Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, pirotaro napisał:

Wyskoczyło aktywuj i się zastanawiam co użyć (system i office) KMSpico czy KMS Auto net 2016??

Spróbuj tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam , miał może ktoś problem z myszką na tym systemie ? Bo mi tylko na tym systemie myszka świruje , mianowicie sama skręca , efekt jest taki jakby sensor się gubił na podkładce , choć wiem że to na 100% nie wina myszki bo podłączałem 4inne i to samo jest , jakieś porady co może być przyczyną ? Sterowniki instalowane do myszek i nic to nie daje.

Opublikowano

Witam.

Czy do wlasnie  tej wersji pro Sromotnika moge zainstalowac poprawki? Najbardziej interesuje mnie May 2019 Update. Z tego wzgledu ze mam procesor ryzen 2700;)  Jest to nowa poprawka ktore lepiej wspiera prace pomiedzy procesorami razen a windows 10. 

Link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
59 minut temu, Haxol napisał:

Witam.

Czy do wlasnie  tej wersji pro Sromotnika moge zainstalowac poprawki? Najbardziej interesuje mnie May 2019 Update. Z tego wzgledu ze mam procesor ryzen 2700;)  Jest to nowa poprawka ktore lepiej wspiera prace pomiedzy procesorami razen a windows 10. 

Link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jak chcesz 1903 to zainstaluj ten mod

albo ten

czysty

Do modowanych systemów można instalować co najwyżej poprawki bezpieczeństwa.Instalując duży update niszczysz prace autora.

Opublikowano

@Franc goły system. Świeża instalacja. Tylko internet podpięty. Nie ma nic. Próbuję na wszystkie sposoby z tym optymalizatorem. Sklep nie działa. Udostępnianie plików nie działa. Mało tego, jak wybiorę to "auto" w tym optymalizatorze, to po ponownym uruchomieniu nie działa WiFi.

Opublikowano
15 godzin temu, Crazy36 napisał:

Spróbuj tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Podziękował! Właśnie miałęm dylemat co teraz za kmsy na czasie  :)

6 godzin temu, lamzaz napisał:

Witam , miał może ktoś problem z myszką na tym systemie ? Bo mi tylko na tym systemie myszka świruje , mianowicie sama skręca , efekt jest taki jakby sensor się gubił na podkładce , choć wiem że to na 100% nie wina myszki bo podłączałem 4inne i to samo jest , jakieś porady co może być przyczyną ? Sterowniki instalowane do myszek i nic to nie daje.

Miałem na oryginalnie dodanym do laptopa i z touthpadem też jajka były bo sam zmieniał położenie i sam sobie otwierał różne rzeczy  :lol:

3 godziny temu, Crazy36 napisał:

albo ten

czysty

Do modowanych systemów można instalować co najwyżej poprawki bezpieczeństwa.Instalując duży update niszczysz prace autora.

Yes, a leprze będą do gier i na parę lat spokoju?? Znajomy potrzebuje zmienić seven bo mu już niektóre nie chcą chodzić.

3 godziny temu, the_naturat_com napisał:

@srom-otnik czemu optymalizator usług nie działa?

Jest ktoś ogarnięty, kto pomoże mi naprawić te usługi?

U mie optymalizator działa, sklep działa, reszta też b. dobrze. Pierwszego dnia problemy jedynie z wifi i rozdziałką. Wifi ustąpiły po wgraniu sterów od tplinka z zmieniająca się rozdzielczość na minimalną po restarcie po paru razach ustąpiły same  :)

Coś robisz nie tak. Ja miałem z jg problemy kiedyś przez Comodo CIS i CCleanera ale teraz wiem co i jak z antywirem a czyszczenie to tylko usługa dodana przez autora. Może kiedyś sprubuję adwcl.  i malwareb.. ale po poradach  ;)

Opublikowano
5 godzin temu, Crazy36 napisał:

albo ten

czysty

Czyli z tego wynika że musze przeinstalować windows? Nie ma innej metody? Np.  wymuszenie aktualizacji systemu?

Opublikowano
3 godziny temu, pirotaro napisał:

Coś robisz nie tak. Ja miałem z jg problemy kiedyś przez Comodo CIS i CCleanera ale teraz wiem co i jak z antywirem a czyszczenie to tylko usługa dodana przez autora. Może kiedyś sprubuję adwcl.  i malwareb.. ale po poradach  ;)

Tylko, że nic nie robiłem. Nie czytałeś tego co napisałem? Świeży system.

Opublikowano
54 minuty temu, LELELELLEL napisał:

Windows Update nie chce działać, w optymalizatorze usług zrobiłem domyślne jednak gdy wchodze w uslugi i probuje wlaczyc windows update to ukazuje mi odmowę dostępu. Jak to naprawić?

Którą wersje Masz zainstalowaną?

Opublikowano
W dniu 12.07.2019 o 22:14, rustin napisał:

U mnie mimo wgrywania sterowników brak WiFi

U mnie podobny problem wystąpił. Jest to jedyny mankament jaki do tej pory zaobserwowałem w funkcjonowaniu systemu... ale wystarczy przywrócić domyślne usługi kiedy występuje problem (nawet jeśli wcześniej były już ustawione) i sieć znów działka ;)
Podobna sytuacja zaobserwowana na moim lapku (Y520 z i7 i 1050) i lapku dziadka (10-letni z jakimś X2 AMD), ale jest ona niezmiernie rzadka - u mnie ze 3 razy przy bardzo intensywnym używaniu przez miesiąc, a u dziadka 1 raz.

Opublikowano
1 godzinę temu, crysis94 napisał:

U mnie podobny problem wystąpił. Jest to jedyny mankament jaki do tej pory zaobserwowałem w funkcjonowaniu systemu... ale wystarczy przywrócić domyślne usługi kiedy występuje problem (nawet jeśli wcześniej były już ustawione) i sieć znów działka ;)
Podobna sytuacja zaobserwowana na moim lapku (Y520 z i7 i 1050) i lapku dziadka (10-letni z jakimś X2 AMD), ale jest ona niezmiernie rzadka - u mnie ze 3 razy przy bardzo intensywnym używaniu przez miesiąc, a u dziadka 1 raz.

To jest problem z usługą od WiFi. Trzeba ją ręcznie włączyć, miałem ten problem na wielu instalacjach. Nie pamiętam nazwę usługi więc nie pomogę więcej 

Opublikowano
54 minuty temu, rustin napisał:

Podpowie ktoś jak ta usługę od WiFi włączyć?

Wpisz, w menu start usługi   

Otworzy Ci się zakładka z usługami 

30 minut temu, the_naturat_com napisał:

@szymibtw system zaktualizowany, głównie chodziło o sterowniki i office. Wyłączyłem na razie całkiem WU przed natrętną aktualizacją KB4493441. Chciałem móc wybierać co ma się aktualizować, ale na tym systemie się nie da. Dlatego pytałem jak to obejść.

@rustin bawiłeś się optymalizatorem?

Nie da się bo Microsoft nie chce abyś miał wybór. 

Opublikowano
W dniu 14.07.2019 o 12:25, rustin napisał:

Podpowie ktoś jak ta usługę od WiFi włączyć?

Narzędzia administracyjne / Usługi / Autokonfiguracja sieci WLAN

Lub w Uruchamianie wpisujesz services.msc

Gdyby usługa nie chciała się uruchomić, to trzeba jeszcze włączyć usługę- Menedżer połączeń systemu Windows