qlimax20 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Wiadomo kiedy bedzie nowa wersja 10?? Od Sromotnika. Mam nowego kompa i znajac moje szczescie jak zainstaluje obecna wersje wyjdzie nowa Cytuj
nudzija Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 @qlimax20 na początku marca miał się za nią wziąść więc pewnie w 2 połowie miesiąca, ale kiedy dokładnie tego można się tylko domyślać Cytuj
axcer55 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 czy wy tez macie "brak odpowiedzi" w eksploratorze windows bądz w programach? Cytuj
damian5142 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 W dniu 9.03.2019 o 21:03, nudzija napisał: na początku marca miał się za nią wziąść więc pewnie w 2 połowie miesiąca, ale kiedy dokładnie tego można się tylko domyślać Też se czekam, co tam Sromotnik wykona Ehh pamiętam dawniej jak pobrałem systemik normalnie bomba ;D Teraz tylko pozostaje ładnie i cierpliwie czekać, aż powstanie kolejna bomba xd Cytuj
eidur Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Szkoda, że SROM-otnik nie zabiera się najpierw za dziesiątkę która jest najbardziej popularna, ale w pełni rozumiem jego decyzję, bo najpierw robię to czego używam, a poza tym dziesiątka jest może i najpopularniejsza, ale niestety też najbardziej posrana pod względem zrobienia w niej czegokolwiek : < Mi np pomimo skryptu removespy, pomimo oo shut up 10 itd cały czas włącza się win update. Nic sobie nie aktualizuje, nic nie robi. Odpala się usługa, wcina 15% procent CPU tak jak kiedyś (i5 6500) i laguje, ale nie obniża fpsy tylko przycina mi grę na pół sekundy, sekundę. Dopiero wchodzę sobie do uruchom-> services.msc i wyłączam ręcznie. Średnio co 2 dni, nie potrafię powiedziec co w systemie wywołuje, że usługa sama się włącza.... @enterprise2000" Modyfikacja systemu poprawi Ci działanie, dlatego wychodzą mody bez defendera i innych super dodatków od NSA i Microsoftu. " Z tym to akurat bym się wstrzymał, bo ile byś nie usunął to oni i tak mają dodatkowe luki więc to taka walka z wiatrakami, ale oczywiście można zjawisko minimalizować. Nie wierzę, że ktokolwiek potrafi "odciąć" system od NSA, Microsoftu, googla i innych korpo których wszyscy się boją Ja to traktuję raczej w kwestii maksymalnego odsyfienia systemu, bo żeby mieć jakąś prywatność, to musiałbyś mieszkać w piwnicy z aluminiowym kapeluszem, a z drugiej strony nikt z nas nie jest dla jakiejkolwiek korpo interesującym obiektem, chyba, że w kwestie wchodzą dane statystyczne (czyli nadal nie jesteś traktowany jako osoba, a numerek), a politykiem i milionerem nie jestem, więc totalnie olewam temat //edit a tak na koniec offtopując to boicie się o windę, a śmiało powiem, że 95% użytkowników smartphonów nie potrafi znaleźć w ustawieniach przydzielania uprawnień i poustawiać pod siebie dla danych aplikacji które są imo groźniejsze. Cytuj
m4s Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Dostaniesz na próbę nowa wersję i sprawdzisz czy dobrze blokuje WU, ok?Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka eidur lubi to Cytuj
eidur Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Z chęcią ale nie potrafię Ci powiedzieć będzie działać czy nie, bo usługa odpala się randomowo :x po prostu będę sprawdzał usługi codziennie Cytuj
m4s Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Z chęcią ale nie potrafię Ci powiedzieć będzie działać czy nie, bo usługa odpala się randomowo :x po prostu będę sprawdzał usługi codziennieOk. Jutro Ci podeślę.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka eidur lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Pracuję nad Dychą i jest to LTSC. System będzie w dwóch wersjach: Full i Lite. Jeśli dokończę prace nad Optymalizatorem Usług to dostaniecie wersję testową Full'a zanim będzie finalne iso z dwoma obrazami. LTSC oczywiście M$ wzbogaciło o obsługę piecyka gazowego, suszarki do włosów, sokowirówki i betoniarki - raptem 106 procesów na starcie i muł że nie chce się tego człowiek dotykać, ale jak zapowiedziałem, to słowa chcę się trzymać. Na pewno nie będzie to system dla mnie. Za jakiś czas wrócę do LTSB i wydam poprawioną wersję, ale to kiedyś tam, za kilka miesięcy, dla sportu. Po LTSC spróbuję 10 Pro wybadać. Coraz trudniej ten ogrom usług i zależności ogarnąć, wprowadzić jakiś sensowną optymalizację, która pogoniła by te systemy do jakiegoś właściwego tempa. No nic, badam nadal. PZDR! eidur, wanbetor, adyson i 2 innych lubią to Cytuj
eidur Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Ajajaj no i Sromotnik narobił znowu smaku na system No to czekamy!! // Dla Was the o głupie pytanie, ale ja gubię się w tych wersjach. Ktoś po króce może opisać po polskiemu Ltcs i ltsb? Tyle co wiem to że oba mają CHYBA przedłużone wsparcie ale chyba źle rozumiem // Jeśli dobrze rozumiem to jedna wersja dostaje grubsze update to kilka miesi tak jak te wersje 1803 1709 itd, a druga co kilka lat Right? Cytuj
eidur Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 A racja, czytałem o tym kiedyś tylko skleroza zaawansowana Aktywacja leci jak na wersjach dla zwykłych użytkowników? (ms toolkit ez activator) Cytuj
wiher123 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 11 godzin temu, eidur napisał: A racja, czytałem o tym kiedyś tylko skleroza zaawansowana Aktywacja leci jak na wersjach dla zwykłych użytkowników? (ms toolkit ez activator) Używam wersji od Mr. T którą nie dawno wydał czyli LTSB i działa na niej aktywacja KMS R@1n A ten aktywator Więc raczej na LTSC Sromotnika też nie będzie problemu z aktywacją Ten nowy LTSC to będzie build 1809 (17763) czy tak jak Mr. T na 1607? eidur lubi to Cytuj
P4VL0 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 34 minuty temu, wiher123 napisał: Ten nowy LTSC to będzie build 1809 (17763) czy tak jak Mr. T na 1607? LTSC = 1809 LTSB = 1607 Cytuj
m4s Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 1903 = LTSD ?A do LGBT to im z numeracją daleko Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka eidur lubi to Cytuj
Ataman Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 mam do was pytanie w wersji core nie moge wyłaczyć opcji tablet robiłem już to w rejestrze po kazdym restarcie uruchamia sie nie w pc a w tablet jest jakieś rozwiązanie. Cytuj
damian5142 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 W dniu 11.03.2019 o 21:49, srom-otnik napisał: Po LTSC spróbuję 10 Pro wybadać W dniu 12.03.2019 o 16:58, m4s napisał: 1903 = LTSD ? No w tej wersji LTSD lub Pro hmm brzmi ciekawie... W ogóle byłoby fajnie jak Pro powstanie PS: Jak tam ogarniesz sromotnik to daj info czy podejmiesz się tej pracy xd Cytuj
eidur Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Przywiązujesz wagę do wersji? Wydawało mi się, że do użytku domowego tak na prawdę bez różnicy co wybierzesz,home pro czy cokolwiek Cytuj
myszolowy Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Witam, mam pewien problem z instalacją. Otóż to podczas instalacji wyskakuje błąd, że "Brak dostępnych obrazów". Próbowałem wypalać pena z Rufusa, z WinBootica, bawiłem się z konfiguracją UEFI, Legacy, UEFI z CFS itd. Instalowaliśmy inną wersję i inny plik (taki który nie ma wyboru obrazu) i działa ale bardzo mi zależy na tym. Nie wiem czy jeśli by była sama wersja Light bez pozostałych dwóch czy by to naprawiło czy nie. Przepraszam, że truję i z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj
skiszof Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Ściągnij jeszcze raz i sprawdz sumy kontrolne Cytuj
myszolowy Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Pobierałem ten plik 3 razy, a na VirtualBoxie działa, tylko a tym komputerze nie działa. PS: Komputer to jest taki Procesor: intel core i7 7700hq Karta: gtx 1050 RAM: 8GB DDR4 Czy to jest możliwe, że ten nowy procesor może mieć problem z instalatorem? Bo on niby nie wspiera starego aero... da się to jakoś obejść? Cytuj
Gość Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Godzinę temu, myszolowy napisał: Witam, mam pewien problem z instalacją. Otóż to podczas instalacji wyskakuje błąd, że "Brak dostępnych obrazów". Próbowałem wypalać pena z Rufusa, z WinBootica, bawiłem się z konfiguracją UEFI, Legacy, UEFI z CFS itd. Instalowaliśmy inną wersję i inny plik (taki który nie ma wyboru obrazu) i działa ale bardzo mi zależy na tym. Nie wiem czy jeśli by była sama wersja Light bez pozostałych dwóch czy by to naprawiło czy nie. Przepraszam, że truję i z góry dziękuję za odpowiedź. Hmmm sprawdzałeś opcję z MBR i GPT? Cytuj
myszolowy Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak, sprawdzałem. I jak już powiedziałem post wyżej, problemem wydaje się być ten instalator stary. Cytuj
josef1402 Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 Witam Tez mam to samo "brak dostępnych obrazów" Nie ukrywam że zależy mi akurat na tej wersji, kolega testuje różne i polecił że ten jest najlepszy. Mam to na lenovo yoga 300-11ibr , ten sprzęt ma 32GB SSD wbudowany w płytę główną MD5 Pozytywne Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 Witam Poszukaj parę postów wyżej, było już 3 razy, musisz dołożyć plik jest w załączniku, wtedy będziesz widzieć co chcesz zainstalować Cytuj
kac222 Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2019 Zastosujcie się do tego postu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BuchuOEM Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 Hej cześć. Mam oryginalny klucz do windowsa 10 pro (nie przypisany do PC ), chciałem nim aktywować ten system w wersji core. Ale mam błąd...[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 Spróbuj w optymalizatorze usług - należy na czas zmiany ustawić w Optymalizatorze domyślne usługi ZAWSZE trzeba czytać dokładnie 1 post autora - większość pytań i błędów wynika z niedokładnego przeczytania 1 postu autora modyfikacji. Wersja core to najbardziej wycięta wersja. Jak ci się nie uda spróbuj z mniej wyciętą. Cytuj
nudzija Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 @BuchuOEM wersji core nie aktywujesz kluczem Cytuj
BuchuOEM Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 Okey - możecie i tutaj napisać (podlinkować) czym ją aktywować czy muszę szukać w osobnym dziale? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi