełeś to wcześniej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1. TAK 2. TAK 3. NIE wiem, nie interesuje mnie to, robiłem kiedyś takie testy porównujące mój XP x64 do czystego W7 i mojej przeróbki. Mój XP x64 nokautował obydwa systemy. 4. Pomyślę 5. PZDR! P.S. @Franc Dzięki za wsparcie jespe i franekfranek lubią to Cytuj GamingMichu Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Przetestowałem ten system na moim laptopie, nawet fajny, ale jedyna rzecz, która mi w systemie nie pasuje, jest brak napisów na ekranie logowania. Można te napisy samemu przywrócić? Pozdro Cytuj Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 4 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/21736-w%C4%85tek-archiwalny/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 6
GamingMichu Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Przetestowałem ten system na moim laptopie, nawet fajny, ale jedyna rzecz, która mi w systemie nie pasuje, jest brak napisów na ekranie logowania. Można te napisy samemu przywrócić? Pozdro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników