Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam laptopa Acer Aspire v5-121 specyfikacja CPU: AMD C-70 APU with radeon HD Graphcis 1.00 Ghz ,RAM 2GB  DDR3, GPU AMD Radeon 7290

Tej chwili mam na nim zainstalowany system Windows 8 wersji 64 bitowej, zastanawiam czy tu zainstalować jakąś modyfikacją lub jakąś dystrybucje linuxa.

Opublikowano

Mam w domu notebooka DELL LATITUDE  D520  z 2 gb ram  to już staruszek oryginalnie był na nim xp  ale miałem problem z przeglądarkami , najpierw testowałem różne dystrybucje Linuxa  wszystko fajnie ale po jakiś czasie zaczęły mi mulić  , więc zainstalowałem Windows 7 32 bit , jestem zaskoczony bo lepiej hula niż ten XP co był na początku .

Opublikowano
W dniu 22.01.2019 o 17:04, robert190880 napisał:

Mam w domu notebooka DELL LATITUDE  D520  z 2 gb ram  to już staruszek oryginalnie był na nim xp  ale miałem problem z przeglądarkami , najpierw testowałem różne dystrybucje Linuxa  wszystko fajnie ale po jakiś czasie zaczęły mi mulić  , więc zainstalowałem Windows 7 32 bit , jestem zaskoczony bo lepiej hula niż ten XP co był na początku .

To samo mam na acer one z intel atomem , zdecydowanie szybszy niż na XP , z przeglądarkami nie ma problemów i wentylatory ledwo co kręcą , testowałem też sparkylinux i to już była rewelacja nie do przebicia , zasobów to wogule nie zżera ,

Opublikowano
1 godzinę temu, redbull90 napisał:

A czy win 10 32 będzie szybszy od 7 32?

Na ten cpu to jakiś win 7 starter lub inny kastrat 32bit, wszystko wyżej zamuli ci ten "procesorek"

Opublikowano
16 godzin temu, M4T  napisał:

Na ten cpu to jakiś win 7 starter lub inny kastrat 32bit, wszystko wyżej zamuli ci ten "procesorek"

Poleci mi ktoś z tego Forum system jakiś okrojony pod tego lapsa

Opublikowano
3 godziny temu, redbull90 napisał:

Poleci mi ktoś z tego Forum system jakiś okrojony pod tego lapsa

Ten bardzo dobrze działa, to jest okrojony system coś lepszego niż wyżej wymieniony Win7Starter.

VirtualBox_WinJG7ThinPC_08_02_2019_19_59_26.png.9ae0f893e79a8888e6bbc5177494ea3b.pngVirtualBox_WinJG7ThinPC_08_02_2019_19_58_53.png.6821364ec5a5528088f4bd4adbf5b0c9.png

Opublikowano
17 godzin temu, moszter napisał:

Ten bardzo dobrze działa, to jest okrojony system coś lepszego niż wyżej wymieniony Win7Starter.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dużo zabawy z tym? Bo szczerze to jestem nastawiony by postawic system i za dużo nie konfigurować.

A nie ma jakiejś lekkiej wersji win10 żeby to działało ?

Opublikowano
14 minut temu, redbull90 napisał:

Dużo zabawy z tym? Bo szczerze to jestem nastawiony by postawic system i za dużo nie konfigurować.

Oksymoron:

Windows 10 lekki, za dużo nie konfigurować na tą konfigurację sprzętową.

:L

Opublikowano
6 godzin temu, redbull90 napisał:

Nie trzeba już nić konfigurować on jest już zoptymalizowany!

Po co korzystasz z komputera jak nie umiesz czytać? Wszystko jest napisane w pierwszym poście, ja tylko dałem screeny systemu jak to wygląda.

Opublikowano

Na starym laptopie Acer TravelMate 6492 4GB RAM, wgrałem na próbę win 8.1 32 bit, wersja Core i jako tako chodzi. Pytanie czy warto wgrać aktualizację z WU czy to tylko go zamuli ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie