windows81 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Witam! Pendrive działał cały czas, był używany przynajmniej parę razy w miesiącu - czy to jako dodatkowa pamięć do konsoli, czy po prostu żeby coś przenieść, czasami jako backup jakichś plików. Ostatni raz pendrive działał tydzień temu, od tamtego czasu sobie po prostu leżał i nie był używany. Dzisiaj podłączając przed próbą wrzucenia czegoś na pendrive wyskakuje błąd jak w tytule. Usuwać z pendriva się da, ale nie da się nic na nim zapisać. Po podłączeniu do USB wyświetla się jako Dysk USB (F:), przy próbie wejścia na niego wyskakuje, żeby sformatować więc to robię i wyskakuje, że system Windows nie może sformatować F [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale oo tej próbie sformatowania go, dysk jest prawidłowo wyświetlany i da się na niego wejść [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Używałem HDDLLF, ale nic nie dało. Tak samo niby dedykowane narzędzie ALCOR MP_v15.09.15.00, ale także się nie da bo wyskakuje poniższy błąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przez zarządzanie dyskami wygląda to tak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może ktoś wie co jeszcze mogę zrobić żeby ten dysk odblokować? Dane z ChipGenius [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Próbowałeś komendy "clean" w diskpart? Cytuj
xkx Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Obawiam się iż pendriv dożył swoich dni. Cytuj
windows81 Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Próbowałeś komendy "clean" w diskpart? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Obawiam się iż pendriv dożył swoich dni. też się tego obawiam, ale jednak może jest jeszcze jakaś nadzieja Cytuj
Rudio Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Jak skopiowałeś wszystko to możesz jeszcze spróbować low level format (np. tym:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Albo wgrać firmware kontrolera na nowo, może odblokuje. Szukaj po VID/PID na stronce USBDEV.ru lub w guglu Cytuj
xkx Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] też się tego obawiam, ale jednak może jest jeszcze jakaś nadzieja Jak diskpart nie ruszył tego to pendriv jest do kosza i na 99,99% żadne niskopozomowe formatowanie tego nie ruszy. Cytuj
Rudio Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Pewnie masz rację. Ale Spróbować nie zaszkodzi, czasem się kontroler krzaczy lub gdzieś po błędzie ustawia flagę tylko do odczytu. Pytanie czy twórcy tematu chce się bawić. A GOODRAM nie ma przypadkiem dożywotniej gwarancji? Może wymienią na nowy. Sam mam Padniętego goodrama 16GB który czeka na utylizację. Generalnie przy dzisiejszej cenie pendrivów nie warto kombinować (chyba że dla wprawy), lepiej kupić nowy. Cytuj
kamiloxf Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Tak się składa że mi diskpart nie ruszał pendrive a HDD LLF za działał Cytuj
moszter Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2017 polecam ten sposób -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Użyj tej wersji AclorMp [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Miałem podobny problem na podobnym pendrive. Na starej wersji nie chciało działać. Tu powinno zadziałać. Cytuj
Hells Angels Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Temat na forum już kilka razy się pojawiał. Ja sam miałem podobny przypadek, próbowałem wiele sposobów i nic nie pomogło. Są to miernej jakości pendrivy, ja swój po prostu oddałem na gwarancji. Cytuj
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Temat na forum już kilka razy się pojawiał. Ja sam miałem podobny przypadek, próbowałem wiele sposobów i nic nie pomogło. Są to miernej jakości pendrivy, ja swój po prostu oddałem na gwarancji.Nie wszystkie!!! Ja swojego goodrama naprawiałem 2 razy i pomogło. Kiedyś też naprawiłem pendrive Intenso za pomocą MPtoola Cytuj
Reseller Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 W dniu 1.08.2017 o 09:17, Rudio napisał: Pewnie masz rację. Ale Spróbować nie zaszkodzi, czasem się kontroler krzaczy lub gdzieś po błędzie ustawia flagę tylko do odczytu. Pytanie czy twórcy tematu chce się bawić. A GOODRAM nie ma przypadkiem dożywotniej gwarancji? Może wymienią na nowy. Sam mam Padniętego goodrama 16GB który czeka na utylizację. Generalnie przy dzisiejszej cenie pendrivów nie warto kombinować (chyba że dla wprawy), lepiej kupić nowy. Owszem, ale musisz mieć dokument zakupu i to na dodatek od autoryzowanego sprzedawcy Goodram a nie np paragon ze sklepu Allegro Cytuj
renatan Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 4 minuty temu, Reseller napisał: Owszem, ale musisz mieć dokument zakupu myślisz że po 4 latach ma go jeszcze ? jarexpol lubi to Cytuj
renatan Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 23 minuty temu, tadziu123 napisał: Może to pomoże . tadziu komu ? jarexpol lubi to Cytuj
tadziu123 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 4 minuty temu, renatan napisał: tadziu komu ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
renatan Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 14 minut temu, tadziu123 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tadziu po 4 latach ? Cytuj
tadziu123 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 6 minut temu, renatan napisał: tadziu po 4 latach ? Trochę stary temat ale zawsze można podpowiedzieć . Raczej nic złego nie robię . Mam taką nadzieję Cytuj
jabirex Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Ludzie lubią komplikować sobie życie a w takich przypadkach trzeba najpierw włożyć pendrive do innego dowolnego kompa i próbować zrobić format w moim przypadku kilka razy się udało .bo mam dwa pecety 1 z win 10 ,2 z win7 i 7-ka zawsze taki penek formatowała i do dnia dzisiejszego są sprawne. Cytuj
MarcinGX Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Też o tym nie wiedziałem, przyda się taki howto dla początkujących uczcie panowie :-) Cytuj
Nieobecny Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Sprawa jest dosyć prosta - najpierw próba formatowania niskopoziomowego za pomocą LLFT, a jak nie pomoże, to zostaje wgranie nowego firmware i tu polecam rosyjskie strony. Cytuj
TediPower Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2021 To już drugi (oba innych firm Znanych z wyższych półek tych co do nich nie sięgam) USB Pendrive podpięte na stałe pod USB - jeden Modem/Router, drugi pod TV-android przestały działać po około 1 roku. Windows nie widzi nie można sformatować bo ich nie widzi system, tylko słychać dźwięk podpięcia i koniec opisy z neta nie stawiają ich do życia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi