razor1995 Posted September 11, 2018 Report Share Posted September 11, 2018 @Mr.T@m4sTu chyba ban za multikonto będzie. Nie po raz pierwszy Wysłane z iPhone 8 za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheRefuze Posted September 11, 2018 Report Share Posted September 11, 2018 Nie zalecam pobierac pakietu mocno skompresowanego, bez cudowania w instalacje nienadzorowana napsujecie sobie nerwow, ja nieszczesliwie ja pobralem i powital mnie komunikat o braku wpisow w unattended, a obraz zostal wypalony na plycie a dysk wczesniej sformatowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
schonaldo Posted September 11, 2018 Author Report Share Posted September 11, 2018 32 minuty temu, TheRefuze napisał: Nie zalecam pobierac pakietu mocno skompresowanego, bez cudowania w instalacje nienadzorowana napsujecie sobie nerwow, ja nieszczesliwie ja pobralem i powital mnie komunikat o braku wpisow w unattended, a obraz zostal wypalony na plycie a dysk wczesniej sformatowany Pomyliłeś temat, w 1709 nie ma takiej wstawki. Rozumiem ,ze chodziło ci o tą: Wersja z mocno oczyszczonym i skompresowanym magazynem WinSX(dla tych którzy w najbliższym czasie nie planują aktualizacji). Zajmuje znacznie mniej miejsca na dysku Uwaga: Brak możliwości korzystania z zakładki Dodaj lub usuń funkcje systemu Windows(powiązane z WU/magazynem) Nazwa: SCH10WinSX.iso 17134.228 wersja 1803 Pro Rozmiar: 2301100032 bajtów (2194 MiB) Jeżeli o to chodziło to na sam początek sumy kontrolne przed wypaleniem trzeba sprawdzić. W innym wypadku takie historie z błędem są możliwe(ja już z archiwum sciągam obrazy z poprzednich kompilacji w 1803, dopiero ten obecny build ma poprawki ktore znacznie usprawnily stabilnosc). Nawet jak sie udalo zainstalowac wadliwie pobrany system to on moze zwyczajnie pozniej sypac bledami. Lepiej wykonac instalacje systemu z sprawdzeniem sum kontrolnych wczesniej pobranego iso systemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheRefuze Posted September 11, 2018 Report Share Posted September 11, 2018 Godzinę temu, schonaldo napisał: Pomyliłeś temat, w 1709 nie ma takiej wstawki. Rozumiem ,ze chodziło ci o tą: Wersja z mocno oczyszczonym i skompresowanym magazynem WinSX(dla tych którzy w najbliższym czasie nie planują aktualizacji). Zajmuje znacznie mniej miejsca na dysku Uwaga: Brak możliwości korzystania z zakładki Dodaj lub usuń funkcje systemu Windows(powiązane z WU/magazynem) Nazwa: SCH10WinSX.iso 17134.228 wersja 1803 Pro Rozmiar: 2301100032 bajtów (2194 MiB) Jeżeli o to chodziło to na sam początek sumy kontrolne przed wypaleniem trzeba sprawdzić. W innym wypadku takie historie z błędem są możliwe(ja już z archiwum sciągam obrazy z poprzednich kompilacji w 1803, dopiero ten obecny build ma poprawki ktore znacznie usprawnily stabilnosc). Nawet jak sie udalo zainstalowac wadliwie pobrany system to on moze zwyczajnie pozniej sypac bledami. Lepiej wykonac instalacje systemu z sprawdzeniem sum kontrolnych wczesniej pobranego iso systemu. Prawda, ten obraz miałem na myśli, mój błąd. Robiłem CRC check i mi się zgadzało. Zainstalowałem aktualną wersję i śmiga. Póki co przyjemnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimson Posted September 12, 2018 Report Share Posted September 12, 2018 Czy u was tuż po instalacji wyskoczyło niebieskie okno z komunikatem "nazwa użytkownika lub hasło są niepoprawne" ? potem normalnie poszła konfiguracja ustawień itp..Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
schonaldo Posted September 12, 2018 Author Report Share Posted September 12, 2018 29 minut temu, dimson napisał: Czy u was tuż po instalacji wyskoczyło niebieskie okno z komunikatem "nazwa użytkownika lub hasło są niepoprawne" ? potem normalnie poszła konfiguracja ustawień itp.. Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Nie, czy internet w czasie instalacji był podłączony? Jeśli tak mogła pobrać się feralna aktualizacja która ma błąd z ,, zabezpieczeniami w dzienniku zdarzeń". Rozumiem, ze sumy kontrolne po pobraniu iso sprawdzałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
br4kus Posted September 13, 2018 Report Share Posted September 13, 2018 (edited) Świeżo zainstalowałem system i pojawił się problem ze sterownikami myszki, a mianowicie system wykrywa myszkę jako standardowy sprzęt w menedżerze urządzeń zamiast "USB Gaming Mouse" jak to zawsze miało miejsce. Co dziwne, w ustawieniach mysz jest rozpoznawana tak jak zawsze, lecz znowu dedykowany program producenta nie wykrywa myszy :/ Tutaj screen: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wszystkie sterowniki zainstalowane, zmiana portu itd nie pomaga. Jakieś pomysły? :/ EDIT: Nie wiem co zrobiłem, ale JAKOŚ naprawiłem, myślę, że to czarna magia Windowsa 10... Edited September 13, 2018 by br4kus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wicher_25 Posted September 13, 2018 Report Share Posted September 13, 2018 Witam serdecznie czy bedzie mod na win 8 szanuje pana prace ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
schonaldo Posted September 13, 2018 Author Report Share Posted September 13, 2018 4 godziny temu, wicher_25 napisał: Witam serdecznie czy bedzie mod na win 8 szanuje pana prace Dzięki za miłe słowa, co do Windows 8 można powiedzieć, że nigdy go nie używałem(na swoim sprzecie) i nie planuje wydawać modyfikacji tego systemu. Na forum są ludzie którzy tego systemu używają od lat(Mr.T i spółka), polecam jego modyfikacje W8(jest tez wersja Sromotnika tylko musisz dokładnie przeczytac temat co wyciął w danej wersji, żeby potem nie narzekać ze np. gta v nie dziala). Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimson Posted September 13, 2018 Report Share Posted September 13, 2018 Nie, czy internet w czasie instalacji był podłączony? Jeśli tak mogła pobrać się feralna aktualizacja która ma błąd z ,, zabezpieczeniami w dzienniku zdarzeń". Rozumiem, ze sumy kontrolne po pobraniu iso sprawdzałeś?podczas instalacji nie było dostępu do Internetu.sumy kontrolne poprawneWysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
schonaldo Posted September 13, 2018 Author Report Share Posted September 13, 2018 4 godziny temu, dimson napisał: podczas instalacji nie było dostępu do Internetu. sumy kontrolne poprawne Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Czy to była instalacja z zachowaniem plików? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimson Posted September 14, 2018 Report Share Posted September 14, 2018 W dniu 14.09.2018 o 01:45, schonaldo napisał: Czy to była instalacja z zachowaniem plików? nie, instalacja na czysto po formacie, sprawdziłem drugi raz i ten sam komunikat znowu wyskoczył (to wyskakuje tuż po skopiowaniu plików przy pierwszym uruchomieniu) - z tym, że oprócz tego nie zauważyłem jak narazie żadnych nieprawidłowości w działaniu systemu czy u Was też antywir (u mnie NOD) wykrywa zagrożenie po przeskanowaniu pendriva z systemem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
schonaldo Posted September 17, 2018 Author Report Share Posted September 17, 2018 Program DoNotSpy zmienia ustawienia prywatności w systemie więc takie śmieszne antywirusy mogą wykryć false positive(no bo przeciez program zmienia ustawienia czyli ingeruje w system). Ba zrób sobie plik .bat zmien jedna usluge systemowa z manualnej na wylaczona to zawsze znajdzie sie jakis uposledzony antywirus ktory wykryje ,,wirusa". Tak juz dzialaja te antywirusy, nie ma nic idealnego i bezbłędnego. Od mniej wiecej 2015 program DoNotSpy ma zawsze gdzies false positive i nie nalezy sie tym przejmowac. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak sam widzisz twój Eset jako jeden z nielicznych wykrywa false positive. Gdzie takie marki i liderzy rynku jak Bitdefender, Avira, Kaspersky wiedzą, że jest czysty. tutaj reszta antywirusow ktore moga wykryc false positive: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oficjalna strona programu, tam prosze zgłaszać swoje zastrzeżenia i uwagi w sprawie Eset i jego false positive. Ja korzystam z AVG i mi tez wykrywa false positive wiesz co robie? Dodaje wyjątek do white listy i tyle oraz posyłam raport w sprawie false positive. Za jakiś czas pewnie zniknie to pseudo wykrycie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimson Posted September 17, 2018 Report Share Posted September 17, 2018 @schonaldo, zen [emoji6]ja tylko spytałem czy ktoś też ma taki komunikat?domyśliłem się, że jest to aplikacja nie dokońca mile widziana i stąd może być ten alert. Osobiście antywirusa nie używam, komunikat wyskoczył na innym laptopie do którego wrzuciłem pena z Twoim systemem. A propos systemu - dla mnie rewelacja, działa mi wszystko co ma działać, WU zablokowane więc nie ściągają się aktualizacje co więcej psują niż naprawiają, ja na tej wersji zapewne zostanę na dłużej [emoji41]Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
schonaldo Posted September 18, 2018 Author Report Share Posted September 18, 2018 @dimson Wszystko na temat antywirusów(moze nieco za brutalnie o nich) nic w kierunku twojej osoby(jezeli odebrales to jakos ofensywnie, temat jest do zadania kazdego pytania), chciałem podać dokładną informacje z listą antywirusów u których taki alert falsa positive może wystąpić. Zawsze to wskazówka dla kogoś kto tez programem DoNotSpy zainteresuje sie podczas skanowania. Dzięki za pozytywną opinie, do obecnej wersji 1709 będę co jakiś czas dodawał poprawki(gdy już uporają się z nowymi problemami) więc instalator naturalnie zachowa opcje instalacji z zachowaniem plików(taka informacja dla reszty użytkowników). Przynajmniej do czasu ogłoszenia ostatecznej kwestii w sprawie nowych przepisów związanych z RODO(jeszcze sporo miesięcy minie zanim wszystko zostanie ogłoszone oraz ustawa wprowadzona w każdym kraju Unii) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falkorikstv Posted September 21, 2018 Report Share Posted September 21, 2018 Siemka, mam pytanie bo tego nigdzie nie zauważyłem. Ile zajmuje cały system na świeżo po instalacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi505 Posted September 22, 2018 Report Share Posted September 22, 2018 Witam.mam dwa pytania związane z tym modem - jak cofnąć wpis (w rejestrze ):screen logon - jak zmienić tło ekranu logowania (nie chodzi tu o ekran blokady ta opcja jest dostępna w ustawieniach) próbowałem programem Win10BG changer,ale z tą wersją Windowsa nie działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
schonaldo Posted September 22, 2018 Author Report Share Posted September 22, 2018 4 godziny temu, zibi505 napisał: Witam.mam dwa pytania związane z tym modem - jak cofnąć wpis (w rejestrze ):screen logon - jak zmienić tło ekranu logowania (nie chodzi tu o ekran blokady ta opcja jest dostępna w ustawieniach) próbowałem programem Win10BG changer,ale z tą wersją Windowsa nie działa Tło ekranu logowania normalnie zmieniasz w opcjach i możesz wybrać swój obraz bez potrzeby używania innych programów które zazwyczaj są już niekompatybilne. Dodaje wpis do rejestru który ci pomoże: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 29, 2018 Report Share Posted September 29, 2018 Witam. Zainstalowałem ten system i mam problem - nie mogę go aktywować. Zaraz po instalacji ustawiam konto administratora i po połączeniu z microsoftem wyświetla, że system nie jest aktywowany bo nie można połączyć się z jakąś usługą MS. Przy ręcznym wpisaniu klucza to samo. Nie wyłączałem żadnych usług. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
