r3jn Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Pewnie to idzie czymś wyłączyć Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj
-RKI- Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Godzinę temu, r3jn napisał: Pewnie to idzie czymś wyłączyć Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Spróbuj aktywować KMSoffline, też miałem ten znak wodny (Również wersja Full) Po aktywacji tym aktywatorem i resecie, zniknął i system normalnie jest aktywowany, pamiętaj tylko żeby w opcjach tego aktywatora wybrać aktywację KMS i zaznaczyć opcję "Install KMS service" i powinno być okej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
r3jn Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Spróbuj aktywować KMSoffline, też miałem ten znak wodny (Również wersja Full) Po aktywacji tym aktywatorem i resecie, zniknął i system normalnie jest aktywowany, pamiętaj tylko żeby w opcjach tego aktywatora wybrać aktywację KMS i zaznaczyć opcję "Install KMS service" i powinno być okej. [emoji4] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Sproboje jutro dziwne bo ten mój aktywator używa opcji kms33 czy jakoś tak Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka peszo lubi to Cytuj
szymibtw Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @srom-otnik jeśli chodzi o czyszczenie DISM++ to zaznaczyć wszystkie opcje czy te co są domyślnie? Cytuj
Pawel300 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 1 minutę temu, szymibtw napisał: @srom-otnik jeśli chodzi o czyszczenie DISM++ to zaznaczyć wszystkie opcje czy te co są domyślnie? Ja zaznaczyłem wszystko jest ok ładnie zrobiło czyszczenie Cytuj
Pawel300 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Niestety ale zaczęły się błędy!! przede wszystkim 1. Jak klikam symbol windows+G pojawia si błąd - czy u was też? Poza tym jak podłączam pada blootuh pojawia się ten sam błąd dziś już nie będę jutro sprawdzę znowu Ew. Czy wy też macie problemy podczas użycia symb. Windows +G I gra z padem zwykle odpalenie gry działa ok jak coś. Lolu1234 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, szymibtw napisał: @srom-otnik jeśli chodzi o czyszczenie DISM++ to zaznaczyć wszystkie opcje czy te co są domyślnie? WSZYSTKIE Cytuj
kj71 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 ściągnąłem windowsa przez mega z pierwszego posta i instaluje z pendriva pokazują się grzybki a potem brak obrazów co to może być Cytuj
-RKI- Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 8 godzin temu, kj71 napisał: ściągnąłem windowsa przez mega z pierwszego posta i instaluje z pendriva pokazują się grzybki a potem brak obrazów co to może być Temat milion razy wałkowany na forum. Tutaj rozwiązanie... Cytuj
Pawel300 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 18 godzin temu, kj71 napisał: ściągnąłem windowsa przez mega z pierwszego posta i instaluje z pendriva pokazują się grzybki a potem brak obrazów co to może być A co używałeś do utworzenia pendrive? Najlepiej użyj rufus chyba najlepszy program do tworzenia boot pendrive!! Cytuj
kj71 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Rufusa tylko dodałem plik do pena Cytuj
Pawel300 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, kj71 napisał: Rufusa tylko dodałem plik do pena Rozumiem spróbować warto ponowić może coś nie do końca poszło prawidłowo przy tworzeniu pendrive Cytuj
Marley Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 @srom-otnik, wielkie podziękowania i ukłony dla ciebie za ten system. Po zainstalowaniu i wprowadzeniu wszystkich ustawień rakieta! Jeszcze raz wielkie dzięki, pozdro. W dniu 10.04.2020 o 23:16, Pawel300 napisał: Czy wy też macie problemy podczas użycia symb. Windows +G I gra z padem U mnie po wciśnięciu Windows+G dostaje taki komunikat: "Do otwarcia tego linku typu ms-gamingoverlay jest potrzebna nowa aplikacja" A pad podłączony przez bluetooth działa bez żadnego problemu. @kj71, do tworzenia bootowalnego pendrive polecam program Universal usb installer. Cytuj
Pawel300 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 55 minut temu, Marley napisał: @srom-otnik, wielkie podziękowania i ukłony dla ciebie za ten system. Po zainstalowaniu i wprowadzeniu wszystkich ustawień rakieta! Jeszcze raz wielkie dzięki, pozdro. U mnie po wciśnięciu Windows+G dostaje taki komunikat: "Do otwarcia tego linku typu ms-gamingoverlay jest potrzebna nowa aplikacja" A pad podłączony przez bluetooth działa bez żadnego problemu. @kj71, do tworzenia bootowalnego pendrive polecam program Universal usb installer. Dokładnie o taki komunikat mi chodzi "Do otwarcia tego linku typu ms-gamingoverlay jest potrzebna nowa aplikacja" podłączałem 2 różne pady bezprzewodowe i na obydwu ten sam komunikat!! Więc nie do końca system/mod jest ok Srom-otniku czy dasz radę poprawić to? Chociaż mod jest szybki bardzo!! to ten błąd dyskwalifikuje system do gier bo nie powinno się to pojawiać kiedy chce się użyć pada w grze tak jak w moim przypadku. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 20 minut temu, Pawel300 napisał: Więc nie do końca system/mod jest ok JEST OK! ms-gamingoverlay - to aplikacja .appx (pasek gry się to zwie), której nie ma w oryginalnym systemie, jest domyślnie w Home, Pro itd lub pobiera się ją ze SKLEPU. NIC nie będę poprawiał i dodawał jakieś modernshity.appx Sprawdź w orygnalnym iso i dopiero wydawaj opinie... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] adonx, jorg35 i -RKI- lubią to Cytuj
-RKI- Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Ja mam jeszcze takie pytanko - Zaznaczam od razu że tak zdaję sobie sprawę że jest to mega pierdoła nie wpływająca kompletnie na nic ale ciekawi mnie to zwyczajnie. Chodzi o nazwę pulpitu w szybkim dostępie, która nazywa się "Desktop" wiadomo że jest to angielsko języczna nazwa pulpitu ale... Czy tak musi być? Czy to normalne? U znajomego dla przykładu, również na W10 tyle że w wersji nieciętej PRO nazywa się to normalnie, czyli "Pulpit" w JG10 LTSC jest "Desktop" ale zaś w menu "Wyślij do" jest już normalnie "Pulpit" No... Tak jak mówię jest to pierdoła, ale zastanawiam się czy to jest jakiś błąd z tłumaczeniem czy tak po prostu jest. Screeny dla przykładu: Cytuj
adonx Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 I znowu zaczyna się koncert życzeń,nie pasuje zainstaluj oryginał. jorg35 lubi to Cytuj
-RKI- Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 4 minuty temu, adonx napisał: I znowu zaczyna się koncert życzeń,nie pasuje zainstaluj oryginał. Ty rozróżniasz w ogóle zwykłe pytanie o życzenia? Bo widzę nie bardzo. Cytuj
adonx Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 @-RKI- zacznij świętować a nie wypisywać pierdoły jak sam napisałeś przecież. Cytuj
Pawel300 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Godzinę temu, srom-otnik napisał: JEST OK! ms-gamingoverlay - to aplikacja .appx (pasek gry się to zwie), której nie ma w oryginalnym systemie, jest domyślnie w Home, Pro itd lub pobiera się ją ze SKLEPU. NIC nie będę poprawiał i dodawał jakieś modernshity.appx Sprawdź w orygnalnym iso i dopiero wydawaj opinie... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozumiem ok lecz jako osoba instalującą i testująca twój system /mod, jak większość użytkowników tego forum które dzieliły się inf zauważonymi z pracy na twoim modzie również opisałem zauważone problemy wynikające podczas codziennego używania systemu jednocześnie podkreśliłem że system jest bardzo szybki!! nikt zwłaszcza ja nie krytykuje twojej pracy lecz opisuje drobne zeczy które wyszły i które dla zwykłego Kowalskiego są jakimś problemem i chciałby wiedzieć co się dzieje i jak rozwiazac!! Doceniam twój wysiłek w zrobienie tego jak i kazdego systemu, wymaga dużo czasu od ciebie a jeszcze żeby nie było że się tylko krytykuje czyjaś pracę - system rakieta Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 26 minut temu, -RKI- napisał: Ja mam jeszcze takie pytanko - Zaznaczam od razu że tak zdaję sobie sprawę że jest to mega pierdoła nie wpływająca kompletnie na nic ale ciekawi mnie to zwyczajnie. Chodzi o nazwę pulpitu w szybkim dostępie, która nazywa się "Desktop" wiadomo że jest to angielsko języczna nazwa pulpitu ale... Czy tak musi być? Czy to normalne? U znajomego dla przykładu, również na W10 tyle że w wersji nieciętej PRO nazywa się to normalnie, czyli "Pulpit" w JG10 LTSC jest "Desktop" ale zaś w menu "Wyślij do" jest już normalnie "Pulpit" No... Tak jak mówię jest to pierdoła, ale zastanawiam się czy to jest jakiś błąd z tłumaczeniem czy tak po prostu jest. Screeny dla przykładu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Znam to od dawna - mnie to też wkurza! Hehe. taka uroda LTSC i LTSB, w Pro jest inaczej. Nie ma problemu, żeby zmienić nazwę tego folderu na Pulpit! Warunek, ten pulpit, z którego korzystasz musi być pusty, zero skrótów, folderów, katalogów. Wchodzisz wtedy do folderu użytkownika i robisz jak na obrazku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 18 minut temu, Pawel300 napisał: Rozumiem ok lecz jako osoba instalującą i testująca twój system /mod jak większość użytkowników tego forum które dzieliły się inf zauważonymi z pracy na twoim modzie Opisałem zauważone problemy wynikające podczas używania systemu jednocześnie podkreśliłem że system jest bardzo szybki!! Doceniam twój wysiłek w zrobienie tego systemu wymaga dużo czasu od ciebie a jeszcze żeby nie było że się tylko krytykuje czyjaś pracę - system rakieta Rozwiązaniem jest pobranie instalatora SKLEPU lub samej aplikacji PASEK GRY i zainstalowanie jej przy ustawieniach domyślnych. Uprzedzam pytanie - nie robiłem tego, wiec pytaj innych Pawel300 lubi to Cytuj
Pawel300 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 4 minuty temu, srom-otnik napisał: Znam to od dawna - mnie to też wkurza! Hehe. taka uroda LTSC i LTSB, w Pro jest inaczej. Nie ma problemu, żeby zmienić nazwę tego folderu na Pulpit! Warunek, ten pulpit, z którego korzystasz musi być pusty, zero skrótów, folderów, katalogów. Wchodzisz wtedy do folderu użytkownika i robisz jak na obrazku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozwiązaniem jest pobranie instalatora SKLEPU lub samej aplikacji PASEK GRY i zainstalowanie jej przy ustawieniach domyślnych. Uprzedzam pytanie - nie robiłem tego, wiec pytaj innych Rozumiem ok w ten sposób ok nie ma sprawy już coś wiem dziękuję za informację Cytuj
klarion Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Hejka ! Mam prośbę : czy ktoś z Was byłby tak uprzejmy i upchnął na jakiś hosting czarne ikony z folderu TUNING ? Bo w LTSB ich nie ma. Z góry : dziękuję ! Cytuj
srom-otnik Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Nie zadziała na LTSB taki numer, bo nie jest do tego system przygotowany. Nie ma odblokowanych plików, możesz wywalić system klarion lubi to Cytuj
klarion Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 3 minuty temu, srom-otnik napisał: Nie zadziała na LTSB taki numer, bo nie jest do tego system przygotowany. Nie ma odblokowanych plików, możesz wywalić system Aha...to nie wiedziałem. W takim razie cofam swoją prośbę . Cytuj
janek917 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Działają i ikony i nawet inne tematy.System działa bez zarzutu,wersja Lite.Mam okazję jeszcze raz podziękować SROM-otnikowi za włożonąpracę w modyfikacje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Godzinę temu, klarion napisał: Aha...to nie wiedziałem. W LTSB jest problem ze skalowaniem ikon innych niż oryginalne. Nie będzie działać paczka "Czarne ikony JG10.exe" Cytuj
tomciotbg1987 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Witam serdecznie, Czy na tej wersji zatwierdzi mi klucz jak mam na biosie do wersji home? Jest możliwość, aby ktoś wrzucił na Google, taka moja prośba, z góry dzięki. Cytuj
Darien Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Przeczytałem cały temat i w skrócie wersje Full można aktualizować a Lite nie ruszać dobrze rozumiem? Chętnie sobie przetestuję tego moda skoro teraz więcej czasu jest , wcześniej korzystałem z JG10 to mniej więcej wiem o co biega. Cytuj
rum69 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Z wyglądu niby ok. ale wolał bym żeby nie było nic przezroczyste, i te ikonki dysków mi się nie podobają... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi