klarion Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 dokladnie jestem tego samego zdania co ty , 0 cclener , tylko co jest org z systemu a kilka stron wczesniej niejaki user "klarion" glupoty wypisywal ze smialo czyscic mozna , a pozniej sa problemy i tyle ja osobiscie nie polecam cclener na mod srom-otnik masz + za odp Jeszcze raz powtarzam G77 : przestań BREDZIĆ człowieku,NIGDY nikomu CCleaner nie namieszał w modach SROM-otnika,oprócz ciebie.A jeżeli się mylę to niech SROM-otnik się wypowie a nie ty mitomanie Cytuj
Gość Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Po pierwsze skąd wiesz że nigdy nikomu nie namieszał skoro nikt inny się nie wypowiedział.Po drugie zachowujecie się jak dzieci bo takie programy mogą coś rozwalić i na to nie ma reguły, wszystko zależy od przypadku. Używanie takich programów zawsze jest na własne ryzyko i to że tobie nic się nie stało nie znaczy że nikomu nic się nie wywali. Cytuj
Franc Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Używam różnych modów od Srom-otnika od lat, na każdym używałem CCleanera - i nie miałem z tego powodu żadnych niedogodności. Co nie znaczy, że u innych będzie tak samo, mamy komputery/laptopy o różnych konfiguracjach, używamy różnych programów - może połączenie dwóch z nich destabilizuje taki modowany system? Nie ma się co kłócić - każdy niech używa takich programów jakie akurat mu odpowiadają - nie narzucając na siłę swej woli innym, ani ich nie krytykując. Cytuj
G77 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Jeszcze raz powtarzam G77 : przestań BREDZIĆ człowieku,NIGDY nikomu CCleaner nie namieszał w modach SROM-otnika,oprócz ciebie.A jeżeli się mylę to niech SROM-otnik się wypowie a nie ty mitomanie nie bede ci pisal ciołku po raz setny , ze na przyklad mi osobiscie namotal ccleaner w sromotnika sys , to ze tobie nic nie namotal to sie ciesz,a to nie znaczy ze innym tez nie namiesza i tyle w temacie skoro nie kumasz oco chodzi z naszych wypowiedzi ps. a co sromotnik ma ci powiedziec , co on ma testowac ? moze u niego tez nic sie nie dziac oczywiscie , ale to ludzie maja rozna sprzety i ich pytaj a nie posilkujesz sie tylko tym ze u ciebie sie nic nie dzieje po czyszczeniu cclener Używam różnych modów od Srom-otnika od lat, na każdym używałem CCleanera - i nie miałem z tego powodu żadnych niedogodności. Co nie znaczy, że u innych będzie tak samo, mamy komputery/laptopy o różnych konfiguracjach, używamy różnych programów - może połączenie dwóch z nich destabilizuje taki modowany system? Nie ma się co kłócić - każdy niech używa takich programów jakie akurat mu odpowiadają - nie narzucając na siłę swej woli innym, ani ich nie krytykując. ale ja sie nie kloce ino otym wlasnie mowie co piszesz ty i thestraight , u jednych bedzie ok a u innych cos namota i nie bedzie ok cclener tyle , a on twierdzi twardo ze ja glupoty pisze skoro sam je wypisuje Cytuj
Gość Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Ja tylko potwierdzam, że CCleaner nie robi szkody(jedyne co może zrobić to skasować wpisy z Spy skryptu ale to każdy normalny uzytkownik odpala je ponownie po uzyciu ccleanera). Testowałem to na tym modzie wczoraj, wszystko działało jak należy. Cytuj
G77 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 no widzisz a mi porozwalal , juz nie pamietam co bo to bylo dawno , chodzi mi o to ze moze namieszac i nie musi cclener i tyle w temacie Cytuj
klarion Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 klarion, dnia 27 Lut 2018 - 12:55 PM, napisał:Jeszcze raz powtarzam G77 : przestań BREDZIĆ człowieku,NIGDY nikomu CCleaner nie namieszał w modach SROM-otnika,oprócz ciebie.A jeżeli się mylę to niech SROM-otnik się wypowie a nie ty mitomanie nie bede ci pisal ciołku po raz setny , ze na przyklad mi osobiscie namotal ccleaner w sromotnika sys , to ze tobie nic nie namotal to sie ciesz,a to nie znaczy ze innym tez nie namiesza i tyle w temacie skoro nie kumasz oco chodzi z naszych wypowiedzips. a co sromotnik ma ci powiedziec , co on ma testowac ? moze u niego tez nic sie nie dziac oczywiscie , ale to ludzie maja rozna sprzety i ich pytaj a nie posilkujesz sie tylko tym ze u ciebie sie nic nie dzieje po czyszczeniu cclener Z jakich "waszych wypowiedzi" ??? Widzisz podwójnie czy cierpisz na rozdwojenie jaźni ??? Tylko tobie laiku coś CCleaner namieszał.Nie bierz się za mody od SROM-o tylko instaluj czyściochy i nie będzie płaczu Cytuj
marcin23imk Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Jak forumowicze uznają, że w większości działa ok, wtedy jak czas pozwoli pobawię się z 8.1 a później dychą. PZDR! @Srom-otnik czy rozważasz dodanie do instalatora windows 10 edycji: Windows 10 LTSB 1607 w wersji Enterprise? Cytuj
Pierunek Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Hej.testował ktoś działanie VPN na tych systemach? Tak, testowałem, tzn. używam bardzo często VPN i wszystko jest OK. Cytuj
kamiloxf Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Jest szansa na Wersje Ultra Lite z aktywnym wifi i buforem wydruku w architekturze x86 gdyż potrzebuje bardzo szybkiej 7 PRO na laptopa o parametrachIntel Core 2 Duo T6570 2,1GHz3GB Ram Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Nie ma szansy, bo nie robię już nic 32-bitowego. Ale przecież ten procek jest 64-bitowy i śmiało możesz ładować system x64 na ten konfig. Ja instaluję wszędzie x64 jeśli tylko to możliwe, nawet na 2 GB ramu i świetnie to chodzi. Miałem kiedyś laptopa Asusa też z 2 GB ramu ale prockiem x64 i bardzo ładnie sprawował się tam mój Seven Ultra Lite x64. Spróbuj Cytuj
piosylant Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2018 Wy naprawdę tak z tym CCleanerem? Tak na poważnie? Przecież gadanie o tym, że CCleaner nie namieszał w systemie jest na tym samym poziomie, co zasilacz z czarnej listy, o którym ktoś powie: "10 lat używałem i nie było problemu". Cytuj
G77 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Wy naprawdę tak z tym CCleanerem? Tak na poważnie? Przecież gadanie o tym, że CCleaner nie namieszał w systemie jest na tym samym poziomie, co zasilacz z czarnej listy, o którym ktoś powie: "10 lat używałem i nie było problemu". dokladnie ,dobrze to ujeles ps. poza tym daje sobie spokoj bo nie ma o czym i z kim ("@klarion ") dyskutowac , ja juz sie przesiadlem i latam dluzszy czas na linux wiec to zbedna gadka leci i tyle Cytuj
Lucas1981r Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Z ciekwosci - moze wrzucil ktos plik na chomika? bo mi pokazuje 4h sciaganie z tego linka :/ Cytuj
muminusio1976 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Może z Google Drive ściągniesz szybciej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Lucas1981r Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Pieknie chodzi Instalacja bez problemow Tylko pytanie - bo kumpel sie nudzil i sam mi zainstalowal - za to nawet nie pamieta czy wersje Pro czy Home - gdzie moge to sprawdzic? dobra sprawdzilem za pomoca Ms Toolkit - pytanei bo nie moge aktywowac go tym programem - o co chodzi? :/ Cytuj
stens Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 gdzie moge to sprawdzic? ppm na "mój komputer" i właściwości. Cytuj
Lucas1981r Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Akurat nie ma tu zadnej informacji - jest Windows JG Seven no ale jak pisalem juz poradzilem sobie z tym od nowa instalka poszla ps.czym mozna aktywowac system najlepiej aby Ms nie widzial...? Cytuj
KAPSEL1309 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Akurat nie ma tu zadnej informacji - jest Windows JG Seven no ale jak pisalem juz poradzilem sobie z tym od nowa instalka poszla ps.czym mozna aktywowac system najlepiej aby Ms nie widzial...? A czego sie boisz, że wjadą Ci na chatę ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
G77 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Z ciekwosci - moze wrzucil ktos plik na chomika? bo mi pokazuje 4h sciaganie z tego linka :/ masz moj reup kilka stron wczesniej , zobacz Cytuj
Lucas1981r Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 A czego sie boisz, że wjadą Ci na chatę ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wielkie dzieki Dmucham na zimne maly powrot na winde po Mincie z ciekawosci jak juz ladnie zainstalowal sie Win JG Seven, uzywacie/polecicie jakis program do automtycznego sciagniecia driver'ow? uzywa ktos np. SlimDrivers? Cytuj
Darson Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 uzywa ktos np. SlimDrivers? Nie, daruj sobie zbędne programy do driverów osobiście polecam wyszukanie sterowników po id z menadżera urządzeń lub tez pobierz sterowniki ze strony producenta. Cytuj
G77 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Wielkie dzieki Dmucham na zimne maly powrot na winde po Mincie z ciekawosci jak juz ladnie zainstalowal sie Win JG Seven, uzywacie/polecicie jakis program do automtycznego sciagniecia driver'ow? uzywa ktos np. SlimDrivers? a co sie stalo ze z mint na win wrociles ? Cytuj
Lucas1981r Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Z ciekwosci chcialem zobaczyc jak tam dziala nowy win od Sromotnika pobawie sie nim i pewnie wroce do Minta ale akurat teraz potrzebuje Corela i PS na kilka dni Cytuj
G77 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 spoko ja sie przesiadlem juz 1/2 roku temu na mint xfce , ale mam obok w10 a na innym lapku w7&mint xfce mozesz przeciez zainstalowac sobie w7 od sromotnik a obok minta dobre rozwiazanie moim zdaniem Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Witam, dziś powinniście dostać 1 z 3 wersji 8.1 - zamykam właśnie obraz, kompresuję do .esd i na wieczór może linki. PZDR! Cytuj
Eraptor Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Mam pytanie która wersję najlepiej zainstalować żeby można było korzystać z drukarki bezprzewodowej posiadam Hp nx7400 wersja procesor 2 x 2.33 4Gb ram-u Cytuj
Widzior Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 uzywacie/polecicie jakis program do automtycznego sciagniecia driver'ow? Ja od lat używam i polecam Driver Navigator (program płatny, ale są torrenty), wynalazki typu SlimDriver mogą się schować. Jedyne co mnie wkurza to że trzeba ściągać sterowniki po kolei, i długo się rozkręca (działa na zasadzie p2p). Cytuj
-RKI- Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Witam, dziś powinniście dostać 1 z 3 wersji 8.1 - zamykam właśnie obraz, kompresuję do .esd i na wieczór może linki. PZDR! Zwykła, lite i ultra lite? Czy może coś innego? Osobiście najbardziej ciekaw jestem 8.1, z perspektywy czasu to mój ulubiony system spod twojej ręki. Choć do dziś nie udało mi się na nim uruchomić starej gierki jaką jest GTA 2. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2018 Zwykła, lite i ultra lite? Czy może coś innego? Osobiście najbardziej ciekaw jestem 8.1, z perspektywy czasu to mój ulubiony system spod twojej ręki. Choć do dziś nie udało mi się na nim uruchomić starej gierki jaką jest GTA 2. Teraz dostaniecie do testów wersję Lite - nieznacznie okrojona, nie ma w niej apek ModernUI, sklepu, Defendera, języków i paru innych zbędnych do codziennej pracy modułów. Chyba wszystko działa jak należy, bo nic nie wyłapałem. Wersja finalna Lite będzie w następnym iso razem z Ultra Lite i Core. Ta druga już się robi. W obecnie wykonanym obrazie muszę jeszcze kilka detali kosmetycznych poprawić tj, skórki, optymalizator usług i takie tam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi