Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Systemik zasuwa bez jakichkolwiek problemów - szybko, responsywnie i bez errorów. Stosuję od dawien dawna Twoje modyfikacje i ani razu się nie zawiodłem. Pytanie mam odnośnie kompilacji v2004 ; pojawi się takowa z Twojej stajni sromotniku? Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za dobry system :)

Opublikowano
33 minuty temu, kempas napisał:

czy tylko mi nie działa wyszukiwanie programów w opcji szukaj (start)?

Klikasz prawym przyciskiem myszy na menu start, wybierasz właściwości i tam masz w którejś zakładce możliwość ustawienia wyszukiwania w menu start pod panelem programów

Opublikowano
W dniu 13.04.2020 o 13:22, srom-otnik napisał:

W LTSB jest problem ze skalowaniem ikon innych niż oryginalne. Nie będzie działać paczka "Czarne ikony JG10.exe"

Chyba nie :) pozdrawiam :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Czy w wersji LITE zostało wycięte dodawanie czcionek? Jakoś nie mogę tego znaleźć. Poradziłem sobie zewnętrznym programem.

System działa wspaniale. Najnowsze ACAD i Photoshop instalują się bezproblemowo i tak też działają. Najnowsze stery nvidii i panel sterowania oczywiście jest.

Na ssd po prostu błyskawica. Zresztą na virtualce z pod Linuxa również.

Opublikowano

Problem z apką Alkochol120% chyba za mocny

Instaluje się lecz nie można wirtualnego napędu włączyć

Ktoś pomoże???

Co do ikon wystarczy w folderze C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji usunąć plik o nazwie IconCache i uruchomić ponownie komputer.gdyby nie przywrócił

ściągnij ori plik  shell32.dll i podmień

Lub programem TweakUI ,Tuneup

Opublikowano
29 minut temu, kylo napisał:

Ktoś pomoże???

Co do ikon wystarczy w folderze C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji usunąć plik o nazwie IconCache i uruchomić ponownie komputer.gdyby nie przywrócił

W sumie podmieniłem sobie ręcznie ikonki i jest ok ale dzięki za pomoc :)

Opublikowano
12 godzin temu, kylo napisał:

Zainstalowałem i działa bez problemu. Nagrywa iso z wirtualnego napędu.

Wersja 2.1.0.

Podczas instalacji system musiał się zrestartować by włączyć wirtualkę u siebie.

Opublikowano
12 godzin temu, kylo napisał:

Ktoś pomoże???

Nie prawda! Imageres.dll w System32 i SysWoW64 trzeba podmienić. Wyciągnąć je można chociażby z mojego iso

Opublikowano

witam,  w pierwszej kolejnosci dziekuje za wszystkie kopie ktore uzywam..super robota

Z tym tylko windowsem mam tylko ten problem, a mianowicie. co jakis czas wywala blue screena z napisem system przestal prawidlowo dzialac. Rowniez gdy odpalam gry i po chwili mi crasch wyskakuje na samym poczatku jak tylko sie uruchamia. Sterowniki aktualne PUBG i CS-GO...

Prosze o pomoc.. bo w kwarantannie juz kota dostaje. Nadmienie, ze windows jest nowy. Nic innego tam nie ma oprucz sterownikow i steama

pozdr

Opublikowano
48 minut temu, wronka napisał:

czy iso z Megi z 1 posta jest ok?proboje drugiego pendrive stworzyc z rufusem i 98.1% i stoi

Jest OK - piszę z tego systemu postawionego z pena nagranego rufusem

Opublikowano

Spotkał się ktoś czymś takim? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] chciałem sobie dodać dysk podpięty do routera i niestety nie idzie. Rejestr ustawiony domyślnie. Na wcześniejszej wersji działało normalnie. Wersja LITE

Opublikowano
W dniu 19.04.2020 o 09:32, tomek1309 napisał:

witam,  w pierwszej kolejnosci dziekuje za wszystkie kopie ktore uzywam..super robota

Z tym tylko windowsem mam tylko ten problem, a mianowicie. co jakis czas wywala blue screena z napisem system przestal prawidlowo dzialac. Rowniez gdy odpalam gry i po chwili mi crasch wyskakuje na samym poczatku jak tylko sie uruchamia. Sterowniki aktualne PUBG i CS-GO...

Prosze o pomoc.. bo w kwarantannie juz kota dostaje. Nadmienie, ze windows jest nowy. Nic innego tam nie ma oprucz sterownikow i steama

pozdr

Juz wiem o co chodzi, tzn gdzie tkwi problem. Po podkreceniu CPU  to sie zaczely wyskakiwac blue screeny a nawet ptzegladarka mi nie pozwalala otworzyc strony.. w JG7 czegos takiego nie mialem Procesor tak samo podkrecony i bylo ok. 10 tka niestety kaprysna. Czy moze ktos ma jakas rade, czy tylko pozostaje mi JG7...?

Pozdr

Opublikowano
12 godzin temu, tomek1309 napisał:

Juz wiem o co chodzi, tzn gdzie tkwi problem. Po podkreceniu CPU  to sie zaczely wyskakiwac blue screeny a nawet ptzegladarka mi nie pozwalala otworzyc strony.. w JG7 czegos takiego nie mialem Procesor tak samo podkrecony i bylo ok. 10 tka niestety kaprysna. Czy moze ktos ma jakas rade, czy tylko pozostaje mi JG7...?

Pozdr

Instalowałeś na podkręconym CPU?  Najbezpieczniej jest w biosie/uefi ustawić optymalnie zegary jak i napięcia, a po instalacji bawić się w kręcenie. Po podkręceniu ustaw plan zasilania na najwyższą wydajność.