srom-otnik Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 13 minut temu, rum69 napisał: Z wyglądu niby ok. ale wolał bym żeby nie było nic przezroczyste, i te ikonki dysków mi się nie podobają... Ikony są oryginalne, a przezroczystość reguluje się suwakami Cytuj
50 groszy Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Systemik zasuwa bez jakichkolwiek problemów - szybko, responsywnie i bez errorów. Stosuję od dawien dawna Twoje modyfikacje i ani razu się nie zawiodłem. Pytanie mam odnośnie kompilacji v2004 ; pojawi się takowa z Twojej stajni sromotniku? Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za dobry system Cytuj
srom-otnik Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Jak mnie wirus nie zabije, to oczywiście, że zrobię Cytuj
tomciotbg1987 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Klucz w biosie na wersje home podejdzie pod ten system?? Cytuj
adonx Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 @tomciotbg1987 nie ma takiej możliwości to jest system Windows 10 Enterprise. Cytuj
tomciotbg1987 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 29 minut temu, adonx napisał: @tomciotbg1987 nie ma takiej możliwości to jest system Windows 10 Enterprise. Właśnie zainstalowałem i zobaczyłem, która wersja mi podejdzie pod klucz home? Prosiłbym o pomoc Cytuj
adonx Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 @tomciotbg1987 pod klucz z Home to tylko ta wersja >>> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kempas Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 czy tylko mi nie działa wyszukiwanie programów w opcji szukaj (start)? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 33 minuty temu, kempas napisał: czy tylko mi nie działa wyszukiwanie programów w opcji szukaj (start)? Klikasz prawym przyciskiem myszy na menu start, wybierasz właściwości i tam masz w którejś zakładce możliwość ustawienia wyszukiwania w menu start pod panelem programów Cytuj
mocarz Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 W dniu 13.04.2020 o 13:22, srom-otnik napisał: W LTSB jest problem ze skalowaniem ikon innych niż oryginalne. Nie będzie działać paczka "Czarne ikony JG10.exe" Chyba nie pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Czy w wersji LITE zostało wycięte dodawanie czcionek? Jakoś nie mogę tego znaleźć. Poradziłem sobie zewnętrznym programem. System działa wspaniale. Najnowsze ACAD i Photoshop instalują się bezproblemowo i tak też działają. Najnowsze stery nvidii i panel sterowania oczywiście jest. Na ssd po prostu błyskawica. Zresztą na virtualce z pod Linuxa również. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Super, cieszę się, bo zrobić tak mocno okaleczony, a do tego działający sprawnie system - nie jest łatwo i nie zawsze mi wychodzi. Cytuj
Darien Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Jak przywrócić normalne ikonki w wersji LITE? Bo wgrałem czarne na próbę ale to nie dla mnie , pewnie to jakaś drobnostka jest ale wyleciało mi to z głowy Cytuj
kylo Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Problem z apką Alkochol120% chyba za mocny Instaluje się lecz nie można wirtualnego napędu włączyć Ktoś pomoże??? Co do ikon wystarczy w folderze C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji usunąć plik o nazwie IconCache i uruchomić ponownie komputer.gdyby nie przywrócił ściągnij ori plik shell32.dll i podmień Lub programem TweakUI ,Tuneup Cytuj
Franc Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 @kylo - do virtualnych napędów polecam WinCDEmu - niewielki i darmowy, działa bez problemów na tym systemie Cytuj
Darien Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 29 minut temu, kylo napisał: Problem z apką Alkochol120% chyba za mocny Instaluje się lecz nie można wirtualnego napędu włączyć Ktoś pomoże??? Co do ikon wystarczy w folderze C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji usunąć plik o nazwie IconCache i uruchomić ponownie komputer.gdyby nie przywrócił ściągnij ori plik shell32.dll i podmień Lub programem TweakUI ,Tuneup W sumie podmieniłem sobie ręcznie ikonki i jest ok ale dzięki za pomoc Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 12 godzin temu, kylo napisał: Problem z apką Alkochol120% chyba za mocny Instaluje się lecz nie można wirtualnego napędu włączyć Zainstalowałem i działa bez problemu. Nagrywa iso z wirtualnego napędu. Wersja 2.1.0. Podczas instalacji system musiał się zrestartować by włączyć wirtualkę u siebie. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 12 godzin temu, kylo napisał: Problem z apką Alkochol120% chyba za mocny Instaluje się lecz nie można wirtualnego napędu włączyć Ktoś pomoże??? Co do ikon wystarczy w folderze C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji usunąć plik o nazwie IconCache i uruchomić ponownie komputer.gdyby nie przywrócił ściągnij ori plik shell32.dll i podmień Lub programem TweakUI ,Tuneup Nie prawda! Imageres.dll w System32 i SysWoW64 trzeba podmienić. Wyciągnąć je można chociażby z mojego iso Cytuj
janek917 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Do tej pory zmieniałem tylko Imageres.dll w System32.Nie wiedziałem że trzeba również w SysWoW64.Dziękuję za podpowiedź.Uczymy się przez całe życie. Cytuj
tomek1309 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 witam, w pierwszej kolejnosci dziekuje za wszystkie kopie ktore uzywam..super robota Z tym tylko windowsem mam tylko ten problem, a mianowicie. co jakis czas wywala blue screena z napisem system przestal prawidlowo dzialac. Rowniez gdy odpalam gry i po chwili mi crasch wyskakuje na samym poczatku jak tylko sie uruchamia. Sterowniki aktualne PUBG i CS-GO... Prosze o pomoc.. bo w kwarantannie juz kota dostaje. Nadmienie, ze windows jest nowy. Nic innego tam nie ma oprucz sterownikow i steama pozdr Cytuj
kylo Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Nie radze. Czyszczenie EasyCleaner od razu część systemu leci Cytuj
wronka Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 czy iso z Megi z 1 posta jest ok?proboje drugiego pendrive stworzyc z rufusem i 98.1% i stoi Cytuj
Franc Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 48 minut temu, wronka napisał: czy iso z Megi z 1 posta jest ok?proboje drugiego pendrive stworzyc z rufusem i 98.1% i stoi Jest OK - piszę z tego systemu postawionego z pena nagranego rufusem Cytuj
kamilkamjy Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2020 To jest 32 czy 64 bit? Cytuj
bunio1 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2020 w tytule masz x64 czyli 64 bit Cytuj
szymibtw Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Spotkał się ktoś czymś takim? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] chciałem sobie dodać dysk podpięty do routera i niestety nie idzie. Rejestr ustawiony domyślnie. Na wcześniejszej wersji działało normalnie. Wersja LITE Cytuj
dzesiu2002 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Witam, czy w tej wersji jest wyłączone śledzenie przez windows itp co szpieguje użytkownika ? Cytuj
tomek1309 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 W dniu 19.04.2020 o 09:32, tomek1309 napisał: witam, w pierwszej kolejnosci dziekuje za wszystkie kopie ktore uzywam..super robota Z tym tylko windowsem mam tylko ten problem, a mianowicie. co jakis czas wywala blue screena z napisem system przestal prawidlowo dzialac. Rowniez gdy odpalam gry i po chwili mi crasch wyskakuje na samym poczatku jak tylko sie uruchamia. Sterowniki aktualne PUBG i CS-GO... Prosze o pomoc.. bo w kwarantannie juz kota dostaje. Nadmienie, ze windows jest nowy. Nic innego tam nie ma oprucz sterownikow i steama pozdr Juz wiem o co chodzi, tzn gdzie tkwi problem. Po podkreceniu CPU to sie zaczely wyskakiwac blue screeny a nawet ptzegladarka mi nie pozwalala otworzyc strony.. w JG7 czegos takiego nie mialem Procesor tak samo podkrecony i bylo ok. 10 tka niestety kaprysna. Czy moze ktos ma jakas rade, czy tylko pozostaje mi JG7...? Pozdr Cytuj
BodziuRat Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 12 godzin temu, tomek1309 napisał: Juz wiem o co chodzi, tzn gdzie tkwi problem. Po podkreceniu CPU to sie zaczely wyskakiwac blue screeny a nawet ptzegladarka mi nie pozwalala otworzyc strony.. w JG7 czegos takiego nie mialem Procesor tak samo podkrecony i bylo ok. 10 tka niestety kaprysna. Czy moze ktos ma jakas rade, czy tylko pozostaje mi JG7...? Pozdr Instalowałeś na podkręconym CPU? Najbezpieczniej jest w biosie/uefi ustawić optymalnie zegary jak i napięcia, a po instalacji bawić się w kręcenie. Po podkręceniu ustaw plan zasilania na najwyższą wydajność. Cytuj
szymibtw Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Podpinał ktoś pod ten system tv? Bo jak to robie tu wywala mnie do logowania i jak wpisuje hasło to się strona logowania odświeża i tyle... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi