Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jest może jakiś system który bierze najmniej ramu? Oprócz linuxów, tylko Windows.

Ma być potwierdzone a nie info z tyłka :)

Dzieki

Opublikowano

XP 64-bit ale jest po angielsku, na co ci odpalać jednocześnie 10 gier na raz ? do takiego czegoś musiałbyś mieć mocny procek, ramu od uja i z 2 grafy

Opublikowano
25 minut temu, scarley napisał:

E Tam gadasz

Normalnie odpale 10 gier ale nie laduja sie mapy bo ramu brakuje

Chłopczyku do takiej operacji trzeba mieć mocną grafę lub dwie w sli, procek z minimum 8 rdzeni wysoko taktowany i z 32gb ramu :)

I dla twojej ograniczonej świadomości tu system nie ma nic do gadania tylko sprzęt :)

Poza tym co ma system do tego ile ramu bierze gra, windowsy biorą średnio 600MB-1,4gb ramu na start na samym pulpicie.

Opublikowano
38 minut temu, scarley napisał:

I co myślisz, że system który bierze ciut mniej pamięci nagle spowoduje, że wystarczy pamięci na gry? Dokup Ram-u.

Opublikowano

Kup kompa za 30 tysięcy, ale najpierw skonsultuj się z dobrym psychiatrą niech ci przepisze dobre psychotropy, zażyj dożylnie relanium i donosowo mefedron :E wtedy nie zauważysz lagów ani niewczytanych map :trollface:

Opublikowano

Ile masz obecnie ramu? By uruchomić 10 gier na raz to z 64 / 128 GB RAM by trzeba :D + to by tylko zapewniło to, że te gry nie zapchają go i nie wywalą błędów. Jaka reszta sprzętu i czy by temu podoła grafika i jej pamięć oraz procesor korzystając dobrze z pamięci? Tego nie wiem.

Btw. Co z tego, że system co bierze najmniej RAM pozwoli ci załadować mapy, jak za 10 min wywali bluesreen bo sam system nie będzie mieć potrzebnej pamięci? Nie liczy się zawsze i jako najważniejsze to, że bierze najmniej RAM ale tez to jak nim zarządza i przydziela.

Opublikowano

chyba że odpala 10x GTA 1: LONDON :E 

pewnie jeszcze podpina 10x klawiatura, 10x myszka, 10x monitor i gra na nim 10 osób - cała rodzinka, znajomi i sąsiedzi

Mefedron rozwiązuje wszystkie problemy z kompem :E

Opublikowano

E Tam gadasz

Problem nie w grach, tylko w mapach. Teraz korzystasz z google mapy i stopniowo rośnie obciążenie RAM do kilku GB. Do tego trzeba mocny komputer.

Teraz druga sprawa - ustawianie oszczędne - czyli wyłączanie usług systemowych. U mnie XP bierze 121MB RAMu. Windows 7 bierze 428MB RAM.

Hej, żeby nie mały problem z stronicowaniem w pl XP pro vl - to trzeba by był dać nobla za ten system u Nas. Każda próba zmiany kończy się BSem. Mam oryginalny system XP z kluczem na drugim pc, ale ten pl XP pro vl jest lepszy przy tych samych ustawieniach...

Opublikowano

Jest sposób na odpalenie tylu gier na jednym kompie ale nie przejdzie to z CS'em.

4 godziny temu, scarley napisał:

12 ramu starczy bo te gry nawet 1 GB nie biorą

Tak to wygląda - 

CS bierze około 3GB jak nie więcej ramu nie wiem czy ty patrzyłeś na 1.6 czy jak :D 

Opublikowano
57 minut temu, TheStraight napisał:

Jest sposób na odpalenie tylu gier na jednym kompie ale nie przejdzie to z CS'em.

CS bierze około 3GB jak nie więcej ramu nie wiem czy ty patrzyłeś na 1.6 czy jak :D 

Ehh, są commendy zeby brało mniej ;v

Dobra widze ze tu nikt nie pomoze. Mozna zamknąć

Opublikowano

@scarley po pierwsze nie masz licencji na program, na którym odpalisz 10 aplikacji, po drugie jesteś je***ym gównem, który nie ma pojęcia o grze i takim sposobem psujesz grę innym, po trzecie nie masz pewnie żadnego configa o nazwie 'vertigo' i chcesz go wczytać? Powodzenia życzę.

Opublikowano
W dniu 30.06.2018 o 11:07, Bananoffy1337 napisał:

@scarley po pierwsze nie masz licencji na program, na którym odpalisz 10 aplikacji, po drugie jesteś je***ym gównem, który nie ma pojęcia o grze i takim sposobem psujesz grę innym, po trzecie nie masz pewnie żadnego configa o nazwie 'vertigo' i chcesz go wczytać? Powodzenia życzę.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

Opublikowano
8 godzin temu, podlos napisał:

mogę zapytać co autor tematu chce osiągnąć tym?

Chyba tylko... Sprawdzić Państwa cierpliwość.

Przecież Pan scarlej tylko chce wiedzieć, ale sam się informacjami nie dzieli.

1. Najmniej w stosunku do...?

2. Konfiguracja sprzętowa  - o RAM-ie wiemy, że jest go 12 (czegoś) i to wszystko.

3. Implikowane przez 2, bo kwestia choćby sterowników dostępnych dla sprzętu w "jakimś" systemie.

4. Czy ma istnieć jakaś korelacja miedzy "najwydajnieszym systemem"  i obecnym wątkiem?

Jeśli tak, to wtedy pytanie o "jakiś" system dotyczy tylko Windows 10.

Przy okazji - zmiana systemu rozwiązałaby kwestię "świateł w obudowie",

bowiem warunek "musi być włączony" straciłby, z oczywistych względów, aktualność.

Mam nadzieję, że powyższa lista zostanie uznana za wystarczającą, by uzasadnić wniosek o 

testowaniu cierpliwości.

Opublikowano
10 godzin temu, podlos napisał:

mogę zapytać co autor tematu chce osiągnąć tym?

Może, autor chcę boostować w cs go, dlatego odpala tyle procesów z grą cs go, a potem na mmach będą trafiały się cienkie boty na wyższych rangach :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie