Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dokladnie jestem tego samego zdania co ty ,  0 cclener , tylko co jest org z systemu 

a kilka stron wczesniej niejaki user "klarion" glupoty wypisywal ze smialo czyscic mozna , a pozniej sa problemy i tyle ;)

ja osobiscie nie polecam cclener na mod srom-otnik 

masz + za odp :)

Jeszcze raz powtarzam G77 : przestań BREDZIĆ człowieku,NIGDY nikomu CCleaner nie namieszał w modach SROM-otnika,oprócz ciebie.A jeżeli się mylę to niech SROM-otnik się wypowie a nie ty mitomanie :)

Opublikowano

Po pierwsze skąd wiesz że nigdy nikomu nie namieszał skoro nikt inny się nie wypowiedział.
Po drugie zachowujecie się jak dzieci bo takie programy mogą coś rozwalić i na to nie ma reguły, wszystko zależy od przypadku. 
Używanie takich programów zawsze jest na własne ryzyko i to że tobie nic się nie stało nie znaczy że nikomu nic się nie wywali.

Opublikowano

Używam różnych modów od Srom-otnika od lat, na każdym używałem CCleanera - i nie miałem z tego powodu żadnych niedogodności.

Co nie znaczy, że u innych będzie tak samo, mamy komputery/laptopy o różnych konfiguracjach, używamy różnych programów - może połączenie dwóch z nich destabilizuje taki modowany system? 

Nie ma się co kłócić - każdy niech używa takich programów jakie akurat mu odpowiadają - nie narzucając na siłę swej woli innym, ani ich nie krytykując. 

Opublikowano

Jeszcze raz powtarzam G77 : przestań BREDZIĆ człowieku,NIGDY nikomu CCleaner nie namieszał w modach SROM-otnika,oprócz ciebie.A jeżeli się mylę to niech SROM-otnik się wypowie a nie ty mitomanie :)

nie bede ci pisal  ciołku po raz setny , ze na przyklad mi osobiscie namotal ccleaner w sromotnika sys , to ze tobie nic nie namotal to sie ciesz,a  to nie znaczy ze innym tez nie namiesza i tyle w temacie skoro nie kumasz oco chodzi z naszych wypowiedzi 

ps. a co sromotnik ma ci powiedziec , co on ma testowac ? moze u niego tez nic sie nie dziac oczywiscie , ale to ludzie maja rozna sprzety i ich pytaj  a nie posilkujesz sie tylko tym ze u ciebie sie nic nie dzieje po czyszczeniu cclener  :E

Używam różnych modów od Srom-otnika od lat, na każdym używałem CCleanera - i nie miałem z tego powodu żadnych niedogodności.

Co nie znaczy, że u innych będzie tak samo, mamy komputery/laptopy o różnych konfiguracjach, używamy różnych programów - może połączenie dwóch z nich destabilizuje taki modowany system? 

Nie ma się co kłócić - każdy niech używa takich programów jakie akurat mu odpowiadają - nie narzucając na siłę swej woli innym, ani ich nie krytykując. 

ale ja sie nie kloce ino otym wlasnie mowie co piszesz ty i thestraight , u jednych bedzie ok a u innych cos namota i nie bedzie ok cclener tyle , a on twierdzi twardo ze ja glupoty pisze 

skoro sam je wypisuje ;)

Opublikowano

Ja tylko potwierdzam, że CCleaner nie robi szkody(jedyne co może zrobić to skasować wpisy z Spy skryptu ale to każdy normalny uzytkownik odpala je ponownie po uzyciu ccleanera). Testowałem to na tym modzie wczoraj, wszystko działało jak należy.

Opublikowano

klarion, dnia 27 Lut 2018 - 12:55 PM, napisał:

nie bede ci pisal ciołku po raz setny , ze na przyklad mi osobiscie namotal ccleaner w sromotnika sys , to ze tobie nic nie namotal to sie ciesz,a to nie znaczy ze innym tez nie namiesza i tyle w temacie skoro nie kumasz oco chodzi z naszych wypowiedzi

ps. a co sromotnik ma ci powiedziec , co on ma testowac ? moze u niego tez nic sie nie dziac oczywiscie , ale to ludzie maja rozna sprzety i ich pytaj a nie posilkujesz sie tylko tym ze u ciebie sie nic nie dzieje po czyszczeniu cclener :E

Z jakich "waszych wypowiedzi" ??? Widzisz podwójnie czy cierpisz na rozdwojenie jaźni :D??? Tylko tobie laiku coś CCleaner namieszał.Nie bierz się za mody od SROM-o tylko instaluj czyściochy i nie będzie płaczu :blink: 

Opublikowano

Jak forumowicze uznają, że w większości działa ok, wtedy jak czas pozwoli pobawię się z 8.1 a później dychą.

PZDR!

@Srom-otnik czy rozważasz dodanie do instalatora windows 10 edycji: Windows 10 LTSB 1607 w wersji Enterprise?

Opublikowano

Nie ma szansy, bo nie robię już nic 32-bitowego. Ale przecież ten procek jest 64-bitowy i śmiało możesz ładować system x64 na ten konfig. Ja instaluję wszędzie x64 jeśli tylko to możliwe, nawet na 2 GB ramu i świetnie to chodzi.

Miałem kiedyś laptopa Asusa też z 2 GB ramu ale prockiem x64 i bardzo ładnie sprawował się tam mój Seven Ultra Lite x64. Spróbuj  ;)

Opublikowano

Wy naprawdę tak z tym CCleanerem? Tak na poważnie? Przecież gadanie o tym, że CCleaner nie namieszał w systemie jest na tym samym poziomie, co zasilacz z czarnej listy, o którym ktoś powie: "10 lat używałem i nie było problemu".

Opublikowano

Wy naprawdę tak z tym CCleanerem? Tak na poważnie? Przecież gadanie o tym, że CCleaner nie namieszał w systemie jest na tym samym poziomie, co zasilacz z czarnej listy, o którym ktoś powie: "10 lat używałem i nie było problemu".

dokladnie ,dobrze to ujeles     :D

ps. poza tym daje sobie spokoj bo nie ma o czym i z kim ("@klarion ") dyskutowac ,  ja juz sie przesiadlem i latam dluzszy czas na linux wiec to zbedna gadka leci i tyle  B)

Opublikowano

Pieknie chodzi :) Instalacja bez problemow :)

Tylko pytanie - bo kumpel sie nudzil i sam mi zainstalowal - za to nawet nie pamieta czy wersje Pro czy Home - gdzie moge to sprawdzic?

dobra sprawdzilem za pomoca Ms Toolkit  - pytanei bo nie moge aktywowac go tym programem - o co chodzi? :/

Opublikowano

Akurat nie ma tu zadnej informacji - jest Windows JG Seven :)

no ale jak pisalem juz poradzilem sobie z tym :) od nowa instalka poszla :D

ps.czym mozna aktywowac system najlepiej aby Ms nie widzial...? :P

A czego sie boisz, że wjadą Ci na chatę ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

A czego sie boisz, że wjadą Ci na chatę ?

Wielkie dzieki :)

Dmucham na zimne :) maly powrot na winde po Mincie :)

z ciekawosci jak juz ladnie zainstalowal sie Win JG Seven, uzywacie/polecicie jakis program do automtycznego sciagniecia driver'ow? uzywa ktos np. SlimDrivers?

Opublikowano

uzywa ktos np. SlimDrivers?

Nie, daruj sobie zbędne programy do driverów osobiście polecam wyszukanie sterowników po id z menadżera urządzeń lub tez pobierz sterowniki ze strony producenta.

Opublikowano

Wielkie dzieki :)

Dmucham na zimne :) maly powrot na winde po Mincie :)

z ciekawosci jak juz ladnie zainstalowal sie Win JG Seven, uzywacie/polecicie jakis program do automtycznego sciagniecia driver'ow? uzywa ktos np. SlimDrivers?

a co sie stalo ze z mint na win wrociles ?

Opublikowano

spoko ja sie przesiadlem juz 1/2 roku temu na mint xfce , ale mam obok w10 a na innym lapku w7&mint xfce

mozesz przeciez zainstalowac sobie w7 od sromotnik a obok minta ;)

dobre rozwiazanie moim zdaniem :)

Opublikowano

uzywacie/polecicie jakis program do automtycznego sciagniecia driver'ow?

Ja od lat używam i polecam Driver Navigator (program płatny, ale są torrenty), wynalazki typu SlimDriver mogą się schować. Jedyne co mnie wkurza to że trzeba ściągać sterowniki po kolei, i długo się rozkręca (działa na zasadzie p2p).

Opublikowano

Witam, dziś powinniście dostać 1 z 3 wersji 8.1 - zamykam właśnie obraz, kompresuję do .esd i na wieczór może linki. 

PZDR!

Zwykła, lite i ultra lite? Czy może coś innego? Osobiście najbardziej ciekaw jestem 8.1, z perspektywy czasu to mój ulubiony system spod twojej ręki. Choć do dziś nie udało mi się na nim uruchomić starej gierki jaką jest GTA 2. :D

Opublikowano

Zwykła, lite i ultra lite? Czy może coś innego? Osobiście najbardziej ciekaw jestem 8.1, z perspektywy czasu to mój ulubiony system spod twojej ręki. Choć do dziś nie udało mi się na nim uruchomić starej gierki jaką jest GTA 2. :D

Teraz dostaniecie do testów wersję Lite - nieznacznie okrojona, nie ma w niej apek ModernUI, sklepu, Defendera, języków i paru innych zbędnych do codziennej pracy modułów. Chyba wszystko działa jak należy, bo nic nie wyłapałem. Wersja finalna Lite będzie w następnym iso razem z Ultra Lite i Core. Ta druga już się robi. W obecnie wykonanym obrazie muszę jeszcze kilka detali kosmetycznych poprawić tj, skórki, optymalizator usług i takie tam  ;)