P4VL0 Posted September 22, 2019 Report Share Posted September 22, 2019 W8.1 X64 By P4VL0 Witam, wreszcie zabrałem się za stworzenie moda do 8.1 czego efektem jest właśnie ten projekt. Główne cechy: -oparty na wersji 6.3.9600 (Pro) -zoptymalizowany -usunięto zbędne programy i pliki (w tym wszystkie języki i klawiatury - zostały polski i angielski) -wycięte win update i win defender -brak kont microsoft - tylko lokalne -zintegrowane wszystkie aktualizacje bezpieczeństwa -przygotowany pod przyszłe aktualizacje (zarówno naprawiające błędy, dodające dodatkową funkcjonalność jak i te dodające najnowsze łatki zabezpieczeń) -kompresja .esd (rozmiar .iso - 3.13GB) Download: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W folderze „Tweaki” znajdują się skrypty optymalizujące system i inne przydatne programy (RemoveSPY_AIO, czyszczenie itd.)- polecam tam zajrzeć . Aby przywrócić klasyczny menu start zamiast tego kafelkowego, należy zainstalować program StartIsBack+. Uwaga! StartIsBack+ zawarty w paczce jest niekompatybilny z moim systemem. Wynika to z pomyłki jaką popełniłem, ponieważ bieżąca wersja programu jest pod Windowsa 10 (StartIsBack++) zamiast pod Windowsa 8.1 (StartIsback+). Zostanie to poprawione w jednej z najbliższych aktualizacji. Link do pobrania kompatybilnej wersji programu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aktualnie system został zainstalowany i przetestowany na mojej głównej platformie (PC z Ryzenem 1400) i działa on bardzo dobrze. Do tej pory nie natrafiłem na żaden błąd. Wszystkie programy zainstalowały się poprawnie. Wygląd pulpitu tuż po zainstalowaniu systemu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po instalacji zalecam ponowne uruchomienie komputera. Podziękowania dla innych użytkowników tego forum: @m4s - za udostępnienie swoich skryptów @schonaldo - za udostępnienie swoich skryptów Bardzo proszę o zgłaszanie wszelkich błędów w systemie w celu ich eliminacji. Pozdrawiam i życzę przyjemnej pracy z systemem, ~P4VL0 TomHard, moszter, szwejq2 and 7 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted September 22, 2019 Report Share Posted September 22, 2019 zamiast startisback polecam classic shell Kipa09 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy36 Posted November 16, 2019 Report Share Posted November 16, 2019 Bardzo dobry mod.Używam od miesiąca i nezauważyłem żadnych problemów. PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkon Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 Mam prośbę o inny host np. mega.nz . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Groszek1962 Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 A szkoda bo ni można pobrać ??? Brak pliku na pod. str.!!! Szkoda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy36 Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 49 minut temu, Groszek1962 napisał: A szkoda bo ni można pobrać ??? Brak pliku na pod. str.!!! Szkoda Można pobrać link dzała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Groszek1962 Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 Wielkie Dzięki. Już zasysam. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kipa09 Posted January 2, 2020 Report Share Posted January 2, 2020 i jak wam śmiga ten system? ile go już użytkujecie? Ja już mam na dysku myślę, że dziś koło południa wskoczy na pulpit ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy36 Posted January 2, 2020 Report Share Posted January 2, 2020 10 godzin temu, Kipa09 napisał: i jak wam śmiga ten system? ile go już użytkujecie? Ja już mam na dysku myślę, że dziś koło południa wskoczy na pulpit ;p Ja używam go od pażdziernika na laptopie i działa mi bez zarzutu. Kipa09 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rum69 Posted February 16, 2020 Report Share Posted February 16, 2020 Ja go używałem ponad miesiąc i mi tylko brakowało "wysili do" w menu kodeksowym... a tak to też całkiem ok. wszystko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strongpass Posted March 2, 2020 Report Share Posted March 2, 2020 jak dla mnie najlepszy mod na forum, korzystam od pół roku. jedyny i ogromny problem to brak możliwości uruchomienia programów wymagających .NET framework 3.5, nie ma możliwości go zainstalować w żaden sposób, "magazyn plików jest uszkodzony" (błąd chyba związany z WU). w trybie offline też nie idzie tego zrobić. może ktoś ma lekarstwo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sqbany15 Posted March 16, 2020 Report Share Posted March 16, 2020 dzięki smiga dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbert Posted April 26, 2020 Report Share Posted April 26, 2020 Fantastyczny Windows. Śmiga dobrze jak pisza już inni, nie odchudzony tak na maska, że nie wiesz co potem się "wysypie" czy odmówi uruchomienia. A chodzi płynnie, szybko od ponad miesiąca. Dzięki wielkie za taki mod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilovegta Posted June 1, 2020 Report Share Posted June 1, 2020 Nie mogę włączyć frameworka 3.5 w włącz lub wyłącz funkcje systemu windows bo jest jakiś błąd Magazyn składników jest uszkodzony a go potrzebuje bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darszp Posted June 9, 2020 Report Share Posted June 9, 2020 W dniu 1.06.2020 o 22:09, ilovegta napisał: Nie mogę włączyć frameworka 3.5 w włącz lub wyłącz funkcje systemu windows bo jest jakiś błąd Magazyn składników jest uszkodzony a go potrzebuje bardzo mam to samo może jakaś podpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted June 9, 2020 Report Share Posted June 9, 2020 Zainstaluj przez cmd, uruchom cmd, podłącz instalkę (DVD, USB, wirtualne DVD) i wklep Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:H:\sources\sxs /LimitAccess "H" dysk z instalką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilovegta Posted June 11, 2020 Report Share Posted June 11, 2020 W dniu 9.06.2020 o 07:59, stens napisał: Zainstaluj przez cmd, uruchom cmd, podłącz instalkę (DVD, USB, wirtualne DVD) i wklep Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:H:\sources\sxs /LimitAccess "H" dysk z instalką Ty no panie jak skrzypowita działa jak natura chciała TheRefuze likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flom Posted September 4, 2020 Report Share Posted September 4, 2020 Chciałbym pobrać ale robot się rozsypał. Poproszę o linka. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xzae Posted January 1, 2021 Report Share Posted January 1, 2021 Niestety link nie działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dannyboi Posted January 6, 2021 Report Share Posted January 6, 2021 Link Dead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheRefuze Posted January 12, 2021 Report Share Posted January 12, 2021 Link padł, szkoda bo potrzeba na teraz tego systemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pliks Posted March 11, 2021 Report Share Posted March 11, 2021 On 1/12/2021 at 7:00 PM, TheRefuze said: Link padł, szkoda bo potrzeba na teraz tego systemu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erpl Posted August 5, 2021 Report Share Posted August 5, 2021 link padł szkoda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narivu Posted December 6, 2021 Report Share Posted December 6, 2021 Szkoda bardzo z tym linkiem Lech likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts