Jump to content

SCH10 1709 (aktualizacje 27.08.2018 MOD)(link wygasł chwilowo nieaktualne)

schonaldo

Recommended Posts

W dniu 18.11.2018 o 13:16, GrelYk napisał:

jak dodać spowrotem funkcje pulpit zdalny potrzebny mi jest do instalacji Norton internet security bez tego nie chce iść ;/

Nie instaluj nortona, avasta, avg, to wszystko mozna wrzucic do jednego worka ;) ... szkoda komputera. defender działa lepiej.

Ostatnio zostałem zaskoczony nowymi projektami i niestety wszelkie plany z modami były na ostatnim miejscu. Dopiero co można powiedzieć praktycznie skończyłem wersje z 7. Tutaj na 10 obecny stan prac wygląda tak:

gotowa baza 1709 z aktualizacjami do dnia dzisiejszego wersja Pro, prawie gotowa baza Home(brakuje juz niewiele mozna powiedziec jest 80%)

-jakieś 10% gotowych skryptów do prawokliku.

Jeżeli nic mnie już nie zaskoczy to wszystko powinno się udać gdzieś w okolicach urodzin Adama Małysza(3 grudnia)

witek666 likes this

W dniu 24.11.2018 o 23:35, schonaldo napisał:

gotowa baza 1709 z aktualizacjami do dnia dzisiejszego wersja Pro, prawie gotowa baza Home(brakuje juz niewiele mozna powiedziec jest 80%)

-jakieś 10% gotowych skryptów do prawokliku.

Będziesz robił swojego moda na bazie 1809? Czy 1709 jest na tyle stabilny, że nie ma sensu kombinować na nowszych?
Po kupnie SSD chcę zrobić świeżą instalację (klonowanie nie wypaliło) czegoś bez śmieci ale kompletnego i stabilnego.
Druga rzecz. Instalując Twoją modyfikację jaka jest możliwość aktualizacji? Nadpisywanie kolejnym obrazem po prostu?

PS. Mam ASUSa VivoBook Pro 15 z i5-7300HQ/8 GB RAM + SSD NVMe ADATA, więc zastanawia mnie czy cokolwiek zyskam instalując Twojego moda przy takiej kombinacji.

przy próbie zainstalowania sterowników do logitech g933 ( słuchawki ) mam coś takiego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] o co w tym chodzi? wygląda, że sterowniki jakieś trefne chociaż mam najnowsze od producenta ze strony ale znalazłem coś na majorgeeks zobaczymy czy pomoże chyba, że to jakiś skrypt zablokował? No ewidetnie sterowniki zmieniłem porty na usb 3.1 i znalazło a te z tyłu płyty mają jakiś problem z tym urządzeniem.. poradziłem sobie z tym ale nie mogę poradzić sobie z instalacją bitdefendera uruchamia się w tle ale nie chce do instalacji przejść ktoś może przechodził ten etap?

Wiem, że nie aktualne ale może masz pomysl @schonaldo dlaczego sterowniki skanera nie chcą się zainstalować? Drukarkę normalnie mi zainstalowało ale sterowników od skanera nie chce puścić i nie mogę z drukarki sobie kliknąć żeby zrobiło skan na mój komputer będę wdzięczny za wskazówkę, jeżeli chodzi o sam system jestem zadowolony porównywałem z JG10 i twój lepiej wypadł w testowanej u mnie grze na średnio 20fps więcej, czekam również na kolejna wersję bo jestem ciekaw :)

W dniu 11.02.2019 o 19:50, Warson napisał:

Działa program "SCPToolkit" i instaluje stery?

Działa Nakładka Nvidii Geforce Experience?

dziękuję za odpowiedź.

Jakby ktoś miał to poproszę o reupload ostatniej wersji.

a czy jest jakieś info co do nowej wersji?

działa SCPToolkit Experience chyba też ale ja nigdy tego nie instaluje bo to kupa jest =)

Witam.

Co do moda, z obrazka wygląda świetnie :). Aż się boję tego instalować na moim laptopie z 2006r. (core duo T2300 1.66GHz, 2GB ram, Radeon X1400), bo mam taki jeden problem (we wszystkich kompilacjach w10 nawet 1507 TS1).

W Menu Start miałem problem, po najechaniu w menu start na ikonę to ona znika (tak samo jest na bocznym pasku oraz w przeglądarce edge). Jak ktoś doradzi, jak to zrobić, to moda będę instalował, tak to zainstaluję na wirtualnej maszynie :)

4 godziny temu, GamingMichu napisał:

Witam.

Co do moda, z obrazka wygląda świetnie :). Aż się boję tego instalować na moim laptopie z 2006r. (core duo T2300 1.66GHz, 2GB ram, Radeon X1400), bo mam taki jeden problem (we wszystkich kompilacjach w10 nawet 1507 TS1).

W Menu Start miałem problem, po najechaniu w menu start na ikonę to ona znika (tak samo jest na bocznym pasku oraz w przeglądarce edge). Jak ktoś doradzi, jak to zrobić, to moda będę instalował, tak to zainstaluję na wirtualnej maszynie :)

Ten System wymaga 4GB ram, a Ty masz tylko 2GB ram.

Zainstalowałem na próbę Win 8.1 Sromotnika i nieoczekiwanie zniknął mi ten system (sch10 1709) z menadżera rozruchu. System przed instalacja 8.1 działał bez problmeu . W Konfiguracji Systemu>Rozruch widnieje tylko 8.1. Jak mogę odzyskać dostęp do Tego systemu?

Witam, zainstalowałem sterowniki do drukarki "samsung Xpress M2026", zainstalowały się bez problemu, lecz drukarka nie drukuje :( wszystko wisi w zadaniach... czy ktoś wie co może być problemem?

Dodatkowo nie da się zaintalować sterowników do Dualshock 4, z programu "DS4 Windows", w ogóle windows nie wykrywa Pada podłączonego do Kompa... ktoś może pomóc? 

W dniu 27.09.2020 o 21:58, slawek05 napisał:

Witam Wszystkich na forum mam prośbę wykasowałem plik w którym były wpisy do rejestru można było niektóre funkcje wyłączyć czy ktoś mi pomoże odnaleźć a może ma na dysku bardzo bym prosił  pozdrawiam ... "przyśpiesza zamykanie dezaktywuje uak itp" było 6 wpisów

one juz nie dzialaja na nowszych wersjach windowsa

On 3/27/2019 at 11:16 AM, radzi11 said:

Zainstalowałem na próbę Win 8.1 Sromotnika i nieoczekiwanie zniknął mi ten system (sch10 1709) z menadżera rozruchu. System przed instalacja 8.1 działał bez problmeu . W Konfiguracji Systemu>Rozruch widnieje tylko 8.1. Jak mogę odzyskać dostęp do Tego systemu?

prawdopodobnie usunelo go z boot managera, spróbuj w easybcd dodać go spowrotem za pomocą funkcji "Add New Entry"