Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 30.11.2021 o 08:32, Slovian napisał:

Witam Proszę mi pomóc z wykryciem tego Kodu błędu który mi się wyświetla na Virtual Box.

A virual device is configured in the VM settings but the device implementation is missing.

A possible reason for this error is a missing extension pack.
Note that as of VirtualBox 4.0, certain features 
(for example USB 2.0 support and remote desktop) 
are only available from an 'extension pack' which must be downloaded and installed separately  
(VERR_PDM_DEVICE_NOT_FOUND).

W TŁUMACZENIU >>>>>>

Urządzenie wirowe jest skonfigurowane w ustawieniach VM, 
ale brakuje implementacji urządzenia.

Możliwym powodem tego błędu jest brakujący dodatek - pakiet.
Należy pamiętać, że od VirtualBox 4.0, pewne funkcje 
(na przykład obsługa USB 2.0 i zdalnego pulpitu) 
są dostępne tylko w "pakiecie rozszerzającym", 
które muszą być pobrane i zainstalowane oddzielnie 
(verr_pdm_device_not_found).

SWOJĄ drogą , SKORZYSTAJ z tłumacza "wójka GOOGLE" >>> LENIU...  :gt500s:

Opublikowano

Wiadomo coś na temat najnowszej wersji tzn z aktualizacjami na 2021.12? 

Czy będzie jeszcze tworzona ?

Przesiadłem się na windows 11 i przy 6 gen i5  nie ma to najmniejszego sensu także :D reflektuje jeśli będzie taka możliwość

Opublikowano
W dniu 18.12.2021 o 08:52, wbak1102 napisał:

Witam. wersja Extreme ma Windows Store czy jest wycięta?

Zdziwiłbym się gdyby miała zachowany sklep wersja Extreme. Nawet na logikę sama nazwa oznacza bardzo mocne pocięcie systemu.

Opublikowano

Miał ktoś Bluescreen z błędem boot device po przekopiowaniu pierwszych plików instalacyjnych oraz pierwszym restarcie. U mnie wybieram wersje systemu, formatuje C, instaluję, po kopiowaniu plików instalacyjnych komputer uruchamamia się ponownie. Boot logo i bluescreen. Jakieś pomysły ?

Opublikowano
45 minut temu, jacobobbo napisał:

Miał ktoś Bluescreen z błędem boot device po przekopiowaniu pierwszych plików instalacyjnych oraz pierwszym restarcie. U mnie wybieram wersje systemu, formatuje C, instaluję, po kopiowaniu plików instalacyjnych komputer uruchamamia się ponownie. Boot logo i bluescreen. Jakieś pomysły ?

Takie głupie pytanie zadam - Czy instalujesz system na podłączonym Internecie?

Opublikowano
2 godziny temu, jacobobbo napisał:

Nie ma głupich pytań. Mam podpięty LANem

No właśnie, a spróbuj puścić instalke z odpiętym LAN

Opublikowano
W dniu 29.12.2021 o 16:04, mbielak012 napisał:

No właśnie, a spróbuj puścić instalke z odpiętym LAN

Niestety nic to nie dało. Próbowałem nawet zrobić fixmbr i instalować na tym dysku czysty win 8.1. W tym przypadku nie widział wcale dysku samsung evo 960.Wrzucam win 10 od sromotnika, bo dużo czasu zajeły próby instalacji tego windowsa. Jak ktoś ma ten sam dysk i udało mu się to proszę o kontakt

Opublikowano

Zainstalowałem JG 8.1 w pełnej wersji, ściągnąłem aktualizacje, zainstalowałem Firefox i antywirusa Avira. Zrobiłem wszystkie czyszczenia wg. instrukcji.

Parę tygodni później odpalam laptopa i po chwili pojawia mi się komunikat Aviry:

Cytat

15 privacy settings to fix (głównie telemetria itp.)

77 registry entries

No i teraz wiem, że w instrukcji JG 8.1 stoi, żeby nie używać innych narzędzi czyszczących, ale tyle śmieci karze się zastanowić i zadać pytanie na forum. Czy zostawić te śmieci i pozwolić się śledzić, czy jednak można zezwolić Avirze na czyszczenie?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
5 godzin temu, netis7 napisał:

Zainstalowałem JG 8.1 w pełnej wersji, ściągnąłem aktualizacje, zainstalowałem Firefox i antywirusa Avira. Zrobiłem wszystkie czyszczenia wg. instrukcji.

Parę tygodni później odpalam laptopa i po chwili pojawia mi się komunikat Aviry:

No i teraz wiem, że w instrukcji JG 8.1 stoi, żeby nie używać innych narzędzi czyszczących, ale tyle śmieci karze się zastanowić i zadać pytanie na forum. Czy zostawić te śmieci i pozwolić się śledzić, czy jednak można zezwolić Avirze na czyszczenie?

Rozwalisz system, te "yntelygentne" narzędzia są SZKODLIWE! Zainstaluj Kaspersky Free, a to wywal!

daro_84 lubi to
Opublikowano
14 godzin temu, srom-otnik napisał:

ozwalisz system, te "yntelygentne" narzędzia są SZKODLIWE! Zainstaluj Kaspersky Free, a to wywal!

Zaskoczyłeś mnie opinią o Avira Free. Od kiedy pamiętam to czołówka antywirósów. Kiedyś miałem go na Win XP - był lekki i skuteczny. Wybrałem go bo o ile pamiętam miał ochronę przed ransomware. Ale skoro TY tak mówisz to co ja będę dyskutował... Tylko zauważyłem, że Kasperski ma teraz 2 antywiry free.  O co chodzi? Który wybrać?

Opublikowano
2 godziny temu, andrzejw napisał:

Czy ta 8.1 szybciej chodzi niż najnowsza 7 JG ? i mniej obciąża słabszy laptop ? 

Na moim prawie dziesięcioletnim MSI różnic w codziennej pracy nie było widać, może 8.1 parę sekund szybciej startował i tyle

Opublikowano
7 godzin temu, Franc napisał:

Na moim prawie dziesięcioletnim MSI różnic w codziennej pracy nie było widać, może 8.1 parę sekund szybciej startował i tyle

Dziękuję wybieram 8.1 bo nowszy mniej ustawiania itp itd

Opublikowano
W dniu 4.01.2022 o 23:02, srom-otnik napisał:

Rozwalisz system, te "yntelygentne" narzędzia są SZKODLIWE! Zainstaluj Kaspersky Free, a to wywal!

Właśnie postanowiłem nałożyć sankcje, ale czy jest coś tak dobrze działającego jak Kaspersky free??