Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.03.2019 o 21:03, nudzija napisał:

na początku marca miał się za nią wziąść więc pewnie w 2 połowie miesiąca, ale kiedy dokładnie tego można się tylko domyślać

Też se czekam, co tam Sromotnik wykona :D Ehh pamiętam dawniej jak pobrałem systemik normalnie bomba ;D Teraz tylko pozostaje ładnie i cierpliwie czekać, aż powstanie kolejna bomba xd

Opublikowano

Szkoda, że SROM-otnik nie zabiera się najpierw za dziesiątkę która jest najbardziej popularna, ale w pełni rozumiem jego decyzję, bo najpierw robię to czego używam, a poza tym dziesiątka jest może i najpopularniejsza, ale niestety też najbardziej posrana pod względem zrobienia w niej czegokolwiek : < Mi np pomimo skryptu removespy, pomimo oo shut up 10 itd cały czas włącza się win update. Nic sobie nie aktualizuje, nic nie robi. Odpala się usługa, wcina 15% procent CPU tak jak kiedyś (i5 6500) i laguje, ale nie obniża fpsy tylko przycina mi grę na pół sekundy, sekundę. Dopiero wchodzę sobie do uruchom-> services.msc i wyłączam ręcznie. Średnio co 2 dni, nie potrafię powiedziec co w systemie wywołuje, że usługa sama się włącza....

@enterprise2000" Modyfikacja systemu poprawi Ci działanie, dlatego wychodzą mody bez defendera i innych super dodatków od NSA i Microsoftu. "

Z tym to akurat bym się wstrzymał, bo ile byś nie usunął to oni i tak mają dodatkowe luki ;) więc to taka walka z wiatrakami, ale oczywiście można zjawisko minimalizować. Nie wierzę, że ktokolwiek potrafi "odciąć" system od NSA, Microsoftu, googla i innych korpo których wszyscy się boją :D Ja to traktuję raczej w kwestii maksymalnego odsyfienia systemu, bo żeby mieć jakąś prywatność, to musiałbyś mieszkać w piwnicy z aluminiowym kapeluszem, a z drugiej strony nikt z nas nie jest dla jakiejkolwiek korpo interesującym obiektem, chyba, że w kwestie wchodzą dane statystyczne (czyli nadal nie jesteś traktowany jako osoba, a numerek), a politykiem i milionerem nie jestem, więc totalnie olewam temat :D

//edit

a tak na koniec offtopując to boicie się o windę, a śmiało powiem, że 95% użytkowników smartphonów nie potrafi znaleźć w ustawieniach przydzielania uprawnień i poustawiać pod siebie dla danych aplikacji które są imo groźniejsze.

Opublikowano
Z chęcią ale nie potrafię Ci powiedzieć będzie działać czy nie, bo usługa odpala się randomowo :x po prostu będę sprawdzał usługi codziennie
Ok. Jutro Ci podeślę.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

eidur lubi to
Opublikowano

Pracuję nad Dychą i jest to LTSC. System będzie w dwóch wersjach: Full i Lite. Jeśli dokończę prace nad Optymalizatorem Usług to dostaniecie wersję testową Full'a zanim będzie finalne iso z dwoma obrazami. 

LTSC oczywiście M$ wzbogaciło o obsługę piecyka gazowego, suszarki do włosów, sokowirówki i betoniarki - raptem 106 procesów na starcie i muł że nie chce się tego człowiek dotykać, ale jak zapowiedziałem, to słowa chcę się trzymać. Na pewno nie będzie to system dla mnie. Za jakiś czas wrócę do LTSB i wydam poprawioną wersję, ale to kiedyś tam, za kilka miesięcy, dla sportu. 

Po LTSC spróbuję 10 Pro wybadać. Coraz trudniej ten ogrom usług i zależności ogarnąć, wprowadzić jakiś sensowną optymalizację, która pogoniła by te systemy do jakiegoś właściwego tempa. 
No nic, badam nadal.

PZDR!

Opublikowano

Ajajaj no i Sromotnik narobił znowu smaku na system :D No to czekamy!!

//

Dla Was the o głupie pytanie, ale ja gubię się w tych wersjach. Ktoś po króce może opisać po polskiemu Ltcs i ltsb? Tyle co wiem to że oba mają CHYBA przedłużone wsparcie ale chyba źle rozumiem :D

//

Jeśli dobrze rozumiem to jedna wersja dostaje grubsze update to kilka miesi tak jak te wersje 1803 1709 itd, a druga co kilka lat

Right?

Opublikowano
11 godzin temu, eidur napisał:

A racja, czytałem o tym kiedyś tylko skleroza zaawansowana :D Aktywacja leci jak na wersjach dla zwykłych użytkowników? (ms toolkit ez activator)

Używam wersji od Mr. T którą nie dawno wydał czyli LTSB i działa na niej aktywacja KMS R@1n

A ten aktywator

Więc raczej na LTSC Sromotnika też nie będzie problemu z aktywacją

Ten nowy LTSC to będzie build 1809 (17763) czy tak jak Mr. T na 1607?

eidur lubi to
Opublikowano
W dniu 11.03.2019 o 21:49, srom-otnik napisał:

Po LTSC spróbuję 10 Pro wybadać

W dniu 12.03.2019 o 16:58, m4s napisał:

1903 = LTSD ?

No w tej wersji LTSD lub Pro hmm brzmi ciekawie... W ogóle byłoby fajnie jak Pro powstanie :D

PS: Jak tam ogarniesz sromotnik to daj info czy podejmiesz się tej pracy xd

Opublikowano

Witam, mam pewien problem z instalacją. Otóż to podczas instalacji wyskakuje błąd, że "Brak dostępnych obrazów". Próbowałem wypalać pena z Rufusa, z WinBootica, bawiłem się z konfiguracją UEFI, Legacy, UEFI z CFS itd.
54520999_1058695687634000_28794082062353 Instalowaliśmy inną wersję i inny plik (taki który nie ma wyboru obrazu) i działa ale bardzo mi zależy na tym. Nie wiem czy jeśli by była sama wersja Light bez pozostałych dwóch czy by to naprawiło czy nie. Przepraszam, że truję i z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Opublikowano

Pobierałem ten plik 3 razy, a na VirtualBoxie działa, tylko a tym komputerze nie działa.

PS:

Komputer to jest taki

Procesor: intel core i7 7700hq
Karta: gtx 1050

RAM: 8GB DDR4

Czy to jest możliwe, że ten nowy procesor może mieć problem z instalatorem? Bo on niby nie wspiera starego aero... da się to jakoś obejść?

Opublikowano
Godzinę temu, myszolowy napisał:

Witam, mam pewien problem z instalacją. Otóż to podczas instalacji wyskakuje błąd, że "Brak dostępnych obrazów". Próbowałem wypalać pena z Rufusa, z WinBootica, bawiłem się z konfiguracją UEFI, Legacy, UEFI z CFS itd.
54520999_1058695687634000_28794082062353 Instalowaliśmy inną wersję i inny plik (taki który nie ma wyboru obrazu) i działa ale bardzo mi zależy na tym. Nie wiem czy jeśli by była sama wersja Light bez pozostałych dwóch czy by to naprawiło czy nie. Przepraszam, że truję i z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Hmmm sprawdzałeś opcję z MBR i GPT?

Opublikowano

Witam Tez mam to samo "brak dostępnych obrazów"

Nie ukrywam że zależy mi akurat na tej wersji, kolega testuje różne i polecił że ten jest najlepszy.

Mam to na lenovo yoga 300-11ibr , ten sprzęt ma 32GB SSD wbudowany w płytę główną

MD5 Pozytywne

Opublikowano

Hej cześć. 
Mam oryginalny klucz do windowsa 10 pro (nie przypisany do PC ), chciałem nim aktywować ten system w wersji core. 
Ale mam błąd...[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Spróbuj w optymalizatorze usług - należy na czas zmiany ustawić w Optymalizatorze domyślne usługi

ZAWSZE trzeba czytać dokładnie 1 post autora - większość pytań i błędów wynika z niedokładnego przeczytania 1 postu autora modyfikacji.

Wersja core to najbardziej wycięta wersja. Jak ci się nie uda spróbuj z mniej wyciętą.