Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość plamka200@wp.pl
Opublikowano

Ściągnij sobie Mega Link Downloader v1.9.3 bo nowsza wersja wymaga konta, a ta nie

Opublikowano

po kazdym unieruchomieniu systemu   pokazuje sie monit  zeby" wlaczyc usługe centrum zabezpieczeń system windows"... cos jest zle ?  jak to  poprawić by bylo dobrze?

gdy chce ja włączyć pokazuje sie ze nie można włączyć  usługi centrum zabezpieczeń i  koniec (system lite)

Opublikowano

po kazdym unieruchomieniu systemu   pokazuje sie monit  zeby" wlaczyc usługe centrum zabezpieczeń system windows"... cos jest zle ?  jak to  poprawić by bylo dobrze?

gdy chce ja włączyć pokazuje sie ze nie można włączyć  usługi centrum zabezpieczeń i  koniec (system lite)

Ta usługa jest zatrzymana domyślnie w tym modzie, ale możesz ją sobie włączyć sam w usługach.

Ja bym wolał żeby ten monit się nie pojawiał, tylko nie wiem jak to ogarnąć :D :D

Opublikowano

Ta usługa jest zatrzymana domyślnie w tym modzie, ale możesz ją sobie włączyć sam w usługach.

Ja bym wolał żeby ten monit się nie pojawiał, tylko nie wiem jak to ogarnąć :D  :D

no wlasnie chodzi o to by sie nie blyskalo  ...:) 

Opublikowano

"Ojcze Srom-otniku"  (każdy ma przecież jakiegoś swojego ojca "grzyba" , jedni na forum a inni w radio albo tv  :L )

W Dism++ u mnie jest ta opcja już wyłączona. Być może spowodowane jest to tym, że ja wcześniej szukając rozwiązania, ukryłem to z poziomu systemu w Personalizacji. Tyle że to niby tam tyczy się tylko ikon.

Jak dla mnie to bym się wyluzował z tym w sensie szukania gdzieś głębiej. Szkoda czasu. To się pojawia, zamykam i widzę to raptem 2 sekundy.

Pozdrowionka

Opublikowano

Sprawdź tą gałąź rejestru:

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Explorer]
"DisableNotificationCenter"=dword:00000001

powinno być 1 na końcu

"Psze Pana" nie mam tej gałęzi w miejscu o którym piszesz. Dodałem ją tam. Monit nadal wyskakuje. Nie wiem czy to w ogóle był dobry pomysł dopisywać ten klucz właśnie tam :D  :D I czy prawidłowo to zrobiłem.

Jedyny wpis, który,tam był to: "NoWindowMinimizingShortcuts"

Ja na wersji Lite jestem, tej z paczki 3w1.

Taki monit się pojawia

4j8gm1.jpg

Opublikowano

Może i ja coś skrobne ;-) Do tej pory tylko narzekałem, że coś tam nie działa na wersji winpro i nie dziwota, że się nie doczekałem odpowiedzi wszak nie działały drobnostki a to w modach normalne. Niemniej spróbowałem wersji LTSB i jest rewelacja. Jeszcze tak dobrej 10 nie miałem ;-) Używałem Twoich systemów za czasów xp teraz na Twojej 10 zostanę na dłużej ;-) Wersja przed 3w1. Liczba procesów na Twojej zwykłej 10 ok 80 po instalce wszystkiego co mi potrzebne w tej wersji ok 45 i nic się nie krzaczy. Szkoda tylko, że licencje mam na pro więc tu nie aktywuje ale przy modach to Microsoft i tak mógłby się przyczepić :-) Więc to chyba nie jest wyznacznik. Programy, których używam do pracy ożyły. Funkcja czyszczenia również rewelacja. U mnie również wyskakuje komunikat wspomniany powyżej przy uruchomieniu. Ale nie jest to w żaden sposób uciążliwe. Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za pracę. W dzisiejszym świecie rzadko ktoś coś robi za free. 

nudzija lubi to
Opublikowano

Witamy, mam prośbę czy mógłby mi ktoś podesłać edytor rejestru(C:\Windows\regedit.exe) z nowszej wersji windowsa? Na przykład z 1709, ponieważ na tym buildzie jest ten stary w którym nie można wklejać ścieżki do danego klucza co utrudnia grzebanie w rejestrze.

Opublikowano

Witam wszystkich , do tej pory korzystam z Win JG8.1 Pro x64 w wersji Core , ma ktoś może jakieś porównanie tych modów?

Komputer głównie służy mi do grania , czasami jakiś film itp. :)

Opublikowano

Dzieki za system. Zainstalowalem na delle e 4300. Mam braki sterownikowm do Smart Card. Zostaly wyciete. Nie moge poradzić w znalezieniu. Moze jakas pomoc. Prosze??? skad wziac. 

Opublikowano

Sromotniku, dodałeś do tego systemu Windows Defender czy to ja zapomniałem go wywalić? Od roku jechałem na  czystym LTSB pobranym z reddita, i jak pamięcią sięgam, to nigdy nie miałem defendera. 

Opublikowano
57 minut temu, shitter napisał:

Sromotniku, dodałeś do tego systemu Windows Defender czy to ja zapomniałem go wywalić? Od roku jechałem na  czystym LTSB pobranym z reddita, i jak pamięcią sięgam, to nigdy nie miałem defendera. 

Może zacznij Kolego od przeczytania opisów poszczególnych modyfikacji. Pewnie się czegoś dowiesz.

Opublikowano
8 godzin temu, szymibtw napisał:

Osobny dział dla mistrza Sromotnika się należy! Jak się sprawuje ten system w porównaniu do 8.1 w grach? Są spadki fps?

U mnie parę klatek więcej niż na 8.1 ale każdy ma inaczej. Kwestia posiadanego sprzętu, konfiguracji systemu itp. itd.

Opublikowano

Instalowaliście z UEFI czy standardowo na BIOSIE? W zależności , który wybraliście możecie powiedzieć czemu akurat ten? Jestem świeżo przed instalacją u siebie i zastanawiam się , w którym trybie..

Opublikowano
1 godzinę temu, gsxr napisał:

Instalowaliście z UEFI czy standardowo na BIOSIE? W zależności , który wybraliście możecie powiedzieć czemu akurat ten? Jestem świeżo przed instalacją u siebie i zastanawiam się , w którym trybie..

MBR BIOS lub GPT UEFI :D musisz jedynie zmienić styl partycji dysku z mbr na gpt za pomocą nawet gparted live cd/usb

Opublikowano

Rozumiem , ale zastanawiam się nadal , który wybrać :) nie jestem w stanie znaleźć w specyfikacji technicznej mojej karty graficznej (GTX 960M) czy obłusguje UEFI. Lecz jednak wybór padnie zapewne na UEFI

Opublikowano
10 minut temu, gsxr napisał:

Rozumiem , ale zastanawiam się nadal , który wybrać :) nie jestem w stanie znaleźć w specyfikacji technicznej mojej karty graficznej (GTX 960M) czy obłusguje UEFI. Lecz jednak wybór padnie zapewne na UEFI

Instaluj na UEFI a zrobienie partycji mozesz zrobic gdy wyswietli sie menu instalki, 

Odpal instalator Windows, wciśnij Shift + F10

diskpart

list disk

select disk n (gdzie n to numer twojego dysku na liście)

clean

exit

Opublikowano
15 minut temu, dziadzio napisał:

Nie moge tego zadnym aktyw. aktywować

Żadnym, czyli jakie sprawdzałeś?

Mi aktywowało bezproblemowo w wersji Core poprzez najnowszy aktywator od R@1n.