Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Franc napisał:

Jak widać błędów nie ma (nikt nie zgłasza nic poważniejszego - same błahostki) - to finalna wersja czy coś jeszcze będziesz "szlifował" ?

Zainteresowanie małe, bo to system niszowy. Ilość pobrań o tym świadczy dobitnie. Mógłby być to system gotowy, ale jeden user zgłaszał brak możliwości odpalenia programów zależnych od MSQM, więc robię LITE i EXTREME od nowa - tak, tylko po to, by to działało...

Wiem, głupi jestem, ale chcę to załatać.

PZDR!

Franc i jespe lubią to
Opublikowano
13 godzin temu, srom-otnik napisał:

Spokojnie, oprócz modów mam swoje życie, pracę i dziś kolejną szybką śmierć w najbliższej rodzinie przez srovid

@srom-otnikjest mi bardzo przykro :(. Przepraszam, jeżeli Cię uraziłem.:empathy3:

Opublikowano
W dniu 14.04.2021 o 17:54, srom-otnik napisał:

Spokojnie, oprócz modów mam swoje życie, pracę i dziś kolejną szybką śmierć w najbliższej rodzinie przez srovid

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bardzo mi przykro z powodu starty członka rodziny. Pracuje na co dzień w szpitalu z chorymi na covid i widziałem wiele śmierci z nim związanych.  Niestety nigdy nie jest łatwo zarówno rodzinie jak i staff-owi. Trzymaj się i życzę zdrowia bo teraz jest najważniejsze.  Nie przejmuj się modem my poczekamy tyle ile będzie trzeba.

Opublikowano
Godzinę temu, acerec napisał:

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bardzo mi przykro z powodu starty członka rodziny. Pracuje na co dzień w szpitalu z chorymi na covid i widziałem wiele śmierci z nim związanych.  Niestety nigdy nie jest łatwo zarówno rodzinie jak i staff-owi. Trzymaj się i życzę zdrowia bo teraz jest najważniejsze.  Nie przejmuj się modem my poczekamy tyle ile będzie trzeba.

Bardzo dziękuję, Ty również miej siłę aby na codzień móc to piekło oglądać i brać w nim bezpośrednio udział. Zdrowia! 

Czy ma sens istnieć nadal w iso wersja Lite, jeśli Extreme tak dobrze się sprawdza? Może niech pozostanie: Full, Full - Defender Off i Extreme? 

Opublikowano
7 godzin temu, srom-otnik napisał:

Bardzo dziękuję, Ty również miej siłę aby na codzień móc to piekło oglądać i brać w nim bezpośrednio udział. Zdrowia! 

Czy ma sens istnieć nadal w iso wersja Lite, jeśli Extreme tak dobrze się sprawdza? Może niech pozostanie: Full, Full - Defender Off i Extreme? 

Niech wersja Lite zostanie, niektórym jest potrzebna taka "równowaga"

Opublikowano
9 godzin temu, srom-otnik napisał:

Jest jedna różnica miedzy Lite a Extreme. W Extreme nie działa bezpieczne usuwanie sprzętu przy ustawieniu opcji korzystania z drukarki podłączonej bezpośrednio. Przy wyborze domyślnych jest ok. W Lite w obu ustawieniach jest wszystko w porządku. Nie wiem, może to tylko u mnie jest ten problem.

Opublikowano
1 minutę temu, roman59 napisał:

Jest jedna różnica miedzy Lite a Extreme. W Extreme nie działa bezpieczne usuwanie sprzętu przy ustawieniu opcji korzystania z drukarki podłączonej bezpośrednio. Przy wyborze domyślnych jest ok. W Lite w obu ustawieniach jest wszystko w porządku. Nie wiem, może to tylko u mnie jest ten problem.

Dziękuję, sprawdzę!

Opublikowano

W wątku o 20H2 Extreme nasz kolega zwrócił uwagę na taki bug, proszę sprawdzić, czy występuje - zwłaszcza na Lite i Extreme!

Cytuję:

Mam to zostawione bo to laptop więc łącze się po wifi.Mogłem obsługiwać bluetooth bez tego softa ale nie można było usuwać urządzeń oraz nie było ich widać w systemie mimo że zostały sparowane ze sobą z poziomu Urządzeń i Drukarek (urządzenie wtedy zaczyna działać) ponieważ w ustawieniach wyskakuje błąd.Aby rozłączyć urządzenie bez kombinowania gdyż w ustawieniach ani w panelu sterowania się nie pojawia  się ono (w programie od razu jest wykrywane) najlepiej zrobić to programem.Wiem że ten system jest bardzo okrojony ale działa dobrze więc było by fajnie jakby był naprawiony.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Wgrałem system w wersji Extreme, działa wyłączenie okienka potwierdząjacego usunięcie z kosza o którym trułem w wątkach 20H2 i H2 Extreme :D  Po instalacji 80 procesów, następnie ustawiłem Set above ram w WinaeroTweaker ilość spadła do 54 przy domyślnych ustawieniach usług.  RemoveSpy opcja najwyższa 5. Procesów mam 55-65, po podłączeniu do sieci.  Co robisz jeszcze po instalacji że schodzisz do 30 procesów? Mam domyślne ustawienia usług, nimi można zjechać ale ile, 5-10? Tą opcje zazwyczaj zostawiam na koniec bo przy kombinowaniu z usługami kiedyś miałem problem z wgraniem antywirusa. Jakbyś mógł rzucić okiem na procesy co można jeszcze wywalić, to jest stan przed instalacją sterowników, programów itd.

Opublikowano
2 godziny temu, srom-otnik napisał:

W wątku o 20H2 Extreme nasz kolega zwrócił uwagę na taki bug, proszę sprawdzić, czy występuje - zwłaszcza na Lite i Extreme!

U mnie na Extreme  BT nie działa. Nie widać go w ustawieniach urządzeń, więc nie mogę go sparować np. z telefonem. Na tacce ikonka jest ale wyszarzone jest "Zezwalaj na połączenie urządzenia"

Po przelogowaniu na Linuxa wszystko jest OK. Nie używam BT więc tego nie sprawdzałem. :)

10 minut temu, Franz Maurer napisał:

Dlaczego skrypt o nazwie RemoveSPY_AIOv24 nie działa ? włączam go pojawia się okienko i od razu znika.

U mnie nie znika.

Opublikowano
41 minut temu, gumiak9 napisał:

Wgrałem system w wersji Extreme, działa wyłączenie okienka potwierdząjacego usunięcie z kosza o którym trułem w wątkach 20H2 i H2 Extreme :D  Po instalacji 80 procesów, następnie ustawiłem Set above ram w WinaeroTweaker ilość spadła do 54 przy domyślnych ustawieniach usług.  RemoveSpy opcja najwyższa 5. Procesów mam 55-65, po podłączeniu do sieci.  Co robisz jeszcze po instalacji że schodzisz do 30 procesów? Mam domyślne ustawienia usług, nimi można zjechać ale ile, 5-10? Tą opcje zazwyczaj zostawiam na koniec bo przy kombinowaniu z usługami kiedyś miałem problem z wgraniem antywirusa. Jakbyś mógł rzucić okiem na procesy co można jeszcze wywalić, to jest stan przed instalacją sterowników, programów itd.

Bez sensu robisz!

Optymalizator usług robi to lepiej. Po pierwsze kompaktuje procesy tak jak ten programik WinAeroTweaker

Po drugie własnie tam można wycisnąć kolejnych ponad 10 procesów w dół.

Usługi domyślne - zostaw to na sytuacje krytyczne, gdy coś nie działa, a jest niezbędne w danym momencie - wtedy dajesz domyślne, załatwiasz bieżący problem i wracasz do zoptymalizowanych.

Usługi zoptymalizowane - tam wyłączam ponad 110 usług jednym klikiem, dalsze okna optymalizatora, do kolejne kilkadziesiąt usług.