January21 Posted September 29, 2018 Report Share Posted September 29, 2018 Witam mam problem z aktywacją bluetooth, zrobiłem wszystko jak było napisane niestety nie wykrywa mi w ogóle urządzeń sterowniki mam zainstalowane. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
schonaldo Posted September 29, 2018 Author Report Share Posted September 29, 2018 2 godziny temu, zbigniew59 napisał: Witam. Zainstalowałem ten system i mam problem - nie mogę go aktywować. Zaraz po instalacji ustawiam konto administratora i po połączeniu z microsoftem wyświetla, że system nie jest aktywowany bo nie można połączyć się z jakąś usługą MS. Przy ręcznym wpisaniu klucza to samo. Nie wyłączałem żadnych usług. W 0&0 mogłeś wyłączyć usługi. tutaj skrypt do aktywacji(potem zastosuj usługi Core oraz harmonogramUsunWpisy w folderze PrivTune) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @January21 W folderze PrivTune masz folder o nazwie,, skrypty, bluetooth xbox". Skopiuj z niego plik ,,AktywacjaBluetooth" na pulpit i uruchom jako administrator. January21 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 29, 2018 Report Share Posted September 29, 2018 Bezpośrednio po instalacji-nic nie robiłem-tylko uruchomiłem konto MS. A po uruchomieniu usługi core bat nie mogę logować się za pomocą pin - na Twoim 1803-na którym znowu jestem, tylko normalnie za pomocą hasła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 29, 2018 Report Share Posted September 29, 2018 Spróbowałem drugi raz - zastosowałem ten skrypt i windows się aktywował. Następnie zatrzymałem WU za pomocą twojego skryptu i na razie jest ok. A co zrobić aby po skrypcie core można dalej logować się za pomocą pinu? Korzystam z backupów Acronisa, dlatego mogę się bawić w testowanie różnych systemów w realu. U mnie przywrócenie kopji acronisem trwa ok. 2 minuty. POLECAM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
schonaldo Posted September 29, 2018 Author Report Share Posted September 29, 2018 18 minut temu, zbigniew59 napisał: Spróbowałem drugi raz - zastosowałem ten skrypt i windows się aktywował. Następnie zatrzymałem WU za pomocą twojego skryptu i na razie jest ok. A co zrobić aby po skrypcie core można dalej logować się za pomocą pinu? Korzystam z backupów Acronisa, dlatego mogę się bawić w testowanie różnych systemów w realu. U mnie przywrócenie kopji acronisem trwa ok. 2 minuty. POLECAM. Nigdy nie korzystałem z tej funkcji, mogę opierać się jedynie na domysłach: spróbuj włączyć usługe związana z ustawieniami czyli: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] uruchom jako administrator( sprawdź czy pin zadziała) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted November 2, 2018 Report Share Posted November 2, 2018 Mozna pobrać SCH10Tweaks osobno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolkarol216 Posted November 4, 2018 Report Share Posted November 4, 2018 reupload? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
schonaldo Posted November 4, 2018 Author Report Share Posted November 4, 2018 10 godzin temu, karolkarol216 napisał: reupload? Wydam już z aktualizacjami oraz nowinkami w postaci panelu w prawokliku do tygodnia więc nie zrobie reuploadu.(nie posiadam iso) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ascorp Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 Czy to nadal będzie wersja 16299.611 wersja 1709 Pro X64 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
404_NotFound Posted November 10, 2018 Report Share Posted November 10, 2018 Gdzie mogę pobrać? Link nie działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrelYk Posted November 18, 2018 Report Share Posted November 18, 2018 jak dodać spowrotem funkcje pulpit zdalny potrzebny mi jest do instalacji Norton internet security bez tego nie chce iść ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts