Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Franz Maurer napisał:

@srom-otnik System zainstalowany i powiem szczerze nie można powiedzieć, że on po prostu działa on zapierda** to co zrobiłeś to na prawdę ogromny szacun czuć, że system jest mega responsywny nie trzeba czekać zanim coś się otworzy, czuć również szybszą instalacje programów ogólnie cały system działa jak masełko ! :D

I o to chodzi! :P

Cieszę się, że nadal mam świeże pomysły i nie jestem jeszcze wypalony. 

W tym roku po wielu nieudanych próbach stworzenia wersji Extreme, gdzie zawsze coś finalnie szwankowało, tym razem już wiem jak to zrobić. 

Pokazałem, że można totalnie wyciąć system zachowując jego podstawową funkcjonalność, jednocześnie dając mu ogromnego kopa wydajnościowego. Autentycznie cieszę się z pokonania swoich dotychczasowych niepowodzeń ;)

A Wam życzę jak najwięcej radochy, takiej jaka mi towarzyszy, gdy odpalam swojego blaszaka :D

Opublikowano
35 minut temu, srom-otnik napisał:

I o to chodzi! :P

Cieszę się, że nadal mam świeże pomysły i nie jestem jeszcze wypalony. 

W tym roku po wielu nieudanych próbach stworzenia wersji Extreme, gdzie zawsze coś finalnie szwankowało, tym razem już wiem jak to zrobić. 

Pokazałem, że można totalnie wyciąć system zachowując jego podstawową funkcjonalność, jednocześnie dając mu ogromnego kopa wydajnościowego. Autentycznie cieszę się z pokonania swoich dotychczasowych niepowodzeń ;)

A Wam życzę jak najwięcej radochy, takiej jaka mi towarzyszy, gdy odpalam swojego blaszaka :D

Brawo Ty, trzymaj tak dalej, ku naszej radości 

Opublikowano

Siemka

Srom-otniku  mas tu reupka mozesz podpiac obok swojego  z meganz

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]     :friends:

Rr0nUBP.png

172f3136857183a518349f3802f2a2bffd7da2c184ac3ed3859e34ef30e192c6  

ps.chcialem ci na pw wyslac ale masz zawalanoa cala szkrzynie :tooth:

Opublikowano
41 minut temu, Franz Maurer napisał:

@srom-otnik Masz pomysł jak to naprawić ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tu chyba nic nie wymyślimy. Jeśli proby instalacji w trybie zgodności nic nie dają, to poszukaj wersji starszej softu kompatybilnego z 7/8.1

12 minut temu, G77 napisał:

Siemka

Srom-otniku  mas tu reupka mozesz podpiac obok swojego  z meganz

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]     :friends:

ps.chcialem ci na pw wyslac ale masz zawalanoa cala szkrzynie :tooth:

Dzięki! 

Opublikowano
19 minut temu, srom-otnik napisał:

Dlaczego rozmiar sie różni? 

pobralem z mega jest tam fakt 2.74GB , ale pozniej po calkowitym pobraniu rozpakowuje to z automatu mi Slimjet i jest 2.9GB

Opublikowano
49 minut temu, srom-otnik napisał:

Tu chyba nic nie wymyślimy. Jeśli proby instalacji w trybie zgodności nic nie dają, to poszukaj wersji starszej softu kompatybilnego z 7/8.1

Dzięki! 

Miałeś rację, starsza wersja oprogramowania działa nowsza wersja działa tylko na win 10.

Opublikowano
15 minut temu, G77 napisał:

pobralem z mega jest tam fakt 2.74GB , ale pozniej po calkowitym pobraniu rozpakowuje to z automatu mi Slimjet i jest 2.9GB

Nie kumam, u mnie widnieje przy ściąganiu 2,74GB i po pobraniu przez SlimJet - również rozmiar zostaje zachowany oraz sumy kontrolne

jnm lubi to
Opublikowano

@srom-otnik Pytanko, żeby odpalić tryb gracza czyli tryb w którym wydajność jest o niebo lepsza potwierdzona wynikami w benchmarkach wystarczy w optymalizatorze usług dać wszystko na nie dobrze rozumiem ? :)

O właśnie i czy można jakoś zrobić aby motyw aero glow wyglądał na windows 8.1 tak jak na 7 ? bo jednak troszkę się różni :D

Chciałbym uzyskać taki efekt jak na screenshocie.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
3 godziny temu, srom-otnik napisał:

Nie kumam, u mnie widnieje przy ściąganiu 2,74GB i po pobraniu przez SlimJet - również rozmiar zostaje zachowany oraz sumy kontrolne

u mnie tez cyrki na linux mint  , jak pobralem to pokazalo 2.9GB   , jak skopiowalem z pulpitu na dysk D  to jest 2.7GB   WTF  nie wiem oco kaman ,ale  rozmiar sie nie liczy jak to mowia , wazne aby dzialal OK:E

srom-otnik lubi to
Opublikowano

@srom-otnik dzięki za kolejną świetną jak widać z opisu innych (ja jeszcze nie wrzucałem sobie, ale wierzę że będzie jeszcze lepsza niż wersja z lipca 2020) wersję W8.1JG ale i za pozostałe mody - bo też z nich korzystam (aktualnie W10LTSB) ...

Czy można Ci gdzieś jakąś wirtualną kawę bądź inną formę dotacji / donacji przekazać ?

Pozdrowienia!

Opublikowano
Godzinę temu, Phyt0n napisał:

@srom-otnik dzięki za kolejną świetną jak widać z opisu innych (ja jeszcze nie wrzucałem sobie, ale wierzę że będzie jeszcze lepsza niż wersja z lipca 2020) wersję W8.1JG ale i za pozostałe mody - bo też z nich korzystam (aktualnie W10LTSB) ...

Czy można Ci gdzieś jakąś wirtualną kawę bądź inną formę dotacji / donacji przekazać ?

Pozdrowienia!

pisz na pw do niego 

Opublikowano
4 godziny temu, Franz Maurer napisał:

@srom-otnik Pytanko, żeby odpalić tryb gracza czyli tryb w którym wydajność jest o niebo lepsza potwierdzona wynikami w benchmarkach wystarczy w optymalizatorze usług dać wszystko na nie dobrze rozumiem ? :)

O właśnie i czy można jakoś zrobić aby motyw aero glow wyglądał na windows 8.1 tak jak na 7 ? bo jednak troszkę się różni :D

Ad.1. Wystarczy, że nie wybierzesz ustawień domyślnych w OU.

W momencie, gdy rezygnujesz z nich w OU, to włączasz tryb wyższej wydajności, niezależnie od tego co później klikasz - czy TAK czy NIE i tak masz włączoną max wydajność. Możesz wszystko wybrać na TAK, nadal będziesz cieszył się EXTREMALNĄ wydajnością.

Ad.1 Zacznij od zainstalowania AeroGlass z TUNING na pulpicie - wszystko nabierze pięknego szklanego wyglądu. Nieobecna w systemie skórka "Kur8.1KM" pokazana na pierwszej stronie tego wątku (moim zdaniem śliczna, autorstwa mojego sąsiada!)

JG8.1.thumb.jpg.568b9430b14e74f8be3e39cfe08c0efd.jpg

- paskudnie wygląda bez zainstalowanego AeroGlass dlatego jej nie udostępniam w iso. Mogę ją upiąć w opisie na 1 stronie z zastrzeżeniem, że wymaga AeroGlass.

29 minut temu, kaminskigdynia napisał:

Dobry pomysł zróbmy zrzutke na beluge i wyślijmy mu w prezencie napewno ucieszy się, dzisiaj to bardzo proste. 

Panowie, od połowy listopada staram się nie pić i nawet mi to wychodzi. Byłem alkoholikiem przez wiele lat (podobno nie przestaje się nim być do końca życia...) i nie potrzebuję w to wchodzić od nowa.

Chcecie mi dać jakiś prezent - bardzo dziękuję, powodzi mi się nawet jakoś. W ramach zadowolenia z mojej pracy - wpłaćcie kasę na jakieś charytatywne organizacje np:

-> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ja od kilku lat, co miesiąc przekazuję na nie 30 - 50 zł i zawsze mam niedosyt, że dałem za mało. Pomóżcie innym, którzy żyją w koszmarze choroby lub głodu.

Dziękuję!

