Jump to content

Win JG7 ThinPC

Recommended Posts

37 minut temu, TomZED napisał:

Witajcie.

Być może temat nie tu gdzie trzeba, ale jaki klucz WIN jest potrzebny do aktywacji niniejszego systemu? (HP, PRO, ULTIMATE)

Mam ten system na Samsung NC210, i żaden aktywator nie aktywuje systemu.

Co robię nie tak?  Dla usprawiedliwienia przeczytałem info o aktywatorach i cały ten dział dotyczący systemu Win THIN PC

Pozdrawiam forumowiczów, oraz autora systemu srom-otnika!

zobacz tym  

Witam, narazie postawiłem na wirtualnej maszynie i zapowiada się bardzo dobrze. Niskie użycie ram. Jedyne co koniecznie trzeba poprawić to WŁĄCZYĆ PAMIĘĆ WIRTUALNĄ. Obecnie jest wyłączona. Ten system będzie stawiany na zabytkowych komputerach, czasami z ram poniżej 1gb. Proponuje ustawić sztywne 768mb pamięci wirtualnej i zrobić kiedyś przy okazji reupload najnowszego obrazu.

W weekend spróbuje postawić ten system na 384mb ram :D zobaczymy czy da rade B)

Podsumowując system zapowiada się nieźle, potestuje lepiej w weekend. Dziękuje za kawał dobrej roboty. pozdrawiam

ps. na wirtualnej maszynie minimalna ilość ram żeby system odpalał prawidłowo to 192MB :D ale koniecznie trzeba włączyć samemu pamięć wirtualną. Ten system to może być prawdziwa perełka :)

Instalator wymaga minimum 384mb ram inaczej wyskakuje komunikat że jest za mało pamięci ram i restart komputera. Sam system natomiast już po instalacji do pulpitu działa prawidłowo na 192mb ram. Czy możesz zdjąć tą blokade z instalatora żeby się system instalował na minimum 192mb ram?

Po edycji pliku winsetup.dll z boot.wim w hex edytorze i podmianie fragmentu 77 07 3D 78 01  na E9 04 00 00 00 instalka idzie prawidłowo na minimum 288mb ram. Jest to poprawa o 100mb :D Uznajmy że do komfortowej pracy potrzeba minimum 288mb ramu.

Zainstalowałem, jednak 384mb ram to za mało, głównie problem to Internet. Możnaby pomyśleć o wywaleniu z obrazu szpiegujących łatek, jest ich kilka zainstalowanych.

kb2506928 

kb2545698 

kb2660075

kb2726535 

kb2970228 

W dniu 28.10.2021 o 19:59, winter5 napisał:

Witam, narazie postawiłem na wirtualnej maszynie i zapowiada się bardzo dobrze. Niskie użycie ram. Jedyne co koniecznie trzeba poprawić to WŁĄCZYĆ PAMIĘĆ WIRTUALNĄ. Obecnie jest wyłączona. Ten system będzie stawiany na zabytkowych komputerach, czasami z ram poniżej 1gb. Proponuje ustawić sztywne 768mb pamięci wirtualnej i zrobić kiedyś przy okazji reupload najnowszego obrazu.

W weekend spróbuje postawić ten system na 384mb ram :D zobaczymy czy da rade B)

Podsumowując system zapowiada się nieźle, potestuje lepiej w weekend. Dziękuje za kawał dobrej roboty. pozdrawiam

ps. na wirtualnej maszynie minimalna ilość ram żeby system odpalał prawidłowo to 192MB :D ale koniecznie trzeba włączyć samemu pamięć wirtualną. Ten system to może być prawdziwa perełka :)

Instalator wymaga minimum 384mb ram inaczej wyskakuje komunikat że jest za mało pamięci ram i restart komputera. Sam system natomiast już po instalacji do pulpitu działa prawidłowo na 192mb ram. Czy możesz zdjąć tą blokade z instalatora żeby się system instalował na minimum 192mb ram?

Po edycji pliku winsetup.dll z boot.wim w hex edytorze i podmianie fragmentu 77 07 3D 78 01  na E9 04 00 00 00 instalka idzie prawidłowo na minimum 288mb ram. Jest to poprawa o 100mb :D Uznajmy że do komfortowej pracy potrzeba minimum 288mb ramu.

Zainstalowałem, jednak 384mb ram to za mało, głównie problem to Internet. Możnaby pomyśleć o wywaleniu z obrazu szpiegujących łatek, jest ich kilka zainstalowanych.

kb2506928 

kb2545698 

kb2660075

kb2726535 

kb2970228 

Nie za mało 768   na kilku sprzętach wypróbowałem i jak mam 2048 w dualu to daje 2048 wirtualnej a i wyłączam Ram dysk i wszy chodzi szybciej znacznie szybciej 

Co prawda to ustawienia Ram dysku Sromotnik zmienił na mniejsze bo wcześniej Ram dysk pożerał cały ram i system się dusił, no i 

System chodzi oszałamiająco szybko BRAWO Sromotnik  

Chyba lepiej na pierwszeństwie programów a nie systemowych procesów 

AKTYWACJA  na Acerze nie idzie  jak to pominąć ? :)   

1. jak doinstalować czy zainstalować dotyk ? 

W dniu 10.12.2021 o 19:44, Slovian napisał:

jak dodać sterowniki do dotyku dla tego ISO ?

Najprościej w skrócie;
1. Zainstaluj i aktywuj system
2. Pobierz i uruchom program 'Snappy Driver Installer' w trybie  EXPERT'a
   pobierzesz go np. tutaj ;  

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
   (Działa z  każdym 'Windows' i sprzętem , oraz NIE wymaga INSTALACJI !!!)    
3. Ściągnij tylko "paczki" sterowników dla Twojego sprzętu
   (program Ci sam w tym pomoże)
   znajdzie wszystkie brakujące lub nieaktualne
4. Zaznacz co chcesz i instaluj 
   (program Ci sam ustali kolejność instalacji)
5. Po instalacji >>> Restart
6. CIESZ SIĘ !!!  :asd:

Hej u mnie z systemem jest problem taki, że po chwili użytkowania procesor jest non stop na 100%, sprawdziłem w menedżerze co za proces tyle zużywa ale po zamknięciu jego zamknięciu zaraz na jego miejsce wskakuje inny losowy proces który zaczyna pożerać 100% (nawet taskmgr)  i od razu zamula, temperatura skacze. Ktoś wcześniej pisał, że wersja 1,83GB nie miała tego problemu, wie ktoś może gdzie znajdę linka do tej wersji?

Jednak okazało się że błąd leżał po mojej stronie gdyż był to po prostu wirus na drugiej partycji(z tym, że na poprzednim XP nie był taki wredny jak tu na 7) i teraz jest wszystko dobrze:)

Na moim PC z 8GB Ram sprawuje się lepiej niż jakakolwiek wersja Win 7, a zużywa 430 MB Ramu. Na sprzęt z procesorami 32-bitowymi oraz 64-bitowymi z małą ilością pamięci - jest bezkonkurencyjny.

przecież jest tylko x86, nie ma x64, jak korzystasz z aplikacji 64 bit?

Cześć, piszę ten post po przeczytaniu całego wątku i masy tematów na tym forum wciąż nie byłem wstanie znaleźć rozwiązania na mój problem.
Pacjent, na którym zainstalowałem system to stara mydelniczka i jestem naprawde bardzo bardzo pozytywnie zaskoczony tym jak dobrze ten system działa. Niestety nie jestem wstanie go aktywować.
Z tego co udało mi się ustalić ma w Biosie klucz do windowsa 8.1. i wydaję mi się, że to jest główna przyczyna problemów. Próbowałem korzystać zarówno z windows loadera jak i windows toolkita 2.6.4. jednak bez rezultatów. Kod błędu w toolkicie to 0xC004F035 o treści "The software Licensing Service reported that the computer could not be activated with a Volume license product key. Volume licensed systems require upgrading from a qualified operating system. Please contact your system administrator or use a different type of key.". Niestety rowiązanie zaproponowane przez @moszter z kopiowaniem klucza nie przynoszą skutku lub robię to źle (próbuję to zrobić w toolkicie).

Windows 8 oraz windows 10 aktywowane były wcześniej bez żadnych problemów. Nie chce korzystać z zaproponowanego wcześniej RemoveWat. Orientujecie się czy przyczyną problemów może być ten klucz w biosie lub jakie może być rozwiązanie tego problemu?

W dniu 27.03.2022 o 13:43, r0zczarowany napisał:

Cześć, piszę ten post po przeczytaniu całego wątku i masy tematów na tym forum wciąż nie byłem wstanie znaleźć rozwiązania na mój problem.
Pacjent, na którym zainstalowałem system to stara mydelniczka i jestem naprawde bardzo bardzo pozytywnie zaskoczony tym jak dobrze ten system działa. Niestety nie jestem wstanie go aktywować.
Z tego co udało mi się ustalić ma w Biosie klucz do windowsa 8.1. i wydaję mi się, że to jest główna przyczyna problemów. Próbowałem korzystać zarówno z windows loadera jak i windows toolkita 2.6.4. jednak bez rezultatów. Kod błędu w toolkicie to 0xC004F035 o treści "The software Licensing Service reported that the computer could not be activated with a Volume license product key. Volume licensed systems require upgrading from a qualified operating system. Please contact your system administrator or use a different type of key.". Niestety rowiązanie zaproponowane przez @moszter z kopiowaniem klucza nie przynoszą skutku lub robię to źle (próbuję to zrobić w toolkicie).

Windows 8 oraz windows 10 aktywowane były wcześniej bez żadnych problemów. Nie chce korzystać z zaproponowanego wcześniej RemoveWat. Orientujecie się czy przyczyną problemów może być ten klucz w biosie lub jakie może być rozwiązanie tego problemu?

Jedyny tak JEDYNY który zawsze aktuwuje  to podaje nazwe i rozmiar a linku nie mam  INNE NIE ZAWSZE DZIAŁAJĄ  KMS_VL_ALL-35.rar ROZMIAR 88kb NA DYSKu 85,6 kB  sam znalazlem w necie  z problemami te wersje TO CO PISZE JEST PEWNE

W dniu 9.01.2022 o 04:51, Baguvix napisał:

Hej u mnie z systemem jest problem taki, że po chwili użytkowania procesor jest non stop na 100%, sprawdziłem w menedżerze co za proces tyle zużywa ale po zamknięciu jego zamknięciu zaraz na jego miejsce wskakuje inny losowy proces który zaczyna pożerać 100% (nawet taskmgr)  i od razu zamula, temperatura skacze. Ktoś wcześniej pisał, że wersja 1,83GB nie miała tego problemu, wie ktoś może gdzie znajdę linka do tej wersji?

Jednak okazało się że błąd leżał po mojej stronie gdyż był to po prostu wirus na drugiej partycji(z tym, że na poprzednim XP nie był taki wredny jak tu na 7) i teraz jest wszystko dobrze:)

1.  ver 1,83 GB szybciej ZNACZNIE szybciej sie uruchamia  ale toszke wolniej chodzi niz aktualna 

2. Po instalacji włączam plik wymiany na dysku C: i WYŁĄCZAM RAM DISK w mendżerze urządzęń  z 2 gb chodzi znacznie ZNACZNIE SZYBCIEJ WTEDY

Może ktoś tu zajrzy i pomoże, próbowałem KMS, AAct, DAZ - nie mogę aktywować, dalej informacja o 3 dniach do wykonania automatycznej aktywacji.

Windows Toolkit  2.7.2

ERROR CODE: 0xC004F035
ERROR TEXT: The Software Licensing Service reported that the computer could not be activated with a Volume license product key. Volume-licensed systems require upgrading from a qualifying operating system. Please contact your system administrator or use a different type of key.
WARNING: It will be impossible to activate via KMS due to OEM BIOS issues.
<Product activation failed>

Aact 4..1

=== KMS-Service started successful.
=== Setting KMS-Server Address to 127.0.0.2:1688 ...
Nazwa komputera Usługi zarządzania kluczami została pomyślnie ustawiona na 127.0.0.2:1688.

=== Activating ...............
Trwa aktywowanie produktu Windows(R) 7, Embedded edition (aa6dd3aa-c2b4-40e2-a544-a6bbb3f5c395)...
Błąd: 0xC004F035 Usługa licencjonowania oprogramowania zgłosiła, że nie można aktywować komputera przy użyciu klucza produktu licencji zbiorczej. Systemy korzystające z licencji zbiorczej wymagają uaktualnienia z odpowiedniego systemu operacyjnego. Skontaktuj się z administratorem systemu lub użyj klucza innego typu

W DAZ informacja o nie wspieranym Windows, więc nie mogę podmienić danych jak w postach wyżej.

Sprzęt, na którym próbuję to Samsung NC10 -  w oryginale WinXP.

Z góry dzięki.

3 godziny temu, jankowalski666 napisał(a):

poza tym - rozumiem, że to jedyna modyfikacja siódemki od sromotnika, co pójdzie na win 7 BIOS (NIE uefi)?

Wszystkie wersje można zainstalować w trybie Legacy - tylko schemat partycji dysku musi być MBR

W dniu 29.04.2018 o 22:12, srom-otnik napisał(a):

Tak, to system 32-bitowy, ale oczywiście można instalować na maszynach z prockami 64-bitowymi i pamięcią do 4 GB. Obsługuje 3,5 GB ram, niestety nie działa RAM-Patch umożliwiający "widzenie" przez system pełnych 4 GB pamięci.

Mając 4 GB Ramu i więcej, można zainstalować sobie RAM-disk, który korzysta z "niewidocznego" dla systemu zakresu pamięci i założyć tam np. super-szybki plik wymiany. Umożliwia to program VSuite. Utworzony ramdysk nie będzie pobierał systemowej pamięci tylko tą niewykorzystaną. Genialne rozwiązanie. 

p.s. Ktoś już instalował?

nie czaje tego patentu, przeciez ten vsuite tworzy ramdisk i zużywa te 4gb "podstawowe" :(

edit: myslalem, ze jest tu wtyczka, ktora laczy ewentualne 2 posty pod rzad, w kazdym razie sorka za dubla

Jeśli nie możecie aktywować, a każda próba kończy się błędem 0xC004F035 to jedynym rozwiązaniem jest użycie RemoveWAT.

Należy to robić na czystym systemie zaraz po instalacji. Program jest dość inwazyjny i po użyciu trzeba wyłączyć aktualizacje w 'windows update' bo inaczej może posypać się system.

mirr likes this

Siema, szybkie pytanko, da się przywrócić oryginalnie zainstalowane gry? Bo pobrałem jakąś paczkę tych gier ale po zainstalowaniu i włączeniu zero reakcji. I nie wiem czy trzeba coś załączyć czy to problem ze laptop stary 

Jestem pod dużym wrażeniem. Postawiłem ten system na leciwym Dell Wyse 5010. Procesor AMD 1.4Ghz i 4GB RAMu
Uruchomiłem w odtwarzaczu dosyć mocno wymagający materiał video i chodzi jak złoto.

Ukłony dla twórcy.

40 minut temu, Patryk22 napisał(a):

Dlaczego pomimo 4 GB Ram dostępnych mam 2,8?

bo to 32 bitowy system dodatkowo urządzenia podpięte do płyty głównej i grafika zintegrowana zabierają  

Nawet mniej niż napisałem i ciągle mi wywala brak pamięci nawet przy przeglądaniu neta w firefoxie. Dopiero ustawienie pamięci wirtualnej na rozmiar kontrolowany przez system nie pokazuje, że za mało pamięci ale troszkę zamula Procesor to i5-6200 i 4GB RAM do tego GF 920M i dysk SSD.