Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, szymibtw napisał:

@malina1230 zauważyłem to u siebie korzystając z różnych wersji systemów i jestem pewien, że jest to wina przeglądarki lub ich najnowszych aktualizacji. Bo działało to normalnie a później po jakimś czasie zaczęły się takie cyrki o których wspominasz. U mnie nawet przeglądarkę wyrzuca i muszę ją wyłączyć i włączyć na nowo. A wcześniej takie rzeczy nie miały miejsca więc nie wydaję mi się to winą kodeków... Chyba, że yt lub netflix coś zmieniło... Bo np. w aplikacji netflixa z obrazem wszystko jest w porządku.

Nie ma co śmiecić w wątku. Więc zapytam się dlaczego klucz kupiony na takiej stronie, który nigdy nie był używany jest nielegalny? :L

Zauważyłeś to na innych wersjach systemu, ale jakiego? 10 czy na innych też? Posty, które znalazłem w internecie są nawet sprzed kilku lat, więc to raczej nie jest wina któryś z najnowszych aktualizacji. 

Opublikowano

Sromotniku ściachaj lite na ile się da...... bo MS kontroluje nas na każdym kroku a dzięki takim ludziom jak Ty jesteśmy o wiele bardziej prywatni i system działa dla nas nie my dla systemu. Lekkość  i przejżystość to Twoja domena oraz SIŁA i WYDAJNOŚĆ ....

Jak już zakończysz lite daj znać.......

OmniModo lubi to
Opublikowano
W dniu 2.04.2020 o 20:39, malthen napisał:

witam , problem przy wlaczniu sie sluchawek, mianowicie po wlozeniu do gniazda pokazuje komunikat ze podlaczylem sluchawki jednak nie przelacza na nie, tj dzwiek leci z glosnikow , dopiero po restarcie przy wlozonym wtyku sluchawek , one działaja ,  nie jest to wina słuchawek ani sterowników( pobrałem bezposrednio z srony producenta) na innej komplilacji win tego nie ma, jakies sugestie?

Według mnie to tak jakby system nie załączał automatycznie  słuchawek po ich włożeniu do  portu ale dlaczego?

Zainstalowana wersja FULL

Dell G3 3590 

O to to samo co u mnie a myślałem, że mój nitro jest walnięty. Tylko ja jadę na pierwszej wersji lite.

Opublikowano

Dzień dobry, co prawda jestem na stronie od laaat,ale dopiero teraz "ośmielam się" coś napisać :), sprowokowany informacją, iż Mistrz Srom-otnik zabiera się za kolejną wersję Lite.
Chciałbym ze swej strony dorzucić parę "uwag",czy też sugestii z nadzieją, że Autor "się pochyli".
Więc (choć nie zaczyna się zdania od...) od początku...
Modyfikacje (full i Lite)zacząłem testować w lutym na VM, by finalnie skusić się na wersję Lite.
Dodam jeszcze, że nie jestem "graczem",ani specjalistą IT,niemniej nieskromnie uważam się za zaawansowanego użytkownika, ciągle się uczącego  :) . Komputer (głównie stacjonarny) służy mi do obróbki video i dźwięku oraz amatorsko grafiki,więc minimalizm wersji Lite bardzo mi odpowiadał.Ale...moje zauroczenie skończyło się w momencie, gdy chcąc wykonać tzw.obraz systemu nie mogłem wejść do biosu poprzez ścieżkę "odzyskiwanie", która w wersji Lite jest nieaktywna.I tu pierwsza prośba-sugestia, by w kolejnej wersji "się dało" :).
Musiałem więc skupić się na wersji "Full". Zainstalowałem, skonfigurowałem "pod siebie",zainstalowałem większość potrzebnych programów, i...pierwsza niespodzianka:po instalacji Firefoxa nie mogłem, jak to robiłem dotychczas, zrobić linka strony np. na pulpit poprzez "przeciągnięcie" adresu z paska przeglądarki.Mozilla poradziła, by zmienić poziom UAC, który domyślnie był "na zero". No i pomogło,ale...żeby nie było za pięknie,po tej operacji, musiałem zmienić sposób korzystania z PowerDVD- przed manipulowaniem UAC używałem go tak jak "całe życie" poprzez przeciągnięcie folderu z filmem w pole playera.Po podniesieniu poziomu UAC (i powrocie do stanu pierwotnego), PowerDVD przestał działać w sposób, który opisałem wcześniej, a jedynie poprzez ścieżkę dostępu, co jak dla mnie, trochę "męczące" :)
I to jest kolejna prośba-sugestia - nie wiem,gdzie jest przyczyna,pewnie jest banalna (może nie włączona jakaś usługa itp.),by pochylić się nad problemem.
No i "wisienka" na koniec.Gdy już jakoś sobie poukładałem swoje aplikacje,przyszła pora zainstalować dość istotną dla mnie- DTS-HD Master Suite.Od lat posługiwałem się nią,ostatnio na W8.1.Na wersji Full odmówiła posłuszeństwa i nie chce się uruchamiać!Wszystkie "zaklęcia" sugerowane przez wujka G.dla tzw. typowych tego typu przypadków nie skutkują.A już polubiłem tego moda, i choć od lat się zarzekałem,że na stacjonarce NIGDY nie zainstaluję dyszki - mam ją na lapku (legalne W10Pro odkąd się pojawiło), to myśl,że muszę się z nią rozstać, była dla mnie "zabraniem dziecku cukierka". Miotając się, zainstalowałem innego moda LTSC opartego na Enterprise (uchylę się od podania autora, bo nie o to chodzi), problem ten sam - aplikacja się nie uruchamia.
Co dziwne,spróbowałem ją zainstalować na W10Pro - i...SUKCES!Poszła!Pomyślałem, że pewnie Enterprise jej nie lubi i problem "cukierka" wrócił :)
Już w całkowitej desperacji zainstalowałem godzinę temu "iso testowe wersji Full" na virtualu i...BINGO!!!! DTS-HD Master Suite "się normalnie" uruchamia!Zabieram się więc za czystą instalkę z nadzieją,że innych,"nowych" niespodzianek nie spotkam,a do Pana,Szanowny Panie Srom-tnikU kolejna prośbo-sugestia, by w wersji Lite nie zgubić "tego". Wiem, wiem - jeden-nie zgubić tego,ktoś inny-nie zgubić "tamtego" ,to przestanie być wersja Lite :),ale Pan pewnie odkryje, co było przyczyną tych "dolegliwości", być może przyczyną na tyle banalną,że nie odbierze "szlachectwa" wersji Lite :)
Pozdrawiam serdecznie.
MiKi

Opublikowano

dobra, zmiana lokalizacji pomogła, teraz problem z origin, aplikacja nie została właściwie uruchomiona 0xc00007b

ktoś cos?

wszystkie DirectX i .NET zaaktualizowane, coś jeszcze może być powodem?

edit: XD odpaliłem sys mr. t i działa, tutaj czegoś ewidentnie brakowało, nie mówie, że źle, sam tego nie potrzebuje, ale jak ktoś lubi bf czy coś to lepiej, żeby się nie męczył z tym sys :P

srom-otnik lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, konda napisał:

XD odpaliłem sys mr. t i działa, tutaj czegoś ewidentnie brakowało, nie mówie, że źle, sam tego nie potrzebuje, ale jak ktoś lubi bf czy coś to lepiej, żeby się nie męczył z tym sys :P

Odpaliłem origin na nowym Lite, trzeba tylko doinstalować samodzielne biblioteki VC

P.S. Za pół godziny linki

Opublikowano

Wersja lite - w żaden standartowy sposób nie mogę ustawić widoku miniatur zamiast ikon w exploratorze.

Działa - musiałem zmienić widok.

Opublikowano

System idealny..... w 100% dopracowany ...... komputer odpalony jest 35 procesów, gdy opalę photoshopa i programy jest 45....extra..... Samsung Magican śmiga :) robi z dysku ssd 530 mb 4600 wydajność..... wydajność jest na poziomie 10 Pro lite w którym jest o 10 procesów więcej... Bardzo Ci dziękuję za moda ma poziomie światowego poziomu.

I to jest mod do pracy w adobe premiere, photoshopie , grafice oraz do wszystkiego dla ludzi świadomych........

Jak byś jeszcz ozłocił tak samo Pro lite z tą piękną przezroczystością i procesami zachowując max wydajność to czapki z głów wszyscy.........

Tak jak pisałem : KRÓL JEST TYLKO JEDEN - TY SROMOTNIKU

Gorąco pozdrawiam.........

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
8 godzin temu, profilm34 napisał:

System idealny..... w 100% 

Miło, ale zobaczmy jeszcze jak u innych się spisuje. Mam nadzieję, że nie ma jakiś większych błędów, a te które gdzieś przeoczyłem - są do zaakceptowania. 

Nie uśmiecha mi się trzeci raz robić nowe iso

Opublikowano

Po raz kolejny pozostaje podziękować za wspaniałą p[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]racę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Screny z Lite aż kusi by zobaczyć wersję pełną.

Opublikowano

Witam. Czy komus przytrafilo sie to co mnie i podczas instalacji pojawia sie komunikat "brak dostepnych obrazów" . Pendrive jest nagrany rufusem ale gdy sie zbootuje, gdy pojawiaja sie okna instalacyjne i w miejscu gdzie powinno sie wybrac istalke widowsa, jest intormacja ze nie ma zadnego obrazu windowsa na nosniku. Ktos cos ? Pozdrawiam :)

Opublikowano

Tak muszę przyznać że jestem bardzo zaskoczony na + dla tego najnowszego wydania Srom - otnikowego windowsa 10 :) jest bardzo szybki ale mam 2 pytania na 100% pewności

1. Samsung magicjan na normalnej edycji Windows 10 normalnie pokazywał mi temperaturę i statut dysku teraz mam puste miejsce N/A o co chodzi ?

2. czy funkcję czyszczenie mogę używać za każdym razem po instalacji sterowników jak i programów ? to samo tyczy się dism++

Opublikowano

1 - Nie wiem, o co chodzi z Samsung Magician, nie chcę instalować na próbę LTSC na moim Samsung SSD EVO 860, bo na nim stoi system roboczy - jedynie słuszny JG7 Pro. Zresztą już wywaliłem szczęśliwie to dziadostwo LTSC z kompa. Może ktoś inny się wypowie w tym temacie.

2 - tak, możesz używać 100x dziennie, jak masz taką potrzebę (na pewno zawsze po aktualizacji systemu - jeśli to wersja Full), zarówno Czyszczenie skryptem jak i Oczyszczenie Dism++. Ja robię najpierw DISM a później to moje skryptowe. 

Opublikowano
15 minut temu, srom-otnik napisał:

1 - Nie wiem, o co chodzi z Samsung Magician, nie chcę instalować na próbę LTSC na moim Samsung SSD EVO 860, bo na nim stoi system roboczy - jedynie słuszny JG7 Pro. Zresztą już wywaliłem szczęśliwie to dziadostwo LTSC z kompa. Może ktoś inny się wypowie w tym temacie.

2 - tak, możesz używać 100x dziennie, jak masz taką potrzebę (na pewno zawsze po aktualizacji systemu - jeśli to wersja Full), zarówno Czyszczenie skryptem jak i Oczyszczenie Dism++. Ja robię najpierw DISM a później to moje skryptowe. 

Rozumiem ok mój dysk ssd evo 950 ok odinstaluje ten program samsunga skoro tak doradzasz !!

dziękuję :D

Ps. a co zainstalować do kontroli dysku ssd  zamiast samsung magician ? co polecacie