Tak wiem, optymalizator usług - to genialne urządzenie, w 100% moje, każde podobne to nieudolna próba naśladowania go. 

Szkoda, że M$ nie zrobił tego typu rozwiązania, na pewno wyszłoby mu to znacznie lepiej.

Ja ciągle przy nim eksperymentuje i je poprawiam, a czasem coś spierniczę hehe.

Obecny OU jest mocno "podkręcony" - stąd takie wyniki w wersjach Extreme.

Dobra - dość samochwalstwa, wracam do pytania jednego z Userów, bo muszę to wiedzieć przed zamknięciem Finalnego LTSC, proszę sprawdzić, czy występuje - zwłaszcza na Lite i Extreme!

Mam to zostawione bo to laptop więc łącze się po wifi.Mogłem obsługiwać bluetooth bez tego softa ale nie można było usuwać urządzeń oraz nie było ich widać w systemie mimo że zostały sparowane ze sobą z poziomu Urządzeń i Drukarek (urządzenie wtedy zaczyna działać) ponieważ w ustawieniach wyskakuje błąd.Aby rozłączyć urządzenie bez kombinowania gdyż w ustawieniach ani w panelu sterowania się nie pojawia  się ono (w programie od razu jest wykrywane) najlepiej zrobić to programem.Wiem że ten system jest bardzo okrojony ale działa dobrze więc było by fajnie jakby był naprawiony.

Nie zamknę obrazu, do czasu aż mi nie odpowiecie.

23 minuty temu, Wieniowaty napisał:

U mnie na Extreme  BT nie działa. Nie widać go w ustawieniach urządzeń, więc nie mogę go sparować np. z telefonem. Na tacce ikonka jest ale wyszarzone jest "Zezwalaj na połączenie urządzenia"

Po przelogowaniu na Linuxa wszystko jest OK. Nie używam BT więc tego nie sprawdzałem. :)

U mnie nie znika.

ALE NA EXTREME LTSC i czy na domyślnych DZIAŁA?

gumiak9 lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał:

ALE NA EXTREME LTSC i czy na domyślnych DZIAŁA?

Na Extreme LTSC. Na domyślnych system widzi sprzęt a telefon widzi komputer ale nie mogą się sparować. Pewnie dlatego że zezwolenie na połączenie urządzenia jest nieaktywne. Może coś w usługach trzeba włączyć.

Opublikowano
23 minuty temu, Wieniowaty napisał:

Na Extreme LTSC. Na domyślnych system widzi sprzęt a telefon widzi komputer ale nie mogą się sparować. Pewnie dlatego że zezwolenie na połączenie urządzenia jest nieaktywne. Może coś w usługach trzeba włączyć.

Znalazłem, czekać proszę na nowe iso

Wieniowaty lubi to
Opublikowano
22 godziny temu, Franz Maurer napisał:

Dlaczego skrypt o nazwie RemoveSPY_AIOv24 nie działa ? włączam go pojawia się okienko i od razu znika.

Wyłącz net na chwilę w czasie uruchamiania, skrypt poleci dalej.

Opublikowano

Ja zainstalowałem pełną wersję na tablet Dell 7275 i wszystko śmiga jak należy. System jest bardzo szybki i wszystko co jest możliwe jest uruchamiane, Zero, że coś nie działa. Na próbę miałem wcześniej Extreme ale dla paru sekund nie warto. Jak ma działać wszystko to lepiej instalować pełną wersję i mieć wszystko pod kontrolą.

Pozdrowienia dla Pana Sromotnika  bo to jaką pracę wykonał to czapki z głów.

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 16.04.2021 o 16:10, srom-otnik napisał:

Znalazłem, czekać proszę na nowe iso

Jeszcze coś znalazłem. Opcja "wyszukaj" z paska zadań działa tylko na domyślnych ustawieniach. Nie wiem czy taki był Twój zamysł czy jakiś feler. Dzieje się to i w Lite i w Extreme