PZDR!

maska007, jnm, bunio1 i 5 innych lubią to
Opublikowano
13 godzin temu, srom-otnik napisał:

W momencie, gdy rezygnujesz z nich w OU, to włączasz tryb wyższej wydajności, niezależnie od tego co później klikasz - czy TAK czy NIE i tak masz włączoną max wydajność. Możesz wszystko wybrać na TAK, nadal będziesz cieszył się EXTREMALNĄ wydajnością.

Ad.1 Zacznij od zainstalowania AeroGlass z TUNING na pulpicie - wszystko nabierze pięknego szklanego wyglądu. Nieobecna w systemie skórka "Kur8.1KM" pokazana na pierwszej stronie tego wątku (moim zdaniem śliczna, autorstwa mojego sąsiada!)

- paskudnie wygląda bez zainstalowanego AeroGlass dlatego jej nie udostępniam w iso. Mogę ją upiąć w opisie na 1 stronie z zastrzeżeniem, że wymaga AeroGlass.

Panowie, od połowy listopada staram się nie pić i nawet mi to wychodzi. Byłem alkoholikiem przez wiele lat (podobno nie przestaje się nim być do końca życia...) i nie potrzebuję w to wchodzić od nowa.

Chcecie mi dać jakiś prezent - bardzo dziękuję, powodzi mi się nawet jakoś. W ramach zadowolenia z mojej pracy - wpłaćcie kasę na jakieś charytatywne organizacje np:

Ja od kilku lat, co miesiąc przekazuję na nie 30 - 50 zł i zawsze mam niedosyt, że dałem za mało. Pomóżcie innym, którzy żyją w koszmarze choroby lub głodu.

Dziękuję!

PZDR!

Dobrze Sromotnik nie ma problemu jak sobie życzysz tak będzie. 

Opublikowano
15 godzin temu, srom-otnik napisał:

Dziękuję!

PZDR!

Dziękuje za informację co do optymalizatora usług i ekstremalnej wydajności teraz już wszystko dla mnie jest jasne :D 

AeroGlass zawsze instaluje jakoś ładniej to wygląda ;) motyw zainstalowany i wszystko wygląda tak jak na Windows 7 JG jest pięknie ! dziękuje ślicznie za udostępnienie motywu i dodanie załącznika do pierwszego postu :)

Pozdrawiam.

srom-otnik lubi to
Opublikowano

@srom-otnik możesz zobaczyć lub ktokolwiek czy możecie włączyć konto gość bo mi wyskakuje komunikat "System Windows nie może nawiązać połączenia z Sens" ma ktoś taki problem czy szukać winy u siebie  dodam że w poprzedniej wersji testowej działało bez problemu .

Opublikowano
6 minut temu, sechu napisał:

@srom-otnik możesz zobaczyć lub ktokolwiek czy możecie włączyć konto gość bo mi wyskakuje komunikat "System Windows nie może nawiązać połączenia z Sens" ma ktoś taki problem czy szukać winy u siebie  dodam że w poprzedniej wersji testowej działało bez problemu .

Konto GOŚĆ działa na wersji FULL/FULL (DEFENDER OFF) przy dowolnych ustawianiach Optymalizatora Usług i pewnie z tą wersją systemu miałeś do czynienia.

W wersji LITE/EXTREME jest ono wyłączne przy wybraniu ustawień innych niż domyślne.

Sprawdź na ustawieniach domyślnych, na pewno odpali.

Do działania konta GOŚĆ potrzebne są 2 usługi

System zdarzeń COM+ (EventSystem) - daj na automat

oraz

Usługa powiadamiania o zdarzeniach systemowych (SENS)- daj na automat

W ten sposób możesz mieć konto GOŚĆ na ustawieniach niestandardowych, czyli zoptymalizowanych.

Opublikowano

@srom-otnik  System jest rewelacja! Zainstalowałem go z czystej ciekawości bo puki co nadal jestem zwolennikiem Win7 na którego czekam w Twoim wykonaniu.

Tylko mam mały problem? Potrzebuję ukraińskiej klawiatury do pisania, wiem że usuwałeś nie które układy klawiatur. Teraz tylko  pytanie czy ukraińska została usunięta?

W ustawieniach jest widoczna ale kiedy ją wybieram jest nie aktywna?

P.S Zainstalowana wersja to EXTREME.